scoala 11 sau scoala 17?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Scriu eu de 11 ca de asta stiu, fetita mea e in clasa a II a. E adevarat ca sunt copii din familii cu mai multe posibilitati materiale, copii sau nepoti de persoane publice. La fiica-mea in clasa sunt copii care din clasa I au tel. agatat de gat si detui bani in buzunar dar ea nu are nici tel. si nici bani de buzunar la scoala si nu se simte deloc discriminata(am avut ceva explicatii dar a inteles si acceptat), dealtfel nu e singura in situatia asta. Apoi, scoala are pt. ciclul primar uniforma obligatorie iar la gimnaziu, jeans+tricou albastru cu emblema si numele scolii. Uneori mai merge imbracata si-n altceva, dar rar(desi pe mine personal nu ma-nebuneste ideea de uniforma). Fabuloasa contributie la fondul scolii, cred ca s-a ridicat anul asta la 600.000 lei(vechi). Nimeni nu m-a intrebat cat e venitul/an al familiei si nu mi-a sugerat sau spus c-ar trebui sa dau cuiva bani. D-na e f. ok. si mi se pare mai degraba modesta. Se fac excursii, tabere, si-n tara si-n strainatate dar lumea nu da-n branci sa-si trimita copiii, tocmai pt. ca probabil cei mai multi merg prin tot felul de locuri cu familiile. Si daca se organizeaza si unii nu merg, chiar nu-i nici o problema, nu-i pune nimeni la panoul rusinii. Iar scoala chiar se face, dovada sunt mediile pe care copiii le obtin.
Restul, cu contributii obligatorii la inscriere sau alt fel de contributii la mai stiu eu cine, fac parte din folclor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onix spune:

Buna Liliana!
Vad ca ai fetita la scoala 11 in clasa a doua. Colega mea se va muta in Bucuresti cu fetita ei de clasa a doua si de la anul va trebui sa-i gaseasca un loc la scoala (clasa a treia). Scoala 11 este in zona si din cate vad e cea mai buna alegere.
Ai putea sa-mi spui mai multe amanunte legate de cate clase sunt, cati copii in clasa si de ce nu niste pareri direct de la fata locului. Fetita este isteata si prietenoasa asa ca se va integra, iar colega mea nu-si doreste decat o clasa normala cu o invatatoare dedicata muncii ce o face.
Oricum in toate partile sunt copii ce provin din familii cu venituri diferite dar asta nu prea conteaza, face parte din viata de zi cu zi, doar faptul ca invatatoarea sa fie impartiala este important.
Multumesc anticipat,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zamfirica spune:

Liliana, deci tu esti multumita de cata carte se face? Intrebarea mea initiala de fapt la asta se referea si mi se pare ca se divagheaza mult prea mult spre partea materiala. Nu sunt bogata dar nici cea mai saraca nu sunt si daca pe plan educational este o alegere buna, as fi dispusa sa fac niste eforturi. Imi spui tu te rog mai multe despre partea cu educatia? Eventual comparativ cu alte scoli, din ce ai mai auzit de la prieteni, cunoscuti. Ca pna acum esti singura care are efectiv copiulul inscris aici.
Si eventual daca poti recomanda o invatatoare.

Mergi la inceput

Da, pana acum eu sunt multumita de partea educationala. D-na a fost f. clara de la inceput, vreti sa ne rezumam strict la programa? ok. e mai simplu dar vor ramane cu cunostiintele strict obligatorii, vreti mai mult, lucram in plus, invatatoare, copii si parinti. Nivelul clasei(din spusele d-nei) este unul f. bun (si rai pe masura), asa ca poate lucra cu ei mult mai mult decat manualul. Asta nu insemna totusi ca sunt sufocati. E o scoala renovata, cu clase civilizate, cu sala de sport(pe care chiar o folosesc), cu paza, asa ca pana acum n-am auzit sa fi fost vreun incident. Mai nou, au si posibilitatea sa faca activitati extra, dans, tenis, calc.
Cel putin la noi la clasa, n-am avut pana acum senzatia ca d-na face diferente, Laura cel putin, nu mi-a zis niciodata ca d-na e partinitoare. Sunt 3 clase a II a si evident vor fi tot atatea de a III a. La urmatoarea clasa I(de la toamna) am auzit vehiculandu-se f. des numele d-nei Cotor ca fiind f. buna dar n-am auzit inca despre nici una ca ar fi slaba. Stiu insa un copil(fratele lui e coleg cu Laura) din clasa dansei(termina a IV a), a dat testul la Vianu si a luat 100/100, asa ca din toamna va incepe clasa a V a acolo.
E greu si sincer, nu m-as hazarda s-o compar cu alte scoli pt. ca ar trebui sa cunosc nivelul claselor acelor scoli. Mie mi-a fost recomandata ca fiind scoala cu rezultate, invatatoarea ca fiind f. buna, in conditiile in care eu mi-am spus intotdeauna ca prefer sa am copilul intr-o clasa buna, chiar daca nu printre primii, decat primul intr-o clasa mai slabuta. In rest, chiar nu ma intereseaza din ce tip de masina coboara colegii fiica-mi sau daca si cate fumuri au parintii.

Mergi la inceput

Am mai uitat ceva, la clasele a II a sunt in jur de 26 elevi/clasa, cred ca si la celelalte la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadri spune:

Draga Zamfirica,

Eu am invatat la scoala nr. 11. Este o scoala excelenta.
Intr-adevar lucrurile s-au schimbat din punct de vedere material, dar acest lucru este valabil peste tot in acest moment. Si scoala 17 este o scoala buna, dar intre cele 2, scoala nr. 11 este pe primul loc si in acest moment. Cred ca ar fi bine sa faci o vizita in ambele locuri impreuna cu Otilia si studiati un pic copiii din curtea scolii, poti face un tur in scoala, vorbiti cu doamnele Directoare. Poti sa stai de vorba si cu parinti ai unor elevi din ambele scoli. Cred ca ei sunt mult mai in masura sa-ti raspunda acestor intrebari. Oricum indiferent cate pareri vei "culege", tot tu vei decide unde este mai bine.
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

Ma tem ca nu e foarte echilibrata si nici stabila emotional deocamdata cel putin.
quote:

Primul pas - si cel fundamental - pentru valorizarea sinelui este sa faci astfel incat copilul sa se simta iubit orice-ar fi si orice-ar face. Chiar si cand greseste, ia note proaste, nu vrea sa faca nu stiu ce, etc. trebuie sa stie ca este iubita. Dar pentru ca tu, mama, sa poti oferi copilului tau iubire neconditionata trebuie sa te iubesti si sa te valorizezi ASA CUM ESTI nu cum ti-au spus altii ca ar trebui sa fii. Daca tu nu ai CONVINGEREA ca esti un om minunat, ca faci si greseli si lucruri bune, ca meriti sa te ierti si sa fi iertata, nu vei putea preda copilului tau stafeta iubirii de sine.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zamfirica spune:

Va multumesc frumos tuturor! Din ce am citit la voi, inclin acum spre scoala 11, probabil aveam idei preconcepute. Am discutat si cu tatal ei si m-a incurajat sa aleg fara sa ma gandesc la partea materiala. Voi merge si cu Oti ca sa vada ambele scoli, apoi vom hotara ce si cum. Ioanadri, multumesc mult pt. idee .
Simali, tu ai dreptate. Eu am facut foarte multe greseli in ultimii ani si inca nu m-am iertat pt. ele. Nici nu stiu daca voi reusi sa o fac vreodata, pt. ca efectelelor s-au repercutat in mod firesc asupra copilului. Multumesc!
Liliana, ai fost foarte draguta ca mi-ai dat atatea detalii, apreciez enorm raspunsul tau complet si la obiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melina34 spune:

Zamfirica, n-as vrea sa te descurajez si iti tin pumnii sa mai gasesti locuri la 11!!!! stiu ca inscrierile se fac din timp(luna februarie!!!) dar nu am idee cite clase de aI-a vor fi din toamna, cu cit sint mai multe cu atit sansele voastre cresc!
iti recomand cu caldura sa alegi dna invatatoare Cotor, eu nu am avut norocul acesta si se cunoaste diferenta
M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisak spune:

Va rog mult, poate cineva sa ma sfatuiasca ce invatatoare este mai buna din cele ce preiau clase in 2010 la Scoala 11? Vreau sa-mi inscriu fata acolo si am inceput sa ma informez, sa iau hotararea cea mai buna. Nu tin sa fie o invatatoare aspra, cat sa scoata rezultate cu vorba buna si sa fie apropiata de copii. De munca nu fugim dar cu vorba acra si zbierate sigur fata mea n-ar avea rezultate bune.

Multumesc mult tuturor si sanatate, mai ales copiilor vostri.

Mergi la inceput