Mamici de (pepenasi de) iulie-august 2008 (63)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Buna dimineata gagix, va pun si io mai jos lista mea pt bb, care acopera nevoile si pt spital si pt acasa:

Spital

Pentru mamica:
vata (2 pachete mari!)
Bephanten / baneocin pudra
servetele nas
Sapun lichid/gel dus/sampon
Periuta/pasta de dinti
Perie par
Tampoane ultra night / regular
strugurel de buze
hartie igienica
elastice de prins parul, clame
bila cauciuc (sau ceva de strans in mana in timpul travaliului/nasterii)
aparat foto
carte de citit usurica pentru dupa / reviste
chiloti de baba/burtiera
sutiene de alaptat
tampoane de sani
pompa de muls
prosop moale pentru sani - 2
Sosete – 3 p
camasi de noapte - 3 b
halat
papuci de casa si slapi pt. dus
bani pentru asistente (bancnote de 10000, 50000...)
prosop de fata
tacamuri (farfurie, cana, lingura, lingurita)

Pentru bebelus:
Body-uri (cu mineca lunga/tricou/maieu)
caciulite
salopeta cu maneci si labutze
botosei
paturica
pampers
prosopel moale 2 b
servetele umede
ulei de corp

Acte: - Buletin (copie si original)
adeverinta de salariat
dosar de analize din perioada sarcinii
carnetul gravidei

Altele:
telefon mobil
incarcator
cartela telefon public
apa
mancare

Pentru acasa

Obiecte de folosinta indelungata:
patut, saltea
dulapior pentru hainutele si lucrusoarele lui bebe
masa de infasat
veioza de noapte
carut
scaun de masina
storcator de fructe si aparat de pasat (pentru mai tarziu)
sterilizator de biberoane si suzete
lenjerie de patut
lighean/cadita pentru imbaierea bebelusului
gentuta speciala
bouncer
pompa san (optional)

Obiecte marunte:
pompita de nas
betisoare de urechi
termometru (de preferat digital)
biberoane (cel putin 4 de diferite marimi si forme),
perie de spalat biberoanele,
tetine (cel putin 6)
suzete
perie de par
tacamuri numai pentru bebe: lingurita, pahar, cana
jucarii (adecvate nou nascutilor - nu sunt necesare din prima))
trusa micutza de prim ajutor care trebuie sa contina: nr. de tel. al doctorului pediatru, medicului de familie, spitalului la care sunteti arondati, nr. de tel. a 2-3 prieteni foarte buni care te pot ajuta in orice moment in caz de nevoie (sa te ia sau sa te duca rapid undeva) – aceste nr. de tel. e bine sa le pastrati la indemana langa telefon; termometru, paracetamol (de preferat lichid) pt bebelusi pentru calmarea durerilor; spray/crema contra arsurilor solare, intepaturilor de insecte, iritatiilor, plasturi, comprese sterile; crema antibacteriana pentru zgarieturi/taieturi; o foarfeca mica.

Haine si alte lucuri din textile:
scutece de finet de diferite dimensiuni si grosimi pentru uz curent ~ 8
cearsafuri pentru acoperit salteaua: ~ 4
huse protectie saltea (sa nu se ude)
paturici pentru dormit: 2 – 4
sac de dormit (pentru vremea rece cand il scoateti afara)
caciulite (simple si cu legatura sub gat) mai groase si mai subtirele
sosete, botosei, ghetute
body-uri (cu mineca lunga/tricou/maieu)
salopete, over-alls
manusi
prosoape de baie, eventual un prosop mai mare cu gluguta
babetici

Produse consumabile:
lapte praf (in caz ca nu puteti alapta)
pampersi
sampon de par
sapun de corp (lichid sau solid)
ulei de corp
pudra de talc
tampoane/comprese sterile pt curatat nasuc/ochisori
servetele umede pentru sters la poponet
ceai de musetel, anason cu chimen si ceai special pentru colici, ceai obisnuit pentru bebelusi - cine doreste
forfecuta de unghii (speciala pentru bebelusi)
pentru mama: tampoane igienice, crema pentru calmarea/vindecarea mameloanelor, tampoane pentru sani de pus in sutien, sutien special de alaptat

Adiacente:
spirt
ser fiziologic
feshe de bandaj mai mari (din material de tifon)
pansament
leocoplast/plasturi
tinctura de iod/betadina
supozitoare

Revin cu impresii dupa tuns

Monica 30+ si gargaritza Nancy

bunurile gargaritzei
camera gargaritzei - sneak peak (santier)

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaxena spune:

quote:
Originally posted by gvali

Buna mamicilor! Vin si eu cu o intrebare si poate imi puteti da niste raspunsuri!
Am intrat in 31 de saptamani, totul decurge bine, zic eu, mai am mici contractii nedureroase, nu prea dorm(dar nu mai dorm de cand am ramas gravida). Dar ceea ce ma omoara acum este o durere de coloana care-mi apare cand stau prea mult timp pe scaun si de vreo patru zile ma chinuie si noaptea, si ARSURILE!
Nu mai stiu ce sa mananc, ce combinatii sa mai fac ca sa scap de ele.
Dulce nu mananc, mancare gatita nici atat, nu combin alimetele, seara beau lapte caldut inainte de culcare, mananc putin si des...
CE SA MAI FAC??
Asta noapte m-am trezit cu arsuri groaznice, parce mi se si intorcea, totul are gust de otet si simt mancarea de parca e intreaga in mine, nedigerata.
Dna doctor mi-a spus sa nu iau nimic care sa ma ajute.Dar ce sa fac??
Ma trezesc turmentata de nesomn, parca dorm in subpat, ma dor toate cele(cum spune bunica)si e normal:daca ma trezesc din 2 ore in 2 ore!
Mai are cineva probleme de acest fel? Cum scapati de ele?

eu am luat rennie
incearca sa mananci des si putzin
sa dormi cu multe perne sub cap

Ana-Maria33+ am schimbat prefixul!!
am oMARIA!!!AMR 44 zile
numaratoarea inversa a inceput

proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Diana ms ca ai deschis capitol nou.
Oana aici te sfatuiesc perna deloc pana la un an de nici o nuanta si nici o culoare. Noi nu am folosit la fata abia acuma ca vrem sa ii schimb patul o sa ii luam si ei perna.
De invelit cel mai simplu cum a zis si Monica e cu saculetz sunt si de vara si de iarna, bine acuma depine si cat e de cald de ex fata mea vara trecuta dormea la pranz numai in body ca se incalzea prea tare la ea in camera sa o mai pun si in saculetz da seara cand era mai racoare avea si saculetzul pe ea ala de vara. Faza cu saculetzul functioneaza cam pana cand incep sa se ridice din ce in ce mai des in picioare in patutz ca apoi nu mai ai sanse cu el. Acuma fata mea doarme si iarna tot asa dormea dezvelita adik body pijamaua si atata. La pranz daca e mai racoare in camera doarme in tricou si pantaloni scurti si o paturitza din aia subtire pe ea cat sa ii tina putin, da la pozitiile in care doarme ea tot fara patura ajunge sa doarma. Daca vrei sa il culci pe bebe cu paturitza de mic se poate si asa da il pui cu picioarele in partea de jos a patului adik sa nu aiba spatiu sa se bage sub patura si patura bagata sub saltea pe laturi asa lejer sa o tina in loc cat de cat asa recomanda expertii aici.
Legat de salteaua la patul lui bebe eu am tot patutz din asta cu plasa si salteaua de la el mi s-a parut prea rigida totusi e ca o scandura asa ca noi peste aia i-am pus si saltea dintr-o bucata din asta speciala de bebelusi da macar a dormit si ea mai comod ca na nici mie nu mi-ar place sa dorm pe o scandura din aia, e prea tare parerea mea.
Si noi i-am luat pana sa se nasca nspe feluri de paturici si nu le-am folosit decat in carucior cand era mai racoare dar nu era destul de rece pt footmuff sau cand mergeam cu avionul sau ceva aveam paturitza la indemana, in rest avem tone de paturici si le tinem de decor, le folosim doar ocazional, ca ea invelita nu sta si daca o invelesc cum am zis la cat se frasuie cine stie unde ajunge patura si ea tot dezvelita doarme ca na acuma e mare si nu mi-e frica ca si-o tine pe cap sau ceva ca stie singura sa o dea la o parte daca e nevoie.
Vicky si la noi nasa fetei nu e ortodoxa si nu a avut nici o pb nici nu am intrebat preotul dinainte sau ceva el stie ca aici sunt unii si fara religie si nu ne-a intrebat nimic, nu l-a interesat, pe cand cel din irlanda de la finutza noastra era plin de pretentii legat de nasi deci eu zic ca depinde e preot asa ca decat sa te trezesti cu figuri din partea lui mai bine il intrebi dinainte ce si cum.
Multumim tuturor pt complimente si cele pt Ari si cele pt mine si Flo si cele pt burtica.
Azi am schimbat si noi iar sapt deci avem 33, uff nu se fac odata 40.
Asa acuma ieri am umblat toata ziua de dim de la 6 eram toata familia up and getting ready la 9 am fost la strea civila am ajuns si inaintea lui tanti aia care face hartiile. Ma rog acolo totul a mers ok am platit toate celea am dat declaratiile etc ne-a zis ca vor fi expuse timp de 16 zile nu stiu unde la ce afisier de la council ca aici asa se face in caz ca cineva are ceva impotriva sau stie vreun motiv pt care sa nu ne casatorim se duce si zice. Na obiceiuri si obiceiuri. Si ne-a dat o brosura cum vrem sa fie ceremonia adik ce muzica vrem cine sa ma conduca cum ar veni de genul cum e la tv ca atta duce fata la maritat etc cati musafiri avem si alte minunatii si tre sa completez un formular sa li-l trimit cat mai repede inapoi, faza e ca vom fi numai noi si nasii fetei care sunt si martori asta la starea civila ca restul nu prea vin aici la starea civila ci numai acasa la petrecerea de dupa, bine nici nu avem noi cine stie ce multime de musafiri deci...
Apoi am fost putin la tesco sa facem ceva shopping si apoi la leagane cu printesa am tras o fuga pe acasa sa ne schimbam si sa papam ceva si am plecat spre sudul londrei pt programarea lui Flo ne-am plimbat pe la magazine am explorat zona si apoi Flo s-a dus la programarea si eu cu fata ne-am mai plimbat prin magazine. Intre timp ne-a sunat si ala cu mobila si normal cum ma asteptam ne-au refuzat aia creditul ma asteptam ca v-am zis ca noi abia ne-am mutat si etc si atunci scorul ala e destul de mic si deci nu prea dau astia credite. Ma rog asta e noi am incercat.
Si la interviu pt acte din 62 de ghisee la care se primeau cererile Flo a nimerit la cel mai tembel dintre toti si au mai gasit astia o hartie care mai trebuia si el nu o avea si normal ca nu scrie nicaieri ca trebuie si aia deci nu a rezolvat nimic tre sa mearga iar. Cand i-a zis Flo ca nu scrie nicaieri de foaia aia el a zis ca pai ce scrie in hartiile alea e ca un ghid deci normal sa nu scrie tot. Asa ca azi iar tre sa stau calare pe telefon sa vad de alta programare si sa ma cert cu ei ce hartii vor si ce nu ca sa stim sa nu ne mai ducem inca o data si sa se trezeasca iar aaa pai nu aveti hartia nu stiu care, asa am patit si la consulatul cand am facut actele fetei am zis cai strang pe aia de gat mereu mai trebuia ceva da nimeni nu iti zicea din timp de ele cu toate ca ii intrebam de nspe mii de ori sigur numai astea trebuie, daaa atata cum sa nu.
Am cautat si haine pt mine normal nu am gasit. Mai vad poate weekendul asta daca reusesc cu toate ca tre sa platim chiria deci slabe sanse sa imi cumpar ceva weekendul asta.
Ieri a fost f fcald la noi si frumos am mers la tricou si bulanasele goale anumite persoane , deci a trebuit sa ii cautam haine mai subtiri la fata nu am gasit ce cautam dar i-am luat niste body-uri tip maieu ca acuma cu alea cu maneca scurta ii va fi prea cald si i-am mai luat o palariutza alba frumoasa pt soare da normal ca nu o vrea pe cap.
Si pt ca e mare fain Mickey Mouse Clubhouse si ieri era acolo si un magazin disney am zis sa ii facem o surpriza ca ea dormea in carucior si i-am luat un mutunel de plus mickey mouse nu i l-am dat inca ca aseara am ajuns abia la 6 si ceva seara si trebuia sa o punem la somn asa ca am fugit repede si ne-am dusat ca eram toti transpirati si lipiciosi daca a fost asa cald si printesa fuga la nani si noi la facut papitza.
Si tot de la magazinul disney cu toate ca normal nu am avea bani da era prea frumoasa si trebuia sa ii luam i-am luat o rochita galbena din material din ala gen prosopel asa fain tare cu winnie the pooh, asa arata. Acu e pe atza ca am spalat-o da o sa punem si poze cu rochita acusi. Merg sa va pun poze ieri cu o printesa cu fustitza si manecutza scurta vesela toata.
Deci dupa cum v-ati dat seama am avut o zi "minunata" ieri, da na asa avem noi bafta ca de obicei...
Am citit din urma da asa mai in diagonala ca ati scris mult tare.

-------------------------------------------------------------------
Mada mami de Arianna Raisa si acumcu Amira Maya
AMR 7 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryb spune:

anaxena, la medlife am facut testul.

maryb 14+ cu

marea mea iubire

sa fii sanatos puiul meu

pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gvali spune:

multumesc Anaxena, o sa incerc si asa poate o sa-mi fie mai bine.Multa sanatate tuturor si nastere usoara.Sa aveti copilasi frumosi si sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Buna gravidutelor!
SUN ce zici nu mai organizam o intalnire a gravidutelor ca mai avem un pic si nastem si la cealalta intalnire nu aveam burtile atat de mari?
Mada ai avut o zi incarcata ieri nu gluma.Stai linistita ca vei gasi tu ceva frumos de imbracat pt nunta.Am vazut pozele,care sunt superbe ca de obicei.Ari tot timpul este imbracata ca o adevarata printesica!
Dara nici eu nu am mai stat niciodata internata intr-un spital dar peste petrecutul timpului in spital vom trece usor pt ca vom avea alaturi comorile noastre mici!
Kimmy si eu ma trezesc cu dureri jos dar dupa ce fac un pisu si cativa pasi durerea dispare!
Boti mi se pare super interesanta lista ta,am salvat-o si eu in calculator si se pare ca tot ce imi mai lipseste este vata,care m-a invatat verisoara mea ca ar fii bine sa fie portionata sub forma unor absorbante.
Anna ma bucur ca ai vesti bune despre bebelina ta!
Fug ca am multa treaba azi:mancare,spalat rufe si cateva traduceri de facut!

Tecky 31 sapt
AMR 9 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Buna fetelor , ce frumos scrieticu toate , deja vorbim de bb. ca si cum am mai avea 2,3 saptamani pana vin . Ce mai am trecut de 30 de acum mai e putin .
Am fost ieri la ginecolog si totul era bine ,doar ca bb. e mai micut cu o saptamana , adica nu e mare , nu mi-a spus exacat cat .
Peste 2 saptamani merg din nou la control , fusese din 3 in 3 saptamani acum din 2 , si de abia astept sa vorbesc cu anestezistul desi ginecologul mi-a spusca in principiu va fi la fel ca data trecuta cezariana .
Ma duc cu fata afara ca e f.f.f frumos , mai vb.

Alina 33 si Mandy Stephanie 3 ani

http://community.webshots.com/album/563022521Iznlso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanasm spune:

boti merci de liste, super detaliata si meticols executata! am salvat-o in PC, of course
mada Ari e din nou si mereu o frumushica foc!!! imi pare rau de credit..si ca a stat Flo la cozi aiurea..si noi cand e vorba de stat la coada (in vama, la magazin, etc) mereu nimerim "bine"..eh...asta sa fie singura problema..; pan' la urma ai renuntat la rochita!? merci again and again de parerile legate de saltea/sac de dormit..diverse aaa..richita galbena e super misto..imi place tare!

Oana
23+ cu
o noua viata

filmuletz bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dma2007 spune:

maryb incearca la filantropia 0213188930( centrala)
al meu era gata in 2 zile dar eu am avut ghinion pt ca cea care interpreta rez a fost in concediu( nu mai stiu sigur dar marti sau miercuri le lucreaza)

24s+! surpriza
sper sa fie bine samburelul si sa creasca mare!!!!!!!
http://bd.lilypie.com/k1Xkp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Carmenela si Andrey2008 gata sunteti pe listutza.
Roxana01 am pus si la tine data nasterii.
Catilin2008 bine ai venit! Pt listutza te rog sa imi dai datele complete: data nasterii si sa imi zici exact ce dpn vrei sa trec.
Oana ms. Nu am renuntat la rochie merg sa o probez dar abia sapt urm ca asta chiar nu avem cum. Mai enervant e ca na a asteptat programarea asta ca sa termine cu actele ca are nevoie de ele la servici si cand colo si nu mai au programari decat abia la sf lunii iunie inceputul lui august deci aproape doua luni asa ca o sa trimitem prin posta si speram sa nu le mai trebuiasca cine stie ce si sa nu dureze mult, daca aveau programare mai devreme nu trimiteam prin posta ca au mai pierdut desteptii actele si au fost cazuri ca astepti sa iti raspunda si vreo 2-3 luni daca ai noroc primesti sin doua sapt depinde de bafta si de cat de repede se misca aia cu aplicatiile si tre sa te rogi sa nu iti piarda actele ca toate is originale asa tre sa le trimiti nu copii.
Tecky multumim.
Boti da "faina" faza la coafor. Sper sa gasesti undeva unde sa fii multumita de servicii. Eu pana dupa ce nasc nu fac nimic la par adik sa il tund sau ceva ca oricum dupa daca e ca la fata o sa imi cada parul si oricum am sa vreau sa il tund asa ca mai bine astept pana atunci.
Fetelor legat de nasterea naturala si durere si eu ca si Biri nu mai tin minte durerea, dar ca si ea sunt tare mandra de realizarea mea adik ca am reusit sa nasc natural nu credeam ca voi fi in stare si etc si sincer cu toata ca a durat mult travaliul si nu a fost chiar usor am ramas cu satisfactia ca uite am reusit si is ok si eu si fata. Si sincer eu dupa doua sapt de la nastere eram ca noua si cu epiziotomia si fizic. Bine, eram cam cu, capul in nori la inceput si mai erau lohiile care dupa vreo inca cateva sapt au disparut si alea si am ramas numai cu kg in plus de care trebuia sa scap si grijile si alergatura pt botez.

-------------------------------------------------------------------
Mada mami de Arianna Raisa si acumcu Amira Maya
AMR 7 saptamani

Mergi la inceput