Piticodromul de Sept - Oct 2005 (205)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Kristinutza, e mortal Raducu!!! Abia astept sa scoata si fii-mea asa perle. Sunt extrem de scumpi copilasii cu discutii filosofice, e f precoce Raducu, bravo!

Ege, si eu ca si Kristinutza, nu prea sunt de acord cu chestiile motorizate, mai bine sa dea la pedale...nu de alta dar in Herastrau, pe la Roata mare pe acolo (pe unde sunt si niscaiva restaurante de fitze) vad mereu copiii de 40-50 de kg cocosand mini jeepuri motorizate, si cred ca am facut o obsesie. Lui Alex i-am luat tricicleta si masina cu pedale si tare greu am gasit masina, toate erau cu acumulator. Se invata ea sa dea (deocamdata nu ajunge la pedalele de la masina, sunt d-alea ca la hidrobiciclete, dar o sa ajunga ea).
Mi-a placut cum arata Jeep-ul roz de printesa, dar nemotorizat nu am vazut. Oricum, sunt sigura ca trebuie sa le vezi inainte, cum sunt rotile, cum e conceputa. De pe Internet nu te-as sfatui sa cumperi o chestie din asta.
Daca ai drum prin Bucuresti, au masinute din astea multe la Happy Baby, pe Blvd Dacia. Si vazusem mai demult si in Carrefour, Metro si Selgros, dar nu am mai trecut de mult pe acolo...

bb2

Mergi la inceput

Si nimeni nu mai zice nimic???Chiar asa? Asteptam sa mai citesc pataniile piticotilor si nimic...
Ege, sper ca nu te-am suparat ca mi-am expus parerea despre chestiile motorizate, imi pare rau, trebuia sa nu zic nimic, tu doar ai intrebat daca stim vreun model si eu m-am apucat sa fac teoria masinariilor si a lipsei de miscare. Sorry

bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Kristinutza, ce scump e Radu!!!

Da, e mai bine sa pedaleze copilul dar ce placut e si pe o motorizata! Cred ca am eu nostalgii de cand eram copil ca n-am avut si imi doream la greu...
Dinu vrea role, insista, dar aman pana la anu'. mi se pare prea mic, mi-e frica de cazaturi.

Mergi la inceput

Tonnia, role ii iau si eu, am deja comanda data de vreo doua luni Si Alex vrea role si nu cred ca e prea mica, lasa ca se obisnuieste ea, la cat e de zapauca. Oricum de tinut bine pe picioare se tine, ea nu a trecut niciodata prin fazele de le citesc prin carti de genul "dupa 3 ani copilul mic coboara scarile alternand picioarele" , ea a alternat mereu picioarele, nu a coborat doar cu stangul sau dreptul. Deci, din aceste informatii, deduc ca se va descurca si pe role
Am gasit un model ultra fain la Chicco, pe site-ul erachicco mai precis, numai ca nu le au pe stoc si doamna aceea ma tot abureste ca de comandat le-a comandat, sa mai asteptam.
Au 6 roti micute, cate trei in fata (dispuse una langa alta, asa pe latime, cum sa zic) si 3 in spate. Au sustinere pentru glezna, sunt cam ca inblades-urile la conformatie numai ca sunt rotile, deci nu au rotile dispuse in linie. Apoi au protectie pentru coate, genunchi, o casca tare de plastic si un rucsac in care stau. Sunt tare dragute si stabile, din cate imi dau seama. Le astept inca.

Ce alte jucarii motorizate sau nu ati gasit? Eu am ajuns la concluzia ca tb sa ii cumpar o tricicleta mai simpla lui Alex, asta pe care o are, frumoasa si bine conceputa, de altfel, are acel joc la pedale, ca la bicicleta, nu stiu cum sa explic, adica dai in gol daca nu esti constant in miscari...As vrea una cum am avut eu cand era mica, era simpla, de lemn, si pedalele simplu concepute, nu pe sistemul asta cu intarziere ca la biciclete...Ea nu invata sa pedaleze din cauza pedalelor, neavand ritmul potrivit, nici alea nu se misca cum trebuie, nu stiu daca ati inteles ceva.

bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Kid, fa-ma sa inteleg, despre ce pedale e vorba? Eu i-am luat tricicleta ale carei pedale nu se misca decat daca sunt actionate de picioare si sunt nemultumita, credeam ca e mai greu asa, la altele vad ca se misca si singure si credeam ca e mai usor.

Alex a stat din totdeauna extrem de bine cu motilitatea, mai stii cand facea podul... Deci nu iei role din alea in-line, parca asa se numesc, alea sunt pt mai incolo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Haha, Kid, chestia cu nealternatul picioarelor se aplica Anei mele. Ea urca si coboara scarile punand un picior in dreptul celuilalt, incet, cu grija. Uneori alterneaza dar tinuta de manuta.
Asa ca noi mai asteptam cu rolele.
Da' o motorizata din aia zau ca i-as lua...ca-mi plac mie... si Ana cred ca va vrea sa doarma in ea la cum ii place sofatul! Cum prinde un volan cum il rasuceste de-l ameteste! I-as lua si cu pedale, i-as lua din toate. Deocamdata insa se va alege cu leagan dublu la tara, am dat comanda si vine peste o luna juma.
Fetelor, spuneti-mi si mie, de unde iau colac cu parasolar?

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Da, Tonnia, alea inline sunt mai pentru incolo, acum sunt alea cu rotile, cam ca alea cum erau pe vremea noastra...cu rotile in colturi, dispuse nu in linie de-a lungul talpii, ci pe latimea talpii, cu rotile in colturile ghetei cum ar veni. Sunt la Chicco pe site din alea...o sa caut linkul sa iti trimit.
Uite-le aici, o sa pun spatii sa nu zica ca e reclama
http:// www .era chicco. ro /produse_36/Jucarii_copii.html

Vezi ca intre era si chicco nu este spatiu, scoate-l...Este pe pagina aia mai jos, se numesc set patine cu rotile (ca mai e unul set inline).

Ufff, cu tricicleta nu stiu cum sa iti explic, habar nu am cum se numeste fenomenul. Da, sunt pedale actionate de picioare, dar daca iti amintesti de la bicicleta normala, de adulti, are un anumit joc in pedale, adica are juma de tura in care merge in gol, nu actioneaza rotile...daca nu ai o miscare constanta a picioarelor. Nu stiu cum se numeste, sotul meu a zis ca e un sistem cu "intarziere", ca la bicicletele cu lant (are si un zgomot specific, un tzacanit ca de motoras)...tricicleta simpla e cea la care nu se aude un zgomot si nu are intarzierea aceasta, aici daca dai prea tare la pedale la un moment dat merge in gol...nu stiu sa iti explic, sorry...oricum pentru un copil mic nu e bun sistemul, tricicleta e una din aluminiu, italieneasca, primita de alex la un an de la parintii mei. Au luat ce a fost mai scump, deh, pentru odor si acum eu o sa caut prin piata una cat se poate de basic

bb2

Mergi la inceput

Mifloricico, las' ca se compenseaza. A mea face podul si a ta vorbeste de toate ... e independenta, are opinii personale si asa mai departe. Noi suntem departe de faza cu vorbitul, asa ca, fiecare cu ale lui

bb2

Mergi la inceput

Hai ca tot eu, sa iti zic si de alea Inline, Tonnia. Deci alea inline de la Chicco nu sunt blades, ca alea de copii mai mari sau adulti. Deci rotile nu sunt una sub alta asa, ca la patina de gheata.
Sunt 2 sau trei rotite pe randul 1, apoi e randul doi tot asa cu mai multe rotite si randul 3. Deci si alea au stabilitate mare, mi se pare ca eu din alea vroiam, acum nici nu mai stiu, ca ma imbrobodise tipa de la site ca stie ea ca alea sunt mai bune ca sustin glezna si pe alea parca le comandasem...astept inca sa apara comanda...

bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ege spune:

kid,nu e nici o suparare.orice parere e bine venita.acum m-ai pus pe ganduri cu rolelevad eu ce alegere fac pan la urma,ca vb lui miflore,parca i-as lua din toate
un wee linistit

ege 18 sapt si arzu ege (30.09.2005)

http://community.webshots.com/user/arzuege

Mergi la inceput