Fulguleti de nov-dec-06 (173)
Raspunsuri - Pagina 4
iulia-stefy spune:
quote:
Originally posted by flore26
Despre PLANSUL LA GRADINITAEu predau de 8 ani...am predat de la grupa mica, pana la clasa a III-a, asa ca vorbesc doar din ce am observat si intalnit eu...Am avut 1 an grupa mica...fetelor, o nebunie! incepeau sa vina de la 7 si, pana la 9; in intervalul asta de timp era o nebunie totala...plangeau de numa, strigau " mama, mama", cand reuseam sa/i linistesc veneau alti copii care plangeau mai rau, asa ca incepeau si ceilalti...o distractie, nu alta. La grupa mica nu am intalnit copil care sa nu planga...bine, nu toti se tineau de picioarele mamei care saraca era distrusa, dar plangeau. unii jumatate de ora dupa ce pleca mama, altii o ora, altii isi mai aminteau pe la 11 de mama si ma intrebau " dar mai vine sa ma ia?" Dupa ora 9 totul era ok, ne jucam, radeam ,..., pana la ora mesei, ora 12, cand " unde e mama?", " cand vine dupa mine?" , " eu mananc doar acasa cu mama"...unii stiau sa manace singuri, cat de cat, altii deloc...pe la ora 13 , 13 si ceva, eram gata cu masa, uitau si de mama, pentru cateva minute doar, pentru ca trebuia sa ne culcam...dezbraca/i pe toti, pune/i in pat, si apoi incepeau, " da mama mie imi canta nu stiu ce cantecel", " mama imi umbla in par"...du/te pe rand la fiecare si stai cate 3/5 minute ca sa/l linistesti...la ora 15, 15.30 trezirea si imbracarea...urma perioada frumoasa pentru ca venea mama.Toata distractia dura o saptamana, doua, apoi se obisnuiau si nu mai plangeau dimineata, toti, ca se mai gasea cate unu de fiecare data, care sa/si aminteasca de mama si sa planga macar 2 minute.In mod sigur exista copii care nu plang, dar nu am intalnit eu...iar daca stau bine sa ma gandesc, mi se pare normal sa planga, cel putin prima zi...incepe o viata noua, e normal sa/i fie greu, si oricate de multe jucarii sunt acolo, oricat de buna si tanara si frumoasa este doamna, nu e mama...Si mie imi venea sa plang de fiecare data cand incepeam lucrul intr/o alta institutie...simteam ca locul meu nu e acolo, aveam nevoie de cateva zile pentru a ma obisnui, daca nu cu oamenii, macar cu ideea ca acolo trebuie sa fiu.Am avut si surpriza sa intalnesc o fetita de 6 ani, care a venit doar 1 an la gradinita, pentru ca altfel nu era primita la scoala, fetita de familie foarte buna...cu bunici foste cadre didactice, tata si mama cu functii de conducere in institutii diferite..., dar care a plans aproape 1 semestru in fiecare dimineata...nu vroia sub nici o forma sa doarma la pranz, nu prea vroia nimic, doar ca nu avea de ales...In fiecare zi ii explicam si eu, si colega, si mama, si tata si cei 4 bunici care veneau zilnic dupa ea ca e bine la gradinita, ca invata lucruri noi, ca se joaca, ca are prieteni...raspunsul era acelasi..." nu/mi place, vreau acasa..." Intr/o zi eram afara mai multe grupe, iar ea plangea de zor...se apropie de ea o fetita de la grupa mijlocie si/i spune:" nu trebuie sa plangi, stii, mama ta merge la lucru, tata tau merge la lucru, si tu esti mare, si trebuie sa mergi si tu la lucru, aici e lucrul tau, la gradi"...pe moment am zambit, era asa de dragalasa asta mica, si filozoafa, apoi m/am gandit ca asa i/au spus parintii ei cand au adus/o la gradinita, si ea a inteles.Ce sa va mai spun? Acum, ca sunt si mamica, realizez ca de fapt cel mai mult sufera mama, care isi face zeci si sute de ganduri, care oricum la lucru nu/i mai buna de nimic, si care ar merge sau ar suna din 5 in 5 minute sa vada cum e copilul ei...M/as cam culca, ca mi/e cam somn...asa ca, ne auzim maine...va tzuc...noapte buna!
Flore, sa stii ca m-a linistit mult mesajul tau. Sper sa fiu mai relaxata cand o duc dimineata, poate va fi si ea. Acum ca n-a fost de doua zile, o vad prin casa ca spune la copii, bate din palmute ca acolo si canta in legea ei. Cred ca le duce dorul. Vom vedea daca am s-o duc maine. Sincer imi pare rau ca s-ar putea sa nu mearga maine. Desi e casa goala fara ea.
poze din Copou
poze din februarie-martie
Poze Stefy
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)
iulia-stefy spune:
quote:
Originally posted by daphna
IULIA-STEFI,cum ai reusit sa-i dai prednisonul ala,k e sinistru la gust?????intreb k eu nu am fost in stare,plus k mie nu prea imi plac deloc med astea(asta nu inseamna k nu sunt de acord cu necesitatea lor in anumite cazuri..).auzi,da te-ai gandit k e ragusita doar din cauza k a plans zilele astea prea mult cu cresa??si sanatate multa.
Georgiana, Stefy are gusturi foarte ciudate. Prefera acru, amar, dar nu dulce. Eu am pisat pastiluta am pus-o in lingurita si apoi niste iaurt peste ea si n-a zis nici pis. Nici eu n-am fost de acord, dar la varste asa mici, copii se pot sufoca in somn si pot chiar muri. Am citit mai multe articole, mi-a spus si medicul(am intrebat pediatrul, medicul de la urgenta si medicul la care merg in spital). Mi s-a spus ca e cam acelasi lucru cu dexametazona, tot pe baza de cortizon si ca in doze mici si pe perioade scurte, doar sa stopeze "extinderea laringelui" ca sa zic asa, nu o sa fie probleme mai tarziu. Aseara cand am vazut ca mi-a prescris Prednison, m-a apucat .... criza. Si mi-a explicat medicul de la urgenta ca daca o internam ii facea dexa injectabil cum i s-a facut data trecuta, dar asa luind-o acasa ii dau pe gurita. Apoi am sunat pediatrul care a fost de aceeasi parere si apoi a urmat medicul ei din spital. Dupa ce i-am disperat pe toti cu intrebari si stiind ce spaima am tras acum o luna cand am ajuns cu ea aproape sufocata la urgenta si.... am zis ca doau zile asta e. Nu doaresc nimanui sa treaca prin ce am trecut eu. Pot sa-ti pun si un link cu o discutie chiar de pe forum unde o parte din cei ce posteaza chiar sunt cadre medicale si explica ce si cum. Iti dai seama, ca aseara inainte sa-i dau, am cautat detalii.... http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=108651&whichpage=1 iar aici prospectul care m-a speriat de moarte, adica de la Prednison http://www.farmaline.ro/?cid=1&pid=2037 restul nu mai stiu acum pe unde sunt. Sper sa-ti foloseasca.
M-am gandit si la plans, dar era foarte rosie in gatut cand m-am uitat si dupa ce a vazut-o doctorul, a avut o expresie.... a zis ceva de genul maaaaama, ce gat. Oricum marti e de garda medicul ei din spital si merg s-o vada. Pina atunci are trei zile de aerosoli cu dexa si 2 zile de Prednison. Asta e. Dupa ce am tras mi-e frica.
poze din Copou
Poze Stefy
dianocica spune:
lacramioara si d a avut laringita. si un medic (de la urgente) mi-a recomandat prednison, antibiotic, nurofen, paracetamol si inca vreo doua (poate chiar 3). asta dupa ce am semnat pe propria raspundere ca nu ma internez. alt medic, tot de la urgenta (primul), mi-a spus ca nu exista riscul sa moara, cel putin nu in cazul nostru, facuse deja o tura de dexa...., si ramasese ca in caz de urgenta sa revenim la spital pt o injectie. urgenta insemnand senzatie de sufocare. pe care o data ce a avut o criza o poti anticipa. pt ca ele nu vin brusc si pe nepusa masa. incepe sa se sufoce usor usor, isi tot cauta pozitie sa respire mai bine..poti anticipa, iti poti da seama. si atunci e de preferat tratamentul in ambulator. bine...daca de ex, tu nu dormi in camera cu copilul si n-ai nici un ascultator..atunci mai bine te internezi sau dai prednison. apropo, stii ca la prednison nu e voie cu sare deloc. nici paine, nici biscuiti...absolut nimic cu sare.
I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.
chinico spune:
repede.
Ruxandra incearca sa ii testezi pe boieri si de noro virus. Nu am timp acum sa ma uit pe net la simptome (unul e sigur diareea, de restul nu-mi mai amintesc), dar stiu ca atunci cand a avut Bea probleme au cautat si rota si noro...
aka spune:
salutare, nu, nu de la mare...
doarme, asa ca am pauza cateva ore. suntem bine, sanatoase, nevorbitoare in continuare, chiar ma complexez cand citesc cat vorbesc copii vostri. maraite,nervoase si suparate din cauza maselelor. cu tot dentinoxul e tot asa, poate juma de ora dupa ce ii dau e mai bine. dar vroiam sa va intreb ceva. ii iese o masea sus, a spart partea din exterior iar acum urmeaza cea din interior, dar parca iese prin cerul gurii, asa mi se pare. ma gandesc ca e normal ca are 3 parti dar parca e prea in interior. pana ajung la stomotolog spuneti-mi voi asa trebuie sa fie?
acum sa trec la teme.
jucariile. le da copiilor, de regula. cu magicul "mami te rog frumos da-i jucaria copilului" se rezolva. daca nu vrea incerc ca ii ofer copilului alta jucarie la fel. sau ii atrag atentia Cristinei spre topogan, ii place tare mult sa se dea, lasa jucaria si merge. inca n-am avut incidente de genul plans, smuls jucarie din mana sau altele.
de plans, foarte rar, in general de nervi, de oboseala, neputinta de a fi totul asa cum trebuie/asa cum vreau eu. incerc sa fiu singura si sa imi pun ordine in ganduri, fara sa dau alte explicatii cuiva de ce plang. nu simt nevoia de compasiune, imbratisari si alte alinari. in momentele alea chiar nu pot sa vorbesc, se aduna foarte multe si in felul ala ma descarc. inainte de a fi mamica plangeam mai mult, acum foarte rar.
daphna si Cris a luat prednison, il dizolvam intr-un ml de apa si il lua. cu multe strambaturi fireste.
Ruxandra multa sanatate burticilor de boieri, sa se faca bine pana plecati in concediu.
Lacramiora multa sanatate Iuliei. eu nu as duce-o la cresa de maine, ma gandesc ca acolo poate intra in contact cu alti virusi si sa nu se complice. eu una sunt stresata rau in legatura cu sanatatea Cristinei. mie frica si cand aud un copil tusind in parc, o iau repede si plecam.
mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina
aelita spune:
fetelor,va pupacesc pe toate,m-a tras Dandusa de par ca nu am mai trecut pe aici ...
Inca nu am nascut,mai am 6 zile pana la 40 ,nu am nici un semn,nici o durere ,se pare ca mai sta .
Sarcina a decurs bine,nici nu am avut timp sa ma gandesc prea tare,ocupata cu Sofia.In ultimul timp mi-a fost rau,moleseala,ameteala ,voma,ca in primul trimestru ,abia m-am tarat .
Asteptam ziua cea mare.Nu ne-am hotarat inca la nume ,ne gandim la Andres sau Matias ...dar nu suntem siguri siguri de niciunul.
Sofía (2ian2007)
39+s(DPN 18mai2008)
kikineata spune:
Buna dis de dimineata! O cafea bauta deja si un frappe pe jumate...boooonnn
Petrecuram ieri la Gradi zoo. Garga a fost fascinata. Mai ales de vulturul sur la care toti copiii ii ziceau vulturul surd:) Oile nu mai spun, frumoase foc! Ne-au insotit nana si nanu cu nepotul meu Danut. Atat l-a pupat Sara.....si are 12 ani. Era innebunita dupa el. Nanu a fost plecat la Huston si ne-a marit colectia de sandalute si papucei draguti. Daca am timp pun si poze.Vorbeste continuu Garga. E asa dulce. Zice aidi (haide) si ici (aici), dodo mic e ursuletul mic de pe o eticheta la un pulover. Cand vorbeste parca se minuneaza de toate cele, e asa incantata de ce descopera...
Ruxandra,sunt mai bine conu si boieru?
Aelita, sa ne dai de veste cand nasti si intra mai des!
Dianarus, ma gandeam ca de mult n-am mai vazut poze cu muschetarii...
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
Yagmur spune:
Salutare... din Cluj
In primul rand sanatate celor bolnaviori, si mamici si fulguleti....
Ruxandra, eu am uitat...unde plecati? Turcia? Sper sa se simta bine pana la plecare
Dianocica, e mortal d.... mi-e dor de voi
Adina, e atat de frumoasa..
Laura, cum te mai simti?
Eu sint terminata.... acum stiu prin ce trec cei mici la iesirea dintilor.... sufar de paradontoza si pentru oara in viata mea cred ca am facut ceva infectie la gingii/mucoase bucala... am stat 2 zile pe nurofen ca nu mai puteam de durere... ieri am fost la farmacie si am luat un gel, un fel de dentinox, ca mi-a amortit jumatate din buza inferioara.. ma simt un pic ma bine, desi tot ma dor ... in fine, sper sa treaca cat de repede
Scriu pe fuga ca misuna sefii pe langa mine..
Va pupicesc si sper sa revinYagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006) varsta Luca
iulia-stefy spune:
quote:
Originally posted by dianocica
lacramioara si d a avut laringita. si un medic (de la urgente) mi-a recomandat prednison, antibiotic, nurofen, paracetamol si inca vreo doua (poate chiar 3). asta dupa ce am semnat pe propria raspundere ca nu ma internez. alt medic, tot de la urgenta (primul), mi-a spus ca nu exista riscul sa moara, cel putin nu in cazul nostru, facuse deja o tura de dexa...., si ramasese ca in caz de urgenta sa revenim la spital pt o injectie. urgenta insemnand senzatie de sufocare. pe care o data ce a avut o criza o poti anticipa. pt ca ele nu vin brusc si pe nepusa masa. incepe sa se sufoce usor usor, isi tot cauta pozitie sa respire mai bine..poti anticipa, iti poti da seama. si atunci e de preferat tratamentul in ambulator. bine...daca de ex, tu nu dormi in camera cu copilul si n-ai nici un ascultator..atunci mai bine te internezi sau dai prednison. apropo, stii ca la prednison nu e voie cu sare deloc. nici paine, nici biscuiti...absolut nimic cu sare.
Diana, multumesc. Cam asa ceva am citit si eu, dar dupa prima criza in care .... nu mai spun ce am tras mi-a fost frica, sincer. Si i-am dat Prednison. Desi am inebunit toti doctorii pe care ii stiam, ca nu vreau sa-i dau, dar am mers pe mana lor. Ziua ma descurc cu ea, dar noaptea....asta a fost problema. Acum e bine. Nu tuseste, nu ii curge nasul, febra nu. Deci nu are pe lista decat aerosoli. FAra antibiotic sau antitermice, ca nu isi au rostul in cazul ei de acum. Data trecuta a fost rau de tot. Febra 40, se sufoca, a varsat (a umplut aproape jumate olita cu suc gastric) si o luasera tremuricii de numa. Cand am ajuns la spital aproape ca numai respira. D-na dr. zice la al doilea copil n-am sa ma mai panichez asa, dar deocamdata atata am si nu vreau sa i se intample ceva, ca am fost eu incapatinata si n-am respectat prescriptia medicului. Dar mereu ma asigur ca ce mi-a dat nu e dupa ureche, ca mai sunt si astfel de cazuri. Din pacate.
poze din Copou
Poze Stefy