scoala 11 sau scoala 17?

scoala 11 sau scoala 17? | Autor: Zamfirica

Link direct la acest mesaj

Nu stiu pe care dintre cele doua sa o aleg. Stiu ca scoala 17 are si after school, dar asta nu este un criteriu din punctul meu de vedere pt. ca are cu cine sa stea acasa. Ma intereseaza care dintre ele este varianta mai buna din punct de vedere educational.

Am uitat sa scriu ca scoala 11 "I. H. Radulescu" este pe Kiseleff foarte aproape de piata Victoriei, langa Muzeul Taranului Roman, iar scoala 17 "Pia Bratianu" pe strada Petoffi Sandor.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Zamfirica spune:

Chiar nimeni? Nicio informatie???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

Iti raspund eu!
Cele doua scoli se deosebesc clar din punct de vedere al elevilor.La scoala 11, majoritatea copiilor provin din familii foarte instarite,mai pe scurt copii de bani gata.De aceea, standardele scolii 11 sunt foarte ridicate, atunci cand vine vorba de contributiile parintilor.Am auzit( dar nu pot baga mana in foc pt. asta), ca la inscriere se percepe si o taxa ca sa poata fi siguri ca esti un parinte cu dare de mana, care va ajuta material scoala si pe viitor.Nu stiu cum sunt profesorii si cu ce rezultate se lauda aceasta scoala,dar cred ca e foarte mult snobism.
Scoala 17 e o scoala buna,cu copii de conditie medie ( marea majoritate), foarte bine cotata printre scolile din sect. 1.
Am auzit ca e un invatator acolo ( barbat) foarte bun, dar nu stiu ce clasa are acum. Cam asta e tot ce stiu. Succes!

Mergi la inceput

Multumesc mult, Noa. Chiar imi prinde foarte bine ce mi-ai scris pt. ca nu cred ca as avea posibilitatea sa o sustin intr-o scoala de fitze. Iar daca spui ca asa stau lucrurile la scoala 11, mai mult ca sigur voi fi nevoita sa zic "pas" si sa ma orientez spre cealalta. Pe mine ma intereseaza de fapt cata carte se face undeva si inteleg de la tine ca scoala 17 ar fi ok din perspectiva asta, nu? Eu inteleg sa fac un efort financiar numai daca prima (11) este net superioara din punct de vedere educational. Altfel chiar nu mi se pare cazul, pt. ca oricat m-as stradui banuiesc ca oricum nu va putea face fata restului coligilor in extrascolar si se va simti oarecum marginalizata, iar copiii sufera la chestii din astea.
Daca mai are cineva vreo informatie as fi bucuroasa sa o primesc .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Eu am facut un top dupa rezultatele la admitere in liceu - anul 2007. Scoala 11 este in topul meu - toti copiii din scoala au avut media generala la admitere (media aritmetica intre mediile la materiile de examen + media generala)peste 9.50. De scoala 17 nu am auzit. Doar de scoala 117. Ceea ce ma face sa cred ca nu este DOAR o scoala cu fite.

alice

Mergi la inceput

N-a spus nimeni ca e DOAR o scoala de fite.Chiar am precizat ca nu stiu cum se desfasoara activitatea acolo si nici cat de buni sunt profesorii.Am vrut doar sa subliniez faptul ca la scoala 11 trebuie sa poti face fata din punct de vedere financiar, nu numai in privinta contributiilor ce se cer de-a lungul uni an scolar (pentru asta poate s-ar gasi), ci si pentru a-ti putea sustine copilul la acelasi standard ca si ceilalti( haine de firma, rechizite scumpe,telefoane mobile de ultima generatie- poate nu stiati, dar copiii vin cu telefoane la scoala inca din clasa I).Si chiar daca tu ca parinte esti impotriva acestor lucruri, un copil de 7 ani nu intelege de ce colegul are, si el nu.SA nu mai amintesc de taberele in strainatate de sute de mii de euro, pe care profesorii le organizeaza pentru ca au doritori si in care si copilul tau va dori sa mearga etc. etc.
Dar pana la urma , daca-ti poti permite , de ce nu?
E o treaba de optiune.

Mergi la inceput

Rectific! Tabere de sute de euro.Scuze!

Mergi la inceput

Noa, ca si tine eu cred ca atunci cand iti inscrii copilul la o scoala unde majoritatea au posibilitati materiale mult peste nivelul pe care familia ta il poate oferi, invariabil va avea de suferit. Sunt multe lucruri marunte care conteaza la varsta asta, incepand de la felul cum se imbraca copiii, telefoane mobile si modul in care isi petrec timpul in extrascolar. Eu am inteles exact ce ai vrut sa-mi spui si iti multumesc, imi prinde bine informatia. In egala masura ii multumesc si lui Simali pt. ce mi-a scris si mai astept alte pareri. Cu siguranta le voi lua pe toate in considerare.

Mergi la inceput

Simali, crezi ca imi poti spune din ce scoli este format topul tau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Fara sa ma dau cunoscatoare - in definitiv nu am vazut nici una dintre scolile pe care le voi mentiona mai jos - dor din punctul de vedere al rezultatelor la admitere in calasa a-IX-a si atat mai am pe lista:
- Scoala 198
- Liceul Jan Monett
- Scoala 79
- Colegiul National George Cosbuc
- Scoala 117
- Colegiul Tudor Vianu
- Scoala 280 - Mihai Sebastian
- Scoala 150 - Sfantu Elefterie
- Scoala 56 - Jose Marti

Legat de fitele din scoli parerea mea este urmatoarea.
Exista doua tipuri de scoli cu fite:
- scolile cu fite si atat - si la acestea nu-ti dai copilul decat daca nu ai toata tigla pe casa;
- scoli cu fite si cu rezultate - si aici impresia mea este ca oamenii de conditie medie tind sa se cam sperie degeaba - pentru ca si intr-o scoala proasta de cartier poti sa dai la fel de bine peste copii de "deget in nas" cu telefon mobil, masina la scara, mamica izmenita, etc. Intr-o scoala orientata pe rezultate vor conta rezultatele mai mult decat orice si copiii buni la invatatura sunt mereu respectati indiferent de conditia lor materiala. Pe de alta parte ce-i ia unul sau altul copilului este o problema de optiune personala. Noi de pilda ne permitem 10 telefoane mobile nu unul si cu toate astea nu i-as lua copilului in clasa I-a nici daca m-ai pica cu ceara; si nici mai tarziu nu i-as lua unul de fite pentru simplul fapt ca nu vreau sa-l fac o tinta pentru golanii de la poarta scolii. Apoi din experienta personala: cand aveam copilul la gradinita de stat am observat ca mamicile erau anxioase, inchise in sine, chiar foarte inganfate; la gradinita particulara - unde educatoarele erau de 10 ori mai proaste ca la stat - parintii erau simpatici, vorbeau unii cu altii la serbari fara sa se fi cunoscut in prealabil, erau deschisi, saritori, voiau sa ajute, isi faceu timp daca trebuia, etc.

Este bine sa nu ai idei preconcepute ca daca dai copilul la o scoala cu copii cu bani o sa se simta prost. Este posibil ca, dimpotriva, sa fie exact invers, mai ales daca-l inveti sa fie mandru de el insusi, sa se valorizeze pentru ceea ce are si pentru ceea ce este si daca, mai ales voi, parintii, nu sunteti in familie excesiv orientati pe valorile materiale.

alice

Mergi la inceput

Alice, iti multumesc frumos pt. raspuns. Le-ai scris in ordinea "numerelor de pe tricou" sau in ordine aleatoare? Eu oricum voi cauta sa vad intai in ce zone sunt amplasate, ca nu cred ca ti-l primesc intr-un alt sector decat cel de domiciliu. Sau ma insel si poti alege orice scoala doresti pt. copilul tau?

In rest cred ca ai dreptate, e de bun simt ce ai scris tu. Si eu cred ca un copil de conditie medie, care-si vede de carte nu va fi marginalizat doar pt. ca nu-si permite luxul altora, mi-e doar frica sa nu sufere sau sa se simta ea stinghera. Eu sunt divortata si este putin mai sensibila decat ar trebui, deja se simte "diferita" fata de alti copii... in consecinta eu am devenit mult prea protectoare si incerc sa ii scutesc alte frustrari. Nu stiu nici cat am reusit sa-i imprim faza cu valorizarea propriei persoane, nu-mi dau seama inca, desi am incercat. Ma tem ca nu e foarte echilibrata si nici stabila emotional deocamdata cel putin. As vrea sa o feresc de toate relele din lume, de orice ar mai putea-o rani, desi stiu sigur ca nu voi putea realiza asa ceva pt. tot restul vietii ei...

Mergi la inceput