Se mai poate sa ramana gravi ormal dupa o extrauterina? La operatie mi-a scos o trompa cu ovar cu tot si a ramas cealalta. Am intrebat si eu medicii astia din Constanta, dar ei zic, ca nimeni nu garanteaza ca nu va fi tot extrauterina. Cum sa fac sa ma asigur ca nu va fi asa? Imi doresc tare mult un al doilea copilas, poate chiar al treilea, si ma oftic ca sunt inca tanara si nu mai pot avea copii! Se poate face inseminare artificiala in cazul asta? Cat costa asta? Of, sunt disperata!
"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"
Da, se poate.
Atata timp cat mai exista o trompa mai exista o speranta. Statisticile nu sunt foarte optimiste, medicii iti spun ca nu iti pot garanta nimic, teoretic o extrauterina nu poate fi prevenita si daca ai avut deja una o risti si pe a doua. Asta statistic. In realitate poti fi castigatoare daca ai curaj sa incerci.
Si eu ma oftic, desi nu mai sunt foarte tanara (dar destul cat sa mai am un bebe), dupa doua extrauterine care mi-au pus la incercare toate resursele fizice si psihice, si ezit: sa mai risc o data sau nu?
Un moral bun si o atitudine optimista ajuta intotdeauna. Iti doresc sa fii unul din cazurile in care extrauterina a fost doar un accident si sa reusesti sa ai bebelusul dorit.
Adc cu Printesa Andra (18.02.2006)