Control ginecologic ciudat - am vreun risc?

Control ginecologic ciudat - am vreun risc? | Autor: a_lex_an_dra

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

Am fost la un control ginecologic in urma caruia am ramas cu ceva frica, pt ca mi s-a parut ciudat. Motivul vizitei a fost acela ca scurgerea vaginala parea sa nu fie ok, si am presupus ca ar fi o infectie. Medicul a confirmat ca este ceva problema, a luat analiza necesara, a carui rezultat il voi primi maine, dar a mai facut ceva. Care s-a desfasurat fara sa ma anunte dinainte, ba in momentul in care m-am speriat si am intrebat ce face a zis ca imi explica dupa aia. In timpul procedeului, din discutiile cu asistenta, am inteles ca erau vizibile 4 puncte albicioase pe col, si ca acestea au fost intepate cu o seringa, dupa care a curatat locul cu ceva solutie (ser fiziologic parca + ceva solutie rosiatica). Apoi mi-am explicat, insa nu sunt sigura ca am inteles prea bine. Ceva de genul ca infectia respectiva se vindeca momentan prin tratamentul pe care mi-l va da, dar este necesara curatarea inauntru, pentru a nu recidiva. Si acele puncte erau "adunari" ale infectiei respective, care cica se trateaza de obicei ori prin cauterizare ori prin intepare. Si ca daca el curata bine acum inauntru, si iau si tratamentul, si apoi ma voi spala vaginal saptamanal cu ceva ce-mi va indica el, nu voi mai avea probleme su secretia.
Eu nu am mai auzit de astfel de procedee, am motive sa fiu speriata, este vreun risc ? Medicul doreste sa re-verifice aspectul interior si sa repete proecedeul daca va fi cazul, peste 1 saptamana, cand va repeta si examenul de lama, pentru a verifica vindecarea. Are rost sa mai merg ?

va multumesc mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

Nelamuriri de genul celor expuse sunt consecinta directa a "discutiilor" cu asistenta, cu toate ca aveati posibilitatea de a astepta lamuririle competente ale celui care v-a tratat.

Aveti cel mai probabil o cervicita cronica ce a dus la formarea unor asa-numite "oua Naboth", care nu sunt altceva decat glande ale mucoasei cervicale ale caror cai de scurgere s-au infundat datorita conditiilor locale. Drept urmare, secretia se acumuleaza in glande si acestea iau aspect chistic, intradevar albicios, conform descrierii personajului care s-a gasit sa va "lamureasca".

Punctia chisturilor cu pricina poate duce uneori la disparitia acestora si grabirea vindecarii. In cele mai multe cazuri insa ele se refac la scurta vreme dupa aplicarea procedurii. Caz in care, daca evolutia se repeta, se impune desfiintarea glandelor "defecte" prin cauterizarea epiteliului care le contine. Aceasta explica si solicitarea de a va prezenta la control la interval de 7-10 zile. Solicitare care, aproape sigur, se va repeta.

Concluzia este ca aparent ati dat de un ginecolog care pune pe prim plan interesul sanatatii Dvs, iar nu pe cel material personal (era semnificativ mai usor si mai "productiv" pt el sa va impuna direct efectuarea cauterizarii). Ghinionul lui ca "beneficiaza" de o asistenta care vorbeste cand nu stie ce-ar trebui sa zica (boala extraordinar de raspandita, probabil contagioasa pe criterii profesionale).

In context, banuiesc ca raspunsul la intrebarea din finalul mesajului Dvs se autoimpune...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_lex_an_dra spune:

Multumesc mult pentru raspuns.

Fac unele rectificari, cred ca m-am exprimat gresit. Asistenta saraca...nu am discutat cu ea, ma refeream la discutiile dintre ei. Eu eram pe masa de control, si el i-a dat instructiunile de pregatit seringa. Apoi i-a zis: "vezi punctele alea 4? Inteapa acolo". Si ea nu vroia, era tanara si speriata, si el s-a enervat, a strigat la ea. Apoi a zis ca sa tina ea si face el.Si ea nu tinea bine, iar a strigat la ea ca nu tine bine. Apoi ca sta in lumina. Si tot asa. Si asa mi s-a format de fapt mie teama, pt ca nu eram obisnuita cu manifestari asa...vulcanice, si nu parea ceva prea profesional, parea un fel de experiment, dar probabil era vorba doar de ne-experienta asistentei plus temperamentul medicului.

Va multumesc inca o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

OK, se pare ca magareata a picat degeaba in carca asistentei. Ideea de baza ramane insa aceeasi: trebuie sa continuati tratamentul, ceea ce presupune reveniri repetate in vederea inspectiei, investigatiilor de laborator si a unor mici manopere locale. Adica totul se va desfasura pe parcursul unui interval temporal care se poate intinde pe mai mult de doua luni. In secundar, poate pana atunci "prinde" si asistenta cu pricina ceva meserie (imi imaginez dialogurile descrise in al doilea Dvs mesaj si situatiile care le-au generat) - LOL.

Mergi la inceput