Comori de nov-dec 04 (178)
Raspunsuri - Pagina 6
Otiliav spune:
Daniela, povesteam ca Ana are nevoie de somnul de pranz pentru ca este tare agitata. Problema este ca la gradinita copii nu dorm la pranz, nu au patuturi. Parintilor le convine asa ca ii iau acasa, le dau papa, ii spala si trec la nani la ora 7 iar parintii isi vad de treburile casnice dupa 7 seara. Au nevoie de 12 ore de somn la varsta lor. Ana are zile in care rezista fara sa faca nani acolo, astazi de exemplu au serbat ziua nationala de maine, au facut gratar, a fost agitatie si nu a dormit. Am mers intai la IKEA, a mancat putina pizza, dar pe drum catre magazinele cu mancare cine crezi ca a adormit in masina cu inghetata in brate, Ana, si inca ce franta, noroc ca nu a adormit nemancata. Si uite asa am mers cu ea adormita la cumparaturi ca era musai sa iau mancare azi, maine si poimaine sunt inchise magazinele. M-am chinuit ceva sa o scot din masina, sa o duc pana la un carut in brate, incuiat masina in timp ce o sustineam pe ea sa nu cada. S-a trezit putin cand ne-am intors de la cumparaturi dar a adormit iar cand am pus-o in pat acasa. Eu nu vad avantaje ale nedormitului, iau seara un copil obosit acasa, irascibil si nervos, uneori nici nu mai poate manca de oboseala si timp petrecut cu ea din parti. In we recupereaza din greu, doarme pe rupte la pranz si nu o trimit eu la nani. Iar in zilele cand nu mai poate de somn, daca sunt inauntru, doarme pe o canapea in gradinita, este deja locsorul ei binecunoscut de toti , iar daca sunt afara nu-i problema adoarme oriunde, a adormit pe nisip, a adormit si in leagan. S-au convins educatoarele de la gradinita ca ea daca nu mai poate cade din picioare degeaba o mai trezesc ele daca ea este foarte obosita, baga degetul in gura si in cateva secunde viseaza.
Sper ca ai inteles esentialul din ce am scris, daca este pregatit sa renunte la nani este ok, e normal la 4 ani, nu are sens sa insisti. Sunt convinsa insa ca daca de la 7 dimineata iese afara si alearga pana la pranz atunci va simti nevoia de nani ca nu-s nici ei de fier.
Andra, spui tu bine cu periatul, aseara a functionat dar din pacate in seara asta nu am cu cine merge la baie, pe la 5.30 seara a adormit in masina si probabil maine dimineata se mai trezeste. Mi-e tare mila de ea cand o iau asa, a inteles ca mi-e greu sa o iau in brate si a mers cu ochisori inchisi de la masina pana in casa si plangea ca nu mai poate.
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana
10+ BB2
try spune:
Off, mititica, asta imi aduce aminte de alexutzu' meu care atunci cand e obosit imi zice: mami, eu sunt ta'e obosit!... dar n-are farmec, ar trebui sa-i auziti tonul vocii. Imi pare ca are foarte multa empatie uneori fatza de persoanele din jur. Nu inteleg inca daca vine din sufletul lui, asa ii dicteaza inima sa procedeze sau daca e o copiere a adultilor (pt ca de multe ori limbajul care-l foloseste e al meu).
Dar nu pot sa nu ma amuz pe adormitul asta al Anei oriunde si oricum. Ramane de pomina chestia asta. O sa ne aducem aminte cu placere de pozele ei pe masina de spalat (in timp ce storcea) cu ana adormita si imbujorata.
monica-elizabet spune:
of mititca anutza...ce haioasa trebuie sa fie ea sa adoarma acolo la gradi pe unde o apuca somnicul
try, pe ta'e obosit si pe fratiorul lui
si ruxi cand se pune in patutul ei zice..ahhh...ce bine e in patu' meu (m-a copiat pe mine ca numai eu zic asa dupa o zi istovitoare in care nu simt oboseala pana nu ma pun in pat si atunci...asa zic...ah ce bine e)
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
paxela spune:
ce scumpica e anuta
si silviu este dependent de somn, foarte rar sare pranzul dormit, si atunci la 7 cade lat, sau devine extrem de irascibil daca nu doarme suficient la pranz sau e trezit
el doarme la gradi si nu mewreu se culca la 1 cand trebuie se mai iau cu joaca in paturi se mai chiraie , ca de sunt copii, si la 3.30 4 e trezirea, si daca nu sia dormit cele 2 ore e cool, iti vine sa arunci cu el, sau il vezi plecam in parc si adoarme in masina pe drum , sau pana acolo sau de acolo acasa
si tot asa cere singur la somn, mami sunt obosit ma duc sa ma odihnesc,
in schimb sorasa sare somnul lejer , nu ii simte lipsa, foarte rar doarme si in masina pe drum lung , unde silviu dormea mereu chiar si acum, ea e mai rezistenta
Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica , varsta Delia , varsta Silviu
FELIS spune:
quote:
Originally posted by Otiliav
. Mi-e tare mila de ea cand o iau asa, a inteles ca mi-e greu sa o iau in brate si a mers cu ochisori inchisi de la masina pana in casa si plangea ca nu mai poate.
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana
10+ BB2
OTILIA... m-ai topit...
Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
pozele noastre,
www.felis.ro
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero
FELIS spune:
quote:
Originally posted by monica-elizabet
am fost si la ruxi la gradi sa anuntam ca nu mai merge decat in august si toata lumea era trista, inclusiv ruxi care plangea ca vrea sa ramana acolo offf
MONICA... copiasii... Sanatate multa Ruxitzei si sa dea Dumnezeu sa nu mai faca nici o criza... sa dispara complet astmul.. si pupam si pe Alex cel istetz...
pozele noastre,
www.felis.ro
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero
FELIS spune:
ONITZA... sanatate multa tatalui tau... ce mai face?...
TRY... numai de copilasi isteti citesc pe aici... Mi-e tare drag cd povestesti de Alex...
pozele noastre,
www.felis.ro
ochi_verzi spune:
Salutare, salutare!
Am aparut si eu pe ecran
Otilia, e mortala Ana
Nici Diana nu doarme zilnic dar o ora tot sta in pat sa se odihneasca.
Ieri pe la 5 am luat-o pe nepoata mea la noi, ca tot vroia sa doarma cu Diana.Si cum era ziua socrului ne-am dus impreuna sa se joace in curte, sa zburde pana nu mai pot.
Ma candeam c-o sa am de lucru cu ele dar n--a fost asa.Au fost cuminti, s-au jucat frumos, ne-am jucat toate trei "de-a v-ati ascunselea", ne-am ascuns chiar si-n cotet...a fost frumos, iar apoi au mancat tare bine mititei, gratar si slanina.
Seara la culcare au fost mortale.Bianca adoarmea cu o pernutza pe mana mamei ei, in timp ce-i spune poveste, iar Diana a vrut si ea asa ca-mi amortisera nitel mainile si ele tot nu adormeau, asa ca le-am lasat sa vad ce fac.S-au gatilat si-au chicotit pana pe la 11 si cand le-am spus "care adoarme prima si nu mai vb are dimineata o bulina rosie" asa ca din acel moment n-am mai auzit sunet
Dimineata Bianca s-a trezit la 7 ca de obicei, asa ca am luat-o la mine-n camera, ne-am uitat la desene, apoi am lasat-o sa se joace pe calculator(ea stie, Diana inca nu are acces la calc decat rar si atunci deseneaza).
Intr-un cuvat a fost frumos!
Am pus si niste poze
Mihaela si Diana 22.11.2004
Otiliav spune:
Pfui ce de mici mi-ai facut Mihaela, ce sa fac, inghit in sec. Mi-a placut de verisoare, mi-a adus aminte de copilaria mea la bunici cu singura mea verisoara, ea era bruneta eu blonda, asa si Diana cu Alexandra.
Am vazut ca aveti multi capsuni infloriti, ce frumos la gradina.
Monica, ce baiat destept aveti, bravo lui, e premiant cu coronita.
11+ BB2