Discutii despre clasa I (partea a VI-a)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

salutare mamicilor!

ieri am avut o zi greaaaa...
doamna le-a spus in clasa ca gata, cu abecedarul au ajuns la ultima lectie, care consta, conform programei, in... autodictare
'subiectul' acestei autodictari va fi o poezie, "Cea dintai vacanta mare" (3 strofe) - pe care trebuie s-o invete si o sa ii puna apoi s-o reproduca din memorie, in scris!

personal, mi se pare cel putin ciudat sa se ceara asa ceva de la un copil de clasa 1 si sincer nu stiu daca multi adulti ar putea face asa ceva.
intr-un text in proza e parca mai usor sa alegi punctuatia corecta, dar la o poezie??? mai ales ca ei nu au invatat decat ceva extrem de sumar in legatura cu punctuatia, iar in poezie apar multe cuvinte scrise cu cratima, semne de exclamare, samd...

si la voi e la fel, i-a anuntat ca le va da autodictare?

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Mergi la inceput

ei, nu are numai FB, doar ca eu sunt o laudaroasa...

asa i-am spus si eu aseara, ca va face foarte bine!
el era saracutul speriat, pt ca stie ca la semnele de punctuatie o mai zbarceste. i-am explicat ca oricum doamna nu-l va depuncta pentru cratime, de ex, ca ei nu au invatat inca regulile dupa care se foloseste.

eu am colegi cu studii superioare care n-ar reusi sa scrie corect"dintr-a-ntaia" - da mi-e mila de ei ca ii solicita asa!

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Imi explicati si mie cum e cu autodictarea? Copilul scrie din memorie?
Aici vad ca inca nu sunt prea avansati cu semnele de punctuatie, macar n-au si cratima cu care sa se chinuie.
Si iarasi vad ca nu ii omoara cu poeziile... fetita mea daca stie vreo 2...? In schimb invata la cantece... ei zic ca se invata mai usor, ca sunt ritmate.
Mai invata familii de cuvinte, cele care au aceeasi terminatie, care rimeaza... rain, main, pain, Spain, etc. Si asta ii ajuta sa le citeasca si sa le scrie mai usor. Cand am inceput sa lucram la romana cautam si eu cuvinte care rimeaza, mare/sare/tare, si am vazut ca o ajuta.

filofteia, am mare noroc ca fetita mea adora sa citeasca. A implinit 7 ani de vreo 2 saptamani. A inceput de pe la 4 ani, iar la 5 citea fara nici o dificultate. M-a bucurat asta pentru ca mereu mi-am facut griji cum ii va fi ei cu engleza, caci nu e limba ei materna, m-am gandit ca va fi un handicap pentru ea. Insa profesoara ei mi-a spus ca in 18 ani n-a mai intalnit nici un copil care sa citeasca atat de bine, ca deja citeste ca un adult. Si ma bucur mult, desi am ajuns sa o cert seara pentru ca citeste prea mult... citeste si pe toaleta , citeste enciclopedii, ziare, tot ce ii cade in mana.
In engleza a scris si niste povestioare cu o pisica si un catel. Pe prima a scris-o in clasa si i-a dedicat-o profesoarei, care ne povestea ca a alergat cu hartia in mana la directiune si a strigat "N-o sa-ti vina sa crezi asa ceva!!!" Si apoi toti au lesinat de uimire Ma bucura mult, iti dai seama, ca venind aici ne-am facut multe griji pentru ea... noi ca noi, suntem adulti si ne adaptam, dar mereu am fost ingrijorati ca ei ii va fi greu. Insa e bine, multumesc lui Dumnezeu!
Citeste si in romana, dar imi pare rau ca nu am de unde sa ii cumpar carti. Mai primim de acasa, dar la setea ei de citit... iar de pe net nu ii prea place sa citeasca. Oricum, la romana lucram constant. Cand citeste in gand intelege tot, dar daca o pun sa citeasca cu voce tare are accent, ii e greu sa pronunte unele cuvinte mai lungi sau mai putin folosite.
Cam asta e, iar m-am intins, dar asta-i baiul cand te apuci sa vorbesti despre propriul copil...

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Filofteia stai linistita ca se descurca el in excursie!
Ana a fost miercuri si i-a placut tare mult. Si cu tot instructajul de acasa tot a venit cu julituri in genunchi si la cot.... Si asta desi nu e prea zvapaiata de obicei, dar probabil fiind mai multi copii.... Asa ca: mult curaj si asta e! De aparatul de foto poti s-o rogi pe dna sa-l mai intrebe din cand in cand de el ca sa nu-l uite pe undeva, asta bineinteles daca il ia cu el.
Ana nu vrea sa citeasca suplimentar nici s-o pici cu ceara.... Am incercat sa o fac sa citeasca subtitrarea de la desene, atat cat poate, dar nici asa nu vrea. Nu stiu ce sa ma mai fac cu ea. I-am spus ca o sa mergem la librarie, sa-si aleaga ea o carte, fara prea multe poze , pe care o va citi neaparat in vacanta. Poate asa o sa am ceva succes...
Va trimit toate cele bune si sa va distati maine!

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Mergi la inceput

salutare fetelor !

noi am fost in we in excursie, am dormit la sambata de sus, am vizitat manastirea rupestra de la sinca veche, cetatea fagarasului si ne-am plimbat pe valea sambetei - plimbare scurtata de nevoie, pt ca anul trecut in august au fost sinistrati si s-au rupt toate podurile peste apa; de trecut se trecea totusi pe niste busteni, dar cu copiii nu ne-am incumetat! (desi lor le-ar fi placut...)
s-au jucat aruncand pietre si lemne uscate in apa, apoi le urmareau cum le duce apa, au facut si-un mic baraj din pietre - finalizat dupa cum ma asteptam cu tudor intrat in apa pana la glezne
in rest, peisajul superb, vremea la fel, desi a plouat noaptea in timpul zilei a fost frumos si cald!
copiii destul de neascultatori, am ajuns la concluzia ca ar trebui sa plecam mult mai des ca sa reusim sa-i invatam cu regulile din deplasare!

filofteia - la fel si bogdan cand e vorba sa plecam undeva, inati nu vrea, se lasa urnit mai mult obligat decat de buna-voie, dupa care ii place asa de mult ca nu-l mai iei inapoi acasa !

pe el nu l-am auzit sa faca vreo excursie cu scoala, pe undeva mi-ar place sa plece, el e aat de mamos ca uneori ma ingrijoreaza.
zilele trecute cand m-am uitat pe net, am vazut ca unele premii la 'Olimpici' sunt excursii/ tabere - nu ca ma gandesc ca ar lus sigur vreun premiu, nu stiu pe ce criterii dau astia premiile, ca punctaj maxim vad ca au multi, totusi nu-mi imaginez ca au posibilitatea sa dea premii la toti!
totusi, in we asta am incercat sa aduc vorba despre ideea de a pleca in tabara, daca i-ar place... si m-am lovit de un refuz categoric! in fine, n-am insistat pt ca nu stiu daca am motive s-o fac...

cu alfabetul mi se pare mai usor sa-l invete in engleza, mai ales ca adi face de cativa ani engleza, si zici ca-i place... si bogdan a facut 4 ani la gradi, plus suplimentar, acasa, cand ne aducem aminte/ avem timp. totusi, nu pare sa-i placa in mod deosebit (seamana cu mine ).
ma gandesc ca e mult mai usor in engleza, am vazut ca si acum la scoala invata alfabetul, cu ajutorul cantecului - e mult mai usor sa inveti asa.
bogdan stie alfabetul in romana, sa zic 75 - 80% din el...

poezia cu autodictarea a invatat-o in masina, pe drum. in scris a refuzat sa exerseze cu fermitate, asa ca am lasat-o si eu pe socrella sa vada cum s-o descurca azi cu el.

zicea ca lunea viitoare are serbarea... inca nu si-a primit rolul - zicea ca i-ar place sa fie litera B sa vedem ce parere va avea doamna...

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

Mergi la inceput

Mergi la inceput