Vacante altfel...
Raspunsuri - Pagina 4
LoraG76 spune:
Cat e de frumos ce ati descris si aratat!!!! Deja cred ca o sa ne facem planuri pentru vacanta de la anul!!!
Doruletz, ce bine ca am gasit pe cineva care a fost de curand prin Serbia...ca pana acum n-am gasit decat oameni care ne-au spus ca suntem putin nebuni...in loc sa mergem in Turcia sau Bulgaria Serbia ne-am gasit si noi...au senzatia ca de acolo nu te mai intorci decat cu calasnicovul la cap... Abia astept luna septembrie!!!
Lora, mami de Iustina
pisucmic spune:
Idei de vacante altfel pentru parinti si copii:
- Istanbul: cred ca pentru un copil de 8-10 ani e o excursie facinanta: au trecut un pic prin istoria cu turcii, otomani, si vad nenumarate urme de istorie, stiu ce este o biserica ortodoxa si afla cum arata o moschee, aud muezinii care fac sa vibreze aerul de cateva ori pe zi, stiu geografie si pot merge cu vaporul pe bosfor pana la intalnirea cu marea neagra, le arati un bazar urias si pot merge si in parcul "Mica Turcie" etc. Noi oameni mari am fost absolut fascinati sa mergem acolo, nici nu ne-am putut imagina un oras atat de complex si bogat.
- Lacul Como: Noi am stat anul trecut la Como o saptamana de vis. In fiecare zi ii poti duce cu vaporul pe lac, in diverse localitati faine, inclusiv pe mici plaje, poti urca pe munte, cu funicularul din Como (experienta de neuitat), si poti pleca cu masina la Milano sau la Venetia fara sa fie prea departe. O minunatie si in acelasi timp un loc foarte odihnitor. Ca sa nu mao vorbesc de inghetate....
Vacanta frumoasa!
LoraG76 spune:
Pisumic, intr-adevar, e superba zona aia a Italiei - pe malurile Lacului Como...am trecut si noi anul trecut pe acolo, vom trece si anul asta, insa nu vom sta....poate alta data....daca ar fi mai mari concediile astea....E atat de frumos, ca aproape iti taie rasuflarea peisajele!!!! Deosebit!
Lora, mami de Iustina
mihaela_s spune:
Si noi suntem calatori, daca s-ar fi inventat meseria asta, cu siguranta ca am fi profesat-o.
Prima iesire in "lume" a fost in 2-eu si sotul in 2004. Fetele nu le-am luat din mai multe motive, nu are rost sa le insir aici. Voiam si sa vedem cu ce se "mananca" un asa "turneu". Am programat timp de cateva saptamanai traseul, ca sa ne incadram in timp, sa avem timp sa vedem orasele si sa si ajungem dintr-un loc in altul. A fost o vacanta de 3 saptamani, cu masina personala si am avut ca obiective orase mari. Insa traseele au fost facute ca sa vedem si natura, localitati mici si am combinat totul cu o saptamana pe litoralul italian. Sotul meu e pasionat de istorie si voia sa vada indeosebi locuri mari din istoria Europei. Am vizitat Budapesta, Viena, Innsbruck, am trecut prin Elvetia care ne-a lasat cu gura cascata, Saint Moritz, Nice, Monaco, Pisa, Florenta, Roma, San Marino, coasta italiana de est, Ravena, Venetia si am revenit in tara prin Slovenia si Ungaria. E clar ca vacanta asta ne-a deschis apetitul pentru concedii de acest gen si urmatoarele au fost cu copiii.
In 2005 am fost in SUA, din pacate am putut sa o luam numai pe cea mare cu noi, din motive de viza(nu ne dadeau viza la toti 4). Am stat cateva zile la sora mea in NY si l-am colindat si la pas, l-am vazut de pe vaporas, a fost de vis. Apoi am facut un drum cu masina pana in Florida, la intoarcere am vizitat Saint Augustin si Washington. Dupa o scurta sedere iar in NY, am luat avionul spre Las Vegas, am vizitat Hoover Dam, am mers apoi cu masina pana in LA si apoi pe coasta de vest pana in SF. Pe drum am vizitat castelul Hearst, un loc fascinant... iar peisajul de coasta e superb. Din SF inapoi in NY si de acolo am mers cu masina pana la Niagara (aveam si viza de Canada), apoi pana in Toronto. Si inapoi acasa...
Diana avea 9 ani atunci si acum poveseste ca fiind cel mai frumos concediu avut. Desi a fost obositor, am fost muuuult pe drumuri, faptul ca a vazut atatea locuri a fascinat-o.
In anul urmator, am planificat Spania...zbor pana in Madrid, vizitat orasul si Escorialul, apoi cu masina pana pe Costa Blanca intr-o localitate micutza-Torre de la Horadada unde am inchiriat o casa. De aici am fost in cateva randuri in Benidorm, am vizitat Alicante, am fost in parcuri de distractie si am vizitat Guadalest, o localitate istorica in varful muntilor, la vreo 30 km de Benidorm. Un peisaj mirific, un loc linistit si incantator.
Am descoperit si o laguna de care ne-am indragostit, La manga se numeste. De aici am mers tot cu masina in Barcelona si apoi acasa cu avionul.
Anul trecut am fost in Grecia. 2 zile de drum cu masina-Ro+Bulgaria+Grecia pana in Atena, am avut ghinionul sa prindem zilele de canicula si am umblat prin Atena cu copiii dupa noi la 45 de grade la umbra. Eu ma ingrijoram pentru ele, dar m-au surprins ca au fost mult mai rezistente decat mine la caldura si urcat pe Acropole. Mai ales cea mica care avea 3 ani si 9 luni atunci.
Am mers apoi in Halkidiki intr-o localitate mica pe Kassandra, Polichrono. Am stat intr-un hotel micutz si cochet, am colindat peninsula si am descoperit locuri salbatice si incantatoare.
In timpul anului am facut mereu vizite in tara, in zona unde am locuit(Satu Mare-Baia Mare) dar si mai departe. Am facut cateva we la Viena(cu fetita cea mica am fost prima data cand avea un an jumate), am fost in Slovacia in muntii Tatra, la Krakovia si Auschwitz, dar inca mai avem multe de explorat in Europa.
Daca sotul meu e indragostit de ruine si locuri vechi, eu sunt indragostita de castele. Marox multumesc si eu pentru ghidul de pe Valea Loirei, am notat tot!
De cand suntem pe insula Gotland, am colindat-o in sus si in jos, inca mai avem locuri de descoperit dar avem deja locuri preferate. In toamna pana ne-a permis timpul am umblat sa-i descoperim farmecul iar de cand a venit primavara la fel. Suntem cam izolati aici, insa profitam de natura si de locuri salbatice. Mai sunt cateva insulitze mici pe care vrem sa ajungem, in jurul Gotlandului(pe una dintre ele-Faro-am ajuns de 2 ori deja).
Am citit aici despre vacante superbe, Grecia si Spania au ramas in sufletul nostru, iar despre insulele grecesti am citit numai de bine. Cred ca va fi urmatoarea destinatie...
Si Mexicul ne atrage...doruletz multumesc inca o data pentru amanunte.
Dar ce spuneti de Africa? Cumnatul meu a fost in decembrie cu rucsacul in spinare, singur ca nu are copii si sotia nu e calatoare. Sotul meu e acum dornic si el, dar eu am zis ca nu poti face asa un concediu cu copiii. A fost cineva? Ati indrazni cu copii acolo?
Visul meu e sa ajung in China, Japonia sau India.
vorbe de copil...
Hobby
alra spune:
quote:
Originally posted by simaliquote:
ceva frumos: noi cand am fost in valea loirei am inchiriat o casa prin internet. casa era lipita de casa proprietarilor, care ne-au invitat intr-o seara la ei la un "aperitiv". erau 2 batranei tare simpatici care nu stiau decat franceza si cu care ne-am conversat in franceza furculisionica 2 ore (nici nu mi-am imaginat ca sunt in stare sa vorbesc asa mult intr-o limba pe care nu o cunosc!)
a doua zi aveam pe masa in curte un cosulet cu patrunjel, rosii de gradina (cu gustu ala de rosie care aici nu il gasesc) pere si alune de padure, de la ei din curte.
mi s-a parut superb
quote:
Si nu dai si tu cateva amanunte - eventul ape PM?
alice
ba dau si publice
am inchiriat cu www.gites-de-france.com/gites/fr/gites_ruraux" target="_blank">gite de france, dar zau ca nu mai tin minte cu exactitate casa.
noi am stat intr-un satuc Cinq-Mars-La-Pile, aproape de castelul Langeais. Ni s-a parut un punct bun de plecare. Am vizitat o gramada de castele + Tours, oras foarte frumusel. Foarte draguta lista lui Marox.
O alta vacanta interesanta pe care am facut-o (eram in 5 luni insarcinata atunci) a fost la Nisa. Cred ca e perfect si pentru copii. Nisa iara e o baza frumoasa si de acolo poti face o gramada de excursii in zona (Cannes, Monte Carlo si cate si mai cate) Trenul din Nisa pana in Monte Carlo face cam cat face metroul din berceni pana in centru si costa foarte putin. Noua ni s-a parut foarte chic sa mergem sa mancam de seara in Monte Carlo si sa stiti ca preturile nu sunt atat de mari precum zice folclorul.
Zona e impanzita foarte bine de trenuri si autobuze si toate orasele din jur sunt usor accesibile.
pisucmic, si noi tot la como in mai putin de o luna! la inghetatele de acolo imi sta si mie gandul
Vacanta cu Laura in Romania
apsara spune:
Noi n-avem copii, insa sunt convinsa ca atunci cand vor fi, vom calatori la fel. In calatoriile noastre am vazut turisti cu copii mici de tot si cred ca e bine. Piticii sunt curiosi, le vine bine sa se obisnuiasca cu realitatea. Avantajele de a calatori in felul acesta sunt multe si le cunoastem cu totii: libertate de miscare si cunoastere, neatragerea exagerata a atentiei (lucru important cand e vorba de anumite destinatii), contactul direct cu populatia autohtona, etc. Normal ca exista oboseala si multe ore petrecute in gari in asteptarea urmatorului tren sau autobus,insa cred ca merita. Mi-au ramas in suflet doua calatorii, douazeci de zile prin India (cel mult doua nopti in acelasi loc) si inca pe atatea in Scotia, in insule. Nu se intampla nimic daca dormi in hostels sau hotele de 10 euro sau daca mananci alaturi de localnici un cury de legume.
monica70 spune:
Superb subiect!
As vrea sa va intreb daca a fost cineva in vreo croaziera? Si daca a fost,a fost si cu copiii? De cand visez asa ceva,una cu vreo 11 nopti pe Mediterana ... mi se pare super - noaptea vasul merge si in fiecare dimineata sa te trezesti in alt oras de prin Grecia,Italia,Turcia,Maroc etc. pe care il poti vizita in voie cateva ore. M-as duce si anul asta,dar fetita are doar doi ani si jumatate ,nu stiu cate ar intelege de pe-acolo si fara ea nu prea m-as duce.Si daca e tare scump (cel putin pentru nivelul nostru de trai din RO),mi se pare ca asta e un all inclusive pe care intradevar nu mi-ar parea rau sa dau banii ...
Mie imi place si sa zac pe plaja ,de fapt mai mult sa ma balacesc,dar si sa umblu de nebuna prin paduri pe munti si dealuri,sau din oras in oras ... Cele mai frumoase vacante au fost inainte de Revolutie,cand mergeam cu parintii prin tara sau imprejurimi (Ungaria,Cehoslovacia,RDG,etc. ), cu cortul in portbagajul Daciei .
MONI SI www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Scrie ca sa nu pierzi florile gandului tau, pe care, altfel le ia vantul !"- N. Iorga
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
kid2003 spune:
Doruletz, absolut su-perb!!! Ai descris totul atat de frumos, iar pozele sunt atat de reusite ca totul pare floare la ureche cu un copilas mic peste mari si tari (recunosc ca nu am avut inca curajul sa merg mai departe de Londra cu Alexandra mea...dar poate incerc cu bebe doi sa profit mai mult de gratuitatea pe liniile aeriene pana la 2 ani).
Pozele sunt extrem de reusite, cel mai mult si mai mult mi-au placut: cea in care Alexandra este la biserica si toti enoriasii se uita la ea ca la o zeitate (probabil era curiozitatea naturii sa vada un copil asa de blond atat de aproape) si cea in care e in fata farfuriei cu quesadilla!!! Super! Si felicitari pentru curaj si pentru alegerea itinerariilor!
Marox, iti multumesc frumos pentru lista cu castelele! Este f f utila, am salvat toata lista si ma apuc de planuit...pentru la anul, din pacate, dar tot frumos e. Ca acum vacanta de anul asta e planificata, la iarna nu pot sa ies ca bb va avea doar 3 luni dar deja ma pot gandi la vacanta de vara viitoare!
Eu asa sunt, probabil si voi la fel, cand se termina o vacanta trebuie sa ma apuc de planuit urmatoarea ca altfel nu ma simt bine. Oricat de departe ar fi ea, tot trebuie sa am ceva de facut: un itinerariu, un review sa citesc etc...Ma simt mai bine asa si la orizont se intrevede ceva frumos nu doar rutina zilnica.
bb2
kid2003 spune:
Monica, eu nu am fost intr-o croaziera, ma batea un gand cu Nordul Europei mai degraba, la Marea Nordului, prin fiordurile norvegiene pe acolo. Pentru ca acolo am sanse mai putine sa pot ajunge cu masina (aici probabil Mihaela_s ma va contrazice). In sudul Europei, prin Mediterana nu as merge cu vaporul pentru ca as depinde prea mult de orarul sau. Nu stiu de ce dar il identific cu un all inclusive plutitor. De fapt stiu de ce: din cauza programului. Prea esti legat de programul standard. La ora 9 acosteaza vasul, ai pana la ora 17.00 sa vizitezi orasul. Si daca imi place mult si as vrea sa mai merg si a doua zi? Sau sa merg in imprejurimi (de ex. daca opreste la Nisa si as vrea sa vad si Cannes sau Monte Carlo?) Nu mai pot ca plecam mai departe. Daca esti cu masina poti sa vezi totul pe indelete, fiecare oras/ zona in parte fara sa te grabesti sa vii inapoi la vapor.
Da, probabil ca experienta "plutitoare" este inedita. Daca mergi in croaziera sa ne spui si noua, eu chiar sunt curioasa, parerea pe care mi-am facut-o s-ar putea sa fie f gresita dar nu cunosc pe nimeni sa fi mers si nu am o parere obiectiva.
Mie mi-ar placea de ex. mult sa traversez oceanul cu www.qm2-uk.co.uk/" target="_blank"> Queen Mary 2 , asta cred ca e o experienta. Sa ajungi la New York din Southampton ca pe vremuri, ca pe Titanic. Ar avea o rezonanta in sufletul meu, dar mai astept...sa castig un pic la loto ca sa nu ajung doar la clasa a 3a, sau sa imbatranesc un pic si sa nu ma plictisesc deloc 3 zile pe vapor. Si sa nu ma tenteze vreun DiCaprio.
bb2
monica70 spune:
QUEEN ELIZABETH 2 NU E OK? http://www.gandul.info/turism/370-000-euro-108-zile-jurul-lumii.html?3893;271069 super oferta numai 370 000 euro 108 zile in jurul lumii.Dupa ce castig la loto fac cinste cu o tura
Aia e ca nu stiu pe nimeni care a fost plecat in vreo croaziera sa imi zica ce si cum,ca sa ma incumet si eu.Mi-a zis o prietena ca au fost niste cunostinte de-ale ei si ca i-au povestit cum ca au mancat ca spartii pe vas.Dracu stie,da' unii se pare ca dau o gramada de bani numai ca sa manance peste mari si tari. Si pe cei ce au fost prin Turcia,numai de mancare vorbeau cand s-au intors ...
KID2003 ai perfecta dreptate,normal ca mai multe vezi din masina si ai libertate de miscare,doar ca sotul meu n-are carnet (si nici n-o sa aiba) si eu desi am ,nu am experienta,asa ca nu ma incumet (inca) sa o iau teleleu cu masina peste hotare,de aia am ochit croazierele,pe care le-as prefera unui ultra all inclusive la moda,dar in care sa nu vad nimic ...
MONI SI www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Scrie ca sa nu pierzi florile gandului tau, pe care, altfel le ia vantul !"- N. Iorga
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">