Toxoplasmoza si CMV pozitiv
Buna,
va rog sa imi spuneti parerile voastre referitor la acest subiect.
Mi-a iesit toxo igg 11 (>3 inseamna pozitiv) si igm 0,15 (scrie <0.499 inseamna non-reactiv). Asta inseamna ca a iesit igm pozitiv? Sa ma ingrijorez?
La citomegalovirus mi-a iesit igm negativ si igg pozitiv 372,5 (>=15 inseamna pozitiv). Eu am avut pisica mai demult, poate de la asta...
Din cate am citit eu pe forum nu ar fi probleme, dar am spus sa intreb inainte.
Am fost si la dr. si nu parea ingrijorat, nici vorba sa intrerup sarcina. A spus ca o sa imi dea un tratament dupa luna a 5-a.
Multumesc anticipat,
Madutza
,Mariuca
(17 Mai 2004) si Samburasul(30.11.2008)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/padme_ami2003/my_photos
Raspunsuri
catalina2307 spune:
Citomegalovirus nu are nici o treaba cu pisicile ci toxoplasma. Faptul ca IgM este negativ si IgG pozitiv este un lucru bun. Inseamna ca ai anticorpi iar bebeul este in siguranta. Nu inteleg pt ce ti-ar da tratament.
Succes si sarcina usoara
9+ cu 2 louloudakia

Va iubeste mama
p.a.ade spune:
Eu zic sa nu faci nici un tratament in timpul sarcinii,si mie mi-au iesit analizele tot de genul asta si din partea asta am un bb.sanatos de 8luni.catalina2307 are dreptate.
Elena_P spune:
La citomegalovirus mi-a iesit la fel: igm negativ, igg pozitiv. In aceasta situatie nu exista motive de ingrijorare. Anticorpii igm indica daca ai virusul recent contactat, pe cand igg indica daca l-ai avut candva. CMV este periculos doar daca este contactat in timpul sarcinii. Daca ai doar igg, dar igm nu ai, totul e ok.
Eseea spune:
Din ce vad eu, ai la ambele IGG pozitiv si IGM negativ. Asa ca stai linistita, ai anticorpi, ai avut candva aceste boli, abia ai scapat de o grija in timpul sarcinii. Dar pt ce iti da tratament, ca nu am inteles?
my baby

madutza spune:
Mi-a spus de un tratament preventiv. Acum, nu stiu ce fel de tratament. O sa vedem la consultatia urmatoare.
Madutza
,Mariuca
(17 Mai 2004) si Samburasul(30.11.2008)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/padme_ami2003/my_photos
lorellay spune:
Ce mi-as fi dorit si eu sa am IgG la toxoplasma pozitiv...dar nu e..nu am anticorpii..si la 2 luni tot trebuie sa repet testul ....
In rest toate de la testul TORCH mi-au iesit IgG pozitiv..IgM nevativ...
Lorellay
12+ si
Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15
Elena_P spune:
quote:
Originally posted by lorellay
Ce mi-as fi dorit si eu sa am IgG la toxoplasma pozitiv...dar nu e..
Nici la mine nu e, si eu am avut pisici toata viata. Si pe strada de cate ori vedeam o pisica nu puteam sa trec pe langa ea fara sa o scarpin un pic. Ba chiar la cateva luni inainte de sarcina am adus un motan de pe strada, ca avea o labuta rupta. I-am facut tratament si i-am gasit stapan. Iar inainte de acel motan, am adus si o pisicuta din padure, prapadita si vai de ea, ziceam ca nu are sanse. Dar i-am facut tratament si a scapat. Acum e la tara si prinde soareci de pe la toti vecinii si e pe cale sa faca pui (ce ne-am sincronizat