Piticodromul de Sept - Oct 2005 (205)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

hello,

n-am mai intrat de mult pe forum. Am citit in diagonala ultimele pagini si am aflat de Erika. Bine ai venit pe lume si felicitari mamicii Simona !
Peter e bine, arata o preferinta clara pentru engleza, iar in seara asta a cantat de 3 ori Frere Jaques. Acum cateva luni ne-am hotarat sa ii zicem numerele si literele in engleza, dar nu am facut nimic special in sensul asta. De cateva zile a inceput sa zica alfabetul dupa Elmo, in timp ce se uita la tv si ne-am dat seama ca stie cel putin jumate. El vorbeste putine cuvinte reale, in limba lui trancaneste neobosit. In schimb a invatat fraze intregi si incredibil, le foloseste in contextul potrivit. Gen: How was your day today? cand vine sotul de la serviciu.
Mi se pare asa de dulce cand amesteca limbile : this is nasu', this is ochiu'
In rest nu are nici o fobie, fuge singur la culcare, mananca bine, la scoala o singura data a intrebat de mine, dar i-a aratat profesoara un trenulet si a uitat.
L-am evaluat profesional si e super ok in 6 din 7 repere de dezvoltare. La al 7-lea (comunicarea verbala) e mult in urma, dar spune cateva lucruri care il aduc in grupa lui de varsta.
Va fi inginer, ca si parintii lui, fara nici o indoiala. Intelege cum functioneaza orice jucarie, odata eram 3 adulti in fata unei jucarii noi, el a stiut in cateva secunde cum s-o faca sa mearga. Are o dexteritate la desfacut si pus la loc, mama-mama...

cat despre meseria de mama, mereu ai de invatat. Prietena mea (PhD in stiinte comportamentale) m-a intalnit odata la cumparaturi, eram suparata si obosita, a venit la mine si fara buna ziua mi-a zis : stiu ce-ti trebuie, o carte numita "Viata emotionala a copilului de 2-3 ani", dupa care mama ei (PhD in acelasi domeniu, 35 ani a fost consilier la scoli) a tinut un curs la facultate.
Pe langa teorie, cartea avea si exemple reale. Mi-am dat seama ca Peter facea multe din lucrurile bune descrise in care, dar si multe din lucrurile rele si am concluzionat: copilul meu e banal de normal ce e. Face exact ce face un copil de varsta lui.
Nu stiu cum sunt rudele voastre, dar eu mereu am auzit : al meu e super, face si de aia, si de aia, Mereu m-am intrebat de ce nu-i plina lumea de genii ,ca dupa citirea cartii sa realizez ca de fapt parintii/bunicii nu stiau/citisera de ce e capabil un copil la acea varsta.
In cateoria necunoscatorilor intru si eu, doar ca eu credeam ca Peter are vreo problema. Mi-a demonstrat de ce e in stare de cateva ori, incat i-am pus eticheta " cel mai lenes copil (la vorbit) de pe Coasta de Est a Americii"

Am gasit acolo un capitol pe care ar fi trebuit sa-l copiez. Era vorba de personalitatea copilului in faza/antifaza cu personalitatea parintelui. Gen tata sportiv cu baiat artist, mama extrovertita si iubitoare de excursii cu fetita foarte timida. Copiii "infloresc" cand simt sustinerea parintilor, asa ca e problema parintilor sa invete despre firea copilului. Si cei care au copii care le seamana au de invatat.
Am mai retinut un lucru : copiii sunt ingrijorati sa nu piarda dragostea parintilor cand fac un lucru asa zis rau, chiar daca nimeni nu le-a spus vreodata " ai facut prostia, nu te mai iubesc". E valabil de la cele mai mici varste,si nu trebuie decat sa le explicam unde au gresit, cum trebuiau sa faca de fapt si apoi sa le spunem ca ii iubim neconditionat.

Parintii mei au fost aici in vizita 1 luna si dupa 3 saptamani Peter a facut un lucru de care deja citisem : pentru ca mama ma tot trimitea la plimbare si ea mergea cu Peter in parcuri, a crezut ca bunica o va inlocui pe mama. Asa ca a inceput sa n-o mai accepte deloc in preajma lui, in schimb sa se imprieteneasca foarte bine cu bunicul. Bunic care bineinteles nu dadea semne ca l-ar inlocui pe tata
A trebui s-o iau pe bunica deoparte si sa-i explic cum sta treaba. Normal ca bunica a inteles.

Diana si Peter (3 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Diana, ma bucur sa te 'vad'. Felicitari pentru toate progresele lui Peter.

Ce fain ca luati role... As vrea sa-i iau si eu Mirunei, dar nu vrea ea; nu stiu de ce, cind ii pomenesc de role zice nu si nu. Cred ca ar trebui sa ma vada pe mine intii pe role; sper sa nu cad.
Despre masina - nu cumpar nici cu pedale nici cu baterii pentru ca nu am unde sa le tin.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Buna dimineatza!
Ce fac zanele?

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Neata,

Mifloriciko, fata harnica, ce devreme te-ai trezit.
Uite, dau eu o de la diaspora .

Pup fetele, o saptamana excelenta va doresc,

Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">Victor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Buna dimineata!

Anto, ce mai faci?
Zino, eu experimentez trasee noi de mers la serviciu, azi am facut 31 de minute (eu numar de cind bag cheia in contact in parcarea sursa pina cind scot cheia in parcarea destinatie.

Am fost ieri la Junior Expo, sa cumpar o cutie de lego si o placa suport pe care se monteaza lego (mai nou miruna este mare fan lego, si din solidaritate si smaranda); foarte putini copii peste 6 ani, majoritatea sub, nu stiu de ce s-a chemat Junior.

Mergi la inceput

Ioana, ce sa fac, sunt la serv, dar mimez munca pt ca sunt cu gandul la facut bagaje, miercuri pleaca mama spre Rom si joi venim si noi la Bucuresti.
31 de min pana la serv pare ok, mai ales la ce trafic e in Buc, esti .

Diana, ma bucur sa citesc si eu despre voi si felictari pt progresele lui Peter.

Cred ca ar trebui sa citesc si eu cartea aceea, dar ce te faci cu lipsa asta acuta de timp.
De multe ori, cand ma scoate Victor din minti ma gandesc ca nu reactionez eu corect. Dar ce sa-i explici frate cand el urla de nu se mai aude altceva pe o raza de 10 km? Si din motive totala aiurea, ca s-a terminat sucul sau mai stiu eu ce.

Fetele, la semnatura mea, pe link-ul de pe numele Soniei sunt poze mai recente cu ambii copii, daca vreti sa vedeti cum au crescut strangarii.

Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">Victor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Anto, ce copii frumosi. Mi se pare ca Sonia seamana foarte bine si cu tine si cu sotul tau, nu ma pot hotari. Iar Victor mi se pare neschimbat la fata, la fel de simpatic. Ce fain ca veniti in tara; daca ai timp si iesiti intr-un parc (oricare) in weekend, da un beep, poate reusim si noi. Drum bun!
Ruxandra, cum ii sta lui Matei fara boschet?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Salutare

Credeam ca o sa am pagini intregi de citit dar vad ca ati fost cuminti.

Ioana, mie imi place cum ii sta lui Matei fara boschet. Adica imi place mai mult cand e tuns scurt de tot. Cand ii mai creste incepe sa capete vag onduleuri si ii sta in toate directiile.

Kristinutza, ce scump e Radu ... cam asa povesteste si Matei, nu are nici o inhibitie.

Diana, ma bucur ca ai mai aparut cu povesti despre copil. Cred ca o sa scape repede de eticheta aia de i-ai pus-o tu. Mai stiu un baietel despre care mama lui spunea acum 1 an exact acelasi lucru, doar ca e vorba de midwest si nu de coasta . Acum turuie la greu.

Anto, nu pot sa vad pozele. Mai incerc.

Eu am decretat ca nu-i mai cumpar nimic. Are tricicleta, masina la care da din picioare si trotineta. Cel mai des merge cu masinuta, Mihaela l-a vazut in actiune. La tricicleta e mare putoare, nu ar da deloc la pedale. Cred ca nu vrea, nu ca nu poate, pur si simplu nu are chef. Ca atare foarte rar vrea sa iesim cu tricicleta afara.

Eu am fost plecata, de miercuri pana ieri la Budapesta, la o conferinta. A fost cel mai lung timp petrecut fara Matei pana acum. Mi-a placut ce sa zic, dar ieri abia asteptam sa ajung acasa. Acum mi-e dor deja de Bp, a fost tare placut sa revad locurile unde am petrecut 2 ani si ceva din viata. Matei a topait la propriu de incantare cand m-a vazut intrand pe usa si nu mai stia ce sa-mi povesteasca mai intai.

Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2

Mergi la inceput

Ioana, mersi, . Esti singura care mi-a zis ca Sonia seamana si cu mine, in rest toata lumea zice ca e dinspre ta-su.

Sper sa avem timp sa ne vedem, mi-ar placea f mult. O sa te sun.

Mergi la inceput

Ruxandra, gata, schimbasem numele albumului ca am mai adaugat niste poze, acum merge...sper.

Ai poze cu Matei tuns?
pupici

Mergi la inceput