Cadastru si intabulare

Cadastru si intabulare | Autor: viviana

Link direct la acest mesaj

Trebuie sa fac cadastru si intabulare pentru un apartament pe care doresc sa-l vand.
Nu stiu de unde sa ma apuc.
Am gasit pe net diverse firme care se ocupa dar nu prea am incredere.
Ce alte modalitati exista?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

nu cred ca exista alte solutii, decat firmele specializate!

teoretic se incepe cu cadastrul, pe care firmele specializate il fac in cca 2-3 saptamani. daca vrei mai repede, se face si in vreo 7 zile, dar te costa mai mult.

intabularea se face la notar in momentul cand vinzi apartamentul, si teoretic o plateste cel care cumpara. cel putin asa am procedat noi...

Blog: Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Tocmai am primit azi de la cadastru si actele de tabula a casei si pentru ca aici nu sunt firme specializate m-am ocupat personal de asta si nu e mare greutate.
Nu stiu cat iti ia o firma specializata,dar iti spun sigur ca daca te agiti un pic nu te costa asa de mult.
iti trebuie- actul de vanzare cumparare-original si copie,(adica actul de proprietate)
plan cadastral facut de inginer specializat
adeverinta de impozitare de la primaria unde platesti impozitul pe apartament
astea toate le-am facut la cadastru, notariatul nu-ti intabuleaza proprietatile, nu e treaba lor,mai sunt unii care fac asta contra unor sume ,cred,dar repet ,nu e in sarcina lor

De platit in conditiile astea,platesti planul pe care ti-l face un inginer,si apoi taxa la cadastru care presupun ca nu e asa mare la un aprtament.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Originally posted by anamaria
intabularea se face la notar in momentul cand vinzi apartamentul, si teoretic o plateste cel care cumpara. cel putin asa am procedat noi...

Intabularea o face judecatoria, prin sentinta, nu notarul. Cartea funciara se afla la judecatorie.
La vanzare, notarul cere extras din caretea funciara, unde se vede intabularea.

Personal, am apelat la firme pentru astfel de treburi. Daca vinzi casa printr-o agentie, discuti cu aia ca in pret sa faca ei cadastrul si intabularea.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Rufus, la ce firma ai apelat?
Sau unde trebuie sa ma duc pentru inceput?

Apartamentul nu il vand printr-o agentie, iar cei care cumpara o fac prin credit bancar iar banca pentru a le da acest credit cere cadastru si intabulare.
Apartamentul a fost cumparat prin '95 si nu are nimic din astea.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Vivi, nu mai stiu. Ce as face eu: m-as duce la un notariat (eventual cel la care vei face vanzarea, daca te gandesti launul anume) si le-as spune ca vrei sa vinzi casa, dar nu ai cadastru si intabularea. Roaga-i sa-ti recomande o firma (persoana) serioasa.
Stii, de fapt nu-i mare lucru, oricum tu nu dai nimanui decat copii dupa acte...iar daca ti se cere originalul (mi se pare ca la judecatorie), mergi tu personal.
Din cate stiu eu, intabularea pot sa o faca chiar cei de la notariat. Eu am cumparat un teren si mi-au dat si intabularea dupa vreo doua saptamani, cred chiar ca sunt obligati sa o faca la actele ce trec prin notariatul lor.
Asa ca eu cred ca te pot ajuta ei.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Am avut si eu aceesi dilema anul trecut.
Pina la urma am gasit pe cineva:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85312&SearchTerms=cadastru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Va multumesc mult pentru raspuns.
Incep de luni si va tin la curent cu ce am rezolvat.

vivi

Mergi la inceput