Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (62)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

quote:
Originally posted by adinag

De multe ori legumele congelate sunt mai de calitate decat cele "proaspete". Proaspat insemnand cules in cine stie ce tara, initial stropit, apoi tratat cu cine stie ce sa nu se deterioreze pe drum, apoi transportat, dus intr-un lagar central, adus la magazin, aici sta de 3 zile in raft... oara cat de proaspat mai e? Astea-s intrebarile care machinuie pe mine
Iar cele congelate sunt in general cu o cantitate mai mica de nitriti, fiind mai controlate si culese atunci cand sunt coapte, nu prea timpuriu ca sa stea mai bine la drum. Legumele crescute in sera sau cu folie intotdeauna au o cantitate mai mare de nitrati...
Si eu stiam ca e ok broccoli, cantitate mare de nitrati avand de fapt morcovii, cartofii si in general ce creste sub pamant, parca asa...

Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007)

sa inteleg ca esti " de acord" cu legume congelate?? eu i-am dat iasminei pana acuma (fasole verde, si legume mixte: brocoli, fasole galbena, ardei gras,porumb..etc)

.................................................................
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!

Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!

..................................................................
mami si bubulina IASMINA ALISSA 31.10.2007

http://porcusorul.com/porcusor/mic/bb_yasmi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns logam spune:

buna seara mamici si bebei scumpi!

noi suntem la inceout cu diversificarea. Papam doar morcov, mere, telina. DAr aseara taticu, sin exces de dragoste, i-a bagat in gurita o bucata de cabans. Abia am reusit sa i-o scot din gurita dar ne-am certata rau pe tema asta. A zis: crezi ca tu la vremea ta ai mancat numai piure de morcov?

mama de sorina mica - 10 noiembrie 2007
poze sorinutza mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Lavinia, eu stiu ca sunt mai bune decat se crede (cel putin aici). Ca s-a intamplat asta cu Bonduelle in Italia, se poate, dar asta se poate intampla cu proce marca/produs etc.
Si depinde de leguma: deexemplu o leguma care nu are sezon acum, sigur e mai buna aia congelata decat adusa de stiu eu unde, doar sa fie bio. Eu zic ca depinde de caz. Si stiu ca in general sunt de preferat legumele singure, nu cele mixate (dar pentru mine mai folosesc si mixate...). Aici se gasesx si legume congelate bio.
Apoi, o firma serioasa de legume din astea le congeleaza prin soc (asa se cheama aici) cat mai repede dupa ce sunt culese in stadiu copt, nu semicrud.

Deci da, sunt de acord cu astea insa desigur folosesc cu mare placere legume proaspete de sezon bio, de la tarani si mai ales din gradina alor mei...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by logam

buna seara mamici si bebei scumpi!

noi suntem la inceout cu diversificarea. Papam doar morcov, mere, telina. DAr aseara taticu, sin exces de dragoste, i-a bagat in gurita o bucata de cabans. Abia am reusit sa i-o scot din gurita dar ne-am certata rau pe tema asta. A zis: crezi ca tu la vremea ta ai mancat numai piure de morcov?

poze sorinutza mica

cred ca faceam si eu asa cu el:

Mergi la inceput

a zis ca-s eu incuiata

poze sorinutza mica

Mergi la inceput

pai il incuiam eu undeva

ei, glumesc... voi trebuie sa ajungeti la un consens sa mergeti in aceeasi directie, nu?

Mergi la inceput

adina mersi de raspuns.
eu de multe ori ii dau iasminei din mancarea ce am facut-o pt noi: de ex supa de gaina cu galuste, piure...

Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!

Mergi la inceput

si la noi la munte a fost azi cald si soare. Am iesit in body, trening subtire, sosete si papucei. In schimb acum ploua cu galeata.

poze sorinutza mica

Mergi la inceput

ii da cu fulgere. inchid ca mi-i frica de trasnete ca am patit-o. Va pup, noapte buna!

poze sorinutza mica

Mergi la inceput

adina messenger-ul il folosesti???

Mergi la inceput