Discutii despre clasa I (partea a VI-a)
Raspunsuri - Pagina 4
Sense spune:
Mii de scuze, am plecat de vineri din oras ( acasa la mama) si abia acum a citit ce ati scris. Bogdan a lucrat culegerea de matematica " Paralela 45" , la testele de la matematica se descurca bine , adica -fb si fb, la abeceder e problema in sensul ca ii este lene sa termine toate subpuctele unui exercitiu. dE exemplu avea la o evaluarea un punct cu patru subpuncte , a facut doar doua , ca celelalte erau prea usoare.Adevarul este ca poate , dar ii este o leneeeee. Vineri i-a scris doamna in carnetelul de corespondenta cu parintii, patru randulete in care imi aduce la cunostiinta ca "dl Goe" s-a batut cu o fetita din clasa. Dupa morala de rigoare ,in care bineinteles el doar s-a aparat , imi zice ca: Lasa, mami, nu fii suparata, ca mi-e mi-a scris doamna doar o jumatate de foaie, dar lui AP si AR (doi colegi) le-a scris patru pagini ". Adica , nu este el cel mai nazdravan. Off, am speranta ca va creste si ne vom inteleg si mai bine. Ca si activitati extrascolare face dansuri populare de doi ani la un ansamblu cunoscut din Tg.Mures. II place foarte mult, are doua zile pe saptamana (luni/miercuri)cate doua ore .. Si-a facut prieteni si asta ma bucura fiindca sunt copii buni. Va mai scriu si maine , va pup si va doresc noapte buna.
Sense spune:
filofteia, cu cititul e mai greu pana se apuca. II plac povestile, cartile cu spider-man, si mai nou l-am dus la Biblioteca orasului , unde a fost peste poate de incantat. I-am cumparat povestioarele lui Emil Garleanu , e innebunit dupa ele, incearca , sunt tare dragute .
Sunt cu ochii pe ceas in fiecare zi , la 12:30 cand ajunge acasa (cu tanti ) ma suna si imi zice ce s-a intamplat la scoala , pisicher cum e, incepe cu cele bune .....
Voi cand va faceti temele ? Cum i-ati facut program?
O varianta de program la noi a fost : ajuns acasa la 12-30, spalat, mancat ( vreo 40 minute ) apoi ceva teme la o materie , la alegere : abedecadr, desen , mate , orice vrea el , apoi somn pana la 16, dar ... nu prea a mers , fiindca dupa ce manca ii era o leneee, dar nu intratat de obosit inca sa si vrea sa doarma .
Ma mai supara el, dar cand ii vad ochisorii ......
AA, era sa uit , imi culege si floricele , ce gaseste pe afara , si mi le aduce ascunse la spate.....
violeta69 spune:
filofteia,
matematica pt cl I,editura CARMINIS,autori Aurelia Arghirescu si Florica Ancuta....
no,da' la ce-ti mai trebuie ca s-a cam dus calsa I-a?!![]()
Vio,mamica lui Mihnea
viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
betiana spune:
Dragi parinti de pici in clasa I :
= luati-le povesti cu abtibilduri (le plac foarte mult)
- exista povesti cu puzzle ( sunt entuziasmati)
- exista si cd-uri cu povesti
chiccutza spune:
hop si eu cu problema mea!am o fetita de 6 ani care este in clasa I SI NU VREA SA STIE DE SCRIS SI DE CITIT.nu vrea sa citeasca si scrie numai de tipar,ptr ca de mana i se pare greu.degeaba imi bat capul cu ea
in fiecare sambata si duminica.e o munca fara rezultat.ii place matematica f mult,dar cred ca trebuie sa stie sa si citesca.
de cate ori o pun sa citeasca si se impotmoleste imi spune ca nu a facut inca litera aia,dar suntem la sf anului.
AM UITAT SA SPUN CA LOCUIESC IN ITALIA.
am ajuns sa cred ca e de vina sistemul de aici si ma bate gandul sa o transfer in Romania.
aici sta 8 ore la scoala si nu invata mai nimic.
eu nu mai stiu cum functioneaza scoala la noi,dar imi aduc aminte ca noi invatam bine.
intr-o zi am fost sa o iau mai devreme de la scoala si cand am intrat in clasa nu mi-a venit sa cred:copii in picioare,copii care se plimbau prin clasa si o invatatoare f linistita.aici s-a pierdut conceptia de disciplina in clasa.este un invatamant"liber":sa-i lasam liberi,asa invata mai cu spor. deja fi-mea trebuie impinsa de la spate din 5 in 5 minute,daca o mai las si libera se joaca cu papusile pana la 15 ani.
ajutati-ma cu un sfat
chiccutza spune:
filo,ai noroc ca Adi al tau se apuca dupa ce a epuizat scuzele.
la noi nu se epuizeaza asa usor.daca il vede pe fratior ca se joaca nu mai face nimic.sta cu urechea ciulita.si cel mic are 3 ani,nu pot sa-l pun la lectii.
vorbeai de motivat.eu nu prea am putere la capitolul asta ptr ca sotul meu cu lectii sau fara lectii tot le face poftele.
mai am o intrebare:si la noi adunarea s-a impartit in doua feluri?sa ma explic:2 flori adunate cu 2 flori=4 flori
2 gaini si 2 capre nu se pot aduna,ci se unesc,desi raspunsul este tot 4. este totul prea complicat,avand in vedere ca au doar 6 ani.