MAMICI si GRAVIDUTE de ITALIA (28)
Raspunsuri - Pagina 18
MIKUTA4 spune:
quote:
Originally posted by katiapam
Mikuta-mersi de urari
ce face Sareta?
ticker
de
Giulia (20/06/07)
Ioana ce sa faca creste si asteapta si ea sa isi vada tara natala,dar numai ca noi mai avem un pic vreo 2 luni.Deci zici ca nu tia trebuit declaratia tatalui acum la dus,numai la intoarcere?si daca o fac in RO la un notar nu este buna?Ma bucur sa aud ca Giuliei ia priit aerul din Romania

la amindoua si debia astept sa va intoarceti.MIRELA CEA MAI FERICITA
DE
SARA-MARIA
DOAMNE ITI MULTUMESC DIN SUFLET PTR MINUNEA NOASTRA .

dana7mi spune:
quote:
Originally posted by MIKUTA4
Ioana ce sa faca creste si asteapta si ea sa isi vada tara natala,dar numai ca noi mai avem un pic vreo 2 luni.Deci zici ca nu tia trebuit declaratia tatalui acum la dus,numai la intoarcere?si daca o fac in RO la un notar nu este buna?Ma bucur sa aud ca Giuliei ia priit aerul din Romaniala amindoua si debia astept sa va intoarceti.
MIRELA CEA MAI FERICITADE
SARA-MARIA
![]()
la intrarea in tara nu trebuie sa ai declaratie din partea tatalui, doar documentul de calatorie pt. copil.
la iesirea din tara, daca va intoarceti doar voi doua, cu siguranta iti va trebui declaratia ca poti calatori doar tu cu copilul (in declaratie trebuie specificata si data calatoriei).
In tara trebuie sa-i faci pasaport copilului. Daca tatal copilului nu este in tara, la of. pasapoartelor iti trebuie declaratie din partea tatalui ca poti sa-i faci pasaport.
declaratie oricum se face la notar (nu se face la uf. pasapoarte) doar ca trebuie sa o faca tatal copilui.
katiapam spune:
Mikuto-cind am ajuns in ro la controlae la acte m-a intrebat unde e tatal copilului si i-am spus ca am declaratie din partea lui dar nu mi-a cerut-o sa o vada
in ambasada cind a facut-o sotul meu a specificat o perioada de cind pina cind si tara unde merg si am scris ca in vizita mergem in ro pt ca el a trecut an delcaratie domiciluil din roma si a declrat de cind pina cind merg cu fetita in ro
nu stiu ce s ate sfatuiesc daca mergi cu fetita si te intorci cu ea cu avionul o poti face in ro la un notar si scrie ca calatoresti cu fetita in italia din data de pina in data de
sper sa nu ai nevoie de ea la intrare in tara si sa o faci acolo decit sa mai dai 55 euro in ambasada si pierzi si timp
iar daca e in tara sotul tau mergeti impreuna la pasapoarte si semneaza pe formular ca e de acord
ticker 
de
Giulia (20/06/07)
MIKUTA4 spune:
quote:
Originally posted by dana7miquote:
Originally posted by MIKUTA4
Ioana ce sa faca creste si asteapta si ea sa isi vada tara natala,dar numai ca noi mai avem un pic vreo 2 luni.Deci zici ca nu tia trebuit declaratia tatalui acum la dus,numai la intoarcere?si daca o fac in RO la un notar nu este buna?Ma bucur sa aud ca Giuliei ia priit aerul din Romaniala amindoua si debia astept sa va intoarceti.
MIRELA CEA MAI FERICITADE
SARA-MARIA
![]()
la intrarea in tara nu trebuie sa ai declaratie din partea tatalui, doar documentul de calatorie pt. copil.
la iesirea din tara, daca va intoarceti doar voi doua, cu siguranta iti va trebui declaratia ca poti calatori doar tu cu copilul (in declaratie trebuie specificata si data calatoriei).
In tara trebuie sa-i faci pasaport copilului. Daca tatal copilului nu este in tara, la of. pasapoartelor iti trebuie declaratie din partea tatalui ca poti sa-i faci pasaport.
declaratie oricum se face la notar (nu se face la uf. pasapoarte) doar ca trebuie sa o faca tatal copilui.
Iti multumesc din tot sufletul ma gindeam ca trebuie sa dau acum si 55 de euro ptr aceasta declaratie,

MIRELA CEA MAI FERICITA
DE
SARA-MARIA

katiapam spune:
Mikuto-inca ceva mi-am amintit
nu stiu precis dar era un tip acolo care intreba ca trebuie sa-i faca pasaport unui prieten sau frate din spania care are pasaportul scazut si ce acte sa trimit din spania si i-a spus ca e destul o declaratie de mina,acum oricum trebuie sa mergeti amindoi la pasapoarte
si asa astia habar nu au de acte ca laimbarco i-am dat doar titlu de calatorie a fetei altceva nu au cerut nimic am nimerit pe 2 aeriene ca nu stiau daca sa trimita caruciorul la bagaje sau sa-l tin pina la urcare in avion si daca se plateste taxa pt carucior si s-au pus sa sune ici colo sa intrebe
oricum poti sa-l iei cu tine daca vrei pina urci in avion apoi ti-l iau si il gasesti cind cobori iar de kg peste cite ai platit la bagaj cind ai luat biletul te sfatuiesc sa nu depasesti ca e 10 euro la kg,era o femeie care avea cu 6 mai mult si a pus-o ori sa goleasca din ele ori sa dea 60 de euro si le-a platit ca ce era sa faca da era cam nervoasa
notteeeee
ticker 
de
Giulia (20/06/07)
dana7mi spune:
Mirela, sa inteleg ca mergeti singure si vine sotul tau dupa voi?
daca este asa ... nu trebuie nici o declaratie.
Mergi la consulat doar pt. titlu de calatorie. Cand vine sotul tau, ii faceti pasaport Sarei. Mergeti mai intai la of. pasapoarte, acolo veti primi informatiile necesare. La iesirea din tara daca sunteti toti 3 impreuna nu trebuie nici un fel de declaratie.
pupici Sarei! am vazut pozele
, sa va traiasca si sa va aduca multe bucurii.
katiapam spune:
nu stiu pe voi dar pe mine ma dispera ala ce intra mereu cu pampers incarca filmuletul tau
uffffffaaaaa ogni volta
ticker 
de
Giulia (20/06/07)
dana7mi spune:
referitor la carucior ... mai toate companiile aeriene accepta la bord pt. copii caruciorul (intra in costul biletului pt. copil).
in aeroport eu l-am avut cu mine, l-am dat lor doar cand am urcat in avion. Cand am coborat, il aveam la scara avionului.
dana7mi spune:
quote:
Originally posted by katiapam
nu stiu pe voi dar pe mine ma dispera ala ce intra mereu cu pampers incarca filmuletul tau
uffffffaaaaa ogni volta
ticker
de
Giulia (20/06/07)
dana7mi spune:
eu cand am ajuns la ghiseul vamal in aeroport la Bucuresti... functionarul se uita la mine si ma intreaba daca cunosc noua legislatie (era in martie 2007) ... ma uit la el uimita ... se referea ca la iesirea din tara nu pot sa ies fara declaratia din partea tatalui .... am rasuflat usurata (aveam declaratia facut ala consulat).
la iesire, in declaratie nu era trecuta data calatoriei ... insa nu mi-au facut scandal (i-am promis ca la urmatoarea calatorie vom specifica si data calatoriei), intrasem in tara cu 10 zile in urma, copilul era trecut pe pasaportul meu (eram la a 2-a calatorie in tara, prima am facut-o toti 3, a 2-a, doar eu cu Ale) ... deci era al meu
.