Mamici de Noiembrie-Decembrie (29)
Raspunsuri - Pagina 6
catalina2307 spune:
Ank83 multumesc pt raspuns. C
Creatza...nu stiu ce sa zic. Or fi astia din Bucuresti mai grozavi...
Dar stau si ma gandesc ce naiba se intampla. La noi toti fac DD afara toti recomanda amniocenteza si TT, la noi fug de amniocenteza ca dracu de tamaie - adevarul este ca nici nu prea au experienta, de aceea se si intampla nenorociri.Vorba dr. mele "aoleo sa nu iti treaca prin cap sa faci amniocenteza in Romania"
Maryb -totu-i bine cand se termina cu bine. Ma bucur pt tine si pt bebe-ul tau.
Lorellay - da, am doi bebei, gemenasi sa-i pape mama.
alra - eu nu m-as baza pe noroc sau pe feelinguri. dar este o parere strict personala.
Va pup
10+ cu 2 louloudakia

Va iubeste mama
carmendu spune:
Va salut dupa o absenta de 2 saptamani,
In primul rand as vrea sa-i urez lui maryb FELICITARI pentru rezultat. sa fie intr-un ceas bun.
De cand m-am intors din germania va citesc in fiecare seara. Cand ma hotarasc sa va scriu a doua zi, observ ca s-a mai dus un capitol. Si o iau de la capat cu citititul….si nu mai apuc sa va mai scriu. Pentru ca vad ca ati avut chef de scris!!!!!!
Embrioreductia in germania a decurs bine. Din cei 4 embrioni , am ramas doar cu unul. In urma ecografiilor pe care le-au facut, au observat ca unul dintre cei trei embrioni are capul prea mare si ceva probleme cu translucenta nucala, un al doilea era prea mic, iar al treilea de marime intermediara intre cei 2.
mi-au spus ca vor interveni asupra celui mai mic. ne-am speriat un pic si i-am intrebat de ce nu actioneaza asupra celui cu probleme. mi-au explicat, cu foarte multa rabdare, ca ei sunt siguri ca embrionii au legaturi intre ei (blood transfusion) in proportie de 90-95 % si ca daca unul moare, exista sanse foarte mari sa mai moara unul sau 2. desi cu inima starnsa , am acceptat solutia lor. cel mai teama mi-era de acele mici procente . pentru ca eu de la inceputul sarcinii m-am incadrat numai in cele 5 procente de risc. vroiam certitudini.
A fost greu sa luam acesta decizie, dar necesara. Atat medicii din Romania, cat si din germania ne-au spus ca asta e cea mai buna solutie. Nu a fost o chestiune de alegere.
Abia dupa embrioreductie amm putut sa vorbesc cu sotul meu despre ce ne-am dori sa avem. Genul de discutii pe care cu siguranta voi le-ati avut de mult. “ce ti-ar placea sa fie? Fata sau baiat? Ce nume ti-ar placea sa-I dam?” genul asta de discutii, pe care noi am evitat sa le avem.
Am inceput sa le spunem si prietenilor despre sarcina tot dupa ebrioreductie. Acum cel putin stim cati cum stam. Ce as fi putut sa le spun? “sunt insarcinata, astept 4 copii, dar am sa renunt la trei!!!!” nu m-ar fi inteles nimeni
Sa speram ca acum o sa avem un bebe sanatos si ca o sa traim momente de normalitate. Asa cum traiti voi.
Eu citesc acum despre voi ca faceti deja DT, TT. Cei din germania mi-au spus sa nu fac aceste analize pentru ca rezultatele ar iesi aiurea. Dar cei din Romania mi-au spus ca e musai sa fac amniocenteza. Sincer, nici nu stiu ce sa fac si pe cine sa mai cred. Oricum, peste 8 saptamani voi pleca din nou in germania pentru eco. Prefer sa merg acolo. Nu mai am incredere in sistemul medical din Romania.
Daca aveti intrebari, va raspund cu drag.
carmen
12+
brie spune:
cata myky, e bebelusul tau care iti da coate si calcaie.Ma bucur pt tine. In legatura cu medicul tau foarte bine ai facut ca te-ai decis sa-l schimbi.Auzi mai frate.....Doamne, mare Ti-e gradina !
pisu pisu, nu vreau sa te dezamagesc, dar la 8 saptamani nu ai cum sa simti bebelusul.De exemplu eu la 12 saptamani fix am avut impresia ca am simtit bebe.Am mai fost insarcinata si stiu cum se simte la inceput un bebelus, iar eu eram ferm convinsa ca bb este.Am simtit vreo 2 zile la rand, dupa care o saptamana n-am mai simtit nimic.L-am sunat pe dr tare ingrijorata sa merg sa fac un echo sa vad daca bb este bine. Atunci dr a ras si m-a linistit si mi-a spus ca a fost imaginatia mea.Ca bebe nu se simte decat de la 15 sapt in sus INDIFERENT la a cata sarcina esti.Probabil ca am avut gaze la stomac sau cine stie ce s-o fi intamplat in interior cu intestinele.
Dupa 18 sapt se pot simti foarte bine miscarile, iar la 20 sapt se si vad, se pot simti si de alte persoane care pun mana pe burtica.
Eu, Toma Necredinciosul, l-am implorat sa ma duc totusi sa vad bb.....si am fost si bb era ok.
Acum nu stiu, poate il simti si mai devreme pe la 13-14 sapt, dar la 8 cum ai tu mi-e greu sa cred.
15+
cata_myky spune:
carmen ma bucur pentru voi.sa dea DD sa aveti un bb sanatos.
imi poti spune si mie te rog unde in germania ai fost?
e adevarat dr de aici nu recomanda prea multe teste ca cei di RO ,dar pe mine ma cam sperie lipsa lor de interes.eu imi caut alt dr caci nu sunt multumita de cel pe care il am acum.ceva sugestii?
http://community.webshots.com/user/c
15+
mnarcisa spune:
carmendu 
Sa dea DD sa fie bebe bine si sa ai parte numai de bucurii.
Este foarte bine daca poti merge in germania pentru eco.

Chiar asa ce ati vrea sa fie ![]()
Narcis George bobocel de cl I si
Narcisa
11+
http://s183.photobucket.com/albums/x67/mnarcisa/?special_track=nav_tab_album
"Nu lasati sa treaca o zi fara sa zambiti."
mnarcisa spune:
Brie si eu am crezut sa l-am simtit pe bb si o sun repede repede pe mama ca ati dormea si nu am vrut sa il trezesc. Ii zic eu fericita si ea rade de mine si zice ca poate pente vreo luna am sa il simt, dar in nici un caz atat de repede. Ea a avut 5 sarcini si va dati seama ca stie cum e. Asa ca eu cumintica i-am multumit.
Daca e sa ma gandesc mai bien as putea sa spun ca si astazi am simtit ceva miscandu-se prin burtica jos acoo, dar cu siguranta este cu totul alt ceva.
Narcis George bobocel de cl I si
Narcisa
11+
http://s183.photobucket.com/albums/x67/mnarcisa/?special_track=nav_tab_album
"Nu lasati sa treaca o zi fara sa zambiti."
brie spune:
monicabo, astept vestile de maine de la tine de la foarte bine in sus sa fie !
carmendu, am ramas impresionata de ceea ce am citit.Am incercat sa ma pun putin in locul tau dar nu am reusit.Te felicit ca operatia a fost o reusita.Sa dea DD sa fie bine pana la sfarsit.
catalina, si eu sunt de parere ca DT nu are asa o mare relevanta.TT este mai important, iar amnio este cel mai important atunci cand sunt semne de intrebare sau antecedente in familie.Si eu iti impartasesc atitudinea ta fata de amniocenteza.Si eu sunt pro (atunci cand este cazul).Acum nu trebuie sa generalizam si sa spunem "NU IN ROMANIA".Sunt multi doctori care nu au avut sarcini pierdute dupa interventie.
15+
carmendu spune:
am fost la clinica universitara din bonn, la profesorul gembruch.
ai mai jos link-ul. http://www.ukb.uni-bonn.de/42256BC8002AF3E7/vwWebPagesByID/AE460D9E9EC1E790C125705A002F8F85
am ajuns la ei prin niste prieteni care sunt medicii la koln si mi-au aranjat sa merg acolo.
mi-au spus ca ei sunt o tara catolica si nu fac astfel de interventii dacat in cazuri foarte rare si necesare.
oricum, a facut interventia cu mare precizie si profesionalism.
acolo m-a auzit o pacienta vorbind cu sotul meu in romana. era si ea din romania, dar locuia in germania. era gravida in 8 luni si bebeul ei avea ficatul pozitionat aiurea. trebuia sa nasca acolo si imediat dupa nastere, profesorul urma sa-i opereze micutul si sa-i puna ficatul la locul lui. deci cu genul asta de probleme se ocupa acest medic.
carmen
12+
Hera25 spune:
Buna dragele mele,
Nu v-am mai citit de ceva vreme ca nu m-am simtit prea bine. Am fost azi la eco morfo fetala la dr Iosup. Intradevar vom avea o fetita.Totul este ok. Insa colul are 3,3 cm si am simtit de dimineata ca ma ustura. Acum m-am linistit un pic. Am citit pe net ca un col normal ar fi intre 4-6 cm. La mine sigur e cam scurt si nu stiu de ce am avut intepaturile alea. A mai avut vreuna dintre voi asa?Offff.
Si mi-a spus ca gradul de maturitate al placentei este 2. O fi bine?
Inca nu am ajuns la doctor cu rezultatele, voi merge un pic mai tarziu si de aceia am zis sa va cer o parere, caci am inceput sa ma panichez.
Si am facut si eu azi TT-ul si cica cel tarziu luni voi avea rezultatul.
O sa va citesc si eu, sa vad ce s-a mai intamplat cu fiecare dintre voi.
V-am pupat si va rog da-ti-mi si mie un raspuns.
15+
alra spune:
quote:
Originally posted by catalina2307
Creatza...nu stiu ce sa zic. Or fi astia din Bucuresti mai grozavi...
Dar stau si ma gandesc ce naiba se intampla. La noi toti fac DD afara toti recomanda amniocenteza si TT, la noi fug de amniocenteza ca dracu de tamaie - adevarul este ca nici nu prea au experienta, de aceea se si intampla nenorociri.Vorba dr. mele "aoleo sa nu iti treaca prin cap sa faci amniocenteza in Romania"
...
alra - eu nu m-as baza pe noroc sau pe feelinguri. dar este o parere strict personala.
Va pup10+ cu 2 louloudakia
![]()
Va iubeste mama
catalina, nu inteleg despre ce vorbesti. eu intrebasem de ce voi ziceti ca trebuie facuta o eco ff aproape de TT.
relativ la amnio aici se recomanda numai pentru varste mari. nici TT nu prea se face
Vacanta cu Laura in Romania