"Alege-ti stapanii cu grija" - filmuletz.

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Viviana,sincer,da 18 ani noi tot vorbim,da nu ne asculta nimeni,deci chiar daca avem teoretic dreptul sa spunem ceva,este egal cu zero!

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Videoclipul este antisocial si indeamna la ura????
M-am intors in timp. Vara '89, tricou cu Jimmy Hendrix, prieten cu plete, "biroul" salvamarilor.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

denizel...

Da. Mie im place spotul. E urat, intunecos, sinistru... si ma enerveaza la culme! Si tocmai de asta-mi place. Nu intru in detalii...
Cat despre decizia CNA - pfuuuu! "Stapanii" nostri de la CNA au decis ca noi, turma privitoare la teveu, suntem cam tampitei, lipsiti de discernamat si nu pricepem. In plus, eu nu am vazut nici un mesaj electoral in spot. Aaaa, ca apar portretele presedintilor? Pai ei, din cate stiu eu, nu candideaza la locale.

inaioana,
Edecarii. Edecarii de pe Volga. Despre ei este cantecul.

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by qsar

inaioana,
Edecarii. Edecarii de pe Volga. Despre ei este cantecul.

Toata viata am crezut ca e vorba despre pescari. Acuma "rimeaza" melodia cu clipu'. Da' tot nu-mi place, ca-s fixista.Plus ca are si iz de stanga.

Oricum, interzicerea de catre CNA e dementiala.
Viviana, repet intrebarea: cum indeamna la ura? (adica pe cine contra cui si in ce mod artistic sau nu o face) Nu glumesc, chiar nu inteleg.
Si inca una: cum este antisocial?

Iata ce comentariu de bun simt la www.ziua.ro/news.php?data=2008-05-07&id=6302" target="_blank">stire:
Acela nu e un spot electoral, nici una dintre persoane necandidand in actuala cursa electorala. Aceasta explicatie este penibila! Este jenant ca o institutie a statului, platita din banii nostri, sa aibe asemenea derapaje. Ei nu se pot substitui gandirii noastre si nici nu pot impune o anume interpretare cu valabilitate universala. Eu gandesc singur!
Desfiintati CNA!

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ieee, Qsar!!! Banuiam io ca tu o sa stii mai multe despre cantecelul cu pricina :-)
Deci asta eraaa...edecarii...
Nu mai auzisem niciodata cantecelul, de atins m-a atins, n-am ce zice, si-a facut treaba si, acuma, daca am vazut si versurile in engleza, declar ca-mi place si mai tare clipuletul.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

Pai cand vezi steagurile alea rosii fluturand nu te gandesti la american pie, de exemplu. Cred ca au fost inspirati in alegerea muzicii...nici macar nu e discriminatoriu, printre supusi erau si femei(XX)si barbati(XY). Imi place si finalul, cu fereastra care se inchide astfel incat, in final, nu se mai zareste lumina...
Titlul e socant, dar tinand cont ca pana acum n-am avut parte de conducatori (cei ce, in mod normal, te calauzesc), ci doar de stapani (cei care dupa si in timp ce se indestuleaza arunca firimituri supusilor), nu cred ca ar trebui sa ne simtim jigniti. Poate doar coplesiti de o cruda realitate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blueiris spune:

Mie-mi place foarte tare clipul. Nu ma simt "oizata" sau "turmizata". Pare facut de aceeasi echipa care face promo-urile de la antena 3, intotdeauna foarte fain realizate.
Nu am de ce sa ma simt jignita in onoarea mea de om evoluat atata timp cat acum aprox 65 de ani se gazau oameni cu milioanele. Si existam de mii de ani. 65 de ani - ca ieri. Nu este rau sa ne gandim din cand in cand la vremuri sumbre ca cele descrise in clip.

Poate gandesc aiurea dar chiar si faptul ca mi-a dat un fior ca de frig il face sa fie special si bine gandit.

Mami de Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Mie personal mi-a placut atat conceptul cat mai ales realizarea. De ce?
1. Conceptul pentru ca din pacate poporul roman desi se afla la o distanta de aproximativ 20 de ani de cand s-a schimbat regimul socio-politic i-au trebuit si ii mai trebuiesc un numar de ani (probabil o generatie completa) ca sa reuseasca sa-si schimbe stilul, mentalitatea. Pentru ca din punct de vedere conceptual expresia somnul ratiunii naste monstrii nu este deloc neglijabila. Am urmarit explicatia producatorului si ideea lansata ca in general conducatorii socio-politici indiferent de nivelul la care au fost s-au comportat ca si niste stapani nicidecum precum un leader a fost dureros de realista. Si daca ceva a reusit in mod mai mult decat clar a fost chiar aceasta scrijelire a simturilor celui care asculta si vizualizeaza acest clip. si aici discut de
2. Realizare
Mi-a adus aminte de multe aspecte reale sau realiste. Modul in care a imbinat sonorizarea (faceti abstractie de cuvinte) cu imaginile si ideea este exact ce trebuia sa obtina. Formele stapanilor fata de formele supusilor denota acea statura infricosatoare, dominanta prin forta fizica iar pe fond sonor forta psihica, diferenta de dimensiune intre multimea supusilor fiind bine realizata fata de cea a dominatorilor. Trebuie sa precizez ca m-a marcat aspectul de dedicare totala de umilire si mai ales de sacrificiu suprem ce rezulta la un moment dat cand unul dintre supusi isi ridica (dedica) propriul copil conducatorului suprem in timp ce "gloata" cade la pamant aplecata si cu mainile ridicate de frica deasupra capului.
Nu este un spot electoral adresat cuiva ci un spot cu mesaj de avertizare sociala pentru a atrage atentia asupra riscurilor majore pe care le poate produce ignoranta electorala.
Nu pot sa fiu de acord cu explicatia data de CNA pentru ca nu exista o motivatia particulara electorala iar din punct de vedere al jutificarii legale cea data de CNA nu este corecta si nu a putut fi sustinuta decat asa din varful buzelor. Acest clip este din punctul meu de vedere la fel de valoros ca si mesaj si realizare ca orice imagine despre gulagul sovietic, sau despre Auschwitz. Toate imaginile trebuiesc pastrate si aratate asa cum sunt, pentru ca dincolo de cruzimea lor, arata lumii ce se poate intampla atunci cand in fata ajung monstrii nascuti din somnul ratiunii.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_A spune:

M-a impresionat clipul, dar ideea mi se pare cam "pe langa" subiect. Se potriveste mult mai bine epocii apuse. In prezent, poporul poate fi comparat cu o turma de oi, prin nepasare si lipsa de implicare si atitudine, dar nu prin idealizarea "lupilor". Mi-e greu sa cred ca mai sunt (atat de multi) oameni atat de naivi (ca sa nu spun altfel) ca sa-i idealizeze pe "stapani" si sa li se inchine.

When you want something you never had, you have to do something you've never done.
Preparing to run away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu am vazut azi clipul la tembelizor, si dupa ce s-a terminat scria pe ecran "Interzis de CNA".

Si nu inteleg. E interzis sau nu?
Daca e interzis, de ce il dau pe post?

Mai am niste nelamuriri. Daca nu e electoral, de ce a aparut acuma?

E ca atunci cind cei de la Jurnalul national au publicat un articol care se numea "Elena Basescu a primit repartitie intr-un apartament" si in articol scria "Oare e vorba de fiica presedintelui"? Adica titlul induce clar ideea ca e vorba de fiica presedintelui (fiind singura Elena Basescu cunoscuta) si doar mic in articol apare "dilema" veritabila: Ea sa fie oare?. Articolul ala dovedeste ca se vrea manipularea.

La fel si spotul asta, care "bineinteles" ca nu are nimic cu alegerile dar se leaga strict de ele - topicul fiind chiar "alege-ti stapinii". Dupa parerea mea mesajul e sa nu ii alegi pe cei care au fost sau sint presedinti - adica nu PSD, nu CDR, nu PDL. Da o sansa si lui Voiculescu..

Cu alte cuvinte: nu imi place clipul si sint de acord cu decizia CNA sa il interzica, pentru ca vrea sa manipuleze in campania electorala.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput