Comori de nov-dec 04 (178)
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
monica-elizabet spune:
pe toate
suntem bine dar acasa, eu am de pregatit cate ceva pe-aici ca avem musafiri si nu am putut ajunge in parc
azi am fost la scoala am luat rezultatele lui alex pe prima perioada si are numai fb pe linie
am fost si la ruxi la gradi sa anuntam ca nu mai merge decat in august si toata lumea era trista, inclusiv ruxi care plangea ca vrea sa ramana acolo offf
onitza, stomatologul ce a zis...care poate sa fie cauza multa sanatate si tie si tatalui tau
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
try spune:
quote:
Originally posted by Otiliav
Andra, i-am luat si eu o periuta cu baterii sa nu se chinuie sa frece ea dar tot nu vrea sa se spele zilnic. Problema este ca izolatia in baie nu este buna, asa cum eu o aud pe proprietara si ea ne aude pe noi si nu-mi permit cand mergem la nani la 10 seara sa inceapa circul.
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana
10+ BB2
spal-o mai devreme pe la 8:30-9. Ca banuiesc ca nu-i mai dai sa manance dupa ora 8 seara.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
![](mamica.gif)
try spune:
quote:
Originally posted by onitza
Buna!
Multumesc mult de sprijinul moral, aveam nevoie; colac peste pupaza, i s-au descoperit tatalui meu leziuni la nivelul plamanului stang...i s-a recomandat tomografie...e si el derutat, a spus ca o va face la TGV, dar l-am rugat sa revina la Bucuresti sa o faca...........
Oanasi
Paul Constantin (28.11.2004)
www.itmadesimple.ro
PUIUTUL MEU, PAUL
Sanatate multa onitza tatalui tau.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
![](mamica.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/onitza/onitza.jpg)
onitza spune:
TRY, MONICA multumesc ! ma bucur ca sunteti alaturi de mine! Doamne ajuta!
Oana si
Paul Constantin (28.11.2004)
www.itmadesimple.ro
PUIUTUL MEU, PAUL
daniela_sb spune:
Buna dimineatza tuturor! Cam tarzior, dar vad ca sunt singura pe aici...
Onitza, sa auzim numai de bine! Multa sanatate tatalui tau!
Am si eu o intrebare fetelor: cum mai stau copiii vostri cu somnul de amiaza? La noi mai functioneaza cateodata, dar tot mai rar. E cazul sa mai insist sau ajunge sa-l culc seara un pic mai devreme? Ca asa nu mai am rabdate sa stau si cate o ora pe zi cu el in pat doar-doar o adormi si lui evident nu ii este somn. Cat e normal sa doarma pe zi la varsta lor?
A... da. De ce mai insist inca? Pentru ca daca nu doarme de amiaaza e cateodata destul de nervos, sensibil pe seara... Totusi ma gandesc ca daca se obisnuieste cu un program de mai multe ore pe noapte, nu se va mai intampla asa. 35+ si mamica lui www.onednd.go.ro/_/Danut/" target="_blank">Danutz din 8 nov 2004
burtica
Home is where your head is.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
dama spune:
Buna fetelor si Hristos a inviat. Credeam ca nici nu mai ajung sa urez asta inainte de Inaltare. De dinainte de Pasti nu am mai avut timp de net, am avut in casa neamuri venite pt Sarbatori, apoi mi-am virusat lap-ul si acum mai face fitze dar sper ca ma lasa sa postez.
La noi nimic deosebit. David e cu gradinita lui, intr-o explozie verbala cand e acasa de ne ameteste, vorbeste foarte multe si depsre orice. A fost intr-o excursie la ferma si ne-a innebunit cu ce a vazut el acolo. Apoi a trebuit sa-l ducem si noi la ZOO, unde a vazut, girafe, rinoceri, elefanti si alte alea. Patrick creste si el, in 2 zile face 6 luni si uraaaaaaaaa, incepem diversificarea. Am inceput de fapt sa-i dau cateva lingurite de mar copt pasat sau morcov, dar nu prea pare interesat. Cred ca domnisoricul 2 imi va da de furca...vrea numai tzatza inca. Se restogoleste de pe spate pe burta si invers, sta binisor in funduletz, mi se pare chiar mai precoc decat David la varsta asta. Si inca ma nauceste cu sculatul de pe la 5-6 sa mai pape. In rest toate bune.
Nu am citit inca nimic din urma, dar sper ca sunteti cu toatele si copilasii bine sanatosi.
Vad ca pe ultima pag s-a vorbit de spalat pe dinti la copilasi. David inca nu e resposabilizat pe deplin, trebuie sa ii aduc eu mereu aminte si are cam 1 periaj pe zi...fluor, nu i-am dat niciodata dar are niste dinti foarte buni (dar, ce-i drept, bonboane mananca foarte rar), sper sa-l tina. Are si el periuta electrica, dar inca nu-l las singur sa perie cu ea, ca e foarte neindemanatic,.. in schimb e mortal cum isi clateste gura dupa.
Daniela, David sunt aproape sigura ca la gradi nu mai doarme deloc la pranz. Chiar el imi spune singur si imi spune si ce activitati practica in timpul ala . Dar cand e acasa in we sau vacante eu il pun la somn pt ca altfel devine agitat spre seara si nu te mai intelegi cu el. Uneori simte chiar el nevoia daca s-a consumat suficient peste zi. Seara nu se culca (decat exceptional) dupa ora 21,30. Mai sunt si dati cand pur si simplu nu are chef de somn si nu-l oblig, dar ca sa nu scoale toata casa il las in pat la el in camera sa "citeasca". Apoi chiar daca nu a dormit, este mult mai relaxat. Incearca si tu asa cu cretulinul tau.
Bebelina din burtica, ce mai face? cat mai ai pana nasti?
Gata ca m-am intins ca zeama si ma cheama datoria si o zi frumoasa la toate
Mami de David (18.11.2004) & Patrick (18.11.2007)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mariussimiuc/mariussimiuc.jpg)
mariussimiuc spune:
Helau!
Daniela,Robert al meu are si zile cand sare peste somnul de pranz,daca se trezeste tarziu dimineata.Dar de cele mai multe ori se trezeste la 8 si la cat e el de atomic,la ora 14 cade lat.
Nu mai stiu cat e necesarul lor de somn la varsta asta...parca 12 ore/zi.
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
monica-elizabet spune:
buna fetelor,
dama, bine ai revenit
daniela ruxi inca doarme la pranz, face ea putin scandal ca nuv rea sa doarma dar in 5 min e in lumea viselor...daca nu doarme la pranz adoarme pe la 19 si se trezeste a doua zi la 7 dim
va pe toate
sa aveti un we fain
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
daniela_sb spune:
Multumesc mult, Dama, Miha, Monica. Sper sa gasim si noi un compromis pana la urma...
Monica, felicitri pentru rezultatele lui Alex. Ce mamica mandra trebuie sa fii...
Dama, spor cu diversificarea! Poate ii plac piticului mai mult supicile sau cerealele...
Miha, ce bine ar fi daca ai sta mai aproape de mine (macar in perioada asta). Atatea vizite ti-as face... Cum eu n-am voie nici cognac... Dar daca te rog poate imi trimiti pe PM si mie reteta de la minunea aia cu banane si cioco?!35+ si mamica lui www.onednd.go.ro/_/Danut/" target="_blank">Danutz din 8 nov 2004
burtica
Home is where your head is.
try spune:
Daniela, noi am trecut deja prin afza asta cu nedormitul la pranz. Cand alex a inceput sa manifeste dorinta de anu mai dormi (a avut ceva zile in care statea si cate o ora la el in pat si nu dormea, apoi cobora), am decis sa-l las si sa nu-l fortez. Bine-nteles ca adaptarea la noul program n us-a facut instantaneu si ca ori adormea bustean pe vreo canapea inainte de 9 (cam pe la 7-7 :30, sforaia pe unde apuca), ori era super nervos si agitat catre seara, plangea di norice etc. Si atunci i-am explicat ca din cauza ca nu mai doarme la pranz, de-aia e asa de agitat seara si casta insemana ca e obosit rau si ca urmare ne culcam mai devreme. Alex e un copil f. docil in anumite privinte (are parca intelepciunea unui om mare) si a pricepu repede mesajul. Chiar el de fap de cele mai multe ori vine si-mi spune cand e obosit. (asta a fost de fapt si unul din cuvintele lui preferate, din cele pe care le repeta la nesfarsit in orice context doar ca sa se auda pronuntandu-l ). In zilele cand aveam vizite de la copii sau aveam altceva de facut (mers la psicina) i ispuenam : mami azi insa trebuie sa faci nani ca vin copiii diseara si trebuie sa fim odihniti, altfel tu o sa adormi pe canapea si nu ma iapuci sa te joci cu copii si in 98% din cauzir functiona. Insa de cand a dat caldura afara si tataie ii scoate zilnic cate 1,5 ore dimineata in parc (acum alex nu mai are teama de nici un obstacol acolo in parc si e client al tuturor joucrilor de acolo) pica franti amandoi si vad ca si-a reluat bunul obicei de a dormi la pranz. Si asta fara nici u nfel de persuasiune sau pacaleala, pur si simplu stie ca e obosit si trebuie sa faca nani. Si nici seara nu-mi cere sa ramana peste programul lui de 9 seara. Ma gandesc ca poate faza aia cu nedormitul la pranz a fost vreu nsoi de rebeliune sau de experiemtnare a independentei lui si cand s-a dumirit ca poate sa faca ce vrea el (sa doarma sau sa nu) a revenit la nevoile lui, el prin definitie iubeste somnul si m-a uimit totusi sa vad ca de la doar 3 anisori vrea sa renunte la somnul de pranz. Acuma I got my baby back!
De prin ce-am citit cica e bine sa nu-i mai fortezi sa faca nani cam dupa 3-4 ani, ci sa le respecti dorinta, uni icopii pur si simplu renutna la somnul de pranz in jurul acestei varste. Normal ca cel putin pt cateva luni bune, ora de cuclare de seara trebuie fixata mai devreme caci e imposibil ca Danutz sa fie capabil sa faca fazta noului program de somn fara sa ii afecteze buna dispozitie seara. Intr-un fel eu am incercat sa vad si o parte buna in renuntarea lu ila somnul de pranz: aveam doar timpul lui cu mine (asta in wee) sau ii spuneam mamei ca, daca alex tot nu mai doarme la pranz, sa-i puna desenele (ca el are norma de desene, nu poate trai fara ele) in timpu lcat doarme adrian si in felul asta il scutesc pe adria nde desene. N-am vrut sa-l expun asa de mic pe adrian la desene, isna din cauza varstei lui alex a fost gre usa evit asta. Si cand pu ndesene, oriunde ar fi i ncasa, nu-l pot izola pe adrian, n-am sanse. Singurul moment cand alex ar fi putut sa vada desene fara adrian era cand alex nu mai dormea la pranz.
Ce mai face bebe mic? Asa zgarcite ati devenit voi mamicile astea de-a doua: nu ne mai spuenti nimic de bebelusi.