Discutii despre clasa I (partea a VI-a)
Raspunsuri - Pagina 6
anamaria spune:
m-am intors! 
am gasit pe site-ul Olimpicii cunoasterii rezultatele...
al meu are 118 puncte la romana si 88 la mate. 
pupa mama de baiat destept... 
Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
anamaria spune:
nu stiu ce are forumul, nu-mi pot edita mesajul anterior, ca sa adaug ceva... scuze ca va bombardez cu mesaje! 
filofteia - am scris in acelasi timp
nu-i e frig dimineata, ca ii duce tati cu masina; le-am dat doar cate o vesta, lui tudor peste tricoul cu maneci scurte iar lui bogdan peste camasa (azi nu i-am mai pus maieu, la 12 moare de cald... )
Donia spune:
filofteia, multumesc!
Sunt atat de mutle diferente... ca nici nu stiu de unde sa incep.
In primul rand sala de clasa... copiii au fiecare biroul propriu, dar sunt grupati in insule de cate 4-6 birouri, iar copiii sunt mutati periodic dintr-un grup in altul.
Cand profesoara le vorbeste/preda, copiii stau toti pe jos, pe covoras, iar profesoara pe un scaun in fata lor. Nu folosesc tabla aproape deloc, ci au coli din alea de hartie.
Copiii invata mult din activitati, profesoara nu monologheaza, nu le vorbeste decat prea putin, exista multa interactiune si multe activitati. Stau pe covoras 15 minute, apoi trec la birouri pentru uramtoarea activitate... ai impresia de haos, dar de fapt ziua e foarte bine structurata.
In clasa 1 nu primesc note decat la sfarsitul trimestrului, vin acasa cu report card si cu o nota unica pentru fiecare disciplina. Si cu extrem de multe comentarii pentru fiecare disciplina, ti se spune cum gandeste copilul, cum actioneaza, la ce mai trebuie insistat.
Parintele si copilul au fiecare rubrica separata in report card, in care trebuie sa scrie ce ii multumeste, ce ii nemultumeste si ce cred ei ca ar trebui facut, specific, pentru remediere.
Nu au teste decat la scriere, adica spelling... dictare? in fiecare vineri sunt testate 5 cuvinte pe care au ocazia sa le invete si rasinvete in timpul saptamanii.
Ca sa invete sa scrie, fac carti, adica sunt autori
... lucreaza cate o saptamana-doua la o carte, o ilustreaza, adica fac si desene, fac si text, apoi primim cartulia acasa, cateva pagini cu cate o povestioara scurta.
E mult mai lejer decat in Romania, scriam de tema de casa... de trei ori pe saptamana copiii duc acasa o carticica pe care trebuie sa o citeasca si apoi trebuie sa scrie in caiet cateva idei din carte. 2-3 propozitii la inceput, apoi li se cere sa progreseze. In functie de capacitatile fiecaruia. Asta mi-a placut mult aici, mi-au spus-o toate profesoarele fetitei mele: nu vor sa ii uniformizeze pe copii, ci incearca sa lucreze cu fiecare in ritmul propriu.
Nu stiu ce sa mai scriu... e foarte diferit! Pare o joaca, fetita mea e foarte incantata de scoala, efectiv merge acolo cu bucurie.
Si mie imi place, m-am oferit de cateva ori sa ajut in clasa, ca au mereu nevoie de voluntari, si am invatat si eu multe despre sistemul de aici.
Daca va mai intereseaza ceva... eu cu drag mai raspund.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
anamaria spune:
salutare fetelor! 
Speeling este rostirea corecta a unui anumit cuvant, pe litere - si, in cazul de fata, cred ca e vorba de scrierea coercta a cuvantului respectiv dpdv al corectitudinii. sincer, nu cred ca are legatura cu caligrafia... dar poate gresesc?!
am intrat azi chitita pe-o tema de discutie de actualitate: voi luati cadou invatatoarei la sfarsit de an?
daca da, cam ce anume si cum - se strang bani si luati ceva la comun, cu colegii de clasa, sau ia fiecare cate ceva?!
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
)
violeta69 spune:
buna,
felicitari puiului lui anamaria!!!
sa o tina tot asa
donia,mie mi se pare mai uman ceea ce fac acolo...
aici sunt fff stresati....spuneau unele mamicile ca ii dureau stomacelul pe copii cand stiau ca au teste...moama si ce teste le da doamna!!!
in fine...la noi e cam ca la filofteia,ca doar copii nostrii sunt ca fratii![]()
si el a tb. sa o ia cam de la zero...
stia literele de tipar la inceputul anului,stia ceva socoteli...insa de scris nimic....
ba facea ceva litere de tipar pe cate un caiet si isi scria numele tot cu litere de tipar...
deci si noi a trebuit sa prindem din urma copii care facuse la pregatitoare tot ce trebuie....si astia citeai,scriau,socoteu...
i-a prins din urma..asta clar...si cine stie poate ca o sa-i si depaseasca....are destul timp....oricum nu asta conteaza,ca eu ma bucur ca e o clasa super tare!
conteaza ca el sa fie constient ca ceea ce invata acum ii va tb mai taziu!!
(ce pretentii am si eu!)
si noi stragem bani pt cadoul doamnei...la inceput am zis ca fiecare sa vina cu flori, pe urma am zis ca sa-i dam ceva ca e mai frumos....
aaa si noi,mamicile.....si taticii
ca era unul la sedinta ...am hotarat sa le facem coronite la toti copii...ca desi nu se mai dau premii, e frumos pt ei sa fie cu coronite la serbare....
va pup,
Vio,mamica lui Mihnea
viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
anamaria spune:
ai dreptate filofteia, nici eu nu sunt de acord cu cadouri costisitoare, totusi nu as alege nici cosmetice - de fapt f rar aleg sa fac astfel de cadouri, pt ca in primul rand mi se par impersonale si apoi toata lumea se gandeste la asa ceva, asa ca biata doamna se trezeste cu creme si deodorante cat pt un mini-magazin ![]()
cred ca daca va trebui sa iau ceva individual, va trebui sa-mi storc deci creierul sa vad ce-as putea alege, ceea ce e cu atat mai greu cu cat practic n-am apucat s-o cunosc prea bine pe doamna...
PS pt celelalte doamne eu una nu-mi pun problema... poate daca la serbare va avea ceva in lb. engleza o sa iau un buchet de flori. ![]()
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
)
Donia spune:
quote:
Originally posted by violeta69
donia,mie mi se pare mai uman ceea ce fac acolo...
aici sunt fff stresati....spuneau unele mamicile ca ii dureau stomacelul pe copii cand stiau ca au teste...moama si ce teste le da doamna!!!
Oh, ca ma doare pe mine stomacul cand citesc!
Eu am o finuta in clasa a treia si de cate ori imi povesteste mama ei imi vine mie sa o iau pe doamna la batatie. Asa de mult ii umileste pe copii, e razbunatoare... si le da niste teme...!
Aici copiii au inceput sa invete literele (scris si citit) de la gradinita. Gradi e tot in cadrul scolii, la 4 ani intra la Junior Kindergarten, anul urmator e Senior Kindergarten, apoi trec in clasa 1. Ei merg mult de tot pe ideea repetitiei, la inceputul fiecarui an scolar, primul trimestru e dedicat recapitularii. Eu ma plictisisem deja ca in clasa 1 sa inceapa din nou cu literele, ca si la JK, ca si la SK... dar e bine pentru copiii care prind mai greu... eu insa ma asteptam sa inceapa munca mai serioasa, ca in Romania
Totusi, in ritmul asta toti copiii ajung sa invete pana la urma, in plus, cei care sunt mai avansati primesc de lucru ceva mai pe potriva lor, sa nu aiba ocazia sa se plictiseasca.
Chiar eram in clasa la voluntariat in ziua in care profesoara le-a vorbit de carnetul de note, report card, urmau sa il primeasca peste cateva zile. Si le-a explicat ca notele de acolo nu masoara cat de destepti sunt, ci mai mult arata cat de bine au deprins ceva, sau cat de mult au muncit. Ca e ca la mersul pe bicicleta, unii il invata mai repede, altii poate resusesc doar in anul urmator... unii poate au exersat mai mult si asta se vede, iar asa e si cu notele primite in scoala.
filofteia, sa stii ca nu stiu sigur... uite ca trebuie sa ma interesez de limbi straine. Noi suntem in provincie vorbitoare de engleza, asa ca ei vor invata si franceza, care e tot limba nationala, dar din clasa a treia. Insa alte limbi straine... nu stiu, nu am auzit.
Uite o alta idee care poate te-ar interesa. Inca de la JK copiii primeau acasa o carticica pe care sa o citeasca impreuna cu parintii. Fiecare pagina avea o poza si o singura propozitie. Dar toata cartea repeta practic un singur cuvant. I like horses. I like pigs. I like cats. I like animals. Sau I see a cup. I see a hat. I see a... ceva... nu mai am idei
Aici au o suta de mii de carti facute special pentru incepatori, cu poze frumoase, cu cuvinte putine si usoare, invata mai cu placere pentru ca nu se plictisesc de acelasi manual.
Altceva, la day care, unde a mers pana sa inceapa gradinita in cadrul scolii, aveau lipite etichete pe toate obiectele, cu numele obiectului. Chiuveta, usa, scaun, oglinda, masa... tot asa, ca ei sa fotografieze cuvantul.
Sa stii ca si eu fur idei de la scoala, pentru ca fac exercitii de romana cu fetita mea, ea a venit aici la 2 ani si 7 luni cand inca nu vorbea bine romaneste si vad ca de la an la an e pe cale sa uite romana, asa ca am trecut la teme in romana. O pun sa citeasca o carticica si apoi sa scrie cateva idei din carte. Uneori e o carte de povesti, alteori nu e fictiune... ideea e ca trebuie sa lucram. Sau ii fac cuvinte incrucisate in romana... tot pe furate
Ii faceam si carticele la inceput, le printam eu, cu un desen si o propozitie scurta, apoi ea colora desenul, citea propozitia si o copia. A ajutat.
anamaria, da, asa-i cu spellingul. Au aici si competitii, e traditie mare, finala pe provincie e televizata. Anul asta a fost si fetita mea in clubul de spelling... aveau niste cuvinte... amalgamate, archeologist, cuisinette...
Se iau si aici cadouri pentru profesori, dar de obicei e ceva discret, la Craciun am luat o ciocolata si un glob lucrat manual.
Dar si profesorii le fac cadouri copiilor, asa ca e reciproc.
Chiar, trebuie sa vad si eu ce as putea sa iau pentru sfarsitul anului.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.