Sezatoarea canadiana (91)
Raspunsuri - Pagina 4
Donia spune:
Multamim pentru urari si felicitari!
Abia astept sa ii dam casei o infatisare mai... umana si apoi ne punem pe asteptat musafiri.
In rest nu mai stiu ce vroiam sa spun, ca m-am enervat cu aripa franceza care tot intr-un chef o tine... cu alte cuvinte, intalnire placuta!
Dana si Ica, La multi ani pentru soti, sa aveti parte numai de bucurii impreuna!
Laura, am dezlipit mai tot tapetul, mai e doar o bordura in sufra, insa din aia care se ia usor, nu din aia la care a muncit saracul Iulian. A mai putut sa-si miste bratele a doua zi?
Acum mai urmeaza sa si zugravim in sufra si dining. Incetisor...
Aha, mi-am adus aminte. Ktrinel nici n-am putere sa ma gandesc la asa ceva. Cati nervi am avut, cate mizerii am inghitit, cum am fugit din Ro ca din pusca.... nu, n-am uitat nimic!
Neee, sunt o faptura prea delicata ca sa imi pun imaginatia la un asemenea supliciu
Semintele si fumul de tigara din lift, vecinii nervosi, claxoanele din trafic, ghenele de gunoi imputite si pline de zoaie, ghiseeele alea la care trebuia sa te frangi de spate ca sa vorbesti, zugravul care nu se misca fara o tuica, instalatorul pe care il asteptai si nu venea, muzica vecinilor, bormasinile... ce mi-ai facut???
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
lorelaim spune:
Buna dimineatza
Mama-mama ce mai scrietzi! De-abia va prind din urma cu cititul :-)
Dana (Podeanu) si Ica - LA MULTZI ANI CU SANATATE SI NOROC pt sotzii vostri! sa va dea bunul Dumnezeu ani multzi cu dragoste si numai bucurii impreuna!
Laura - multzumesc frumos - pt compli (poze flori) si intrebare - Gabisor e bine (doar niste mucisori, rar ceva stranut si uneori sporadic ceva tuse usoara noaptea - cred ca e un factor alergic pe undeva... ca totzi pomii sunt in floare http://good-times.webshots.com/album/563349573REbtpE?start=0)... Ce mai fac Ioana si David?
Acum ceva nouatzi de la noi :-)
veste proasta: la gradi au trei cazuri de varicela >:-(... asa ca tzin maimutzica acasa... da' perioada de incubatzie e de "up to" 2 sapt - asa ca ne putem "trezi" cu varicela inainte de-a pleca in Tunis dar poate debuta chiar si acolo >:-(
veste buna: avem asigurare de cancelare cat si asig medicala - deci, cu hartie de la medic, primim banii inapoi daca nu mai putem pleca, sau avem medic platit acolo in caz ca (Doamne fereste) ne vom procopsi cu varicela acolo...
veste proasta: am sunat la LFrStL si pana acum Gabisor nu are loc alocat pe anul acesta (mai e o comisie in 15 mai - dar nu-mi fac iluzii)
vestea buna: sotzul e f fericit ca nu ni se complica existentza (adica plecat la scoala 7am de-acasa cu prunca; sau mutat vara aceasta in zona scolii - care e f scumpa)
veste proasta: la ultimul control (fff amanuntzit) la oftalmo i-au descoperit o usoara miopie (ceea ce era de asteptat din punctul meu de vedere - deoarece noi amandoi avem ochelari pt miopie)
vestea buna: nu are nevoie de corectzie... pe moment (e prea mica) - "poate" la scoala (dar dr a spus ca ne vom vedeea aprox la fiec 6 luni si vom discuta in timp ce trebuie facut - in caz ca trebuie facut ceva :-))
veste proasta: in tot Stockholmul (a fost si inca mai) e un val de spargeri ale apt/caselor in "cautare" de cash, bijuterii, laptop-uri, DVD-player, etc (deoarece in zona noastra rata somajului e una dintre cele mai mici in Stockholm - se pres ca oamenii muncesc deci au aceste bunuri in apt :-) iar marea majoritate de pe-aici lucreaza la firmele de IT si telecom din zona...)
veste buna: inca NU s-a dat nici o spargere in bl nostru, avem usa de metal, vecina de langa e "pensionata de boala" (are 40 de ani) si e toata ziua acasa (numai ochi si urechi la ce se intampla in zona), se incuie usa de jos de la intrare, avem home insurance :-)
vestea buna: a dat caldura si pe la noi - adica am "sarit" deja la 18-20 grade Celsius (ceea ce e cu adevarat cald!) si bantuim pe-afara intr-o veselie (de-aceea casa mea "zboara" si nu am chef sa fac nimic ... sotzul nu stiu ce gandeste da' nu comenteaza "in front" )
vestea "proasta": duminica vor fii 25 grade Celsius... deci vor iesi f multzi la grill pe pajistile din imprejurimi si va fii ca la "satra" - adica fum-fum-fum si mizerie lasata in uram (ca din pacate nu toata lumea strange in urma - desi cosuri de gunoi sunt berechet)
Kristin - sarcina usoara in continuare :-) Ai mai fost la eco sa-l vezi pe "mon bebe"? :-)
Ina & Magda - ce fac burticile?
Magda - cum esti? te simtzi mai bine? te odihnesti un pic? ai gasit "caleasca" (caruciorul :-)) mult visata pt printzesa Viviane-Olivia? :-)
Ana - imi pare bine ca nu ai C-difficile :-) multa bafta la gineco!
Montrealezele - distractzie placuta deseara la intalneala! sa chefuitzi fain si sa va distratzi bine!
Un weekend placut va doresc - cu mult soare si multa odihna!
Lorelai
http://community.webshots.com/user/UndevaCandva
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
cge spune:
Din ciclu va mai aduceti aminte de Ro:
- piscina ptr copii 6-36 luni : 4 sedinta/luna 300$
aici stiti si voi cat dai pe 12 sedinte;
- alocatia copiilor :10$
- invatamantul se duce tot mai in jos (salariile sunt de mizerie, si ghiciti de exemplu care absolventi de informatica ajung in invatamant);
- meditatii si pregatire suplimentara - impusa de profesori;
- traficul din Bucuresti;
- si nu in ultimul rand, o plimbare cu tramvaiul in Bucuresti vara/iarna.
- si profesional, eu am avansat mult aici (ca si cunostinte).
Dana si Ica, La multi ani! pentru soti si distractie placuta.
Donia, spor la amenajari cu casa.
Abia astept sa ne vedem maine.
O seara buna,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
valentinag spune:
Miki,super idee cu blogul,il cercetez amanuntit!
MQ sar'mana!O sa-i dau link-ul pus de tine sa citeasca!
Kris,nu,incaSi chiar daca m-as gandi eu vreodata,al meu sot nu m-ar urma in veci!Da,i-ar placea sa stea asa 2-3 luni,da por'ma acasa nene!Si cred ca nu ar vrea sa plece mai ales de frica schimbarii,la 36 de ani nu crede ca-si mai poate lua viata de la capat,iarasi scoala,iarasi cautat servici,acomodare,nu's ce!Si deocamdata e bine acasa!Informatiile sunt pentru o amica d'a mea,pe care o bate gandul serios,dar ei nu au mai nimic aici pentru care sa ramana...
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
laurajr spune:
Ktrinel, ca sa ma-ntorc inapoi in Ro, or ar trebui sa ma intorc pe un job platit la vreo 2-3000 euro si sa nu mai stau in Bacau dar nici in Bucuresti, Constanta, Timisoara sau alte orase mari unde chiriile si preturile la case sunt f mari .
Ca eu daca vand ce–am aici, nici macar parlitul de apartament cat o batista pe care-l aveam inainte de a emigra n-as fi-n stare sa-mi cumpar .
Personal mi-ar place sa ma-ntorc in zona Clung Moldovenesc si sa-mi fac o pensiune acolo, sa ma bucur de natura si de liniste .
Bine-nteles ca m-as acomoda, ca doar n-am trait o viata aici in Canada dar multe lucruri mi-ar lipsi si mi-ar veni tare greu sa suport iar mizeria si nesimtirea, tiganii ( da domle, astia imbogatitii care dau peste tine de nu te vezi si te mai si-njura ) si altele.
Mama mea e aici cu noi, sta cat poate de mult, in 3 ani a stat 18 luni si soacra 3,frati n-am, parintii mei sunt despartiti, prietenii cu viata lor .
Mie imi place aici la Canada, natura ma-ncanta extraordinar, posibilitatile sunt mai numeroase aici, aveti multi prieteni romani, nu ducem lipsa de caldura sufleteasca . Daca rezolv si problema cu Ioana si alergiile lui David, totul va fi aproape perfect .
Visul meu irealizabil este sa punem totul pe hold 1 an si sa calatorim prin toata lumea, sa stam poate 2-3 ani pe o insula sa urmarim cum se oua pasarea verde cu coada galbena, sa vizitez Noua Zeelanda, Australia, Japonia, sotul Alaska, Ioana Disneyland, fiecare cu ce-l doare . Asta apropos de ce zicea Ana Stroe .
Inacanada, sorry, n-am cum sa te ajut, da tare mi-ar place si mie un cotetz pe undeva…dar daca afli ceva ieftin zi-ne si noua, please .
Podeanu, distractie maxima la Punta Cana ! Anul trecut stiu ca ai avut o perioada dificila, ce pastille ai luat sa te ajute, sa te calmeze, poti sa-mi zici si mie te rog ? Sunt cu reteta ?
Tie si Icai, sa va traiasca sotii si sa va iubeasca asa cum sunteti toata viata !
Doriana, Try ti-a explicat tare amanuntit cum e casele, vreau doar sa completez.
Eu am ramas insarcinata cu David la 9 luni dupa ce am ajuns aici si am decis sa ne mutam cu chirie la ceva mai mare, dar avand pe atunci o singura masina si luand in considerare zona, apropierea de serviciu si magazine, am decis ca mai bine ne cumparam prima casa, care e townhouse si mortgage-ul e putin mai mare ca o chirie .
Multi romani isi iau in primii 3 ani case, altii mai asteapta sa aiba mai multi bani de acconto, altii nu-si iau niciodata , stau cu o chirie convenabila cu all inclusive si-si permit o gramada de alte chestii. Deci fiecare dupa cum poate si vrea .
Valentinag, eu am prieten care-n Ro a fost arhivar si cercetator la Academie iar aici si-a luat cursuri la colegiu sa se faca bibliotecar. Din ce mi-a explicat el, asta e slujba de stat, deci se plateste bine ( cam de la 16-18 cad in sus pe ora) dar se prinde destul de dificil. Pe el deja il bate gandul sa se mute spre logistica, warehouse dar incearca sa prinda mai intai un voluntariat la vreo biblioteca . Aici sunt multe biblioteci de cartier( la universitate n-am calcat, nu stiu cum e ) destul de bine aprovizionate si care desfasoara si tot soiul de activitati.
Pt pompieri trebuie scoala separata, am inteles ca se castiga ca la balamuc, si aci nu muncesc numa la incendii, ca daca suni la 911 vine ambulanta, pompierii si politia uneori. Deci sunt cam toata ziua frecati.
Stiu tangential un roman care fii-su e pompier si se lauda ca baiatul conduce bani frumosi.
Khristin, ce face bebeul, te mai deranjeaza cu greturi ? Incepeti amenajarea cuibului ?
Mikiion, trimit si eu azi blogul tau prietenului meu cu arhivistica, poate va gasiti puncte commune de discutat .
MQQM, pe mine nu m-a lasat sa vad decat 2 pagini de foto din cele afisate de tine, dar mi-au placuuuut !
Donia, a miscat Iulian, cum sa nu, lasa ca I-a prins bine oleaca de antrenament, acuma de 2 zile monteaza storm-door-ul afara, saptamana trecuta a facut un rondo de caramizi in gradina, pe urma se apuca sa vada ce-I cu basementul.
Luati-o usor cu varuitul, mai o pauza la Mandarin, mai o plimbare pe sub magnolii infloriti, enjoy it !
Lorelaim, am numarat si se pare ca vestile bune predomina ! Sper ca totusi Gabi sa prinda un loc la Liceul Francez. Macar la anu daca nu din 2008.
valentinag spune:
Am gasit la miki un site,unde erau diverse oferte de job-uri de biliotecar,era in franceza site-uldar am vazut ca se ofereau salarii intre 45000 si 56000 dolari pe an!Din asta trebuie platit impozite,asigurari nu's ce?Si cat de bun este un asemenea salariu!e de mijloc,e spre mare.ca n-am idee!
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
mikiion spune:
valentinag eu ma invart bine in domeniu. de fapt de cand am venit tot stiu ce se intampla in acest domeniu pt. ca colega mea de banca de la cursurile de franceza, din Belgrad, avea studii de biblioteconomie la nivel de facultate. La fel si doua dintre colegele mele de acum. Si , din pacate, la nivelul quebecului, si nu numai, nu au drept de practica ca bibliotecari. Exista o asociatie care iti recunosc studiile numai daca ai master, deci 2 ani dupa licenta din romania.
Iti spun asta ca sa nu isi faca iluzii. In plus colegele mele care au facut studii mi-au spus ca oricum nu ar fi putut lucra aici, cu cunostintele din Rom, pt. ca sistemul e diferit, totul e informatizat si regulile de catalogaj diferite.Si au preferat sa faca studiile la amster. Se poate lucra mai mult in privat, la firme unde tot bibliotecar esti cu numele dar de fapt faci munca de cercetare de materiale pt. clientii firmei( avocati de ex,) sau pt. cercetatori daca e un centru de cercetare.
Pot continua mult, dar doar iti spun ca nu e simplu.
Spune-i sa imi scrie. Sper ca e la curent cu tot ce e informatica, adica internet macar, ca altfel nu se uita nimeni la tine. Aici se migreaza totul spre on-line. Bibliotecile pe hartie unde lucrezi cu creionul cam dispar.
Pa , ca trebuie sa duc copilul la gradi
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
valentinag spune:
Multumesc Miki!e situatia nu-i roz deloc...ea lucreaza la o biblioteca de cartier,daca nu ma insel parca acum ceva timp le-au adus calculator,nu se descurca prea bine,abia acum invata,oricum,ii dau sa citeasca cand ma vad cu ea!
Oricum,iti trimit eu Pm,sa te ntreb ceva,in numele meu de data asta!
Multumesc frumos!
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
Ktrinel spune:
multumesc pt exercitiile de imaginatie ...se vede ca toata lumea se gandeste in raport cu cea a lasat...clar, nici nu ai putea altfel ...INSA de cate ori vorbesc cu cei in tara pe tema asta, mi se raspunde ca nu mai e asa, ca s-au schimbat multe, ca sunt eu ramasa in urma cu noutatile, bla-bla...etc...probabil ca asa o fi...nu stiu care e adevarul, dar eu experiente pe pielea mea nu mai fac...
valentina, nu vreau sa intru in nici un fel de polemica, sau sa fiu rea, dura, etc...insa cam asta e diferenta intre cele 2 tari...te poti numi cu aceeasi functie/meserie etc in tara...aici e altceva...si-apoi pe cine sa te superi ?? ...cred ca putini sunt cei care au putut profita 100% de experienta/functia/meseria din tara...marea majoritate si-au dat seama ca economistul canadian nu e deloc la fel cu cel roman, inginerul la fel, nici medicul, avocatul, contabilul,finantistul, politistul sau profesorul... la suprafata privind nu am intelege de ce daca tot cu apa stingi focul si colo si colo, nu poti fi pompier peste tot...asta e . trist, netrist asta e...si e greu de depasit bariera. deci prietenilor tai le dorim o informare cat mai buna, mai exacta si obiectiva, ca sa poata evita neplacerile ...
fetelor, va doresc intalneala placuta...daca va intalneati mai central undeva, poate veneam si eu ...asa imi ia prea mult timp si copchila a devenit tare mamoasa lately...by the way , peste cateva sapt ramanem singurele ( nu stim pt cat timp ..) ...ca cineva si-a propus sa mearga in tara sa masoare adancimea baltii, la fata locului ...apropo de ce ziceam la inceput ...
so, distractie placuta !
inacanada2005 spune:
laurajr, case ieftine sunt o gramada in State. Ce inteleg eu prin "ieftin" : o casa la lac ( adica, cu lacul in backyard...) aici, in Ontario, nu o gasesti sub 300000$ si asta o casuta mica, in care mai bagi bani.Ca sa iei o casa aranjata in care practic doar sa te muti nu gasesti nimic sub 500000$. Ei bine, in State ( si ma refer strict la Michigan) poti gasi acelasi lucru la preturi cuprinse intre 150000 - 200000$. Uite un exemplu: http://lakehouse.com/out.php?id=44399
Ti-am dat si exemplu pentru ca nivelul de amenajari/confort difera de la persoana la persoana. Si s-ar putea sa ma contrazica cineva si sa zica, ca la 300000$ iei super casa de vacanta si aici, in Ontario. De aia am pus linkul de mai sus ca sa se vada ca eu vreau sa compar mere "Golden" tot cu mere "Golden" nu mere "Golden" cu...mere "cretesti"...sper ca intelegi ce vreau sa spun....
Problema mai ramane...finantarea...eu as putea sa iau pe equity de la casa ( ca e mare) dar, totusi as vrea sa incerc intai daca s-ar putea un mortgage conventional. Se pare ca, in ultima vreme au aparut ceva banci/institutii financiare dispuse sa dea mortgage/loan canadienilor pt cumpararea de case in State. Astept raspunsuri de la brokerii pe care i-am contactat.
Dar, daca vrei doar o casa in mijlocul naturii si la cateva minute de lac, poti sa gasesti acolo si sub 100000$. Astea la lac sunt mai scumpe...ca peste tot.
Scuze ca m-am lungit ...ca o placinta...dar de ceva timp...subiectul asta mi-a devenit...pasiune....
Numai bine la toata lumea!