Discutii despre clasa I (partea a VI-a)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

si la noi e la fel...puzzel-ul il fac eu,cartile le citesc eu,actipildurile tot eu le lipesc.....eu ma bucur de toate ...pe el nu-l pasioneaza...si asa a fost mereu!!
imi spune"fa-le tu!"
se uita, ii plac,imi mai da o mana de ajutor...sta putin atent dupa care o zbugheste....la el principal e joaca,afara cu cataratul,alergatul,mingia,copii.etc.....
mai nou nu mai vrea sa ies afara cu el...cica sa-l urmaresc de sus(stam la et.3) ....
numai ca eu nu pot sta linistita sus,ca prin fata trec masini si nu se stie...
numai bine ca aseara le-a scapat mingia si au fugit dupa ea fara se se uite daca vine ceva
e adevarat ca nu e strada principala,dar acum ca s-a asfaltat fac astia niste curse printre blocuri de nu-ti vine sa crezi

Chiccuta,are dreptate Filofteia....la 6 ani abia invata sa stea in banca.....Mihnea mai are putin si face 8 ani si inca nu se comporta ca un scolar...soacra-mea imi zicea ca abia la toamna era copilu' de dat la scoala(dupa ea...eventual pe la 10 ani puteam incepe!!)....dar asa e...n-are minte de nici un fel.....

insa eu nu sunt de acord ca nu se face scoala.....cel putin la nivelul acesta...sau cel putin la noi....
noi,parintii suntem f stresati ca fac f mult...
si la clasa si teme le da mereu f multe....
au multe ...noi zicem ca sunt f incarcati....si chiar am rugat-o pe doamana sa mai reduca din ele

nu stiu cum va fi mai incolo,adica dupa clasa aIV-a.....dar noi am avut noroc de o invatatoare care lucreaza cu ei f mult....

va pup si sa aveti o zi buna si....
mai avem putin pana la vacanta

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

salutare fetelor ! hop si eu pe-aici, sa dezbat temele lansate in discutie...

• cartile puzzle - alor mei le plac, fac puzzele-urile cu drag (evident, si cu ajutor, dar cele pe care le-au facut de 2-3 ori le cam invata, le fac si singurei); in general e vorba de puzzle-uri din enciclopedia cu corpul uman sau cea geografica (harti).
    ma rog, asta e partea buna, partea proasta e ca de citit textele nu le citeste defel... are 'contract cu soacra-mea sa citeasca din carti de povesti alese de el, maxim 1/2 pagina - din aia cu litere mari!
  • cartile cu abtibilduri - tot cam asa: lipesc de zor la abtibildurile alea pana le termina, de citit mai rar...

Bogdan citeste, totusi, destul de cooperant, in reviste cu jocuri pt copii, gen Pipo sau altele, ca sa poata rezolva jocurile... [/*]
eu in perioada asta incep deja sa ma simt ca in vacanta, asa ca i-am lasat mai lejer; n-are teme de la scoala, nu-i dau (oricum il pune soacra-mea la treaba cat-de-cat, sa nu uite ); pt vacanta o sa-l pun sa rezolve ce are in caietele speciale si ce le-o da de citit doamna si cu asta basta!

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Scuze ca dau buzna, am si eu o fetita de clasa 1 si mai citesc uneori pe aici, ca sa-mi fac o idee despre ce se mai invata in clasa 1 in tara.
Acum am intrat mai ales ca sa-i raspund lui chiccutza, pentru ca am si eu experienta unui sistem diferit de cel in care am crescut noi.

quote:
Originally posted by chiccutza

hop si eu cu problema mea!am o fetita de 6 ani care este in clasa I SI NU VREA SA STIE DE SCRIS SI DE CITIT.nu vrea sa citeasca si scrie numai de tipar,ptr ca de mana i se pare greu.degeaba imi bat capul cu ea in fiecare sambata si duminica.e o munca fara rezultat.ii place matematica f mult,dar cred ca trebuie sa stie sa si citesca.
de cate ori o pun sa citeasca si se impotmoleste imi spune ca nu a facut inca litera aia,dar suntem la sf anului.
AM UITAT SA SPUN CA LOCUIESC IN ITALIA.
am ajuns sa cred ca e de vina sistemul de aici si ma bate gandul sa o transfer in Romania.
aici sta 8 ore la scoala si nu invata mai nimic.
eu nu mai stiu cum functioneaza scoala la noi,dar imi aduc aminte ca noi invatam bine.
intr-o zi am fost sa o iau mai devreme de la scoala si cand am intrat in clasa nu mi-a venit sa cred:copii in picioare,copii care se plimbau prin clasa si o invatatoare f linistita.aici s-a pierdut conceptia de disciplina in clasa.este un invatamant"liber":sa-i lasam liberi,asa invata mai cu spor. deja fi-mea trebuie impinsa de la spate din 5 in 5 minute,daca o mai las si libera se joaca cu papusile pana la 15 ani.
ajutati-ma cu un sfat

Stii ca in Canada invata sa scrie de mana in clasa a treia? Aici se considera ca la 6 ani inca nu pot sa manuiasca atat de bine creionul si prefera sa astepte, decat sa ii chinuie in masa.
Se mai considera ca in clasa 1 copiii se adapteaza unei rutine, invata sa urmeze regulile, se obisnuiesc cu ideea unei teme de casa... am vazut recomandarile pentru tema de casa si pentru clasa 1 tema nu trebuie sa dureze mai mult de 20 de minute si nu se da mai des de 3 ori pe saptamana.
Invata mult despre comunitate, discuta despre trasaturi de caracter... invata si sa citeasca si sa scrie, fac si matematica si stiinte, fac grafice, invata despre probabilitati, fac sondaje.... am impresia ca parca mai mult se obisnuiesc cu instrumentele care ii vor ajuta la invatat.
Scriai ca trebuie s-o impingi la spate pe fetita ta... da, asa e si la noi uneori. Cateodata se apuca singura si scrie cate o minune de poveste timp de vreo 15 minute, alteori trebuie sa stau langa ea si sa ii reamintesc sa lucreze, sau sa se concentreze, sau sa scrie inteligibil...
Copiii raspund mai degraba aprecierilor, decat criticilor. Arata-i cat te bucura literele ei de tipar, spune-i ca esti mandra cand invata cate o litera noua, laud-o cat poti de mult.
Si ai rabdare cu ea, probabil e foarte obosita dupa cele 8 ore de scoala. Fetita mea sta 6,5 ore si inca se mai intampla sa adoarma in masina pe drumul spre casa.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiut85j spune:

Ma bag si eu in seama fetelor.Am citit subiectul vostru pt ca ma intereseaza.Am o fetita ADELINA -8 ani,cl 1 si ne lovim de multe probleme ca si voi.Deci ,ma intereseaza orice comunicare cu voi.
La mine buba este ca intelege f greu problemele la matematica,nu se pune in discutie sa o las singura sa le rezolve ca nu are habar.Am tot facut,explicat....nu intelege si pace.
Mai vb.pa pa

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiut85j spune:

multumesc Filofteiade primire
deci voi sunteti bine cu matematica in schimb,nu?
lasa ca scrisul la abecedar se rezolva in timp,matematica mi se pare ...putin mai importanta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

salutare fetelor !

azi dimineata suparare maare: tudor s-a dus la gradi in pantaloni scurti, asa ca bogdan a decretat ca el nu se mai duce la nici o scoala decat daca isi pune si el short
zic: mami, asta e uniforma ta, asa trebuie s ate duci... uite si eu as vrea sa ma imbrac in pantaloni scurti (sau chiar fara ) dar nu pot, ca trebuie sa ma imbrac decant la serviciu, nu am neaparat o uniforma dar am niste norme de respectat...

dupa ce-am negociat ceva vreme, l-am convins cand i-am spus ca maine il trimit in pantaloni scurti, ca are sportul

despre rezultatele la Olimpicii cunoasterii a mai auzit careva ceva??? ca acusi se termina anul scolar si rezultatele cand le primim, la anul?!

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Mergi la inceput