Vacante altfel...

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui carine.l

Citat:
citat din mesajul lui avmaria

S-a sfarsit vacanta ! De ieri din nou in cotidianul servici, dupa un pasaj in Romania, nu pot decat sa-mi amintesc cu drag de momentele frumoase. Deja in Bali fiind, am inceput sa-mi fac planuri de viitor - catre Tailanda daca mi se vor aproba macar 3 saptamani in afara vacantelor scolare de vara (asta va fi partea cea mai grea !). Retraind din nou aceste momente de vagabondaj, de deschidere catre "altceva", catre o alta cultura, si mai ales avand in vedere ca baiatul meu a fost fericit, s-a adaptat foarte usor, nu s-a imbolnavit deloc, am decis ca vom repeta experienta cat de repede. E un pui de vagabond, seamana cu ma-sa !
Va sant datoare cu o poveste, poate doar am s-o incep in seara asta, sant atatea de spus ! Bali e o insula destul de mica (mai mica decat un departament francez zice Lonely Planet, vreo 160 km pe o 100 si ceva parca) in Indonezia, dar e ca o tara in tara (nu-mi da mana totusi sa spun "un stat in stat"). In primul si in primul rand datorita religiei. Indonezia e musulmana, Bali e hindusa. Am intalnit mai multe persoane care au fost si in alte locuri din Indonezia si toate mi-au spus acelasi lucru : Bali e diferita de restul Indoneziei. Adevarul e ca daca ar fi sa caracterizez Bali intr-o singura fraza, as spune ca m-a cucerit spiritualitatea "la tot pasul", devotamentul, respectul cu care-si adora divinitatile bune si le indupleca si "cocolosesc" pe cele rele, de la cel mai sarman om pana la cel mai bogat. Ritualuri, ceremonii - din punct de vedere estetic demne de cele mai frumoase spectacole de arta occidentala, din punct de vedere spiritual de invidiat din punctul meu de vedere, caci la baza ceremoniilor (din cate am putut sa observ fiind atat de accesibile, poate gresesc), pe langa daruirea cu care ofrandele sant construite, sta introspectia, meditatia, regasirea cu sine, si nu ascultarea unor slujbe ... Fusesem atat de vrajita, si admirativa (avand in vedere conditia mea de agnostic) incat am intrebat naiv : voua nu va e frica de moarte, nu e asa? Ba da, cum sa nu, ne e foarte frica, totul depinde in ce te reincarnezi ...
Bali este o insula minunata caci plina de vegetatie, campuri de orez in terase de un verde crud cum nu vazusem decat la televizor, vulcani, dintre care unul la peste 3000 m, mare la tot pasul insa atentie, cine isi doreste o plaja tropicala cu palmieri si nisip fin va fi dezamagit ! Bali este paradisul surferilor, al scufundarilor, dar la o adica nu il recomand pt plaja in familie. Curentii, valurile, sant foarte puternice, mai ales in sud, unde e lumea surferilor australieni si unde sant plaje de nisip intinse. Vlad, in apa de abea pana la glezne, a fost luat de val si rasturnat de 2 ori chiar la inceput ca nu i-a mai trebuit mare deloc decat la mine in brate. Unde ne-am dus sa petrecem cateva zile linistite rupte de lume - aveam cazarea pe malul marii, cu "picioarele in apa" cum zic francezii", doar noi si un cuplu de elvetiene in "hotelul" de 4 camere, nu era nisip ci doar pietris, in schimb fundurile marine exceptionale. Chiar in fata hotelului era unul din cele mai frumoase spoturi de corali din toata zona - intinsa pe 10 km, cu ochelari si tub la 10-15 m de mal puteai admira pesti si corali de toate culorile. Am profitat si am platit o baby sitter in timpul siestei lui Vlad si am facut o incursiune submarina cu butelie, mi-am readus cu mult drag aminte de viata aquatica uitata de mine de 4 ani deja. Cand mi-a zis instructorul, dupa ce mi s-a uitat in carnet, ca e neincrezator in capacitatile mele caci n-am mai fost de 4 ani in adancuri, ca ar fi bine sa am o pregaritre prealabila, am avut un soc : nu ca-i era lui frica, ci ca au trecut deja 4 ani decand am fost in Egipt ultima oara. As fi zis cel mult 2 ani, ce repede trece viata !
Bali de asemenea inseamna Ubud, un oras in centrul insulei - centrul cultural al insulei - oare mi-a reusit jocul de cuvinte ? - nu poti vizita Bali fara a trece prin Ubud - unde te "impiedici" de tablouri la tot pasul, unde ai ocazia sa vezi dansuri balineze in feicare seara - eu poate am fost mai putin impresionata decat ma asteptam dupa tot ce citisem inainte, pt faptul ca totul era foarte occidentalizat dupa gustul meu, am retrait senzatia din Cusco in Peru.
Sant obosita si ma retrag. Dar nu pot sa plec fara sa spun ca balinezii sant foarte draguti, ca iubesc copiii - poate deveni penibil caci cel putin Vlad a format un fel de fobie caci prea multa lume il atingea pe strada cand treceam cu caruciorul - hello baby si jap o mangaiere. Ajunsese sa se crizeze iar cand ne-am dus dupa in Romania si prietenele au vrut sa-l mangaie n-am stiut unde sa ma ascund : NUUUU urla Vlad la "necunoscutii" care-l atingeau ! Si nu era asa inainte. In schimb in hotelurile in care am stat era mare prieten cu personalul de acolo. Ii trebuiau cateva ore sa se imprieteneasca si dupa aia alerga dupa angajatii favoriti sa-l ia in brate ! Precizez ca hotelurile in care am stat (si de fapt cam asa sant toate) erau gen bungalowuri intr-o curte, deci Vlad era mereu afara, ieseam din camera direct in curte / gradina.
Daca m-apuc sa povestesc nu ma mai opresc ...

am recitit ce ai scris tu aici si...parca vedeam ceea ce tu ai povestit .
acum pe unde esti?

Hmmm...nu stiu sa iti raspund la intrebare Catrinel, raspund numai ca sa mentionez (cu riscul de intra din nou in contradictie cu Avmaria) ca Bali ESTE o destinatie pt familie.
M-am intors chiar ieri din Bali unde am petrecut vacanta cu fiica mea care are acum 14 luni si, ea s-a distrat de minune, a intrat in apa mai sus de glezne si nu a rasturnat-o nici un curent, nu a plans, nu i-a fost frica.Nici macar pe elefant nu i-a fost frica sa mearga.Erau multe familii cu copii pe plaje, la piscine, la safari, la restaurante, etc Ba chiar am vazut vreo doua familii cu bebelusi gemeni ,mai mici decat fiica mea.
Am avut o vacanta foarte reusita si recomand Bali familiior cu copii de toate varstele.Este perfectly safe si se vor distra de minune.

Erinn's mummy

Hawaii Mexico US * Europe_and US * Wedding
* Erinn Kendall *KUALA LUMPUR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Frumos subiect, ma bucur ca l-ati "dezgropat".

La noi situatia este diferita in sensul ca baiatul nostru are 8 ani si este dornic de aventuri pe cand fetita noastra are 2 ani si cum spunea Simali in urma ii este indiferent unde si pe ce plaja este.

Pe de alta parte nu sunt speriata sa merg cu ea in tot felul de vacante ata timp cat se asigura minimul necesar EI (fiind cea mai mica are cele mai multe nevoi).

Ca si all inclusive am fost in Mallorca insa noi nu am tratat all inclusive strict ci pur si simplu luam micul dejun acolo apoi ne suiam in masina si colindam.

Ca si vacante boeme cand avea Adelise 8 luni ne-am suit in masinuta si ne-am indreptat spre sudul Frantei. Cel mare avea 6 ani si 8 luni si desi am fost ingrijorata de cum vor suporta drumul cu masina (din Londra pana in Iles de Giens) a fost superb. Ne-am luat o harta la noi am oprit cand am dorit noi iar seara am cutat cazare ad hoc pe unde eram. Am calatorit 3 zile (doua nopti cazare la pensiuni pe drum) am traversat muntii, si a fost superb. La destinatie ne astepta o casuta in camping cu tot ce ne trebuie si apoi timp de 7 zile a explorat sudul Frantei, coasta de Azur si ne-am indragostit.

Anul trecut am revenit in Franta (nu in sud ci in reg Champagne) si am explorat iarasi.

Cand Cosmin avea 4 ani am explorat Barcelona, Salzburg la fel, inchriat masina si fugit la greu.

Ah si tot ca si vacanta boema dupa vacanta in sudul Frantei cand Adelise avea 1 an si Cosmin 7 am mers la Roma in plina vara si am colindat la pas si impingand la carut toata Roma.

Acum avem planificat Sharm in Egypt in martie, recunosc All inclusive insa cum spuneam noi niciodata nu stam legati de hotel, luam all inclusive in special pentru cea mica. Ceva sfaturi legate de Sharm?

Referitor la Bali Lara si Maria imi spuneti ce vaccinuri a trebuit sa faceti? As face si eu o vacanta acolo insa al meu sot e circumspect datorita vaccinari, nu doreste sa vaccineze copiii cotra malariei. Mi-ar prinde bine sa stiu cat mai multe, cine stie poate la anul...

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Luna,
In legatura cu vaccinarea, fiica noastra nu a fost vaccinata pt. nimic special.
Insa, ieri , prima zi de munca, ce gasesc in inbox?Anunt de la clinica de care apartinem (este o clinica britanica, numai pt angajati) cum ca ESTE OBLIGATORIU ca toata lumea sa fie vaccinata impotriva rabiei inainte sa plece in Bali.
Acum nu stiu ce sa iti spun, cand am plecat acum 2 sapt nu era obligatoriu acum este....In plus nu stiu cum se aplica asta pt alte persoane pt ca pt noi este OBLIGATORIU si vaccinul anual antigripal si a fost obligatoriu si vaccinul impotriva gripei porcine si altele.Cred ca este mai mult vorba de a se asigura ca nimeni nu pateste nimic pt ca ei suporta cheltuielile de spitalizare, air medevac etc.
Deci nu o lua ca litera de lege, mai bine intrebi la GP.Sa fiu sincera vaccnul antirabic e bine sa il ai oricum dar in UK se plateste si din cate stiu eu este ff scump.Copiii vostri sunt mai mari deci cred ca vor trebui vaccinati, cel mai probabil antirabic si hepB.
Noi vrem sa o vaccinam oricum impotriva rabiei si va tb sa faca si celelalte vaccinuri specifice regiunii in care locuim (multe, din pacate pt mititica...) insa pana la un an aceste vaccinuri nu se pot face.Avem deja programare la clinica dar dureaza pt ca vaccinurile sunt aduse din UK.

Malaria nu prea este prezenta in regiune si din cate stiu eu nu exista vaccin ci niste tablete care tb luate in fiecare zi.Muulte....Cand am plecat in Africa am avut o punga plina pe care eu si parintii mei a tb sa o luam cu o luna inainte ( nu stiu daca este valabil pt vacante (intreaba totusi daca mergeti la Sharm), noi am locuit acolo ceva vreme si dar a fost acum aproape 17 ani ..s-or fi mai schimbat multe de atunci, dar vaccin inca nu cred sa existe.).O mare problema in regiune (Asia de S-E) este Dengue Fever, o maladie impotriva careia nu exista vaccin si nici tratament(nu este mortala dar au fost cazuri).Se transmite cam in perioada acesta a anului prin muscaturi de tantar si nu poti iesi din casa fara protectie impotriva tantarilor (valabil si pt Bali).Boala este extrem de dureroasa - durei de oase, muschi, cap, febra -absolut infioratoare si dureaza cam 2-3 luni sa te vindeci complet.Sper sa nu te sperii ci doar sa te conving ca daca vi prin partile astea e bine sa ai intoteauna protectie impotriva tantarilor.

Cel mai bine este sa te interesezi la GP- depinde si ce varste vor avea copiii cand calatoriti - unele vaccinuri nu se pot face la orice varsta.
Oricum sotul nu trebuie sa se alarmeze e mult mai bine sa faci orice vaccin decat boala.
Bafta si calatiorie placuta!

Erinn's mummy

Hawaii Mexico US * Europe_and US * Wedding
* Erinn Kendall *KUALA LUMPUR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Carine, din pacata acuma sunt foarte ancorata in rutina zilnica, care se desfasoara en banlieue parisienne. De cand am postat ultima oara aici, am mai avut o vacanta deosebita, in Tailanda - profit de ocazie sa fac cu ochiul unei persoane de pe forum foarte dragi mie si fetitei ei, pe care le-am cunoscut acolo ...

Lara_c, eu n-am spus deloc ca Bali nu e o destinatie familiala. Parca am spus inclusiv ca vrem sa ne intoarcem pt ca ne-a placut foarte mult ... Cred ca ai citit prea repede :-).

Cat priveste prezenta curentilor : sunt binecunoscute plajele din Kuta si imprejurimi ca fiind printre cele mai importante spoturi de surf din lume (si surful nu se face pe apa linistita). O fi fi-miu un fricos si-un plangacios , nu ca fetita ta curajoasa, dar uite totusi ce spune si Lonely Planet :
http://www.lonelyplanet.com/indonesia/bali/practical-information/health.
Citeste paragraful Swimining.

Luna, Bali este singura insula din Indonezia in care nu este malarie. De aceea am ales-o. Nu am facut niciun vaccin special. Am facut in schimb anul acesta pt Tailanda (hepatita si tifoida). Spun drept m-a luat prin surprindere pediatra ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Multumesc pentru info fetelor.

Avmaria astept detalii si din Tailanda cand ai timp, ai mers cu copilul? Ce varsta are acum? Multumesc.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput