Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (84)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

bronsiolita a avut si raresoi. noi numa cu ventolin inhalator ne-am tratat si a mers. Se fac aerosoli la bronsiolita si au succes, stiu si de prednison ca se da dar mai ales la laringita. Cred ca pe noi ne-a tinut mai putin de o saptamana si raresu nu a tusit nici cand avea nici dupa aia. El respira f greu si aiurea, atat.

Magda, bag seama ca nu e bunavointa din partea lui. Greu moment....

bai da ce e cu clubul asta al nemancaciosilor?!?! ia hai ca dau cu insecticid sa moara nepoftele de mancare.

ce mai era....ca am uitat iar...

Chiar, io cred ca Rianna a nascut da nu mai are timp de noi. Nr de tel nu am si nici nu e in agenda aia a noastra.

Raresoi si-a facut ditai cucuiu in frunte...acu pot sa ii spun relaxata mai baiete cucuiete. De fapt nici nu mai e cucui, a ramas numa cu julitura (a dat cu capu de colt de perete), da imediat dupa bubuitura i se umflase rau capatzana

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biky spune:

Mama-mia ce de-a nemancaciosi....eu credeam ca suntem unicat!
Problema e ca unii copilasi, au mancat bine in vremurile trecute, acum din cauza racelilor sau a dintisorilor fac mofturi!

Caterina mea, vesnic a fost o nemancacioasa... un fel de sora cu Maria Tzunei, varianta clasica, adica fara voma, desi si ea isi face greata atunci cand nu vrea sa manance sau s-a saturat.

In zilele bune 80-100 gr la o masa erau miracol! Iar acum nu mananca intr-o zi intreaga aceasta cantitate,laptele o mai tine in picioare!
Lapte de vaca nu-i dau, decat foarte rar si in cantitate mica, prefer formula caci e mai hranitoare!

Deci sanatate maxima la cei bolnaviori si Roxi baga flitul cu insecticid pentru nepofte (ci-o mai fi si asta )

Andra(20.11.1995) si Caterina(22.03.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenefr spune:

Gata, ne-am intors si noi de la dr.Cum a vazut-o pe asistenta a inceput sa se mataie, cum l-a vazut pe dr, a inceput neneeee un bocet, de saracu' nici n-avea ce sa asculte cu stetoscopulN-am putut face ror-u', il facem joi.
Deci suntem pe final de raceala.

La 1an si 2luni, stam cam asa:
-76cm
-greutate 9.4kg...asta este , juma' de kg s-a pierdut pe drum...de cand au inceput sa creasca caninii...recuperam noi...
Cum am venit acasa am pus-o in patut, in 2min sforaia...

A, si mi-a zis de un vaccin nou care se face, nu stiu cum il cheama si imp la ce e(cu Teodora urlatoare in cap...), costa 3mil, si cica ni-l recomanda! Vad io joi care-i treaba

Mergi la inceput

A, erau p-acolo niste copii...mai neneee, unu' era mic si indesat bine, i-a zis asitenta maica-sii" nu-i mai da asa mult de mancare"-atuni io ma gandeam l ai nostri ca-s in greva foamei... si o fetita de vreo 5ani, parca era luptatoare de judo, fratilor! N-avea talie, nimic, niste maini si picioare groase, tunsa scurt, si de nu tipa fata asta pe coridorul policlinicii...fugea si tipaaaaaa
Asa ca Loradin io zic ca pur si simplu Ana voastra are o personalitate mai puternica decat ale voastre la un loc, nu ca ar fi un copil rau, si-ar face-o intentionat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

La Multi Aaaani, Elena.2006!!!!, sa fii sanatoasa si voioasa

nu zici nimic, hein?! hai sari repede cu brifcorul si prajitura

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Imi pare tare rau sa citesc de puiuti bolnaviori si nemancaciosi. Ii pupam pe toti sa le treaca repede si multe incurajari pentru mamici curajoase si disperate.
Loradin , eu cred ca, intr-adevar Ana are multa energie. Insa partea cu ignoratul cand fac crize, eu am impresia ca are exaact efect invers la varsta lor. Mie cel mai bine imi reuseste cu distrasul atentiei, dar asta functioneaza inainte de a incepe adevarata criza. Daca chiar se invineteste, o iau in brate, o lipesc de mine si, daca nu se linisteste nici asa, o spal un pic pe fata si apoi o las sa se joace cu apa. Aproape intotdeauna functioneaza. Copii sunt fascinati de apa, cu conditia sa nu ii bruschezi sau sa ii arunci dintr-o data apa rece pe fata, ci doar asa, ca si cum ai mangaia cu mana uda cu apa calda. Incearca, poate are vreun efect si la Ana. Repet, mie nu mi se pare in regula ignoratul la varsta asta. Adica la Thea n-are efectul scontat, ci unul contrar: isi baga degetele pe gat sa tuseasca, pentru ca a vazut ca suntem cu ochii pe ea daca tuseste. Vorbesc de momentele in care incercam sa o ignor cand facea vreo prostie. La ea nu merge. Poate va merge mai tarziu.
Si Thea are multa energie, si ne musca, ne pocneste, dar nu cred ca realizeaza ca ne doare, desi ii spunem. Ea rade. Asa ca am hotarat sa ies cu ea de 2 ori pe zi afara si sper sa fie mai linistita. Chiar daca asta implica un haos total in casa. Ea sa fie fericita. Sper sa functioneze.

Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007

Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Hello,

scriu in primul rand pentru Loradin:

parerea mea este ca majoritatea lucrurilor pe care le face Ana sunt normale pentru varsta ei... dar daca ar face acelasi lucru la 5 ani nu ar mai fi normale. E normal sa nu stie sa se joace cu papusile, ei inca sunt la nivelul descoperirii de materiale, densitati, forme etc. Mult mai tarziu inteleg rostul obiectelor. EU incerc sa il ilvat pe Alex sa se joace cu masinuta - pur si simplu sa o impinga pe covor. Si el ce face ... imi impinge pe covor telefonul exact ca pe o masinuta, dar masina o intoarce cu rotile in sus si i le invarte E normal.

Apoi, faptul ca va plesneste - tot mai tarziu invata ce inseamna "cauza-efect"... ea nu isi da seama ce efect are ceea ce face. Tocmai de aceea, la varsta asta, nici nu se "invata minte" daca isi prind degetele la sertar. O sa si le prinda de n ori pana ajung sa constientizeze care e cauza si care efectul.

Mai departe - plansul si datul din picioare cand nu se intampla ce vrea ea. La varsta asta nu se pot controla, si se manifesta cum le vine mai la indemana... plansul, urlatul... Alex de exemplu musca. Am venit in Bucuresti cu tren de zi, 5 ore, in care el s-a plimbat in compartiment si ma tragea si pe mine dupa el. De cate ori se deschidea usa el vroia afara si o lua la fuga spre usa. Pana ajungea acolo, usa se inchidea. Batea cu palmele in usa sa i-o deschid, si cand vedea ca nu vreau punea botic, se apuca de plans, se prindea cu mainile de manerul scaunului de langa usa si il musca... apoi ridica ochii, se uita la mine, vedea ca tot nu ii deschid, din nou punea botic, plangea si musca manerul scaunului. (dupa vreo 3 ore toti cei din compartiment incercau sa il adoarma )

Ce recomand eu - sa ai grija ce si cat ii permiti... chiar si acum, dar mai ales mai incolo. Nu ma iau de ideea de rasfat, dar stiu un caz - o matusa de-a mea care se comporta la fel cand era bebe, toata lumea i-a indeplinit toate voile ca sa nu planga si sa nu faca scandal, si chiar si acum la aproape 80 de ani are aceleasi asteptari si trebuie sa fie toata lumea la dispozitia ei la orice ora si in orice fel, altfel devine foarte razbunatoare. Parerea mea - daca plange in parc pentru ca e ocupat un anume leagan - asta e, las-o sa planga, in fond si la urma urmei nu plange de foame sau pentru ca nu ai avea grija de ea... sigur nu e singurul copil care plange in parc

, sa iei cele mai bune decizii.

si pe toti bolnaviorii, inclusiv al meu. Si fiti pe faza ca vin ele vremea buna si ... vremurile bune si ne vedem voiosi de ziua lor

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

La multi ani, Elena.2006 !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loradin spune:

Buna seara,
inca o data alaturi de mine.....Si eu care intru atat de rar...

Multumesc mult pentru mesaje.Ce sa va zic...acum m-am linistit.Am selectat din fiecare mesaj ce am crezut ca i s-ar potrivi Anei si o sa incep sa si aplic.Astazi,recitind mesajul care vi l-am scris am avut asa ....oarecum regrete... M-am gandit eu ca dupa ce ca stau atat de putin cu ea o mai si parasc.Insa chiar nu stiam daca mai e cineva ca ea,nu aveam grad de comparatie.
Am tras oricum concluzia linistitoare...e un copil normal insa f energic asa ca nu-mi ramane decat sa ma incarc cu multa rabdare.Astazi in parc a vrut musai sa se urce pe niste cauciucuri.I-am respectat dorintza numai ca unul din cauciucuri era pus fix in fata topoganului.Nu a fost chip sa o urnesc de acolo.In timpul asta copii se dadeau pe el si de fiecare data trebuia sa o feresc.O fetitza a venit totusi in viteza si a sters-o un pic.Bunica ei a sarit ca arsa"bine mai buni,asa te-am invatzat eu?" "ea este mai mica trebuie sa o feresti.Bineinteles ca am intervenit lundu-i apararea si explicand ca am un copil capos am rugat-o sa nu o mai certe.Mi-a zambit calma si mi-a zis "asta este doar inceputul""fara rabdare si vorbe frumoase nu reusiti.Hm....avea dreptate!Citind si mesajele voastre am realizat ca este totusi prea mica sa o banuiesc de rautati intentionate.Bine...asta nu inseamna ca nu voi fi cu geana pe ea

Inca o data multumesc mult pentru mesaje si incurajari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

ALOOOOOOOOOOOOOOOOOOO NEATZA...UNDE SUNTETI?CE E CU LINISTEA ASTA???HAI LA !!!!

nOI SUNTEM PE AICI MARAICI,AZI-NOAPTE MARAICI,VINE VREO MASEA CEVA,K NICI IERI NU PREA A VRUT SA PAPE,SPER AZI SA NU MAI FACA MOFTURI!!!IERI AM FOST AFARA DE 2 ORI SI MI-A RUPT PICIOARELE!!!!ASA O SA IL SCOT SI AZI,SPER SA REUSESC!

HAI LA APEEL K DE NU VIN PESTE VOI SI VA LUATI O PAPARA SERIOASA!

Poze Razvanelu

varsta nazdravanlui Razvan

Mergi la inceput