Sa o las sa se spele singura la 6 1/2 ani?

Sa o las sa se spele singura la 6 1/2 ani? | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Adica sa-si faca dus si sa se spele inclusiv la popou si pasarica singura? Fetita insista, cred ca merge binisor (nu sunt sigura daca se clateste bine)... ce spuneti mamici de fetite de 6 ani?

Multumesc.

M-am intors... si pe cand pe cap (tot) singura, curatat urechi s.a.m.d.?

"Baietel verde cu parul padure-" (poze)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Raluca (8ani) de pe la 5 ani si jumatate s a spalat singura la pasa si fundulet. Da bine cu dusul si cu sapun lichid apoi iar o tura de apa... La inceputuri eu am fost cu inspectia, acum e experta. Dus (toata) de vreun an.
Cu parul depinde cat de lung este. Eu inca o spal pe par (noi folosim si conditioner -are parul destul de lungut)) si o sterg in urechi (mi e teama ca si ar baga prea tare betele n urechi).

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Ana are acum 8 ani si de pe la cca 5 ani se spala singurica; pe at stateam cu ea sa vad cum procedeaza si sa o mai indrum/ajut, iar acum se spala singura. Pe cap tot asa se spala singurica, desi inca o mai supraveghez la frecat si apoi o limpezesc eu bine. O sa trec curand la a se limpezi singurica pt ca mi se pare ca se descurca destul de bine. De sters se sterge singura, iar in urechi am invatat-o sa se stearga cu coltul prosopului sau cu degetul in prosop (sper ca intelegeti cum!); asta pt ca un medic ORL ne-a spus ca betigasele nu sunt bune la sters.

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Imi pare rau, dar chiar nu-mi mai amintesc cu exactitate la ce varsta le-am dat liber copiilor la baie. La inceput i-am mai ajutat, i-am mai clabucit pe par inca o data, pt. siguranta, ii clateam cu dushul bn, apoi au invatat si s-au descurcat singuri. Chiar a fost o usurare pt. noi.
Cred ca e o varsta potrivita s-o lasi sa se descurce si singura, cu ajutor la inceput. Mai dificil e daca are parul lung si-atunci va trebui s-o verifici mai atent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Multe multumiri tuturor! Mi-ati mai dat curaj.

quote:
Originally posted by corinadana

Raluca (8ani) de pe la 5 ani si jumatate s a spalat singura la pasa si fundulet. Da bine cu dusul si cu sapun lichid apoi iar o tura de apa... La inceputuri eu am fost cu inspectia, acum e experta. Dus (toata) de vreun an.
Cu parul depinde cat de lung este. Eu inca o spal pe par (noi folosim si conditioner -are parul destul de lungut)) si o sterg in urechi (mi e teama ca si ar baga prea tare betele n urechi).

corina mama Ralucai

Corina, ce fel de dus aveti? Eu o las cu dusul de mana.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Anuska

Ana are acum 8 ani si de pe la cca 5 ani se spala singurica; pe at stateam cu ea sa vad cum procedeaza si sa o mai indrum/ajut, iar acum se spala singura. Pe cap tot asa se spala singurica, desi inca o mai supraveghez la frecat si apoi o limpezesc eu bine. O sa trec curand la a se limpezi singurica pt ca mi se pare ca se descurca destul de bine. De sters se sterge singura, iar in urechi am invatat-o sa se stearga cu coltul prosopului sau cu degetul in prosop (sper ca intelegeti cum!); asta pt ca un medic ORL ne-a spus ca betigasele nu sunt bune la sters.

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Ai dreptate, si noua ne spune doctorul la fel despre betisoare, dar tot cu ele ii curat (fata, cel putin, are mai mereu ceara in urechi).

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by agho

... Cred ca e o varsta potrivita s-o lasi sa se descurce si singura, cu ajutor la inceput.

Multumesc, si asta ma interesa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Da! ML cu dus de mana si l duce aproape de pasa si de fundulet. Si eu tot cu bete o curat in urechi, cu prosopul mi se pare ca i curat doar pavilionul sau poate mi se pare. De bebelasa tot asa am curatat o.

Las o pe ea si ai sa vezi peste cateva luni ce dexteritate prinde.

Noi stam cam rau la capitolul dinti... inca o spal eu. Dimineata din lipsa de timp (graba mare) iar seara ca sa fiu sigura ca s periati cum trebuie.

corina mama Ralucai

Mergi la inceput

Corina, multumesc! Este asa de fericita sa se spele, stearga singura, singura, asa ca o voi lasa.

Take joy!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

eu o las de mult sa se spele singura, face baie zilnic, si odata pe saptamana ii fac eu fetei, sa fiu io sigura ca-i curata:) Oricum daca sta vreo 15 minute in apa, imposibil sa iasa murdara:)

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze noi www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze si mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

La inceput am stat cu ea in camera cand se spala, barfeam cu ea, si ii mai dadeam indicatii cand uita cate ceva si o ajutam la clatit. Pe urma am lasat-o singura si o mai inspectam din cand in cand. Cu parul a durat mai mult si o mai ajut din cand in cand si acum (7 1/2) pt ca are par lung si nu se clateste prea grozav.

Acum am inceput si cu fra'su, care are aproape 5 si, in afara faptului ca face lac in baie, merge binisor.

Urechile i le curat eu.

Mergi la inceput