Piticodromul de Sept - Oct 2005 (205)
Raspunsuri - Pagina 5
miflore spune:
Se pare ca e ziua rapoartelor pozitive!
Ioana, tu ai reusit 20 de unghii dintr-o lovitura iar eu am reusit aseara s-o spal pe Ana fara sa planga!
Evident nu la cap. Eu zic c-am reusit destul de repede si usor, in fond era a treia seara de incercari. I-a placut tare sa-si spele un bebelus pe corp si evident - cu galeata - pe cap. Dar in orice caz n-a mai fost asa de apriga cu capul si ma punea pe mine sa-i pun manuta in dreptul ochilor ca sa nu-i vina apa pe fata. Nu era chiar in elementul ei, a stat doar pe vine, nu in fundulet si a vrut sa iasa destul de repede. Oricum un mareeeeee progres! L-a samponat pe bebe ala, l-a spalat de nu stiu cate ori cu mare sarguinta, mi-l dadea sa-l sterg cu prosopelul lui si-apoi iar il lua la spalat. N-a protestat ca eu intre timp o spalam pe ea. Sunt fff. bucuroasa!
Iar treaba cu balbaitul e ameliorata puternic, se mai balbaie dar destul de rar. Azi o las in pace, nu-i fac baita.
Si tot ieri bona a reusit si i-a taiat toate unghiile, si la manute si la picioruse. Bona mea are un talent in sensul asta, stie cum s-o pacaleasca la momentul potrivit, ma gandeam ca daca nu reusesc eu in cateva zile s-o aduc pe drumul cel bun cu baita s-o opresc in cateva seri si sa incercam impreuna. Eventual si ziua, cand nu e neaparat ora de baita.
Mary, felicitari lui Andrei!
Ruxandra, eu aveam mare grija sa nu-i vina Anei apa pe fata la baita la cap, in general ii tot dadeam parul pe spate, aveam la indemana intotdeauna un prosop mic pe care il mai puneam pe frunte...pe ea a marcat-o cu siguranta faptul c-o tineam cu forta si nu apa din ochi. In fine cu exactitate tot nu stiu. Sa ne spui cum a fost la oftalmo!
Multumesc inca o data pentru toate sfaturile, sunt de mare folos!
Mihaela si Ana Maria
Poze AICI
alexuta2005 spune:
Hai ca azi mi-am propus sa fiu la zi cu cititul si m-am mobilizat sa va scriu cate ceva.
Mary si noi am avutb probleme la tuns pana de curand.Eu o tundeam pe Alexia numai in somn.Acum nu stiu care o fi fost motivul dar dintr-o data a inceput sa-i placa sa o tund.
Felicitari lui Andrei!Acum sa te tii cand o incepe sirul intrebarilor.
Ioana bravooo!Ce-mi place cum negociaza Miru!
Ehe, a iesit si Alina de dupa perdea!Nu cumva sa aspir la titlul de castigator al concursului!Suntem adverasri de nadejde!
Si Alexia are fel si fel de fobii, nici nu stiu cum le-a capatat.De exemplu ieri a gasit un fulg pe covor si a inceput de sa planga de frica.
Ramona felicitari pentru baietel! Si Mariei pt. adaptarea la gradi!
Ooo, Mihaela super veste!Ma bucur ca Ana nu a mai plans!
Eu zic sa o lasi mai multicel pana o speli pe cap.
tangerine spune:
Tonnia, sigur ca sunt sanse; eu suspectez ca Maria plangea mai mult decat imi spuneau de la gradi, adica nu doar dimineata, dar ce crezi ca mi-a spus azi dimineata: sa o duc la gradi a ei ca acolo sta fara mama;si ca si-a facut prieteni acolo; sper sa devina gradi asta cat mai curand gradi a ei si pentru Dinu la fel si o sa vezi ca totul e in regula; Mariei i-a luat doua luni sa se adapteze complet, dupa o luna nu mai plangea dimineata deloc,si m-a luat cu gradi a ei si cu prietenii fix in ultimele 2 zile cand deja ma hotarasem sa o mut; pana atunci nu mi-a zis o data ca vrea sa mearga la gradi si ca ii place de educatoare, desi o intrebam zilnic
probabil ca va fi Stefan
Miflore, felicitari pentru baita!
Ioana, oau ce progrese face Sma
Ramona si dulceata de Maria (10.09.05)
poze
Tonnia spune:
sarisem peste mesajul lui Mary, bravo Andrei pentru intrebari si inca...in italiana!
Alinam, si tie felicitari pentru toate progresele lui Vlad!
Raport de pranz la gradinita: toti copiii erau bine si veseli! Maria era foarte vesela, se dadea pe topogan, pe balansoar, se juca frumos.
Erau desculti, adica fusesera descaltati si sareau pe saltele, asa ca erau foarte activi toti.
Mifloricico, extraordinar cu baia! chiar rapid succes!
tangerine spune:
Tonnia, multumesc de raport; eu am sunat dar nu mi-au raspuns; probabil ca erau in perioada cea mai ocupata:) acuma chiar stau linistita
Ramona si dulceata de Maria (10.09.05)
poze
dana_lucia spune:
Hello, hello, ce de vesti bune pe aici! Felicitam si noi toti copilasii care au inceput recent gradinita si le uram mult, mult succes si adaptare rapida!
Tangerine (Ramona) felicitari pentru sarcina si succes la alegerea numelui pentru baietel.
Ioana, felcitari pentru minunatele tale fetite si un pupic de la Alberto pentru ele!
Cit despre tuns, Alberto e fan dar nu ii place oriunde ci numai la frizerii fitoase...ca mai bine nu va spun pretul...... Pentru parul lui f. ondulat noi folosim Kerastase pentru par de copii, e fff bun.
La picior poarta deja 27, e o mare nebunie cu el la cumparat incaltaminte ca el nu vrea decit Nike sau Puma.....ultima data cind am fost cu el nu a vrut pur si simplu sa probeze un Adidas....ehee dar ar trebui sa nu ma pling ca are cui semana la facut mofturi. Sandalute eu i-am luat tot de la Nike, mie, ca mamica de baietel, mi se par foarte practice si bune.
Vinerea trecuta am fost cu nazdravanul si la controlul medico-pshihologic (se face aici la toti copiii nascuti intainte de termen, ca sa le vada evolutia pina la 3 ani). Daca sunt amatori care vor sa stie despre cum a fost si ce mustruluiala mi-a facut doctorul mie dati o strigare si o sa imi fac timp sa scriu.
O zi buna in continuare si salutari,
Dana Lucia si Alberto
locca spune:
Ramona, felicitari pt. baietelul din burtica! Si adaptare usoara Mariei, desi e clar ca e ok, dupa cum zicea si Tonnia.
Mihaela, foarte bine, eu cred ca scapati repede de problema baitei. Deci ideea cu bebelusul chiar functioneaza
Dana, daaaa, fa-ti timp si scrie. Sunt curioasa. 27 la picior? Uau! Ce sa zic, si mie imi place nike
Mary, deci va intreaba in italiana ce tare.
Am venit si de la controlul oftalmo. A durat o ora si jumatate. Copilul a fost foarte cooperant, a stat si la pus picaturi in ochi, bine, asta dupa ce a negociat cate bomboane primeste . A iesit ca vede foarte bine si ca fundul de ochi e ok, deci treaba cu lacrimatul si fobia la lumina este doar o chestie a lui. Mihaela, am facut toate testele alea de care mi-ai zis tu, plus treaba cu picaturile.
Cica ea nu recomanda purtatul ochelarilor de soare daca nu sunt probleme la ochi, ma degraba sapca. Chiar, ai vostri poarta ochelari de soare?
Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2
mary ilie spune:
OOOO, astazi numai vesti buneee!
Bravo Ioana pentru taiatul unghiilor!La mine e mai greu ca Andrei nu cedeaza la santaj, e foarte incapatanat, daca zice NU, pai NU ramane....
Alina, deci si la voi e teroare cu tunsul.....nu v-am povestit ce aventuri am avut la frizer, pentru ca eu m-am gandit ca poate suntem noi de vina sau modul in care il tundem acasa si am zis sa incercam la frizerie. Am vorbit din timp cu nenea frizerul, i-am cumparat si un tractoras pe care si-l dorea si i l-am dat lui nenea frizerul ca sa-i dea cadou copilului sa fie cuminte, in fine, vine si mareata zi, ne ducem la frizerie, copilul e de acord, urmarim cu interes pe acolo cum se tund si alti copii dar cand vine randul nostru, se schimba totul, incepe sa urleeee si tremuraaaa, a sarit nenea frizerul cu cadoul...degeaba, i-a zambit, l-a incurajat, am incercat sa-l tina tati in brate, nu si nu, si urlete ca vrea acasa.....pana la urma am renuntat , am plecat transpirati si obositi si noi si mai ales copilul......
In somn n-am incercat sa-l tund si nici sa-i tai unghiile, mi se pare ca s-ar speria si mai rau.
Kid si la noi sunt in voga sandalele voastre,subscriu- foarte comode si bune, mai ales la plaja. Chiar, asa, vine 1 iunie, uitesem......eu i-am comandat o bicicleta pe net, sper sa ajunga pana atunci, ca tricicleta abia se mai tine, a fost si este foarte utilizata......
Ramona, succes Mariei la noua gradinita!!!Si felicitari pentru baietel, foarte frumos, o sa ai pereche
Eu m-am ferit pana acum sa-i cumpar jocuri electronice, nu-mi place ideea, mi se pare cam devreme, se spune ca da dependenta .....am reusit sa-l tin departe si de calculator, il atrage doar tastatura, dar am rezolvat dandu-i o tastatura cadou numai pentru el, si s-a plictisit repede..
miflore spune:
Bravo, Ruxandra, ai scapat de-un stres! Acum spune-mi, ce parere ti-a facut tie clinica asta?
Ramona, felicitari pentru Stefan!!! Si pentru Maria care e asa de curajoasa!
Dana _Lucia, haide, spune-ne, de ce te-a certat doctorul?
Tonnia, bine c-ai scris de Vtech! Il am in casa de un an si ceva, ascuns asa de bine c-am uitat de el!
Kid, frumoase sandalutele, vreau si eu pt. Ana asa ceva pentru concediu. Eu am evitat pana acum s-o incalt cu ceva deschis in spate din cauza talus-valgus-ului dar nu stiu daca exista si inchise pe spate...
Mihaela si Ana Maria
Poze AICI