Cu mure?!

Cu mure?! | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Ce faceti bun cu mure? Tarte, pandispan, sirop sau ce?

Take joy!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

cheesecake, inghetata, tort, dulceata, plus cele spuse de tine.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Multumesc mult, Roxana. La cheesecake chiar ac nu m-am gandit. Si inghetata! Goody, goody! De dulceata nu cred sa pot aduna...

Am sa caut pe Net retete, dar daca , din intamplare, isi aminteste cineva de aici linkuri (DC sau Net), le puteti pune, va rog? Multumesc!

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Cheesecake aici: http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=34287 (este reteta mea preferata, super usoara)
pandispan: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 5 linguri de apa clocotita, 1/2 plic parf de copt, 1 plic zahar vanilat, arome de care va plac.
se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc si cresc, apoi se adauga alternativ cate o lingura de faina si una de apa clocotita, la sfarsit se pune si praful de copt. se bat spuma albusurile cu un praf de sare, se incorporeaza in mixtura de galbenusuri. se toarna in tava (cantitatea asta de 5/5/5 este buna ptr tavile de 20cm), se adauga deasupra murele (merge cu absolut orice fruct), se da la cuptorul incins la 160-180 grade pentru 20de minute. se pudreaza sau nu.... si gata.
inghetata... eu o fac pe cea clasica de vanilie si de anul trecut, il caut daca am timp.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Tare iti multumesc, Roxana!

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

cu placere
acum imi aduc aminte ca am mai executat o rulada tare buna cu blatul de ciocolata, umpluta cu crema de vanilie si mure si pudrata cu zahar acum vreo 2 ani de revelion. cred ca reteta e din vreo revista dar in mare cam poti folosi orice blat de rulada pe care il stii ca iti iese bine, crema de vanilie clasica si gata.
daca gasesc reteta pe net o postez.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Eu mure pun in aluatul de clatite cam o cana cu tot cu zeama lor, bine zdrobite.
Iasa super bune si nu mai trebuie sa le umplu la final, eventual pun un pic de miere si frisca deasupra. Deliciu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Ah, despre ce bunatati scrieti voi aici! Nu-i graba (mai am ceva pana se fac -murele), mi-ar fi de ajutor reteta de rulada, Roxana, daca dai peste ea.

Mindy, mai pui ceva in aluat ca sa se coaca bine (praf de copt eventual?), este nevoie?!

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Roxana am bagat si eu un ochi la reteta de cheesecake. Dar unde chesse ul?! sau nu tr sa fie?

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

quote:
Originally posted by ML

Mindy, mai pui ceva in aluat ca sa se coaca bine (praf de copt eventual?), este nevoie?!




nu pun nimic de copt, fac reteta clasica de clatite, uite reteta mea numai ca asta e pt o cantitate destul de mica de clatie (cam 7-8 max):)
2 oua
2 linguri zahar
o cana faina
1-2 linguri ulei
lapte cit cuprinde
o cana mure proaspete sau decongelate, sau uneori pun orice alte fructe moi am la indemina pisate bine sau bucati mici (piersici, pere mai moi, capsuni etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

quote:
Originally posted by corinadana

Roxana am bagat si eu un ochi la reteta de cheesecake. Dar unde chesse ul?! sau nu tr sa fie?



Corina, la crema scrie asa:

"Crema: 500g brinza de vaci sau 2 cutii brinza fagaras (din cea cu smintina) ". eu prefer branza asta de vaci de aici in loc de philadelphia pentru ca e complet nesarata, celalalta parca are un usor iz (sau poate e doar in mintea mea )

Roxana

Mergi la inceput