Mamici de (pepenasi de) iulie-august 2008 (66)
Raspunsuri - Pagina 17
MissJJ spune:
Din experienta mea cu Ari din cauza ca nu dadeam cu destula crema din asta sudocrem cand ii schimbam scutecul a facut multe bubitze rosii care mi-a zis doctoritza ca e din cauza contactului cu urina si mi-a dat la ea clotrimazol tratament si m-a sfatuit sa aplic la pasarica crema din asta intr-un strat mai gros ca sa nu mai intre asa usor urina in piele si de atunci nu am mai avut pb.
Uite www.expresschemist.co.uk/product_2576_sudocrem-antiseptic-healing-cream-250g-tub.html" target="_blank">asa arata crema asta e o crema alba si destul de groasa ceea ce e bine ca nu curge cand e mai cald si o ai in geanta sau ceva si protejeaza pielea de umezeala si se poate folosi de fiecare data cand schimbi scutecul. Aici toti recomanda crema asta e pe baza de oxid de zinc. E buna si pt mici cosulezte sau bubitze am mai folosit la Ari si asa. Oricum nu a mers data numai cu crema hidratanta si atata ca imediat se irita.
-------------------------------------------------------------------
Mada mami de
Arianna Raisa si acum
cu
Amira Maya
AMR 6 saptamani
Tecky spune:
Fetelor am intrebat si ieri dar nu mi-a raspuns nimeni:stiti de unde se ridica banii pt trusoul bebelusului si unde se depune cererea?
Mada ce nasol ca nu ai rezolvat nimic ieri la dentist!
Flo ai mare grija de tine si de bebelusul tau.Cum te intorci de la serviciu sa stai numai in pat.
Dara eu stiu ca e buna crema Bepanthen Plus pt funduletul bb.
Jjovana La multi ani ! pt sotul tau.Ce harnicuta ai fost cu pregatirile pt sotul tau dar sa ai grija sa nu depui mult efort!
Cristina vor trece repede cele 3 luni care le mai ai de asteptat dar oricum vei avea experienta de la noi!
Pt Irda si BB Antonia: 

Tecky 32 sapt 
AMR 8 sapt
Caprioara spune:
Sun,
iertare, chiar nu m-am gandit. Am sters linkurile imediat ce am citit mesajul tau si promit sa nu mai fac. Ma ierti?
Si acum, pentru Irda si bb Antonia special:

Caprioara, mami de
Matei (07.01.2002) si in asteptare de
Ilinca 32+ sapt
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud
ileanna spune:
Moaaamaaaaa bujo ca' de doxa esti fataaaaa!! Macar stiu pe cine sa omor cu PM-urile
. SPAM scrie pe tine, pregateste-te sa ma reclami. Dar lasa ca am si eu fo 10 carti Mama si cupilu si ma pun eu pe citit!!! 
Mada sunt innebunita dupa pisici si dupa aproape orice animal. Noroc ca mi s-a mai calmat barbatul care voia sa le dam. Ca ajungeam sigur la divort
. Totusi ... in toata nebunia mea, mai am loc sa ma intreb ce fac dupa ce bb incepe sa circule 4X4 peste tot??? Ca nu ai cum sa cureti casa de orice fir de par???
iu
30S cu bb Vlad 
http://bd.lilypie.com/STIcp2.png
dara_d spune:
Tecky pentru banii de banii de trusou adica 150 lei se depune un dosar la primaria de domiciliu care cred ca ar trebui sa contina certif de nastere bebe ,livret de familie completat la zi,carte de ident. a ta si a sotului,formular tip, negatie care se ia de la primaria unde se decalara bebele care de cele mai multe ori difera de cea de domiciliu -adica ca nu ai luat de acolo acesti bani-.Asta parca am citit eu despre trusou.Banii nu stiu de unde se ridica exact si in cat timp.
Dar odata cu acest dosar trebuie sa depuna la primarie si dosarul pentru banii aia 200 lei care se dau de la stat pentru fiecare nastere o singura data-alocatie de nastere sau prima de nastere parca se numeste,actele sunt cam aceleasi parca.
32+
http://bd.lilypie.com/IHRjp2.png
MissJJ spune:
Ileanna uite www.safekids.co.uk/CatsAndBabiesOrChildren.html" target="_blank">aici zice despre pisici si bebe. Si uite aici un articol mai detaliat despre bebe si pisica.
Mada mami de
Arianna Raisa si acum
cu
Amira Maya
AMR 6 saptamani
Tecky spune:
Dara multumesc mult pt raspuns! Intre timp am gasit si eu ceva pe net:
ACTE NECESARE NOU-NASCUTI
1. Acte pentru eliberarea CERTIFICAT CONSTATATOR DE NASTERE (la maternitate):
- acte identitate parinti;
- certificate nastere parinti;
- certificat casatorie.
2. Acte necesare CERTIFICAT NASTERE COPIL (in termen de 15 zile):
- certificat constatator de nastere;
- acte identitate parinti;
- certificate nastere parinti;
- certificat casatorie.
3. Acte necesare pentru TRUSOU NOU-NASCUT:
- certificat nastere nou-nascut (original si copie xerox);
- acte identitate parinti (original si copie xerox);
-cerere tip - dublu exemplar (prezenta obligatorie a ambilor parinti).
4. Acte necesare acordarii ALOCATIEI DE STAT (0-2 ani)
- cerere tip;
- act de identitate al unuia dintre parinti (copie si original);
- certificat nastere nou-nascut (copie si original);
- dosar cu sina.
5. Acte necesare pentru INDEMNIZATIA LUNARA PENTRU CRESTERE COPIL PANA LA 2 ANI:- cerere tip;
- act de identitate solicitant;
- certificat nastere copil (original si copie);
- adeverinta tip eliberata de angajator ( din care sa rezulte: veniturile salariale timp de 12 luni pana la nasterea copilului, prima si ultima zi de concediu maternitate, data implinirii celor 42 zile- concediu de lauzie, prima zi de concediu de crestere copil);
- dosar cu sina.
Tecky 32 sapt 
AMR 8 sapt
the_andreea spune:
Ileanna,imi e drag motanul,mai putin cand il apuca nebuneala.Din pacate,nu l-am crescut de mic,avea deja 3 ani cand l-am luat(si fii-mea avea 8 luni) si nu era invatat sa faca la nisip,abia acum 2 ani s-a obisnuit.Doar ca din cand in cand mai face si pe langa,adica si pe covoare,mai ales la intrare in casa.Si mi-e mila si frica sa il castrez,ca stiu ca face pietre la rinichi si e o rasa mai dificila(e persan).M-am gandit si eu ce sa fac cu el dupa nastere,dar nu prea am la cine sa il dau(i-am dus si la mama si la soacra-mea cate o pisica si au deja :D),nici nu stiu unde sa il tin pt ca avem doar 2 camere,una e a Theonei si nu cred ca bb are ce cauta acolo in primele luni.Om vedea.De dat in strada nu-l dau chiar daca ma enerveaza(si eu i-am zis sotului ca divortez daca il arunca pe geam- si el e exasperat
)
Flo,au dreptate fetele,stai acasa linistita in patut,lasa jobul
Andreea 35+
si Theona(27.08.2002)
AMR 5 SAPT ????!!!!
bujo spune:
Ileanna spamueste-ma mama cat vrei
Tot ce-am invatat la curs am impartit cu voi. Vad ca se pupa cu ce zice Mada: pt iritatie cu punctulete se da cu clotrimazol. Cik iritatia asta cu punctulete inseamna ca are o micoza ceva (de obicei candida) si e bine sa verificam si in gurita daca are buchetele albe pe liba si obrajori si daca da, atunci trebe tratat si in gurita ca altfel tot la fundulet ajunge prin sistemu digestiv. In gurita se da cu apa bicarbonatata si apoi cu comprese cu gricerina+stamicina, si asta se face inainte de masa ca sa nu calatoareasca ciuperca prin intestine in timpul alaptarii.
Daca ai timp sa cauti in capitolele trecute am scris si alte sfaturi pe care ni le-au dat la curs da nu mai stiu sa-ti zic la ce capitol. Au salvat fetele astea park, asa ca daca le imbrobodesti sa-ti trimita si tie...![]()
Mada ce m-am enervat cu dentistu tau
Te-au trimis acasa dupa ce-ai asteptat 3 sapt programarea!!! Is culmea frate.
bujo
31+ cu Filip
album de nunta
bb stuff
burtik
mini Bujo
MissJJ spune:
Fetelor vedeti ca pe prima pagina dupa lista cu gravidute si carucioare este acolo un link unde scrie Acte Necesare a pus Sun o lista f buna cu tot ce trebuie pt fiecare chestie. Deci va rog mergeti acolo si cititi ca se gasesc toate.
La link e o pagina dintr-un subiect al nostru deci dati mai jos pe pagina si gasiti lista cu toate actele.
Bujo na ce sa fac asta e. Acu macar pe 5 iunie sa faca ceva si sper sa priceapa ce si cum cu banii.
Clotrimazolul este de 1% care l-am folosit noi la fata. Aici e nasol ca nu se da decat prescris de medic si doctoritza mi-a zis sa o dau de doua ori pe zi dim si seara.
Mada mami de
Arianna Raisa si acum
cu
Amira Maya
AMR 6 saptamani