Piticodromul de Sept - Oct 2005 (205)
Raspunsuri - Pagina 4
Ioana75 spune:
kid, multumesc ca povestesti de unghiile la picioare, aproape m-am convins ca trebuie sa fac un efort sa i le tai la 2 saptamini... arata ca baba cloanta si ea, noroc ca are ciorapi tot timpul (cred ca de asta si cere ciorapi, ca sa nu isi vada pedichiura).
E simpatic cu Smaranda (spun asta acum, ca in primele luni a fost foarte greu, poate iti mai amintesti cam de cite zeci de ori m-am plins). In principiu ne jucam toti 4 cind sintem acasa; smaranda vrea orice are miruna, iar miruna nu vrea sa cedeze decit daca ii promit printre dinti ca eu ma joc cu ea altceva daca ii da si smarandei. E mai relaxat la al 2-lea copil, in primul rind ca stii foarte multe si scapi de toate market research-urile consumatoare de timp.
mary, felicitari pentru intrebari. E groaznic si la noi cu tunsul; ultima oara, prin decembrie parca, am indesat bomboane si ciocolata incontinuu in gura ei, ca sa nu aiba timp sa plinga. A mers tactica.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
alexuta2005 spune:
Salutare!
Ia sa fac si eu o pauza de la gospodarit prin casa si sa vad ce mai faceti!
In primul rand sa o felicitam pe Deniss pt. cele 5 kg.Asta era targetul meu da n-am reusit decat 2 kg si asta noroc cu enteroviroza cadou de la Alexia.Bine ca ai intrat si ai mai scris de baieti.
Cand plecati la bulgari?Noi mergem pe 24 iunie, poate ne intalnim pe meleaguri bulgaresti.
Kid-ule stai linistita ca nici Alexia nu vrea sa renunte la pampers.Si ea sta pe wc, nu vrea la olita, dar nu face nimic.
Mihaela eu ma confrunt cu problema asta cu baia de mai bine de jumatate de an.
Acum parca s-au mai estompat crizele.
Daca la inceput urla cand ne apropiam de usa baiii, acum plange dar nu exagerat numai cand o spal pe cap si nu mereu.
Eu am facut asa: am spalat-o mai rar, daca la inceput o spalam la 2 saptamani, apoi treptat am ajuns sa o spal saptamanal.Sper sa reusesc sa scad mai repede perioada asta.
Nu pun apa in cada si o spal cu o canuta cu apa de la ghiuveta, caci am descoperit ca se sperie de dus.In cada are jucarii de plaja, musai:moara, stropitoare si galetusa- mai nou vrea la mare, in fiecare zi imi cere sa o duc la mare asa ca am profitat si i-am mai cumnparat jucarii de plaja,cu care musai face baie.
Nu o mint ca nu o spal pe cap, ii zic ca ne spalam repede, numai un un pic dureaza.
A si ce a mai ajutat-o, a fost plecat Octav la un curs si cand s-a intors i-a adus din mag. Real o papusa Steffi cu accesorii de baie,dus, etc. si i-a placut mult.S-a tot jucat prin casa cu papusa si a inceput sa accepte ideea de a face baie.
Ai sa vezi ca se va rezolva problema cu baia.Eu sunt optimista si sper sa se rezolve si la noi.
Cu taiatul unghiilor e dupa cum are chef domnisoara.Adica daca are chef nu comenteaza daca nu nu vrea si pace si atunci singura solutie e sa le tai in somn, si nu pot sa-i tai mai mult de 5 unghii asa ca treaba se intinde pe minim 2 zile.
Cristina tinem pumni lui Radu sa treaca cu bine peste operatiunea "chilotei"
Ehehe ce-mi palce cum negociaza Miruna!Sunt sadica nu?
Felicitari lui Vladut ca se adapteaza asa usor la gradi si ii doresc si lui Dinu sa nu mai planga la gradi dimineata.
Gata pauza, trebe sa plec dar revin.
Ioana75 spune:
Am intrat sa raportez un succes, o negociere incheiata win-win. Eu i-am taiat toate cele 20 de unghii fara mari vocalize, iar Miru s-a ales cu 2 jocuri noi si o carte. kid, multumesc inca o data ca ai insistat cu unghiile. Stau si ma gindesc, poate de asta i-am luat sandale nr. 27.
Smaranda merge prin toata casa singura, fara ajutor si fara sa cada - sigur a ajutat-o faptul ca vrea sa o imite pe Miruna. Am vazut ca baga cercuri pe bat, dar nu am incercat inca cu puzzle-uri de 2 piese (nu mai tin minte de la ce virsta se introduc astea, Antonia nu stii?)
Tonnia spune:
Neata, fetelor!
pentru mine e clar, cred ca Dinu o sa planga dimineata de-a pururea!
Am vazut-o pe tangerine dar n-am vorbit pt ca ed imi facea semn sa dispar din peisaj, ii tin pumnii Mariei, tare scumpa si frumusica e!
haha, Ioana, te pomenesti ca are doar 25 la picior!
Oooo, e incredibila sma cu mersul singura, adu-mi aminte cat are, vreo 9 luni?? fantastic, felicitari! Si Miruna a fost precoce tare parca...
cercuri pe bat Sa a bagat de la 7 luni si ceva, mai devreme decat Dinu, acum munceste sa le puna in ordine dar are 1,3 ani. Puzzle din 2 am unul singur de la MotherCare si scrie ca e de 1,6 ani dar nu cred,cred ca e mai usor, trebuie sa verifici,dar nu mai stiu ce scrie prin tabele, la Sa n-am mai verificat daca face ce trebuie, el face multe inainte de vreme pt ca incearca sa-l imite pe Dinu, multe...in afara de vorbit unde e in urma evident si am un feeling ca am mult de asteptat. Incerc sa nu ma ingrijorez dar nu-mi iese prea bine.
Ca tot intreba Kid, si eu zic ca e mai usor cu al 2-lea, si pt ca stii mai multe dar si pt ca al 2-lea invata multe de la primul, il imita la greu pe primul.
Lui Sa n-am reusit sa-i trezesc pofta pt carti.
alinam spune:
Buna dimineata!
Eu perdelesc la greu, da de scris mai rarut.
Vladi se crizeaza la tuns, da rau de tot , bocete disperate, ii e foarte frica, nu stiu de ce, ultima data plangea si tremura ca un catel la injectie, imi e mila de el, da nu vrea nici cum, degeaba ii explicam ca nu doare, ca nu ii facem nimic rau tunsul este teroare si pentru el si pentru noi.
La dush merge desi zice aproape mereu "nu dush" da se conformeaza cand ii spunem poezia aia cu " uite-l pe murdarel", nu stiu de ce nu ii mai place ca asta vara facea dush de 3-4 ori pe zi, el cerea, cu spalatul pe cap e poveste mai lunga si plangacioasa, il spala tasu, cu urlete, da face operatiunea rapid , asta e, cand il bagam in baie nu uita sa ne aminteasca "nu pelisholu". Cu unghiile e alta poveste, nu stiu cum s-a intamplat pur si simplu l-am luat in brate si i-am cantat cu "degetul mare ....." stiti voi si spre marea mea surprindere sta, vine singur in brate cand ii zic ca taiem unghiile si mi le intinde pe rand, bineinteles ca in timpul asta eu interpretze diferite arii , numar degetele, ma maimutaresc, la picioare inca nu am reusit, tot in somn.
Cred ca vom castiga concursul pampersistilor, nu face nici la oala, nici la wc, doar in pampers, e drept ca nu am insistat prea mult nici noi , dar iam dat exemple, nu vrea nicicum.
Dupa parerea mea Vlad e un copil speriat, spune mereu "nu speii, nu ai ce speii", cand vede un caine spune asta, cand aude zgomote mai puternice , pe mine ma dispera si ii zic de 100 de ori pe zi ca nu are de ce sa se sperie ca e baiat mare, ca e mami cu el ... nu inteleg de unde chiar si eu daca vb cu sotul mai tare si mai pasat, povestim ceva mai cu foc copilul incepe cu "nu speii", nici nu stiu cum sa fac sa scape de aperiatul asta.
Cu vorbitul e ok, sunt multumita, chiar daca e inca incepator, cu mancatul sta foarte prost si tot timpul vrea afara, nonstop si sta afara minim 5 ore pe zi, cum deskide ochii dimineata la 6 incepe " afara soae, megi copii, potogan etc" , am observat ca in casa e foarte pliktisit uneori asa ca ne conformama si mereu suntem pe drumuri.
vroiam sa spun mai multe de am uitat, a venit sefa sa imi dea ceva de munca si mi-am amestecat ideile.
Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
Ioana75 spune:
Alina, mai scrie-ne cind iei o pauza de la munca. Si Miruna mai repeta uneori ca nu-i este frica (de diverse lucruri); incerc si eu sa o incurajez, sper sa nu dezvolte prea multe fobii, ca o sa dezvolt si eu in paralel cu ea.
Antonia, sandalele cu care sta la gradi sint 26, o sa ma uit diseara daca ii mai ies degetele afara sau nu. Sma are 9 luni si e incredibil sa vad cum o copiaza pe Miru - la fel cum zici si tu de Sa. Sma se uita pe carti dar nu la fel de mult cum se uita Miru. E adevarat ca are acces la mult mult mult mai multe jocuri decit avea Miru la virsta ei.
kid2003 spune:
Ioana, bravo!!! Ma bucur ca ai reusit cu negocierea! 27 zici? Hmmm, parca era numar de 4-5 ani Noi suntem la nr 23 dar parca se indreapta si ea spre 24.
Sa va zic noua pasiune a Alexandrei. O pereche de sandale identice cu www.sweetfeetshoes.co.uk/proddetail.php?category=&prod=BeachButter" target="_blank"> astea . Bine, nu sunt originale Crocs, sunt altceva, luate din Anglia cu 3.99 lire. Am vazut si la Kidex, ma intreb unde mai gasesc in Romania. Ale noastre sunt galbene si am mai dat comanda de unele albe. Dar cred ca i-as lua toate culorile. Sunt extraordinare, usoare, se incalta usor si cred ca Alex le-ar lua si in pat daca as lasa-o. E moarta dupa ele.
Daca gasiti asa ceva (si eu o sa caut, va dau de veste pe unde vad) sa le luati neaparat. Sunt super de vara, merg si pe plaja si la gradi, si in casa peste tot. Sunt happy ca i le-am luat, pentru ca am stat in dubii la inceput. M-a convins pretul, dar la inceput m-am gandit ca poate ii transpira piciorul sau d-astea. Dar nu, sunt comode si usoare ca un fulg. Si mai au ceva super: sunt inchise in fata (a mea cand e cu picioarele goale in sandale decupate se loveste tot timpul la degetelele de la picioare).
Acum mai am de luat o casuta. Am vazut in catalog la Selgros una care are si tobogan, de plastic, de la Smoby, e 499 Ron. Nu ma lasa sa va pun linkul casutei de la best kids . ro , se numeste Casuta Natur + tobogan si acolo e 699 ron.
Si cu asta gata 1 iunie!
Desi ma mai gandeam la un laptop de copii. Dar nu imi plac alea cu afisaj mic mic, alb negru. As vrea ceva mai deosebit. Any ideas?
bb2
tangerine spune:
salutare
de pe frontul de gradi:da, si eu am vazut-o pe Tonnia executand operatia plasat copilul rapid la gradi dimineata, care mi-a adus aminte de inceputurile MAriei la gradi; sunt curioasa daca de maine va trebui sa reincep si eu; Dinu isi revenise complet pana am plecat eu-pe la 8:35 in schimb incepuse Maria sa planga un pic si sa se agate de mine; Vladut e cel mai relaxat copil in a treia zi de gradi pe care l-am vazut in viata mea; Mariana i-a invitat pe toti la etaj sa aduca harta cu animale si sa isi aleaga Maria patut; Vladut si Dinu erau foarte entuziasmati si incercau sa o convinga si pe Maria sa participe si sa nu mai planga; au fost foarte draguti; nu am primit nici un telefon de la gradi pana la ora asta, ceea ce eu consider un semn bun; si ma voi abtine sa dau telefon pana pe la 12-1
de pe frontul cu unghii: nici Mariei nu ii placea taiatul unghiilor la picioare cand era mai mica; bunicile si sotul reuseau sa le taie din cand in cand, destul de rar; pe langa explicatii cu nu doare, facem repede, etc si uneori fortat copilu ca chiar nu se mai putea, am aplicat o strategie mai scarboasa, si anume taiatul unghiilor noastre in fata ei spre exemplificare; si tin minte ca a mers foarte bine motivatia cu "ne vede Miruna cu unghiile murdare" in sambetele cu intalniri:) acum nu mai avem nici o problema; cred ca daca ar putea sa si le taie singura am scapa de orice stres:)
de pe frontul cu spalat pe cap: nu am avut niciodata o problema foarte mare cu asta; dar desi ii place mult in baie, ce am incercat eu ca sa fac baia si mai atractiva: pe langa jucarii, mai nou i-am lipit plansele pictate de ea in baie si planuiesc sa ii lipesc niste oglinzi la nivelul ei pe perete ca sa se poata vedea si maimutari (acum se uita in scurgerea de la dus:); are o scoica cu care ii place sa isi toarne apa in cap si daca e in toane bune se spala singura pe cap; cand am introdus prima data asta cu spalatul singura pe cap era in culmea fericirii si il facea de fiecare data; acum doar pe corp i se pare interesant; nu stiu daca te ajuta, miflore; cred ca kid ti-a dat o strategie foarte buna; si eu cred ca primul pas e sa te relaxezi tu
si era sa uit cel mai important front: e baietel!!
Ramona si dulceata de Maria (10.09.05)
poze
Tonnia spune:
Kid, nu apare adresa.
foarte frumoase si practice sandale ai luat!
Nici eu n-am vazut laptop ca lumea, toate au un ecran meschin oribil iar literele si cifrele sunt desenate urat.
eu vreau consola aia de VTech de care mai vorbeam noi anul trecut, nu ma mai deranjeaza ca sunt in engleza jocurile, am vazut copii care se jucau la Diverta si arata trasnet jocurile, in plus te prinzi ce se cere in joc, eventual cu ceva explicatii, asa ca engleza nu prea conteaza, adica nu e un impediment, poate doar la litere si alfabet, dar sunt multe casete cu alte chestii. Chiar e cel mai reusit joc electronic pe care l-am vazut eu, daca tot e sa-i pervertim la de-astea...
Tonnia spune:
Wow, tangerine, ce veste grozava! sa ne spui la ce nume te-ai gandit!
Iti multumesc mult ca mi-ai zis de Dinu, sunt avida de informatii!
Si o intrebare: dupa cat timp nu a mai plans Maria dimineata? Ea plangea tot asa doar dimineata sau si dupa? Adica, crezi ca sunt sperante sa nu-l mai aud plangand, mai ales ca stiu ca-i place acolo si imi spune mereu ca dupa mine plange nu de altceva?