hidrosalpinx

hidrosalpinx | Autor: sterss

Link direct la acest mesaj

buna ziua
am deschis acest topic in speranta ca se vor aduna sa impartaseasca opinii fete care au fost dg cu hidrosalpinx uni sau bilateral. am tot cautat si am vazut ca fetele cu hidro sunt si la fiv, la tutunaru, trompe infundate,etc. eu stiu ca pana nu se rezolva pb hidro bebe nu vine, cu fiv sau fara fiv. sunt si exceptii: leliuta de la fiv ungaria care a ramas gravi cu hidro.
as dori sa scrie fiecare fata aici dg, daca a afacut sau nu laparo, ce masuri au luat medicii si daca au reusit cu fiv sau fara.
este f important pt noi sa stim ca se poate reusi.

va rog fetelor, ajutati-ne cu experienta voastra!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sterss spune:

am sa incep eu
am fost dg dupa laparo, pana atunci nu se stia sigur daca sunt chisturi pe ovarul stg sau e hidro pe stg. la us se vedea o formatiune chistica de 4 cm. in urma laparo mi s-a facut neosalpingostomie la acea trompa si mi s-a dar indicatie fiv. trompa dr pare ok, ovarele sunt ok, si nu am endometrioza sau alte aderente.
ironia e ca hsg a fost ok, nu s-au vazut trompele dilatate ca si la ecograf si lichidul a curs prin ambele trompe, mai greu prin stg e adevarat si a durut ingrozitor. deci am tras concluzia ca in hidrosalpinx HSG poate fi nerelevant, sa induca in eroare fie prin rezultat fals negativ cum am ptit eu, fie prin rezultat fals pozitiv in cazul eventualeleor spasme ce pot aparea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara72 spune:

Buna, ma confrunt si eu cu aceeasi problema.Am fost diagnosticata cu hidrosalpinx bilateral in urma cu 5 ani in urma unei HSG. A urmat olaparoscopie unde mi s-a facut neosalpingostomie bilaterala. La 8 luni dupa laparoscopie am repetat HSG iar trompele aratau mai rau decat inainte.Am sperat intr-o minune vreme de vreo 4 ani,in conditiile in care toti medicii pe care i-am consultat in acest rastimp imi recomandau fiv dar cu scoaterea trompelor in prealabil.In cele din urma am optat pentru fiv ,pe care l-am facut in aprilie anul acesta dar fara sa imi scot trompele. Din pacate nu a reusit. Ideea e ca poate fi una din cauzele esecului asa ca am hotarit sa le scot inainte sa o iau de la capat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAVINUTZA spune:

Buna ! eu pot sa confirm ca la mine HSG a fost inselator - acum nu stiu daca a fost neaparat greseala dr-ului dar la laparo s-a dovedit ca nu era .Oricum pe mine m-a mirat ca nu m-a durut absolut nimic -fetele care spuneau ca au trompele blocate aveau dureri, si cireasa de pe tort mi-au dat o radiografie cu 2 imagini si in amandoua era trompa dreapta care pe bilet imi scria "nu se vizualizeaza" - traim in Romania.....
Ms,
Lavinia

Mergi la inceput

pai tocmai ca unele nu traim in romania.......

Mergi la inceput

e o idee buna mara probabil asta e cauza nereusitei fiv. m-ar interesa care au fost dim hidrosalpinxului si daca s-a vazut lichidul la echograf?
cateodata medicii in hidro mari aleg prost sa le refaca, cand de fapt ar trebui sa le clipseze.o trompa cu cilii stricati pe portiuni mari e doar ornamentala, in plus risti o extrauterina, ca doara n-o sa te protejezi toata viata???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_wanted spune:

Buna. si eu am fost diagnosticata cu hidro bilateral mai rau arata pe partea dreapta, la HSG. am discutat cu dr si mi-a zis laparo si foarte convins ca voi ramane repede. acum astept menstruatia ca apoi sa ma operez.eu sper sa fie bine.
dia momentan nu te pot ajuta cu ceva concret dar daca eu voi fi operata inaintea ta o sa-ti povestesc ce si cum...
ce as putea sa spun este ca nu sunt de acord momentan sa trec direct la fiv, ca poate raman natural, nu asta ne dorim la inceput toate? poate am sanse...Doamne ajuta!
ai incredere...nu toate suntem la fel

Mergi la inceput

bb.wanted eu am fost operata deja...joia trecuta mi s-a facut reconstructia orificiului tubar stg(neosalpingostomie).nu a fost alegerea mea, asa e aici medicii fac ce cred ei ca e mai safe, personal daca era sa aleg eu legam trompa sau o izolam. dupa aceasta reconstructie sansele sunt ca ea sa se refaca de 80%....gandeste-te bine daca vrei sa traiesti cu frica in san dupa operatie ca se poate reface si in plus exista mereu pericolul unei sarcini extrauterine
stiu ca nu suntem toate la fel.nu asta ii intentia mea sa subliniez, as vrea doar sa imi dau seama de gravitatea starii mele pt ca dupa cum e si in ro, nici aici medicii nu discuta multe cu tine...asa ca scrieti experienta voatra pt ca altor le-ar putea fi utila....e f important ce comunici cu medicul in cazul hidro!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hera01 spune:

buna

am sa va spun povestea mea pe scurt, in urma cu un an am inceput demersurile ptr a vedea de ce nu raman gravida (asteptam deja de 7 ani).
In urma ultor teste si hsg am fost diagnosicata cu Hydrosalpynx (stanga) dupa care a urmat o operatie care normal dureaza 30/45 min dar care la mine a durat 3ore , unde au curatat trompele si cu multa greutate au reusit sa le desfunde.
La app.3 luni de la operatie am mai avut o hsg si s-a vazut ca trompa stanga(cu hydro) era permeabila dar ca cea dreapta era cu Hydrosapynx

Mi s-a recomandat FIV avand in vedere ca sansele sa raman gravida pe cale naturala sunt de 5%.
Luna trecuta pe data de 24apr mi s-a ''implantat'un embrion de 8 celule care dupa cum ami arata cele 7 teste de sarcina a ramas la mine in burtica

deci si cu hydrosalpinc se poate, acum tbe sa plec la servici dar daca aveti intrebari va raspund dupa amiaza.

o zi buna va doresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyxe spune:

dia banuiesc ca in mare imi sti povestea, pt ca am mai postat-o si pe la FIV, insa nu stiu cum v-ar ajuta experienta mea, pt ca sunt satula de interpretari in ceea ce priveste hidrosalpinxul.
Experienta mea incepe asa, prin 2002 incerc o HSG, nereusita, lichidul nu reuseste sa intre, mi se face rau, dr se opreste si asta e tot, peste o perioada de timp incerc iara, intra putin lichid dar nu se reuseste sa se vada in totalitate starea trompelor asa ca se concluzioneaza trompe infundate si gata. Prin 2005 ajung la Sp. Militar fac laparo, pe biletul de externare scrie neosalpingostomie, aici vine partea interesanta, dr ma trimite acasa si imi zice sa dam bataie cu, in schimb rezidentul care a asistat si care imi era cunostinta mi-a dat un pronostic de 5, max 10% sa raman, totusi increzatoare plec acasa si dam bataie cu gandul ca se va implini minunea.
In 2006, incerc iar laparo, nu se mai poate face nimic pt trompe, sunt clipsate si singura speranta ramane fiv,in toamna sper sa-l fac pe al treilea si poate cu ajutorul lui Dumnezeu va fi ultimul.
Sper sa nu va plictisit, daca aveti intrebari, nu ezitati, sper sa am si raspunsuri.

ladyxe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyxe spune:

hera felicitari si bebe sanatos,
tu esti exceptia sau minunea, al catelea fiv este?
se spune ca la hidrosalpinx, acel lichid e toxic pt embrioni,

Mergi la inceput