Mamici norocoase de sept-oct 2008 (56)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

alexa si mami, insanatosire grabnica ii urez Alexei. aveti grija de amindoua. daca e racita, e bine ca tu stai cu ea acasa? poate iei si tu raceala... eu sper sa nu se intimple.

alinus si clau, felicitari pentru noua semnatura. la mai mare!

july, bitza, piersicutza,
ca vorbeati de concediu postnatal si de remuneratia primita. In Ungaria se acorda pina la 3 ani de postnatal (banuiesc ca e total, pre + postanatal). pina la 168 de zile se plateste cu 70% din salariu, ceea ce este super OK. asa vad eu ca e ok, poate ca o unguroaica cu un sal de kkt nu ar spune la fel. dupa aceasta perioada si pina la 1 an, se platesc cam 400 euro pe luna impozabil (asta in cond in care ai un sal beton), iar dupa asta cu 100 de euro impozabili pina la virsta de 3 ani. Spuneti-mi si mie cum poti sa-ti cresti un copil cu 400 de euro impozabili sau si mai rau, cu 100 de euro si aia impozabili, impozitul in perioada aceasta fiind de 18%. Si uite asa te obliga sa te intorci la munca.
Chestia e ca eu am o tipa de la mine din departament pe care nu am mai vazut-o de 3 ani si smechera a ramas din nou gravida in al treilea an dupa prima sarcina, iar peste citeva zile va naste. A trebuit sa-i maresc salariul ca asa e legea, sa-i dau vacanta acumulata in perioada celor 3 ani stati acasa + ca am primit concedii medicale umflate (bine, astea sint platite de asigurari) ca vezi doamne ea e bolnava, dar de fapt ea era pe punctul de a mai sta 3 ani acasa!
Sincer, nu am nimic cu ea, chiar ma bucur ca unele gasesc astfel de solutii, mai ales ca aici cu toate taxele si impozitele ajungi sa iei numai 50% din ce e scris pe fluturasul de plata, asa ca acum o trage si ea statului. Eu nu stiu cum a trait ea cu 100 de euro impozabili pe luna, mai ales ca stiu ca sotul ei nu are un salariu cine stie ce.

hai ca iar m-am lungit.

23+
minunea
Piolica_Enceinte
Tunisia_2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau_geo spune:

quote:
Originally posted by alexa si mami

quote:
Originally posted by JulyMorning
Sa zgandar?
_
Our future determines our past
Fasolica de S24+
Fasolica eco 1 22S
Fasolica eco 2 22S
Fasolica eco 3 22S

nuuuuu! eu dau cu crema pe burtica si pe sini, in fiecare seara, aproape si dimineata sunt fresh, adica fara cojite.

alexa simami

si la mine e ca la mami de Alexa, daca va dati cu crema mereu nu ar trebui sa mai apara cojite.

22+

www.flickr.com/photos/26166390@N04/" target="_blank">Noi si bebita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

piolica , multumesc pt grija ta. asa sper si eu, sa nu se lipesca nik de mine, adica vreun virusache ce frumos ai descris consultatia la eco!!! abia astept si eu sa-l simt pe bb.

alexa simami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JulyMorning spune:

piolica nici ca la ei, nici ca la noi... poti sa ai salariu de 3000 de euro, ca statul tot 8 milioane iti da lunar, dupa ce se termina concediul de 126 de zile. Si aici postnatalul se plateste cu 85%, tot ii batem la fund pe unguri
alinushule, pai in cazul asta o zgandar si eu, chiar daca mami de alexa zice ca nu . Stati ca ma duc la buda sa verific ce cojite am sau n-am pana la urma

_
Fasolica de S24+
Fasolica eco 1 22S
Fasolica eco 2 22S
Fasolica eco 3 22S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Sincer si eu le-am zgandarit pe cojitele alea. Cand le-am scos pareau a fi ca un dop la ceva. deci clar o fi supurat dintr-o gaurica, ma rog mai multe. Dar cand am scos n-a curs nimic in plus. In 2-3 zile insa reapar cojitele, deci se formeaza in timp ca sa zic asa. dar ma enerveaza sa stau cu ele nescoase
Cica Garmastanul ar fi bun la asa ceva. Si am inteles ca si in cazul in care nu curge nimic ar fi bine ca macar cu o luna inainte de nastere sa ne dam pe sfarcuri cu ala. Cica face bine

cu Alexandru
Buburuza
asa creste Buburuza

"Nu ti se da niciodata o dorinta fara sa ti se dea si puterea de a o duce la indeplinire. Totusi, va trebui sa muncesti pentru asta ..." - Richard Bach

Mergi la inceput

Boo uite, sa zic pana nu uit iar, am aflat un pont pt Euroclinic
In primul rand sa traiasca flacaul si sa fie sanatos, felicitari pentru intalneala de succes.
Mi-a zis o mamica ce a nascut acolo ca sa iau biberoane cu gaurica de la tetina pt nou-nascuti, ca cica la spital au un pic mai mare si apoi cand vrei sa il pui pe bebe la san e jale, ca e suficient o zi sa se invete cu debit mai mare si ii e lene sa mai suga.

_
Fasolica de S24+
Fasolica eco 1 22S
Fasolica eco 2 22S
Fasolica eco 3 22S

Mergi la inceput

alexa si mami, cind vad cite fete sint racite pe aici, ma gindesc ca trebuie sa ne ferim cit mai tare de cite un virusache. dar, cind e vorba de copilul tau, imi dau seama ca nu poti sa faci in altfel, asa ca trebuie sa stai cu fetita... eu, sincer, sper sa nu te procopsesti cu vreo raceala. banuiesc ca tu esti maestra in 'ale copiilor' asa ca stii tu mai bine ce e de facut. sa se faca Alexa cit mai repede bine.
merci pentru mesajul apropos de descrierea ecografiei, da, cum spunea si Eva mai demult, cred ca e cel mai frumos film pe care l-am vazut vreodata. tu cind te mai duci la ecografie? sa ne povestesti cum a fost.

23+
minunea
Piolica_Enceinte
Tunisia_2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

piolica, la eco am fost pe 8 mai, acum o sapt si o sa mai mergem pe 19 iunie. o sa am atunci 19 sapt si speram sa aflam ce se ascunde in burtica, "fratioara" sau "surior" cu raceala sunt oarecum linistita, de la alexa nu iau nicoadata virusi, ea de la mine da, asa cum nu ia raceala de la tati. parca e o regula
july, te-ai intors de la buda? ce aflasi?

alexa simami

Mergi la inceput

july, deci dupa postnatal trebuie sa te intorci ca altfel cu 8 mil mori in casa de foame cu copil cu tot.

eu ce am povestit mai sus este ce voi primi eu, ca cele cu salarii mici sau cele care nu au lucrat mai mult de juma de an in acelasi loc de munca nu beneficiaza de aceste sume.

si inca ceva, acel 70% se calculeaza la salariul de anul trecut!!!!! iar eu am asteptat sa primesc marire de salariu anul asta si dupa aceea am anuntat ca sint gravidoasa. oricum, cu marirea de acum, pe care o am din aprilie pina in ziua care voi naste tot am facut o afacere dar m-am cam enervat cind am auzit ca nu se ia marirea de sal in calcul la calcularea remuneratiei in perioada de postnatal

23+
minunea
Piolica_Enceinte
Tunisia_2008

Mergi la inceput

raportez ca m-am intors de la buda: la stangul exista cum am zis, ca un fel de dop de dimensiunile unui cap de ac de gamalie; executat, scos, indepartat, etc. N-a iesit nimic La dreptul n-am nimic, doar pielea un pic mai uscata. N-am cojite. N-am nimic. N-a curs nimic niciodata din niciunul. Sa ma ingrijorez? Oricum, inainte de a ma ingrijora, ma simt ca de urzica

_
Fasolica de S24+
Fasolica eco 1 22S
Fasolica eco 2 22S
Fasolica eco 3 22S

Mergi la inceput