Paralizie Cerebrala(tetrapareza,parapareza, etc) 2

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

Multumesc akela pt informatii.
- si pt o mamica puternica
La multi ani! pt daria, ii doresc sanatate si sa fie fericita.
Am citit povestea vostra si am realizat ca am citit-o in mami acum ceva timp la kineto cand il asteptam pe Alex dar am uitat-o in sec 2, din cauza amaraciunii mele probabil, atunci plangeam foarte mult si cand vedeam sau auzeam de copii care sunt chinuiti pe lumea asta pt ca soarta nu a fost blanda cu ei ma apucau toate cele.Te cred si te inteleg prin ce treci si nu cred ca o sa ne obisnuim cu asta , numai ca plecam capul si mergem inainte.Este minunat ca o poti auzii vorbind, sa de-a domnul sa recupereze mai departe , sa fie puternica si cu vointa.
Sfaturile tale sunt bine venite iar cu recuperarea ai dreptate, inca cedez la santaj sentimental si uneori evit sa ii fac in anumite zile gimnastica pt ca m-am scarbit, exact acesta este cuvantul, vreau zile in care sa nu planga ca il doare sau il chinui cu toate ca este pt binele lui dar ma rupe sufleteste.Se face mare si cred ca trebuie sa ne gandim la un scaun adecvat pt el, dar la fel imi vine in minte ma ia durerea de cap si starea de rau si evit sa ma mai gandesc.Abea astept sa inceapa aceasta gradinita, visam la una normala dar el nici nu vorbeste, asa ca trebuie sa ma conformez.Azi am fost sa depun certificatul de handicap sa predau rapoartele si sa il vada, striga vesel...vu-vu, va-va, mda, vb cu sotul meu la ureche si incercam sa il facem sa faca cu ochiul.Era tare scandalagiu si amuza pe toata lumea mai ales cand pe afara am gasit si un gandacel rosu, nu a mai vazut gandacei si statea pe vine, abea il tineam-mijlocul meu, si cu ochii dupa fiinta aia mica.Cei care asteptau acolo si doi oameni de la personal ziceau , ... saracutul, ce copil frumos si bolnav, etc...nu ma supar ca poate si ei sunt parinti si isi imagineaza ce este pe capul nostru dar NU MAI VREAU SA AUD.
Daria a avut si elementul piramido-extra-piramidal?- sa nu te superi ca te mai intreb dar vreau sa stiu daca dr neuro mi-a zis tampenii sau nu.

va poop si mai vb

http://community.webshots.com/photo/2261592570103302750zREysg

Mergi la inceput

era sa uit , felicitari pt bubulina Teo , este o dulceata.
imi plac fetitele si poate am noroc sa avem si noi una sanatoasa peste un timp
deocamdata ma ''ametesc'' cu cea a fratelui meu Lucia-Maria care s a nascut pe 25 martie si este minunata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Nu, Daria nu are nici un fel de element extra-piramidal... Ea e acum la al doilea scaun rulant... imi pare rau ca esti asa departe, ca ti l-as da pe cel ce i-a ramas mic... nu arata el super, dar ii asigura copilului o posturare corecta...
Cat despre gradi/scoala... nu ceda! Copilul tau are dreptul la educatie la fel ca ceilalti! Si la insotitor! Deci, daca nu ai o gradinita pentru copii speciali, il poti inscrie la una normala si faci si cerere ca baiatul sa fie insotit (ca sa nu zica educatoarea ca n-are cum sa-l duca la baie)... Eu am dus-o pe daria la gradi la 2 ani jumate, cu pampersi la fund, si nici ea nu vorbea... Urla infiorator dupa mine... S-a obisnuit dupa vreo 2-3 luni... Acum vorbeste de-ti ia mintile (deh, viata in colectivitate si Risatarun-ul sa traiasca!) si cea mai mare pedeapsa pentru ea e sa n-o las la gradi!...

Mergi la inceput

Avem o gradi speciala la acest centru, acolo o sa facem si terapie ocupationala , logopedie, psihologie, dar pana intram in sistem mai trece putin timp.
M-am rugat sa nu aiba sindrom piramido Alex, mai ales dupa tot ce am citit , nu a fost norocos daca pot zice asa.
Daria intelectual este ca un copil de varsta ei , la noi nu stiu daca o sa fie la fel , la 7 ani Alex sa fie si sa cunoasca tot de 7, inca sper.
Multumim ca te-ai gandit cu scaunul, stiu ca o sa fie necesar dar ma mai ametesc cu carutul, imi da senzatia ca nu este chiar asa cum este , cred ca ma intelegi, apoi mai vedem.
Daca mai era un bebe cred ca suportam mai usor, dar cine sa ma ajute cu baiatul.Pt ca nu am alternative.Grea viata.
imi place ca scrii intr-un ton optimist, vb ta ''Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.''

pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mdanicoleta spune:

buna fetelor
nu stau doar in recuperarea de la budimex. am incercat si in alte centre unde se face dar asa...10 zile pe luna, incerc si in particular si ce reusesc eu cu ea acsa. noi facem vojta. o sa incerc sa incep si eu acasa dar vb wnimrei, parca sunt satula de urlete. cat despre dispozitive, daca se dau prin casa nu ma intereseaza ca am vazut care e miscarea. deocamdata nu mi s-a refuzat internarea ( adica ambulatoriu) si ferile-ar sfantu sa o faca ca nu cred ca e luat spitalul pe persoana fizica si nu ma deranjeaza sa ajung nici la ministru. incercam mai multe posibilitati dar suntem noi in buc si pana descoperim, dureaza
multumesc de incurajari heer. adam mai are probleme cu gatul de cand l-ai operat de polipi?
va pupam

Mergi la inceput

buna fetelor
azi ioana s-a tot rostogolit dar nu face miscarea corecta. mai mult sare de pe spate pe burta si face niste miscari dezordonate cu picioarele de nu stii ce naiba sunt...ce credeti ca inseamna? ii place teribil pe jos mai ales ca sebi isi tine toate prostiile intinse pe acolo
va pupam

Mergi la inceput

buna!!

mdanicoleta asa incep toti cu aceste miscari dezordonate.- felicitari Ioanei.

Asa a inceput si Alex , am crezut ca in veci nu se va rostogolii corect.Parca facea breakdance .

Azi am pictat cu Alex, max 10 min ca deja se plictisea.Un copac , o stea si niste cercuri,i-am tinut manuta cu mana mea si ne-a placut la amandoi, apoi la sf a reusit si a varsat apa.
Ma duc sa ma relaxez putin.

pupici la toata lumea

Mergi la inceput

buna
wnimra, ai grija sa nu renunti la alex si la scris, pictat si alte chestii cu mainile.am auzit multe mamici ca le-a fost greu sa se chinuie cu pixul sa-i faca sa scrie si au renuntat. au preferat scrisul la calc. sa nu il lasi pe alex..daca e bine el eu cred ca va fi si ioana bine
va pupam si spor la pictura
cine stie ce pictor zace in alex
va pupam

Mergi la inceput

hello!!!

mi-am imaginat , peste 20 de ani sa isi prezinte lucrarile intr-o faimoasa galerie , niste mazgaleli si toata lumea sa zica ca a descoperit un nou ''curent''.
Am incercat sa il fac sa picteze cu mainile lui dar nu prea merge , asa ca ii dau pensula in manuta si eu il tin si facem, copaci , stelute , cercuri, macar invata si culorile.
Un lucru interesant s a intamplat.Stii ca ti-am mai zis ca sta putin in 4 labe dar cu pumnii stransi si daca il sustin sarea ca un iepure dar eu ii ghidam manutele.Eeee mai nou ridica capul sus , nu mult timp dar este un inceput si daca il sustin isi misca singur mainile, dreapta- stanga, pumnii tot stransi , mai uita , se emotioneaza dar ii zic ce sa faca si ii dau usor cu degetul in umar , este si un pct vojta acolo, treaba e ca se descurca.Dispare elementul bla bla bla ca imi este sila sa il mai scriu.Cu cat o sa ramana din el nu stiu dar macar sa poata scrie si sa manance.
Auzi! sunt copii acolo ca ai nostrii care au scapat de pampers ?? daca da la ce varsta si cum
A!!! l-am dus la rezervatia de la noi cu 5 animale( rusine sa le fie ca nu este inca renovata), a fost destul de interesat de ce a vazut , imi pare rau ca am ajuns tarziu (la 4 se inchide) ca mi-ar fii placut sa il plimb cu poneiul.

pupici pt Ioana- o mare artista in devenire

Salutari la toata lumea

Mergi la inceput

ne-au sunat de la centrul cristina pt gradinita si logopedie.
in a teria zi de Pasti ne asteapta cu Alex

-am ajuns pana aici de la nimic, un drum nou poate mai greu dar sigur mai frumos, cred ca lui Alex ii plac aventurile.

pupici la toata lumea si o zi frumoasa

Mergi la inceput