Vacante altfel...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Simali, poti sa-mi recomanzi si mie hotelul respectiv (eventual pe PM) Acum trei ani cand am fost ultima oara la noi pe litoral, am avut o experienta oribila si n-as vrea sa o repet. Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Simali, foarte, foarte frumos subiect ai deschis! Exact pe sufletul meu. Am aceeasi parere ca si tine despre turismul de masa si sunt la fel de indragostita sa descopar locuri noi, inedite de petrecere a vacantei alaturi de un copil mic.
Am fost o data in Turcia la all inclusive de 5 stele (eram gravida si ne-au convins nasii sa mergem "sa ne odihnim") si mi-am cam blestemat zilele pe acolo, chit ca am facut toate excursiile care se puteau face...Nu imi place alinierea si nici mancarea in exces si nici statul la piscina, deci nu am ce cauta.
Am plecat anul trecut cu masina, in "fundul" Greciei, pe o insula mica, descoperita aproape cu lupa pe harta, Meganissi, aproape de Lefkada si oarecum de Zakynthos. Una dintre insulele ionice, vecina apropiata a insulei Skorpio a lui Onassis.
Am imbarcat masina (noi am plecat cu mai mult de un rucsac, ne-am cumparat pana si portbagaj extern), dar am luat prea multe, anul asta mai tai. Copilul avea 1 an si 9 luni. A fost de vis.

Nu inteleg de ce oamenii spun "mergem la all inclusive pentru copil", copilul se simte bine oriunde, unde e plaja, unde sunt locuri interesante de vizitat, mai ales cand are mai mult de 4 ani si il poti implica in explicatii geografice/geologice etc...sa ii stimulezi cumva cunostintele de mediu, flora, fauna...
De exemplu prietenii nostri cei mai buni, cu care ne face mare placere sa ne vedem in Bucuresti, nu au "percutat" deloc la ideea de a ne insoti in Grecia "asa, pur si simplu". Au o fetita de 4 ani si au zis ca merg in Turcia pentru ea...nu inteleg de ce, dar pot sa le respect decizia. Le-am explicat in fel si chip ca se va simti si copilul bine, dar ei nu puteau sa depaseasca teama "si ce mancam? daca nu e ok copilul, daca nu am unde sa il culc cand suntem la plimbare". Asta e, sper ca la anul sa incerce, noi ii tot tentam cu poze si reporturi.
Nu a fost un drum usor, am facut 2 zile pline, am traversat muntii Greciei (cam de 3 ori cat Transfagarasanul), ne-am imbarcat si noi cu tot cu masina pe feribot, am ajuns la viluta pe care o inchiriasem (cheile sub pres ne asteptau cumintele), am batut insulita la pas zi de zi, am facut plaja si baie in fiecare zi in alt golfulet, pe alta plaja, ne-am inchiriat o barcuta cu motor si ne-am balacit in ochiuri de apa cristaline, am mancat in fiecare zi la alta taverna la pranz, iar seara la o taverna unde ne-am imprietenit la catarama cu proprietarii...Fetita noastra a fost f atenta, f curioasa, f sanatoasa toata vacanta. S-a scaldat in mare, a dormit in carut cat haladuiam noi pe insula, a mancat caracatita la gratar si alte nebunii, s-a jucat in nisip si a vazut vietatile marine intr-o excursie cu vaporasul cu fundul de sticla.

Nu ezit sa fac acelasi lucru anul acesta. De data asta Corfu, tot nu hotel, o viluta, tot nimic neplanificat pe zile. Dar am scos harta insulei, review-uri, stiu ce vom face zilnic, ce excursii (noi cu masina in principal si pe jos), abia astept. Asa imi imaginez vacanta pentru ca si copil, de fiecare data in tabara sau pe munte cu parintii, unde nu era nimic la fel in fiecare zi, ma simteam cel mai bine. La biletele "de sindicat" la mare ma simteam ingrozitor si ma plictiseam de moarte. Asa ca nu "sindicat" pentru copiii mei (am unul in burtica, nr 2, ea doar o sa simta cumva plimbarea, mai are pana o sa vada).

bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

quote:
Este super sa participi la viata locurilor in care te afli. Hotelurile sunt standardizate pentru a indeplini in medie exigentele unui numar cat mai mare de oameni - la Holiday Inn in Grecia lucrurile nu sunt mult diferite de Holiday Inn din Constanta. Cand pleci tu singur de capul tau printr-un oras si apoi te asezi la o terasa printre localnici sau mergi la un club sau intr-un parc, sau pur si simplu iti cumperi de la o bacanie locala nu stiu ce nebunie ti-a facut cu ochiul, locul respectiv iti ramane in suflet intr-un mod diferit.

aici subscriu!
ador pietele din franta cu fructe proaspete si cu gust asemanator celor pe care le stiam din romania! cu mere golden galbene si struguri galbeni si copti. si lumea colorata cu plasa la piata.

ceva frumos: noi cand am fost in valea loirei am inchiriat o casa prin internet. casa era lipita de casa proprietarilor, care ne-au invitat intr-o seara la ei la un "aperitiv". erau 2 batranei tare simpatici care nu stiau decat franceza si cu care ne-am conversat in franceza furculisionica 2 ore (nici nu mi-am imaginat ca sunt in stare sa vorbesc asa mult intr-o limba pe care nu o cunosc!)
a doua zi aveam pe masa in curte un cosulet cu patrunjel, rosii de gradina (cu gustu ala de rosie care aici nu il gasesc) pere si alune de padure, de la ei din curte.
mi s-a parut superb

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Subscriu! Nu-mi plac vacantele all inclusive si nimeni pana la voi nu m-a inteles de ce...parca as fi inchisa in hotel, nu stiu...prizoniera...
Bun subiect, felicitari pentru el!!! Cand am timp scriu si despre vacantele noastre!

Lora, mami de Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Da, da, da! Sunt de acord cu voi! Nici mie nu-mi plac vacantele cu all inclusiv! Ma uitam acum cand am fost in vacanta, la foarte multi turisti straini - englezi. Cu autocare. Ii oprea la program, ii lasa la pipitime la program, adunarea! Plecarea! Un fel de turma asa...turisti "impachetati". Le facea altcineva programul intotdeauna.
Iar sa ma bag intr-un club din ala cu n-spe mii de stele cred ca dupa o zi m-as plictisi ingrozitor! Si sunt amplasate departe de orase / statiuni - majoritatea dintre ele. Vii de acolo si iti aduci aminte ce ai facut in vacanta? Am stat la soare! am vazut ceva? Da. Un hotel de n-spe stele! Si?...Altceva? Atat! ca era departe de orice.
Cel mai frumos e cand iti faci singur programul, rezervarile - daca e tzeapa e tzeapa mea - traseul, mergi pe care drum vrei, te opresti unde vrei, stai cat vrei, mai faci o poza, mananci ce si unde vrei etc. Stiti voi!
Din principiu nici la hotel nu-mi place sa stau, prefer vile, pensiuni, cabane. Daca nu gasesc (in orasele mari), asta e...

Zakynthos

Catalina

Mergi la inceput

Karmenutza, exact cum spui...asa facem si noi...si plecam mii de km cu tot cu copil - si sincer ii place, e obisnuita sa stea in scaunul de masina fara a fi fortata sa faca asta..singuri rezervam ce si unde ne place etc.etc. - de ex. anul asta plecam la mare in Italia, pe Riviera italiana, intr-o statiune micuta, aleasa de noi, Diano Marina, langa San Remo, aproape de Coasta de Azur - am luat doar cazare la un hotel micut de pe malul marii, fara masa (nici nu are restaurant) - are curte cu loc de joaca in schimb - pentru ca in fiecare zi vrem sa mergem in alta parte - dar mai ales sa vizitam si cateva statiuni din Franta, asta a fost si scopul cand am ales statiunea aproape de granita. Cand plecam stam o noapte si in Budapesta, la un motel rustic cu o curte mare si loc de joaca, vrem sa mergem cu vaporul pe Dunare...sper sa fie frumos. Dar mai ales ne incanta drumul spre Italia - am ales traseul prin Elvetia, pe la San Moritz si apoi in Italia pe la Lacul Como - e o zona superba si nu mergem pe autostrada tocmai ca sa ne putem opri si admira privelistea.

Lora, mami de Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Superb Lora si Karmenutza!
Karmenutza, ti-am vazut pozele din Grecia de acum...sunt superbe! Bravo! M-ai convins sa fac si eu la anul acelasi itinerariu. E superba insula si tot ce ati vazut.
Ma pregatesc, ma documentez acum pentru vacanta in Corfu, asa cum zice si Simali. Adun toate informatiile despre toate locurile si ma duc cu lectia invatata.
Apropo Simali, ingrozitor pliantul acela din Balcic despre Romania. Inca un motiv mi-ai dat sa nu imi doresc sa ajung vreodata pe litoralul lor...la Balcic poate, imi doresc sa vad castelul, dar doar de dimineata pana seara, atat! Na, ca dau in xenofobie...

Pe Valea Loirei stiti cum mi-ar placea mie? Am deja in cap vacanta asta, dar mai astept 4-5 ani sa creasca fetele.
Sunt camere de inchiriat in anumite castele acolo...poti fi castelan pentru o zi. Ah ce frumos, uitati www.chateaux-france.com/" target="_blank"> aici un link. Si tot asa, sa bantui cu piciorul, dar sa creasca fetele sa poata intelege ceva din geografie si istorie...

bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Kid, cand plecati voi? In iunie? Cand te intorci sa dai mai multe amanunte, ca ma tenteaza si pe mine. Noi rezervarea pentru 2 mai am facut-o la jumatatea lui februarie Sa fiu sigura ca am loc
Prin septembrie asa, cand se mai potoleste caldura, parca as mai pleca odata dar inca nu stiu unde. De preferat tot Grecia, ca e mai aproape de mers cu masina.

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Alice, super subiectul.....
Pana sa il am pe Luca nu am mers la all inclusive, decat in team buildinguri pe vremuri... in vara asta vom merge in Belek dar cred ca va fi si ultima oara.... eu cunosc satele de pescari din zona Izmirului si acolo imi doresc sa merg cu el cand mai creste... dar in acest an mi-a fost, recunosc, teama sa merg singura cu el... va avea un an si 8 luni... pana la urma vine si o prietena cu noi
Pentru urmatoarele vacante trebuie sa imi iau carnet, masina si apoi abia astept sa ne organizam noi vacanta.... asa am fost eu plimbata de ai mei... prin toata tara si prin lume si am amintirile cele mai frumoase...
Mi-ar placea sa fie un grup mai mare, dar daca nu, ma voi incumeta si singura cu el....
Va urez vacanta frumoasa si experiente inedite.... si astept povesti si poze....

Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006) varsta Luca

Mergi la inceput

Sa va spun si ce avem in plan pentru la toamna - vacanta din septembrie - in fiecare an de ceva vreme mergem cateva zile la Herculane - ni s-a lipit de suflet zona aia - Orsova, Herculane - traseul de la Orsova pana la Moldova Noua e superb, prin cazanele Dunarii, o plimbare cu vaporul pe Dunare, apoi de la Herculane spre Baia de Arama, pe Valea Cernei...e ceva de vis sau de la Herculane spre Oravita (numai sa aveti benzina in rezervor ca pe traseul asta nu prea exista benzinarii), prin munti...e superba zona!!! Ei bine, anul asta vrem sa mergem in Serbia...unii zic ca e riscant, dar noi nu credem...nu s-a auzit de romani care sa fi avut probleme in Serbia. Zona muntoasa a Serbiei mi se pare fascinanta - pe malul Dunarii. Vrem sa vedem Belgradul, sa stam o noapte acolo si apoi Novi Sadul...sunt niste orase tare frumoase, din cate am auzit...stilul arhitectural seamana cu cel rusesc si mie personal imi place f. mult. Vom vedea ce iese, sper sa fie frumos... Stiti pe cineva care sa fi fost???

Lora, mami de Iustina

Mergi la inceput