Mamici norocoase de septembrie-octombrie 2008 (49)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iepurila spune:

Sarumana burticilor care au dat listute, burticilor care au facut comentarii la listute si celor care vor face adaugari, modificari, etc

Iesencelor, imi dati si mie va rog nr de la Avicena sa incerc o programare pentru morfofetala de trim II. Imi dau filmulet?
Socolov el?

pup pe toate

Eu, iepurica
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau_geo spune:

As vrea si eu sa vin insa nu e sigur ca imi da voie dr sa ies afara, daca e un raspuns pozitiv si zice ca e totul ok, vin si eu

20+

www.flickr.com/photos/26166390@N04/" target="_blank">Noi si bebita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Buna fetele, m-au scos din barlog Musette si Felicic...am fost plecata saptamana trecuta, o tura scurta (mai mult de shopping) la Londra, la cumnata-mea (nu de alta, dar de luna viitoare nu mai zboara Easy Jet pe ruta Buc-Londra si nu mai pup eu plimbarele asa dese acolo).
Mi-am luat niste hainute noi de gravida, de la H&M niste pantaloni, de la Gap Maternity tot niste pantaloni si o rochita, iar restul de haine le-am luat din magazine normale, de ne-gravide, ca tot e moda asta nebuna care te face sa pari gravida chiar daca nu esti. Singura problema e la pantaloni, ca la rochii si bluze intru in toate astea moderne, chit ca nu sunt vreo silfida.
Pentru bebelina nu am luat nimic, m-am ingrozit cand am vazut ca am strans in pivnita ca un harciog 3 geamantane uriase cu haine de la fetita cea mare (toate pigulite si alese, ca nu am pastrat decat ce era aproape nou sau nepatat, restul le-am maritat/aruncat). De data asta o sa mai facem si economie Asa m-am aruncat la prima sarcina la cumparat diverse ca ar trebui sa mai fac vreo 2-3 fete pe langa cea din burta ca sa apuc sa le amortizez.

De ex: hainutele luate pentru 0-3 luni si chiar 3-6 luni: minunatii: camasute cu nasturi, blugisori, rochite, tricouase, pantofiori, dresuri etc etc sunt neatinse (am imbracat-o maxim pentru poze, Craciun sau vreo vizita la nasi). In rest a stat in body si in costumase intregi de bumbac. Astea da, sunt consumabile. Pantofiorii la fel...nu i-a purtat, a fost iarna si a stat in landou acoperita si oricum in costum de cosmonaut.

La lista facuta de voi am intrat sa imi dau si eu cu parerea...
M-am felicitat pentru urmatoarele achizitii:
- patutul de lemn (pentru ca bebe respira mai bine, are saltea mai confortabila, e rezistent si se poate ridica f usor in picioare dupa 6-7 luni).
- patutul pliant pentru iesiri (am plecat prima data cu fata in vacanta cand avea 4 luni si ne-a fost util patutul). Pana la 1 an si jumatate l-am carat cu noi peste tot. Acasa nu a indeplinit rolul de tzarc pentru ca este totusi prea mic, e inghesuit copilul acolo.
- cadita cu suport, adica picioarele alea de metal, eventual cu rafturi jos si cu masuta de infasat deasupra caditei. Are rotite si tati o ducea in fiecare seara in baia cea mare, langa cada. Turnam usor apa de la dusul de la cada (deci nu umblam cu oale, lighene si alte d0astea) in cadita, apoi scurgeam apa cu furtunelul direct in cada mare, nici ca se poate mai usor.
- Suportul de baie umplut cu bobite de polistiren (cred), de care vorbea Ilia. Eu l-am cumparat de pe site de la be be lusul tau (uitati si un link sa il vedeti, inca il au si nu a crescut mult pretul: http:// www. bebelu sultau .ro/ detalii.php?cod=SF23 - am pus niste spatii, stergeti-le). Este minunat pentru primele luni. Cel de plastic din caditele cu suport este extrem de rigid si alunecos, bebe sta f f chinuit acolo, atarna intr-un mod nefiresc, pe salteluta aceasta pluteste fericit, ai mainile libere, si il poti intoarce usor sa il speli pe spate, chiar daca iti aluneca din maini la inceput cand esti neexperimentata, nu cade cu capul la fund sau nu se loveste.
- Saculetii de dormit, folositi cu succes (bineinteles dimensiuni diferite) pana aproape de 2 ani. Am inceput cu marimea 0-6 luni de la Mothercare sau Grobag (nu se aduc oficial in Ro. dar eu am vazut Grobag la Baby Expo), grosime mare (deh, era iarna), grosimea este anuntata pe eticheta, sunt niste standarde, se numeste TOG (ca la kg sau ml, e o unitate de masura), am inceput cu 2,5 TOG si am trecut la 0,5 pe timp de vara. Sa fie moale, cu fermoar intr-o parte (ideal), nu cu maneci cu tot (am vazut si asa ceva), nu f gros...La Mothercare sunt super ok, la pret mai putin)., A fost super pentru ca am scapat de grija pilotei/ a paturicii etc...nu am avut pernuta, doar cearsaf si copil imbracat in saculet de dormit. Pana acum cateva luni a dormit mandra mea in saculetul ei, nu am avut treaba ca se dezveleste/sufoca/ i-e frig etc...Acum nu mai vrea, ca vrea sa alerge repede spre patul lui mami si lui tati in toiul noptii...
- Scaunul Isofix grupa 1 (de la 9 kg), la scoica nu am avut Isofix si a fost cam rau (a fost greu sa o montam, dar una peste alta nu o sa investesc in scoica Isofix, pentru ca o schimbi f repede, la 8 luni practic am mutat-o in scaunul mai mare, iar cu scoica am apucat sa facem doar 2 drumuri mai lungi). Normal ca daca puteti si planuiti sa mai faceti un bebe, o scoica cu Isofix e ideala.
- bouncer (sau rocker), sezlongul acela care se leagana, a fost de real folos in primele 3-4 luni, statea f bine acolo si era f multumita, il caram peste tot cu noi.
Trec peste sterilizatoare, biberoane, pampers, ingrijire corporala. Sunt f bune sfaturile voastre.
Ce nu mi-a folosit deloc:
- pudra (nu e bine sa o inhaleze bebe)
- uleiul de masaj (ma rog, opinie personala, am folosit mai cu succes lotiunea de corp).
- betisoarele de urechi cu opritori (nu e bine sa ii curatati decat pavilionul extern cu un prosop).
- suport de uscat biberoane si tetine (un fel de copacel pe care teoretic se usuca chestiile, bani aruncati).
- tarc (din acela patrat pentru copii (ash, a mea nu statea nici 3 minute acolo)
- aparatori de patut...lateralele acelea moi. I le-am pus la un moment dat asa cum am vazut la patuturi in Anglia, doar pe partea unde sta capul copilului, la capatai, nu de jur imprejur. Ideal sa gasesti modelul acela. Nu am folosit cele care vin de jur imprejur, sta copilul acolo ca intr-o etuva cat e mic, iar cand se ridica in picioare in patut se poate catara pe ele si cade in cap (oricum sunt recomandate pana la 6 luni)

Nu mai stiu...revin daca mai e.

Musette, nu, nu am avut eu norocul Monicai sa ii creasca putza fetei. Azi am facut un eco rapid la Euroclinic (am card acolo si m-am dus la niste analize si am ajuns si la eco) si dr de acolo mi-a confirmat ca e fata. marti am la Iosup, pe 13, hahaaaa. Monica, felicitari pentru putza, lasa ca vine si Denisa cu numarul 2.
Felicitari si restul fetelor si baieteilor din Burtica (noroc cu Piolica si cu Anis ca mai avem si noi pe aici fetite).
Lui Anis ii doresc sa se insele nenea Iosup (desi cred ca marja lui de eroare este situata intre sapt 12-14, dupa 14 deja nu mai greseste )

bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

kid2003: salvat listuta, multumesc! Sa porti sanatoasa hainutele noi!

intalnirea mea cu Marele T este programata luni, la ora 14.30. De-abia astept, bine ca-i duminica la mijloc sa-mi fac lista de intrebari! Deja am emotii, vreau sa-l intreb daca poate sa-mi faca operatie de 3 in 1, adica deschis, scos copilul, operat fibroamele si bineinteles inchis! Eu as vrea si o lipoabsorbtie da nush daca se poate Este prematur sa vb despre asta, ca eu dupa UM am 15 sapt, iar ecografic 16 spre 17? Ptr ca ma gandesc ok, nasc natural, dar apoi nu ttb sa scot si fibroamele alea?(sigur nu se resorb)deci tot ajung la operatie. El recomanda TT?

Vasile
15+

aluna
foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kllemi spune:

Buna fetelor... mai dar mult mai vb. mi-a luat ceva timp sa citesc si eu macar strictul necesar......stiti cum e serviciul asta ne omoara.

KID2003 sa stii ca si eu am o gramada de bluzite care se poata acum si care pt noi sunt foarte bune....sa stii ca eu chiar cred ca este o moda anu' asta sa fii gravida, pt. ca vreau sa spun ca pe unde ma uit numai gravide vad.
Iar in llegatura cu listutza pe care ai facut-o este foarte bine venita, pt noi incepatoarele am luat si eu cateva notite.

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratonelu spune:

buna burtici,

eu n-am mai intrat de cateva zile(mam mea se opereaza maine de coxartroza si n=am avut timp nici sa respir,dar sa ma mai gandesc la mine)si vad ca sunt foarte in urma
sunt cam suparata si nu stiu ce sa fac in legatura cu putulica din burtoiul meu.
pentru ca ieri am fost cu mama la spital si am stat de la orele 8 la orele 16....in picioare....carand bagaje de la parter la etaj 2 si iar la [parter etc(nu va spun prin ce-am trecut ieri in "super" spitalul Floreasca)....aseara mi-a fost rau,aveam burta ff tare(inca o mai am,desi parca nu ca aseara ),aveam dureri de burta,in special in partea de jos....dar cel mai rau,bebelu meu n-a mai miscat de ieri dimineata,in conditiile in care misca...fara incetare,chiar uneori misca asa ca un mic tembelica in acelasi loc....minute in sir....
am incercat aseara..am sta cuminte pe spate....si nimic,apoi am incercat sa-l deranjez un pic....m-am asezat pe burtica(eu asa dorm....si el cum ma pun pe burta,cum incepe sa riposteze....apoi isi gaseste o pozitie si se calmeza)...mi-am miscat un pic burtica..sa-l derankez si ......nimic.nu mai afce nimci de ieri dimineata.
nu stiu ce sa fac,nu vreau sa par si sa fiu o mama paranoica.....doar ca simt io ceva......stiu ce trebuia sa-i fac sa reactioneze imediat...si acum.....nikasi la eco sunt programata abia luni,pt morfologie fetala.
pe doftor inca nu l-am sunat.....ca o sa par paranoia.....am vazut eu ca unoeri asa se uita la mine...cand il tot intreb.
offf.....voi ce spuneti?
promit c-o sa incerc sa recuperez...sa citesc tot ce-ati scris

va pup si multumesc

carla,+o puta-maine 20saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Felicic, m-ai facut sa rad cu marele T, hahaaa...Sa te duci cu listuta pregatita. Cu lipoabsorbtia sa intrebi si pentru mine dar sa stii ca fibroamele nu le opereaza in timpul cezarienei.
Si eu am avut unul in prima sarcina si am intrebat acelasi lucru si mi-a zis ca nu, nu se poate opera in acelasi timp. Acu nu stiu de ce, al meu era pe peretele exterior si intre timp s-a redus f f mult (crescuse in timpul sarcinii), acu' de exemplu e ok cu el, ne impacam De operat de fibrom nu m-am operat deci nici in ziua de azi si vad ca la sarcina asta nu a mai pomenit nici un dr de el (daca ei nu au zis nici eu nu am intrebat )
La cezariana taie minim acolo, cat sa scoata copilul, si nici macar nu il pescuieste dr cu mana de prin burta (cum credeam eu ca face). Cel putin dr T. nu face asa...am o taietura minuscula, acum cred ca are vreo 6 cm, avea vreo 9-10 dar nu se mai vad marginile, s-au vindecat), iar copilul l-a scos f ciudat (eu am fost treaza), m-au apasat pe piept pe mine (pe stern) si el si asistentele pana (imi imaginez) a iesit capul copilului, stiu ca nu mai puteam sa respir la un moment dat, erau toti calare pe mine. Sorry de detaliile picante. Eu am fost treaza dar sa stiti (pentru cele care vor face cezariana) totul e ok, eu m-am refacut extrem de repede, vineri dimineata la 4, am nascut si sambata la pranz am plecat acasa. Nu au fost taiati muschii de pe burta, nu au fost scoase firele (intradermice), iar ca dureri- la nastere 0 taiat (nu am simtit nimic), apoi am avut cateterul de la epidurala si imi administrau solutia salvatoare cand simteam eu ca incep durerile (deci nu le-am lasat sa inceapa, cum simteam cat de putin, pac chemat asistenta). Vineri a fost asta, la 12 ore de la operatie m-am ridicat si m-am dus la baie, iar sambata imi trecea durerea cu fiola de algocalmin. D-aia am si plecat acasa.
Si sunt rea de durere, cu 4 luni inainte de nastere am facut o operatie laparoscopica la genunchi si mi-a fost infinit mai rau dupa...
Acest post nu este un indemn la cezariana! As fi nascut natural daca se putea, evident cu epidurala, sigur ar fi fost cel putin la fel de usor!

bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Buna burticoase.

AM ajuns si eu intr-un final acasa (pt ca am plecat la 4 fara un sfert de la serv) dupa ce am dat o raita la c h i c b e b e sa-mi ridic o comanda. La care bineinteles ca am mai adaugat una alta
Nu dati cu rosii, da nu ma pot abtine. Da am zis ca gata, mai astept comanda de la Quelle si in rest mai incolo ca oricum o sa mai si primesc o gramada. Bineinteles ca aveti poze cu ce am luat + poze actualizate cu burta.

Acum ma apuc sa va pun si listoiu numa ca tre sa aveti putintica rabdare. Mai mult ca sigur ca voi repeta ce au spus fetele inaintea mea, dar... selectati si voi.

Bubici

Piolica, am tot vrut sa-ti raspund la intrebare da se tot ivea cate ceva la serv. Eu noaptea am carcei la gamba de simt ca mi se rupe. SI asta de vreo saptamana - doua asa. Dar am auzit ca sunt normali in sarcina carceii.

POZNICI CU NOI
www.flickr.com/photos/23758792@N08/?saved=1" target="_blank">POZE CU BURTOIU SI BUBU
21+ Cuculetz Andrei

ARE MAMA UN CUCULETZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Codruta27 spune:

ratonelu, eu zic sa stai linistita! Multa sanatate mamei tale, ii tinem pumnii sa fie bine operatia. Oare nu ai fost tu mult prea stresata si preocupata ca sa mai fii atenta si la miscarile lui bebe? Are totusi 20 saptamani, e puternic, dar mai e si el sahist uneori, nu numai fotbalist.

Eu il simt pe bebe de 2-3 ori pe zi! Mai lasa-l, a devenit poate mai gentil!

19+ Vlad
Bebe mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Monica, Piolica eu din cate stiu carceii trec daca iei magneziu (asta stiu sigur de la mama ca ea are noaptea mereu si ii trece daca ia magneziu. cand nu mai ia o apuca iar). Si magneziu se recomanda si in sarcina. Evident, studiati problema, nu luati de buna ce zic eu, dar poate va ajuta.

cu Alexandru
Buburuza
asa creste Buburuza

"Nu ti se da niciodata o dorinta fara sa ti se dea si puterea de a o duce la indeplinire. Totusi, va trebui sa muncesti pentru asta ..." - Richard Bach

Mergi la inceput