Mamici de mladite &mugurasi de mai-iunie 2008 (78)
Raspunsuri - Pagina 14
Lilly79 spune:
Neatza fetelor.
Contractiile de nastere is cu dureri, nu?
Nu de alta, dar aseara am avut o gramada de contractii nedureroase care la un moment dat se repetau la 5 minute.Dupa ce-am adormit nu stiu ce s-a mai intamplat,dar azi-dimineata iar aveam contractii,si de vreo 2 -3 ori m-au mai trecut si niste dureri slabe prin spate.Oare se apropie momentul?
pentru babyname si cine se mai inscrie (m-as inscrie si eu,dar nu stiu daca ma accepta barza).
mi_bebelina in acceasi situatie sunt si eu. Astazi am implinit 39 de saptamani si din sapt 32 copilasul era jos de tot + col intredeschis.Si uite ca acum ma agit prin casa, fac curatenie si bebe nu mai vine.
cleo ce frumos e mesajul tau de la ora 5.Si noi am fost weekendul trecut prin parc zicand ca e ultima data cand ne mai plimbam in 2.Asa de frumosi erau castanii infloriti.Mai vreau plimbareeeeee, dar mie nu-mi place sa ma plimb singura,si-astazi sotul meu e plecat sa-si ajute fratele sa se mute.Si eu stau de nebuna singura in casa si ma uit pe geam la cei imbracati in haine normale care se plimba, , si vreau si eu sa ma imbrac normal, sa ma misc normal,etc.
Cred ca reincep curatenia si ordinea, ca altfel incep sa bocesc.Mai am de calcat draperii, si mai gasesc eu cate ceva.
Lilly 39+
AMR cateva zile
Lilly79 spune:
Dupa ce-am trimis mesajul mi-am amintit ca nu am intrebat de MsBB. Voi mai stiti ceva de ea? Plecase ieri sa se plimbe si de-atunci nici un semn.Oare sa scoatem majoretele si pt ea? Eu le scot pt orice eventualitate
Lilly 39+
AMR cateva zile
socrate spune:
Neata
Alysh ma bucur intr-un fel ca nu sunt singura cu problema asta. Imi pare rau ca te confrunti cu aceeasi probleme insa, stiind cat e de frustrant.
Eu am cedat recunosc. Am incercat si i-am dat toata noaptea incepand de la masa de ora 12 numai lapte muls de la mine. A mancat 100 de ml la 12, tot 100 la 3, tot 100 la 6 si tot a cerut supliment si a mai mancat 100 de ml de formula. Peste tot mi se spune ca nu exista ca nu ai laptele bun. Corect, nu zic ca nu e bun, zic doar ca nu e de ajuns, chiar daca cantitativ mananca destul nu il satura.
Asta e. Pastrez formatul propus de medic, supt la san 40-45 de minute si in rest completare. Ii dau cat pot de mult lapte muls de la mine, ma gandeam chiar la varianta sa fac formula cu laptele meu, nu stiu cat e de ok asa. Asta e, e el mai fomist. Ma mulg ca am cantitativ destul lapte, pot sa mulg 125 de ml din fiecare san, si vreau sa nu pierd productia. Incerc sa mananc mai consistent...om vedea, poate cu timpul...
Azi mergem in parc si noi, am dibuit cum se pune si cosuletul de masina, iesim cu tati care e foarte fericit pe tema asta.
Noemi,
gabitzam spune:
'neatza buna, fete frumoase!
Un gand bun pentru babyname, si o majoeta de conmtrol
Hai Iulia!
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
DanaH spune:
quote:
Originally posted by cleo78
mesajul de la 5 dimineatsa:
Ne cerem scuze la burticile inca existente, dar deja viatsa ne e plina de ragaieli, caca, partsuri si mese ratate pe jumatate. Si ne sperie fiecare zgomot scos de 'urlatorile mici'.
Am glumit... potoroasa mea nu prea urla, doar caraiie/paraie/maraiie/ chitsaie. Dar ne-a umplut viatsa. Nu imi aduc aminte de viatsa de acum 9 zile, si nu concep cum am putut trai inainte fara ea. Ma uit la ea si imi dau seama ca e cel mai frumos lucru din viatsa mea.
Asha ca va incurajez, pe cele inca 2 in 1, cand va veni marele moment, totul se va schimba. Apreciati fiecare clipa, e cel mai frumos tranzit al vietii. Incercati sa faceti ceva deosebit in fiecare seara, o ultima plimbare in 2, o ultima masa in 2, un ultim parc batut in 2. Dupa aia oricum le veti uita, ca vor fi alte prioritati.
Cleo, ce frumos ai descris sentimentele si ce multa dreptate ai... exact asa am simtit si eu cand l-am nascut pe alexandru. eram fericiti amandoi, dar in clipele noastre de suprema fericire, ne lipsea ceva. dupa ce am nascut, ne-am dat seama ce anume lipsea.
dar sitit care este culmea.... si acum simt la fel. ciudat, dar teodora parca a adus si mai multa fericire (desi nu credeam ca se mai poate). oare si la al treilea e la fel :) ?
MissParker spune:
Fetelor, am fost aseara la curs (penultima sedinta) si ne-a povestit in amanunt despre nastere, contractii, cam la ce sa ne asteptam... A trebuit la un moment dat sa stau cam 10 minute in picioare si nu mai puteam, eram varza. I-am povestit moasei cum a fost la doctor, mi-a zis ca dupa parerea ei pare sa fie vorba de contractiile Braxton Hicks de exersare in perspectiva nasterii, iar colul s-a scurtat din cauza ca bebe apasa cu toata greutatea pe el. Mi-a recomandat sa stau cat mai mult pe o parte sau pe alta, sau pe fund dar mai in diagonala, cu fundul mai in sus, ca sa mai iau din greutatea care apasa pe col... Asa ca n-o sa mai pot sta asa mult pe scaun normal la PC, trebuie sa ma cocosez oarecum... Si sa ma menajez... Dar cum naiba sa ma menajez si mai mult? Azi noapte am dormit prost, m-a durut in zona inghinala de fiecare data cand ma intorceam, iar acum dimineata vad ca am iar crampe usoare, ca la ciclu. Sper sa fie matele si sa am diaree... Ce mai, mi-a cam intrat frica in oase...
Despre nastere, moasa are o vorba tare haioasa, desi e cam greu de tradus jocul de cuvinte din germana. Mereu ne spune ca exista o legatura enorma intre gura (Mund) si col (Muttermund) si ne tot reaminteste ca daca zambim sus si ne relaxam cum trebuie atunci si jos se va produce acelasi efect, pe cand daca vom sta cu gura pungita si incruntate, nici jos nu ne vom relaxa bine... Si ne spune mereu: Mund-Muttermund, nu uitati sa radeti cu amandoua!
Ne-a avertizat apoi ca la contractiile de expulzie sa tinem neaparat gura inchisa si mai ales ochii inchisi si sa ne chinuim sa impingem doar in jos, ca la nr. 2, sa ne imaginam ca suntem constipate de 3 zile si acum ne vine treaba... ca sa nu scapam aerul prin alte parti... Va fi nevoie sa ne concentram, nu gluma... Si cand ne zice moasa sa nu impingem, pai sa facem bine si sa nu impingem (sa ne infranam cat putem) fiindca altfel ne putem rupe jos... Cand ne infranam trebuie sa respiram sacadat sau sa suflam ca si cum am vrea sa stingem niste lumanari... Eu i-am zis lui Bogdan sa tina el minte astea si sa mi le spuna din nou in clipele alea, in caz ca eu voi fi prea zapacita de cap din cauza durerilor...
nicole1980, bine-ai revenit! Nu te stresa prea tare la munca, mai bine menajeaza-te cat poti, ca e totusi devreme si sa nu ai probleme... Durerile la osul dintre picioare vin de la intinderea ligamentelor (simfiza) cand bebe se pregateste sa se duca in jos in directia bazin, la unele se intampla mai devreme, la altele mai tarziu, la altele abia la nastere, fiecare e altfel... Nu exista reguli.
Cleo, ce bine ca sotiorul tau are concediu si te ajuta. Si Bogdan i-a pus pe sefi/colegi pe standby, i-a anuntat ca de la inceputul lui iunie sa se astepte oricand ca va avea nevoie de concediu minimum 2 saptamani... Pai altfel cred ca as innebuni! Mi-a placut tare mult ce ai scris despre potoroasa ta cea caraita: ca nici nu-ti mai poti imagina cum ai trait pana acum fara ea... Cred si sper ca asa ne va fi la toate!
Diana79, toate cele bune si bafta in continuare cu alaptarea, sa treaca si durerile
Laurita, te asteptam refacuta si puternica dupa cum te stim!! Hai, ca or sa treaca toate durerile si ofurile... Aduna-ti puterile pt. Mirciulica, aseaza-ti zambetul pe buze si o sa vezi ca totul va fi bine
puputi, nu te invidiez pt. cumnata pe care o ai, se pare ca asemenea rude exista peste tot, indiferent de nationalitate... Imi aminteste de nasa mea (pe vremea lui Ceausescu sefa de raion la Bucur Obor) care mi-a daruit 3 ani consecutiv de ziua mea cate un halat de baie... Iar pe sotul tau nu-l mai vreau daca e asa, ca al meu a facut curatenie fara sa cracneasca (ce-i drept, dupa ce l-am amenintat dinainte ca nu vreau sa aud vaicareli si autovictimizare, i-am pus cutitul la gat: ori face el fara sa macane, ori chem o femeie si dau bani).
iulia83, sa nu te superi pe mine, dar v-ati gandit ca numele Ariana (altfel frumos si melodios) poate duce cu gandul si la rasa ariana propovaduita de Hitler? Iarta-ma, nu vreau sa-ti stric ziua, dar asta mi-a venit mie in cap in prima secunda si m-am gandit sa te avertizez... poate tu nu te-ai gandit la asta! Daca ti-e indiferent, atunci e ok...
Lilly79, daca ai noroc (mare), contractiile de nastere pot fi si mai putin dureroase, moasa ne-a zis ca trebuie sa le cronometram si ne dam seama ca sunt de deschidere in clipa cand timp de 2 ore contractiile vin cam la 7-8 minute regulat sau mai putin. In combinatie cu durerile de spate, poate sa dea un inceput de nastere de toata frumusetea. Cronometreaza-le si vezi cat de regulate sunt, eu zic ca nu intensitatea conteaza.
mi_bebelina, Lilly79, MsBB -
Felicia 34+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
iulia83 spune:
MissP pe aici prin Oltenia, nu prea avem treaba cu nemtii si istoria lor. poate daca stateam in Ardeal... plus ca, scuzati-mi ignoranta, habar n-aveam ca a existat o rasa ariana...iar semnificatia numelui Ariana in romana este "sfanta". deci nu cred ca va fi o problema sau ca voi jigni ceva nemti cu numele fetei mele...nicht doitch, nicht doitch (sunt afoana si nici n-am inteles vreodata limba asta...mai degraba imi place japoneza )
Pozici Iulia AMR!!! 4 sapt, 1 zile!!!
Ariana Elena
Haide gogosica mamii! te asteptam cu drag!!! mami & tati de-abia asteapta sa te tina in brate!
Praise God!!!
alina_anto spune:
Iulia, Eu am avut pompa seringa de la chicco si nu a fost buna deloc...La inceput am tras cateva picaturi, dupa care nu am mai reusit sa trag nimic....
Eu imi luasem pompa manuala de la Avent, care este aproape la fel de ineficienta ca si cea de la chicco.. Iar de doua zile mi-am luat pompa electrica de la Avent (care a costat 560 lei) dar care isi face treaba.. Asteapta pana dupa ce nasti si daca ai nevoie iti iei atunci.
Fetelor, acum am reusit s-o adorm pe Sara. A mancat la ambii sani cca o ora, apoi a vrut 80 ml supliment, apoi a plans putin (mititica vroia in brate la mami...), dar acum a adormit. Tati s-a dus la cumparaturi, iar noi am ramas singurele si cumintele acasa.
Fetele care au nascut prin cezariana: ati purtat (sau purtati) chiloti elastici (care sa sustina burta)??? Nu stiu daca sa port sau nu...
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/AlinaGravidutza
Alina SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!
gabitzam spune:
Alina, eu am purtat chiloti cu burtiera, dar imi erau asa incomozi si transpiram, ca am renuntat la ei.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Lilly79 spune:
MissParker ce lucruri interesante va invata pe voi. Daca as retine macar jumatate din ce ne povestesti cred ca nasterea ar fi cu mai putine dureri (sau as reusi sale ignor).
Ai grija de tine, ca vezi ca suntem destule carora le-au zis doctorii ca riscam nastere prematura, dar statul la pat ne-a ajutat si nu s-a intamplat nimic rau.
As vrea eu sa fiu una dintre norocoasele cu dureri putine la nastere, dar nu cred.De cand m-am trezit mai am contractii nedureroase dar destul de rare.Poate cele de-aseara si de-azidimineata au fost o reactie a organismului meu la oboseala de ieri.Mi-au placut majoretele care erau si pt mine .Eu zic ca nu mai este mult pana la nastere dar devin deja nerabdatoare si vreau sa-mi tin printesa in brate.
alina_anto asteptam poze cu domnisoara Scortisoara cu gene lungi.
Lilly 39+
AMR cateva zile