donatie

donatie | Autor: grigoreand

Link direct la acest mesaj

Am si eu o nelamurire referitoare la un caz similar:tatal meu le-a donat un teren,unor persoane necunoscute in anul 1996,iar tatal meu a decedat in anul 2000.Aam aflat recent desre aceasta donatie si as dori sa ma informati daca as putea dobori acesta donatie.Va multumesc anticipat!Grigore

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cum adica sa doborati?

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Mesaj din partea Lonei

" Da, in principiu donatia poate fi revocata (daca donatarul nu si-a indeplinit sarcina - in situatia in care a avut vreuna, pentru ingratitudine), sau poate fi anulata (daca se dovedeste ca donatia s-a facut de catre o persoana iresponsabila, sub presiune, santaj etc).
Daca nu ne aflam sub una dintre aceste situatii, trebuie vazut daca sunt indepliniteconditiile (de exemplu, daca donatarul a accepatt donatia inainte de 2000, cand s-a prapadit donatorul. Daca nu, e caduca.) Mai depinde cat din masa succesorala inseamna acel teren. Donatorul nu avea voie sa faca donatii decat cu respectarea rezervei sucesorale pentru mo#351;tenitori. Daca a fost incalcata cota, se cere reductiunea liberalitatilor pana la concurenta cotei (aici trebuie vazuta intreaga avere, numarul mostenitorilor rezervatari etc)."

Multumesc.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput