Discutii despre clasa I (partea a VI-a)
Raspunsuri - Pagina 16
anamaria spune:
salutare fetelor! 
am avut o perioada nebuna-nebuna la scarbici, asa ca n-am mai reusit sa intru de vreo 2 saptamani, de fapt de cand am terminat concediul... 
azi mi-am permis totusi o mica pauza de 'relaxare', inainte sa ma apuc de restul problemelor... noroc ca v-am regasit printre subiectele active!
bogdan al meu mai are de lucru destul din caiete, sa zic cca 15 pagini din fiecare caiet; plus de citit povestile din cartea-cadou de la premiere - care trebuie sa spun ca este cea mai inoportun aleasa carte pt nivelul lor; unul din personaje este balbait, asa ca in plus fata de poticnelile 'normale' ale unui copil incepator in ale cititului, ne confruntam si cu cuvinte gen "u-u-u-n-de te-te du-du-ci-ci?" cum sa citeasca saracul asa ceva CURSIV ??? 
booon... in rest, daca e sa citeasca din te-miri-ce revista sau pe la TV, citeste destul de repede (chiar replici scurte din filme) - NUMAI daca e odihnit si are chef
lectiile insa sunt in continuare un adevarat calvar, se apuca si apoi se pierde in peisajul vazut pe fereastra sau de cine-stie-ce-face-frate-sau!...
in general am stabilit sa faca 4 pagini/ zi, alternativ mate/ romana. asta ii ia cca 3-4 ore/ zi. DAR acu vreo 2 zile i-a venit ideea sa-mi propuna sa-l duc la strand, la balaceala: asa ca a rezolvat 1 pagina in 10 minute, pana am ajuns acasa (asta era conditia
)
eu zic sa deschizi subiect cu clasa a 2-a in septembrie... acu lasa-ne in vacantza! ![]()
pup toti strumfii mici si spor la lectii....
Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
Anuska spune:
Da, da, lasa-ne in vacanta!
Abia in toamna se aduna lumea si se activeaza subiectul!
Ana mea, sa nu-i fie de deochi
, a inceput sa citeasca tare bine... Stiti ca noi ca adulti nu mai citim tot cuvantul, ci il recunoastem ca si forma; e bine si ea a inceput sa faca asta. Si ma bucur nespus ca si-a dat drumul; va mai amintiti poate ca nu stiam cum s-o mai iau ca sa o fac sa nu mai citeasca pe litere!
Mai are de facut din caietul de vacanta si ii facusem asa un plan cam cat sa citeasca pe saptamana, apoi numarand saptamanile pana la inceperea scolii mi-am dat seama ca nu va apuca sa citeasca tot. Asa ca am facut noi o sfada amandoua si i-am expus problema, iar ea a colaborat neasteptat de bine, fiind de acord sa citeasca mai mult...
Mai greu e cu povestitul a ceea ce a inteles din ce a citit; insa cu ajutor din partea mea se descurca mai mult decat onorabil.
Ce mai; sunt tare multumita de ea! ![]()
Ma uitam zilele trecute la ele in timp ce dormeau si mi se pareau amandoua tare lungi, asa culcate....
Ce trece timpul.... Ce repede cresc.... Mi-e teama de mai tarziu, de atunci cand n-o sa mai am posibilitatea de a supraveghea asa ca acum, cand va deveni mai independenta si cand se va lovi de tot ce inseamna ziua de azi... ![]()
Sper insa sa pastreze increderea pe care o are in mine si sa-mi ceara parerea; sa stie sa faca distinctie intre ce e bine si ce e rau... Voi n-aveti pb d-astea? Sau eu sunt.... 
*********************************![]()
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
Lala_D spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui filofteia ..m-am gandit sa fac ceva caligrafie cu el...voi v-ati gandit la asta? Or face ca materie in clasa aII-a? Ce stiti! |
Nu se face caligrafie in clasa a IIa , ati scapat
Ei, asa-i ca nu a fost chiar atat de grea clasa I

Sa aveti numai succese in clasa a IIa

O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
anamaria spune:
salutare fetelor! 
da, exact la fel ca adi, si bogdan povesteste destul de usor ceea ce a citit, fie ca a citit cursiv sau balbaicios
- in fine, mai are nevoie de ajutorul meu pt ca nu stie sa-si structureze ideile, sau face un rezumat prea scurt!
asa ca eu il intreb: cum se numesc personajele? ce face fiecare? etc... si el imi raspunde.
cu ocazia asta mi-am amintit sa va povestesc o faza simpatica: citise cu cumnata-mea vreo 4 pagini din carte si eu l-am pus sa-mi povesteasca. imi zice cum se cheama personajele si dupa aia trece la 'action'... "piticul Timp se trezea de dimineata, lua micul dejun si apoi isi incalzea mijlocul cu cureaua..." 
io, complet nedumerita: ce facea ma??? ia da sa citesc...
si ghici ce scria in carte: "piticul Timp se trezea de dimineata, lua micul dejun si apoi isi INCINGEA mijlocul cu o curea cu catarama mare" 
saracu copil, de unde era sa stie ce-nseamna a-si incinge mijlocul???
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
)
Anuska spune:

O faza asemanatoare am patit si eu cu Ana; la noi era vb de palos, i-am explicat ca e un fel de sabie, dar mai mare si mai gros.... bla-bla.... Si incepe Ana sa povesteasca: si vine Fat-Frumos cu sabia.... :) nu ca nu suna frumos, dar asta ca sa vedem ca de multe ori e mai usor sa spunem cuvintele deja stiute/simple si nu cele noi... ![]()
Filofteia, mersic de aprecieri; dar nu cred ca e asa departe cum spui tu! Si apoi baietii vostri exceleaza la matematica!
Si mandra mea s-a inaltat; chiar, ar trebui facuta o "revizie" a uniformei...
ca bine mai zici.
*********************************![]()
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
anamaria spune:
salutare fetelor! 
si eu am luat pt cls a 2-a un caiet-tip de caligrafie, chiar daca nu va fi materie la scoala nu-i strica pt acasa! (desi vazand acest caiet printre cele de cls a 2-a mi s-ar fi parut normal...)
in fine, bogdan a terminat caietul de vacanta pt romana (mai are doar de decupat cateva foi din care sa-si faca o carte) si sper ca in vreo 10 zile sa scapam si de cel la mate.
voi cum ii trimiteti la scoala in prima zi/ saptamana? ma gandesc ca sigur i-au ramas mici pantalonii si camasa de la uniforma, dar suntem intr-o mica ceriza si ziceam ca poate sa-l trimit in blugi si tricou alb vreo saptamana...
pupici cu lipici la mamici si pitici si vacanta placuta celor care mai au!!!
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
)
mirelacarmen spune:
Buna!Am intrat intamplator si am vazut ca voi comunicati asa ca m-am gandit sa va spun ce am mai facut noi.La sfarsitul anului scolar au primit 2 caiete de vacanta(lb romana si matematica)de la paralela 45.Ne-am apucat de ele in a 2-a saptamana pt ca mergem in concediu abia acum ,dupa 15 august.Le-a terminat destul de repede dar mie mi s-au parut unele tare incurcate.De ex la mate au si ecuatie de gr 1 rezolvata in mai multe moduri.Am fost si la biblioteca si a fost incantata.De 1 luna n-am mai lucrat nimic.Mai facem ,din cap ,exercitii de adunare,scaderi,inmultiri.Saptamana asta vom mai lucra din caietul de vacanta de la editura aramis(cred)apoi mergem 1 sapt la mare 1 la munte.
Va dorim vacanta placuta in continuare !