Vacante altfel...
Raspunsuri - Pagina 3
Marox spune:
Simali, eu locuiesc in apropiere de Orléans si Valea Loirei o cunosc destul de bine, ma rog, cu exceptia hotelurilor ca pe astea n-a fost nevoie sa le incerc.
In alta ordine de idei, eu cred ca sistemul all inclusive e util si chiar recomandat atunci cind mergi la destinatii exotice, gen Tahiti unde si un pahar de apa te ruineaza. Noi nu am folosit niciodata acest sistem (ati ghicit, n-am fost la Tahiti! ) si o singura data am fost la hotel cu pensiune completa. Era in 2005, Julia avea 6 luni si noi eram in oras, la Biarritz, deci am putut face toate excursiile pe care le doream.
Acestea fiind spuse, copiii mei sint mai entuziasti daca-i lasam pe plaja toata ziua (ceea ce desigur nu se intimpla) decit daca-i plimbam la n-spe mii de castele si muzee. Ne-am intors din vacanta noastra din Italia de anul trecut mai obositi decit atunci cind am plecat si cu 3000 km in plus la masina. A fost cam asa: Orléans-Chambéry, cam 600 km, o noapte la hotelul Etap. Am trecut in Italia prin tunelul Fréjus. Ne-am oprit la Milano - 2 nopti la hotelul Holliday Inn. Florenta - o saptamina, intr-un apartament inchiriat pe homelidays, foarte OK ca si calitate si pret. De acolo am facut excursii: Siena, Pisa, Forte dei Marmi, Collodi (si parcul Pinnochio), San Gimignano. Apoi am plecat spre Venetia cu oprire la Verona. Am dormit 3 nopti la Holliday Inn. Ne-am intors in Franta prin tunelul Mont Blanc si am mai dormit o noapte la hotel Etap in Chambéry si una tot la Etap Hotel in Lyon.
Acum 3 zile ne-am intors din vacanta. Am fost in apropiere de Perpignan, in sud. Am inchiriat un apartament cu bucatarie intr-o resedinta de vacanta. De gatit n-am gatit, ce naiba, o fac tot anu' acasa, macar in vacanta sa iau o pauza. Am mincat la restaurant, pe unde ne-am plimbat. In schimb am luat o plasa teribila atunci cind am plecat de acolo. Pe drumul de intoarcere ne hotarisem sa ne oprim la Carcassonne, facusem o rezervare pe Internet la un hotel Balladin's. Cind am ajuns acolo am vazut ca rezervarea nu se efectuase si in tot orasul, din cauza "podului" din luna mai, toate hotelurile erau pline. Pina la urma am gasit un hotel cu o camera familiala, scuuuuumppp (96.00 € cu mic dejun) si aproape o ruina.
Vacante din astea nepregatite am tot facut, in special in luna mai, cind sint multe sarbatori pe aici. Macar de cind avem copiii incercam sa facem rezervari din timp la hotel. Dar cind eram doar 2, plecam la aventura si dormeam pe unde nimeream. La categoria experiente neplacute: dupa ce-am umblat de nebuni prin Amsterdam si n-am gasit un hotel OK, am plecat din oras, ne-am oprit pe o peninsula si acolo am gasit un hotel chinezesc, oribil, scump, cu o putoare ingrozitoare din care n-am stiut cum sa plecam mai repede. Citiva ani mai tirziu am plecat in Germania, Baden Baden, Heidelberg, cum nici acolo n-am gasit hotel convenabil ne-am intors in Franta si cum eram foarte obositi am dormit in masina.
simali spune:
quote:
ceva frumos: noi cand am fost in valea loirei am inchiriat o casa prin internet. casa era lipita de casa proprietarilor, care ne-au invitat intr-o seara la ei la un "aperitiv". erau 2 batranei tare simpatici care nu stiau decat franceza si cu care ne-am conversat in franceza furculisionica 2 ore (nici nu mi-am imaginat ca sunt in stare sa vorbesc asa mult intr-o limba pe care nu o cunosc!)
a doua zi aveam pe masa in curte un cosulet cu patrunjel, rosii de gradina (cu gustu ala de rosie care aici nu il gasesc) pere si alune de padure, de la ei din curte.
mi s-a parut superb
quote:
Si nu dai si tu cateva amanunte - eventul ape PM?
alice
simali spune:
quote:
Vii de acolo si iti aduci aminte ce ai facut in vacanta? Am stat la soare! am vazut ceva? Da. Un hotel de n-spe stele! Si?...Altceva? Atat! ca era departe de orice.
quote:
Pardon. Vi si zici "am fost in Turcia" sau in "Grecia". Si habar nu ai de nimic. E pacat, pentru ca in toate excursiile in strainatate cel mai mult costa drumul. Si sa dai atatia bani pe drum ca sa te intorci cum ai venit... e tare pacat.
alice
simali spune:
quote:
de ex. anul asta plecam la mare in Italia, pe Riviera italiana, intr-o statiune micuta, aleasa de noi, Diano Marina, langa San Remo, aproape de Coasta de Azur - am luat doar cazare la un hotel micut de pe malul marii, fara masa (nici nu are restaurant) - are curte cu loc de joaca in schimb - pentru ca in fiecare zi vrem sa mergem in alta parte - dar mai ales sa vizitam si cateva statiuni din Franta, asta a fost si scopul cand am ales statiunea aproape de granita. Cand plecam stam o noapte si in Budapesta, la un motel rustic cu o curte mare si loc de joaca, vrem sa mergem cu vaporul pe Dunare...sper sa fie frumos. Dar mai ales ne incanta drumul spre Italia - am ales traseul prin Elvetia, pe la San Moritz si apoi in Italia pe la Lacul Como - e o zona superba si nu mergem pe autostrada tocmai ca sa ne putem opri si admira privelistea.
quote:
Un feed becak cand te intorci (cu bune si rele)....?
alice
simali spune:
quote:
Pe Valea Loirei stiti cum mi-ar placea mie? Am deja in cap vacanta asta, dar mai astept 4-5 ani sa creasca fetele.
Sunt camere de inchiriat in anumite castele acolo...poti fi castelan pentru o zi. Ah ce frumos, uitati aici un link. Si tot asa, sa bantui cu piciorul, dar sa creasca fetele sa poata intelege ceva din geografie si istorie...
quote:
Supe ideea. Am intrat pe link si mi-a placut la nebunie. Precis dormim intr-unul din castele - macar o nopte.
alice
simali spune:
quote:
Sa va spun si ce avem in plan pentru la toamna - vacanta din septembrie - in fiecare an de ceva vreme mergem cateva zile la Herculane - ni s-a lipit de suflet zona aia - Orsova, Herculane - traseul de la Orsova pana la Moldova Noua e superb, prin cazanele Dunarii, o plimbare cu vaporul pe Dunare, apoi de la Herculane spre Baia de Arama, pe Valea Cernei...e ceva de vis sau de la Herculane spre Oravita (numai sa aveti benzina in rezervor ca pe traseul asta nu prea exista benzinarii), prin munti...e superba zona!!! Ei bine, anul asta vrem sa mergem in Serbia...unii zic ca e riscant, dar noi nu credem...nu s-a auzit de romani care sa fi avut probleme in Serbia. Zona muntoasa a Serbiei mi se pare fascinanta - pe malul Dunarii. Vrem sa vedem Belgradul, sa stam o noapte acolo si apoi Novi Sadul...sunt niste orase tare frumoase, din cate am auzit...stilul arhitectural seamana cu cel rusesc si mie personal imi place f. mult. Vom vedea ce iese, sper sa fie frumos... Stiti pe cineva care sa fi fost???
quote:
Eu am fost in zona Herculane pe vremea studentiei - la munte, in niste chei foarte periculaose care nu mai stiu cum se numesc (Cheile Nerei?). A fost foarte greu - se traversau diferite rauri in tiroliana, pe unele poteci trebuia sa te asiguri cu cordelina de balustrada, etc. Zona este de vis. Sunt paduri de liliac naturale, sunt portocali si lamai salbatici, soluri Terra Rosa care dau unor zone un aspect de peisaj martian. Nici nu-ti vine sa crezi ca esti in Romania pentru ca peisajul este total atipic.
Sa nu uiti sa ne spui si noua cum a fost.
alice
simali spune:
quote:
Macar de cind avem copiii incercam sa facem rezervari din timp la hotel.
quote:
Noi facem rezervarile prin e-mail sau pe net si apoi sunam la receptie sa ni se confirme ca este totul in regula. Pana acum am primit mereu e-mailuri de la hotel in care ne spuneau ca ne asteapta, etc. Unele hoteluri cer avansuri si am platit cu cardul sau prin transfer bancar. Eu nu am avut curajul sa plec cu copilul fara sa stiu precis ca avem unde dormi. Mi se pare cel mai important lucru. Orice poate sa scape de sub control, dar cazare decenta trebuie sa avem.
Anul trecut, la schi, am sunat de pe drum la receptii sa ne mai confirme o data ca e in regula cu cazarea peste tot.
Poti sa-mi sugerezi un itinerariu frumos pe Valea Loirei? Sunt atat de multe castele si cu siguranta noi nu le putem vedea pe toate. Poate ai si ceva idei de locuri in care se pot distra copiii. Ca arta, arta, castele si apoi iar galerii de arta ... nu tine cu copiii. Trebuie sa fac astfel programul incat sa avem in fiecare zi si activitati pentru copii.
alice
MissParker spune:
Bun subiect.
Noi mergeam mereu la studio-uri sau apartamente, tocmai ca sa nu fim legati de mesele de la hotel (urasc demi-pensiunea, fiinda dupa un mic dejun copios mie mi se face foame pe la ora 14-15, ii trag atunci un pranz ca lumea si seara nu imi mai este foame de o cina bogata, asa ca in concedii din astea ma ingras degeaba, ca mananc cand nu mi-e foame numai asa, fiindca am platit).
Noi anul asta - din motive evidente - vom renunta la concediu, dar pentru vara viitoare, cand Daviducul va implini 1 an, planuim 4 saptamani de vis in Corsica, prin apartamente, 2 saptamani in nord si 2 saptamani in sud, cu multe excursii si evident si cu multa leneveala la piscina... Le combinam noi pe toate.
Despre "all inclusive", sunt de acord cu cine spunea ca la destinatiile exotice (Mexic, Caraibe etc.) merita sa mergi pe sistemul asta cand ai copii, fiindca altfel te costa acolo bauturile (Cola, sucuri) de te rup... Insa daca locatiile sunt bune dpdv ale calitatii (si evident, asta costa putin mai mult), se pot combina si acolo excursiile interesante cu confortul de a avea toata mancarea si bautura la dispozitie.
Felicia 34+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
Marox spune:
Simali, am sa-ti spun cite ceva despre castele pe care le-am cunosc pe Valea Loirei. Probabil ca n-o sa poti sa le faci pe toate intr-o singura vacanta, dar macar ai o idee.
Cel mai spectaculos este www.chateauxtourisme.com/isla/ChateauxPatrimoine/Fiche/index.htm?REP=88&PAR=0" target="_blank">Chambord. Insa numai pe dinafara, inauntru e gol.
Cel mai mobilat este www.chateauxtourisme.com/isla/ChateauxPatrimoine/Fiche/index.htm?REP=89&PAR=0" target="_blank">Cheverny. Copiii ar putea fi interesati de parc si de catei. Proprietarul are o haita de ciini de vinatoare, sint foarte multi, iar atunci cind li se da de mincare este un adevarat spectacol.
Cel mai urban este www.chateauxtourisme.com/isla/ChateauxPatrimoine/Fiche/index.htm?REP=100&PAR=0" target="_blank">Blois. Este chiar in centrul orasului. Blois este infratit cu Sighisoara.
Cel mai romantic, castelul Dianei de Poitiers, www.chateauxtourisme.com/isla/ChateauxPatrimoine/Fiche/index.htm?REP=93&PAR=0" target="_blank">Chenonceau.
Cel adresat iubitorilor de gradini www.chateauxtourisme.com/isla/ChateauxPatrimoine/Fiche/index.htm?REP=95&PAR=0" target="_blank">Villandry.
Cel adresat iubitorilor de povesti, Castelul Frumoasei din Padurea Adormita, www.chateauxtourisme.com/isla/ChateauxPatrimoine/Fiche/index.htm?REP=126&PAR=0" target="_blank">Ussé.
Cel care a apartinut lui Talleyrand, www.chateauxtourisme.com/isla/ChateauxPatrimoine/Fiche/index.htm?REP=339&PAR=0" target="_blank">Valençay. Exista acolo un super labirint, pe noi ne-a amuzat tare mult ca adulti, copii n-aveam pe vremea aia.
Asa...cam astea ar fi castelele cele mai deosebite dupa parerea mea. Dar mai sint multe altele care merita vizitate:
- www.chateauxtourisme.com/isla/ChateauxPatrimoine/Fiche/index.htm?REP=96&PAR=0" target="_blank">Chaumont sur Loire.
- www.chateauxtourisme.com/isla/ChateauxPatrimoine/Fiche/index.htm?REP=459&PAR=0" target="_blank">Amboise
- www.chateauxtourisme.com/isla/ChateauxPatrimoine/Fiche/index.htm?REP=308&PAR=0" target="_blank">Azay le Rideau
- www.chateauxtourisme.com/isla/ChateauxPatrimoine/Fiche/index.htm?REP=90&PAR=0" target="_blank">Le Clos Lucé, unde a locuit Leonardo Da Vinci
Ceva mai departe de Valea Loirei, la vreo 20-30 km de Orléans este Castelul Parfumurilor www.coeur-de-france.com/chamerolles.html" target="_blank">Chamerolles. Este chiar interesant si gradinile sint foarte frumoase.
In apropiere de Amboise era acum citiva ani un parc de castele in miniatura. De fapt erau ceva mai mult ca o miniatura pentru ca erau cam de marimea unui copil. Tot pentru copii, la sud de Blois, in apropiere de Saint Aignan este un zoo parc mare si cunoscut, se numeste www.zoobeauval.com" target="_blank">Beauval. In rest, pentru copii nu stiu ce sa spun. Sigur, fiecare castel are gradini foarte mari, unde copiii pot alerga in voie. Unele au lacuri si puteti face plimbari cu barca. Cred ca la Blois exista un centru acvatic, piscina cu valuri, tobogane, etc.
OK, daca mai ai intrebri, cu placere...
doruletz spune:
Nici noi nu suntem adeptii all inclusive, nici macar "din motive de copil mic", ma bucur sa aflu ca nu suntem singurii. Mie chiar imi e destul de greu sa inteleg ratiunea pentru care unii aleg sa calatoreasca ore in sir cu avionul doar pentru a se inchide intr-un tarc de confort occidental unde singurul contact cu populatia si cultura locala sunt cei cativa pesos sau un sapun lasat pe cuvertura pentru femeia de serviciu.
Si pentru ca si noua ne plac enorm calatoriile de genul celor descrise aci, cu rucsacu in spate si cu itinerarul facut de acasa , Alexandra (2 ani si 7 luni) s-a conformat si acuma are si ea aceeasi pasiune, plange cand ne intoarcem acasa din vreo escapada si cere sa mergem la "altul am ajuns"
E adevarat ca ea aproape ca s-a nascut in avion (prima calatorie a fost in Corsica pe cand avea ...2 luni) si pana acuma a utilizat cam toate mijloacele de transport existente (mai putin elicopterul dar o sa urmeze si ala, deja vorbeste despre el ).
Nu mai povestesc de calatoriile cu ea spre ro (au fost vreo 5 sau 6 dar sa zicem ca nu se pun la "vacante altfel" ca veneam in vizita la familie) nici de alea in Corsica (vreo 3 sau 4 pana acuma), nici de vacantele scurte sau weekendurile prin imprejurimi, o sa spun doar despre cele mai 'deosebite' (desi pentru noi toate sunt asa)
La prima traversare a oceanului Atlantic progenitura avea abia 12 luni si nu mergea inca singura, doar tinuta de manuta. Am fost in Guadeloupe, o insula in Caraibe, nu a fost nimic organizat, am inchiriat la fata locului o casuta cu fata spre mare si am stat acolo vreo saptamana. In rastimpul asta am facut cam tot ce am fi facut si fara copil, excursii in jungla (aveam un rucsac de carat copilul in spate), turul insulei cu masina, am vizitat orasele si piete, am facut plimbari cu vaporasul, ba chiar am vizitat si un muzeu mic, am gustat toti din specialitatile creole locale etc. Cupilul nu s-a aratat deranjat nici de schimbarea brusca a temperaturii (era in noiembrie deci am trecut brusc de la 5C cu ploaie rece la clima tropicala), nici de calatoria de 10 ore cu avionul, nici de decalajul orar, a fost pur si simplu incantata de vacanta exotica (la fel ca si parintii ei:).
Vara trecuta am fost iarasi peste mari si tari... ca sa facem paguba companiilor aeriene cat mai puteam:)) (pana la 2 ani copiii nu platesc biletul). Alexandra avea de data asta 1 an si 10 luni si era deja obisnuita cu calatoriile "long distance". Intai ne-am oprit la New York unde am ramas (doar!) vreo 4 zile si unde iarasi nu ne-am abtinut de la nimic. Poate doar de la vizita muzeelor insa oricum n-am fi avut timp de ele. In rest am mers mult pe jos (impingand de carucior), cu autobuzul, cu metroul, am intrat in magazine, in restaurante, am facut cam tot ceea ce am fi facut si daca eram doar noi 2.
Dupa cele patru zile (destul de obositoare totusi) am luat avionul spre Mexic. Am aterizat in Yucatan dar cum nu apreciem prea tare plaja cu betoane, ne-am urcat intr-un autobuz local care ne-a dus la Valladolid, un orasel din inima junglei . Ne-am instalat la unul din hotelurile din centru in ideea de a ne insera cateva zile in viata localnicilor iar apoi urma sa luam iarasi autobuzul si sa mergem intr-o statiune de pe riviera maya. Planurile insa ne-au fost date peste cap de uraganul Dean care tocmai atunci s-a gandit sa treaca pe acolo si ne-a fortat sa ramanem pe loc mai mult decat prevazusem. N-am regretat, oraselul avea un farmec aparte, ne-am delectat papilele gustative cu bucataria mexicana (cea adevarata, nu aia pt turisti), ne-am imprietenit cu fetitele maya (vanzatoare de bratari in parcul central) care se jucau in fiecare zi cu "munequita Alehandra", am cascat gura la manifestatii sindicale, am participat la slujba de duminica impreuna cu tot satul. Intr-o noapte a trecut si "mister dean" pe la noi insa a fost cam mult zgomot pentru nimic. Desi eram consemnati in camera de hotel si primisem instructiuni ca nu cumva s-o parasim pana la semnalul autoritatilor, ("nici macar daca intra apa peste dvs") a doua zi dimineata de abia de e mai vedeau urmele (cativa copaci smulsi, o tigla cazuta ici colo si niste baltoace in care se balaceau cainii)
Ma opresc aci ca deja am scris prea mult (in plus, despre calatoria la NY am mai povestit).
LoraG76, noi ne-am intors acum 3 zile dintr-o vacanta in ro. La intoarcere am trecut prin serbia, e intradevar superb drumul pe malul Dunarii de la Kladovo (oraselul de la granita cu turnu severin) pana aproape de belgrad. Nu e deloc aglomerat si am putut casca gura in voie, adevarul e ca aveam si la ce, sunt prin zona aia peisaje care iti taie rasuflarea. iar oamenii sunt foarte amabili si zambitori. Eu cred ca merita o excursie.
Miss Parker, Mexicul nu e o tara scumpa, e de ajuns o mica abatere in afara 'traseelor turistice' pt a descoperi locuri unde se mananca excelent pentru doar cativa pesos, e de ajuns sa ai curaj sa intri in taverne fara sa tii cont de aspectul exterior (noi am batut ceva drumuri in Mexic si n-am fost bolnavi nici macar o singura data. Nici cupilul nu a avut absolut nimic desi nu s-a dat nici ea in laturi de la quesadillas, tortillas si alti tacosi:)) Singurul lucru de care ne feream era apa de la robinet)