Mamici de Noiembrie-Decembrie2008 (25)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns toriceli spune:

Fetelor m-am amuzat teribil cu povestirile voastre despre uitucenie. Mai , eu intrasem usor in panica pina sa va citesc intimplarile. Am cite putin din toate aspectele povestite : si cu uitatul strazii ginecoloagei sau puncte de reper, si cu raspunsurile pt. care am inceput sa imi fac lista si tot uit cite ceva , cu pastilele de MgB6 pe care trebuie sa le iau de trei ori pe zi si pentru care ca sa fiu sigura ca le-am luat dimineata bag doua etc.
Desi prin carti tot scrie de fenomenul asta pina nu afli totusi concret ca se intimpla si altora parca ce scrie prin carti ramine totusi teorie !

Catalina pt. ce diagnostic trebuie sa iei cortizon? Intreb pt. ca eu foloseam un spray nazal care contine hidro-cortizon sau ceva pe baza de cortizon , medicament trecut la cele cu risc pe sarcina.

Din saptamana 7 de sarcina nu mai pot sa respir pentru ca am nasul aproape permanent infundat - mi s-a spus ca e o combinatie nefericita dintre progesteronul in cantitate mai mare in sarcina si deviatia de sept. Am incercat absolut toate trucurile si date de medici si date de alte colege : vas cu aburi cu sau fara musetel, vas cu apa pus pe calorifer plus doua vase pe dulapurile din camera , ulei de pin in camera intr-un vas cu apa , ser fiziologic , nazomer care este naturist , sare in vas cu aburi etc. A fost absolut imposibil sa imi desfund nasul cu ceva , am incercat sa ma constring sa dorm cu gura deschisa dar n-a fost chip : noaptea mi se inchidea gura si ma trezeam fara aer. Am luat Olynth pentru copii desi e recomandat copiilor peste 2 ani , am citit discutiile de aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=107256

Oricum de respirat nu pot iar asta se intimpla sa imi creeze probleme noaptea. Ziua ma descurc. Medicul de fam. mi-a spus ca majoritatea solutiilor nazale au eficienta pt. ca sunt pe baza de hidrocortizon. Daca aveti si alte solutii , sunt numai ochi si urechi !

Toriceli 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Toriceli eu trebuie sa iau cortizon si salospir (o aspirina la nivel mai mic) pt sustinerea sarcinii pana in saptamana 12.S-a descoperit ca aceasta combinatie (la noi nu s-a descoperit inca) ajuta organismul sa nu respinga sarcina.(stii cazurile cand org. mamei percepe embrionul ca fiind ceva ce nu ar tb sa existe acolo si incearca sa distruga).Si mai ajuta si circulatia sangelui (sa nu se formeze hemetoame, cheaguri).

9+ cu 2 louloudakia
Va iubeste mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Toriceli ai incercat si picaturi de ulei eucalipt in apa fierbinte? Eu asa ii fac sotului meu, ii acopar capul cu un prosop, si il tin cu forta acolo.

9+ cu 2 louloudakia
Va iubeste mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toriceli spune:

catalina2307 am folosit si ulei de eucalipt. L-am folosit desi la inceput eram reticenta pt. ca se spune ca uleiurile esentiale sunt interzise in sarcina. Am facut schema cu prosoapele si pe la 3 noaptea , ieseam ca racul fiert de sub prosop si nasul tot de capul lui era.Am inceput sa vad rosu cind aud sau citesc: nu e permis in sarcina sau nu s-au facut studii pentru sarcina! Si deja sunt isterica atunci cind mi se spune ca sarcina nu e o boala desi sunt sute de argumente care pot fi aduse in combaterea acestei afirmatii. Dar daca ei spun ca nu e, atunci nu e , e doar o stare fizilogica de parca boala n-ar fi o stare fiziologica ar una ne-fiziologica , extraterestra.

Ma bucur pentru tine ca beneficiezi si de alte metode de sustinere a sarcinii . Multa bafta ! Sper sa fie cunoscuta cit mai curind si pe la noi aceasta noua medicatie.

Am inteles ca , de regula (mai sunt si alte cauze) , tendinta de respingere a embrionului este cauzata de jumatatea de ADN de la tata. Mi s-a parut totalmente ciudat.M-as fi asteptat ca in timp datorita faptului ca bebeii - sunt si exceptii - nu se fac decit cu jumatate din materialul lui tata , organismul femeii sa-si fi creat metode de asimilare , de toleranta . Surprize , surprize ne razboim pentru primariat chiar si genetic!

Toriceli 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

seara buna fetele!
multumsc pentru urari pentru nepotica.
Pentru cine m-a intrebat unde a nascut sora mea habar nu am...nush spre rusinea mea
Jos este lincul la pozele facute in aceasta seara la burticuta mea cu noile bluzite
Va sarut si va imbratisez
13+

http://community.webshots.com/album/563370302jXUvFC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Toriceli imi pare tare rau ca ai proboleme cu nasul. Am fost si eu de ori racita pana acum la sarcina asta si nasul mi-a creeat cele mai mari probleme..si la fel, cel mai rau era noaptea ca nu ma puteam odihni bine. Si eu am deviatie de sept si nu m-a ajutat mai nimic ca sa reusesc sa scap de nasul infundat noaptea. Iti doresc multa sanatate si sa nu se mai repete perioadele astea

Ami, mamica lui David (6 ani si 9 luni)
si 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Elilov ce burtica mare avem!Si bluzitele sunt superbe! sa le porti sanatoasa!

ginye 13+

Bebitza
Asa a inceput totul
O minune

Bebe sapt5 Bebe sapt9 Bebe sapt12

Mergi la inceput

Elilov ce burtica mare avem! Si bluzitele sunt superbe! Sa le porti sanatoasa!

ginye 13+

Bebitza
Asa a inceput totul
O minune

Mergi la inceput

Sorry! Am trimis de doua ori acelasi mesaj!

ginye 13+

Bebitza
Asa a inceput totul
O minune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Elilov sa porti sanatoasa bluzitele! Sunt suuuuper! Mi-a placut tare mult cea cu fundita sub sani. Ai o burtica foooarte frumoasa. Esti o mamica tare dulce!

Ami, mamica lui David (6 ani si 9 luni)
si 15+

Mergi la inceput