FIV in Austria
Raspunsuri - Pagina 7
Avalon spune:
Merci, Iyoana, nu esti off-topic, initial subiectul s-a vrut mai general, apoi ne-am concentrat pe Austria dar sa stii ca pana la urma nu conteaza numele subiectului, el va fi tot ceea ce nu se gaseste in alte galantare. So, am trecut clinica din Belgia pe prima pagina.
Avalon spune:
Astazi am primit si ultimul raspuns, din cele 5 clinici la care am scris vineri ramasese doar clinica no.2, Kinderwunsch Institut Schenk GmbH:
Mag.
Thomas Semlitsch
Andrologie, Kryobiologie und Gästeinformation
A-8143 Dobl, Am Sendergrund 11
Fon: 03136 55111 Fax: 03136 55111 15
Unser Qualitäts-Management-System ist Zertifiziert nach
DIN EN ISO 9001:2000
Dear Mr. & Mrs. .............
Thanks for your interest in our institute. Of course we would like to help you getting pregnant.
First of all we have to tell you, that we are not located in Vienna, as you mentioned in your email. Our institute is in Dobl near Graz. This is about 200 km south of Vienna.
Concerning the medical findings, that are necessary to start a treatment, it is possible to do them in your country and send us the results by email. But tue to our high quality standards, it is also our policy, not to start a treatment without having seen our talked to the couple before in a first consultation. As you mentioned that you cannot come to Austria before oocyte retrieval, we can offer you the opportunity to do this consultation with one of our gynecologists by Skype. This Skype-session will take about one hour. If this is ok for you, just let us know by email.
Best regards
Mag. Thomas Semlitsch Dr. Ruth Illing
Guestinformation
Gynecologist
Voi accepta discutia pe skype cu ei si voi cere si detalii despre clinica.
Cu ceilalti am 'avansat tratativele', adica le-am transmis tot setul de analize, investigatii si proceduri cerute si astept raspuns. Astept si preturi de la clinica 1.
Wunschbaby au fost singurii pana acum care mi-au cerut sa vin acolo inainte sa discut cu un genetician de-al lor (dar asta probabil din cauza istoricului meu cu sarcini pierdute), in rest toti sunt de acord sa vin doar pentru procedura (punctie si ET).
La clinica nr.3, Institut for Reproductive Medicine and Endocrinology nu am scris pentru ca mi s-au parut cam maricele preturile, dar daca aflu ceva despre ei interesant s-ar putea sa ma razgandesc... A luat cineva legatura cu acestia?
Aaaa, si clinica szalay cred ca iese din dicutie pt mine...
Sper ca nu sunt cea mai avansata in discutii, nu de alta dar eu am inceput doar vineri cu cateva mailuri
Avalon spune:
Gata , am primit niste formulare de la clinica nr. 1- Kinderwunschzentrum Goldenes Kreuz si preturile pe care le asteptati... le-am trecut pe prima pagina... dupa ce semnam formularele de consintamant, cand le voi transmite inapoi voi intreba si daca preturile includ tva (stiti ca la ei tva e 10%), nu mi-au specificat (decat ca pretul nu include medicatia). Asa ca imediat ce le transmit formularele semnate voi primi planul de tratament! Yuhuuu! Vedeti ce repede se misca lucrurile, vineri ma hotarasc sa fac un fiv in Austria, si iata-ma miercuri deja ca pot discuta cu medicii pe skype si primesc planuri de tratament... E foarte confortabil asa, fara stat ore intregi pe holurile unui spital, fara asteptat luni intregi numai pentru o programare... Iar preturile, ce sa va spun, cred ca aproape toate la noi au in jurul a 3000 euro (exceptie Giulesti care e spital de stat, dar pretul este pe masura serviciilor).
Eu ma gandeam practic sa imbin utilul cu placutul si sa fac o excursie de o saptamana-10 zile in care sa execut si un fiv acolo. Ma intorc si cu bateriile incarcate si poate si cu un bebe la purtator. Dupa socotelile mele ma costa in plus doar drumul si cazarea, caci pretul fivului si medicatia sunt similare cu cele de aici.
Dar trebuie sa aleg in final clinica la care voi merge
Va tin la curent...
Avalon spune:
Aaaa, am uitat sa va spun dar parca imi aduc aminte ca Szalay au un pret foarte mic, cred ca in jur de 1500 euro. O sa le trimit o intrebare, ca e bine de stiut
camid spune:
Avalon, te rog sa-mi spui cum ai trimis analizele? scanate , traduse in germana sau engleza sau pur si simplu asa cum le ai in romaneste? ca sa stiu daca incep sa le traduc. Am inteles ca recunosc si analizele facute aici? iti prescriu tratamentul fara sa te duci la consultatie acolo? numai dupa analizele care le trimiti? ar fi super asa. Scuze ca pun atatea intrebari dar vad ca tu esti experta- pe la toate subiectele ai cate un raspuns pentru fiecare problema. Asa ca nu te supara daca sunt cicalitoare, dar ma intereseaza si pe mine austria.
Multumesc frumos.
Avalon spune:
Foarte putine analize le-am transmis scanate, si acelea numai pentru cine a cerut in mod expres (analize imunologice, genetice), le-am scanat si le-am facut o arhiva pentru ca nu se puteau transmite pe mail din cauza marimii fisierelor.
Toate discutiile pe mail au fost purtate in engleza, si vreau sa va spun ca uneori nu am mai asteptat sa ma corecteze sotul pe ici pe colo, ci am scris si eu cum m-am priceput (practic denumirile analizelor sunt cam aceleasi)... important e ca au inteles...
In marea majoritate a cazurilor am facut niste tabele grupate asa cum mi-au cerut ei in care am trecut numele analizei, data, rezultat si valori normale, grupate asa cum mi-au cerut ei:
a. Blood: woman: - HIV (not older than 6 months)
- Hepatitis B and C (not older than 6 months)
- Rubella titre
- Hormones: FSH, LH, E2, progesterone, TSH, T3, T4,
prolactin (if possible please collect during period)
man: - HIV (not older than 6 months)
- Hepatitis B and C (not older tan 6 months)
We recommend you to bring along these blood reports as the diagnosis may be
more expensive in Austria than in your own country and your insurance will not
cover the costs.
b. Marriage certificate
c. If you are not married
We will send you to a notary’s office here in Austria. Please contact us!
d. Spermiogram:
So we can figure out the quality, quantity, morphology and motility of your partner’s
sperm.
e. Gynaecological reports: - ultrasound of uterus and ovaries
- updated PAP smear
f. Reports from previous attempts at IVF made in other institutes
totul sub forma de tabel usor de citit, ingrosate cifrele si centrate sa nu fie nevoie sa buchiseasca prin noianul de analize...
Altora nu a fost nevoie decat sa completez formularele lor in care cereau toate detaliile care ii interesau (practic, tot istoricul medical). Foarte placute au fost, pt ca nu trebuia decat sa bifez da sau nu si sa mai dau cateva detalii unde era cazul.
Fiindca nu eram la prima procedura, le-am dat toate informatiile despre fivurile anterioare ca sa aiba o imagine despre felul in care recationeaza organismul meu la tratamente.
Camid, asta e ideea, eu le-am spus din primul mail ca m-ar interesa sa fac un singur drum. Si iata ca ei au gasit solutiile pentru mine... cred ca asta inseamna civilizatie, sa vii in intampinarea pacientului si sa-l ajuti.
Avalon spune:
Deci pentru cine e interesat, eu am procedat in felul urmator:
- un prim mail identic la toate clinicile in care am spus in cateva randuri (atentie, nu trebuie sa scrieti in primul mail toata istoria voastra) ca intentionez sa fac fiv la clinica lor, ca am mai facut in tara 2 pana acum. Le-am cerut permisiunea sa le transmit analizele pe mail (atentie, nu le-am transmis efectiv!) si i-am intrebat daca e posibil sa fac un singur drum acolo pentru punctie si embriotransfer iar monitorizarile si tratamentul in tara.
-ei m-au contactat, majoritatea transmitandu-mi toate informatiile si permisiunea de a da analizele pe mail si de a face un singur drum (exceptie o singura clinica)
- mi-au transmis formulare sa le completez cu tot istoricul medical
- urmatorul pas, acestea au fost analizate de medici
- mi-au mai transmis formulare de semnat ca sa imi poata transmite planul de tratament
si ce urmeaza va mai spun pe masura ce inaintez...
Avalon spune:
Camid, analizele le-am scanat asa pur si simplu netraduse, buletinele de analiza in romana, dar termenii medicali sunt universali, se intelege, dovada ca au fost ok.
cipcirip spune:
Buna fetelor, va admir pt ceea ce faceti la subiectul acesta. Din pacate eu nu pot avea un copil decat apeland la un donator si in tara am auzit ca nu sunt cercetati asa cum tb. As dori sa fac peste granita si dc aflati preturile la IAD va rog sa le treceti si pe acestea. Am vazut ca sunt multe fete nemultumite de ac procedura in tara la sub "FIV sau IAD cu donator " si le-ar fi de mare ajutor ac informatii.
Va multumesc anticipat.
Cip