Calendarul gradinarului vesel 4 (de daniela b)
Raspunsuri - Pagina 5
valentinag spune:
Cat costa Ramona?La noi am vazut cu 2Emp fara trasnport fara montaj!
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
Ramona J spune:
Asemanator, poate putin mai ieftin. Se vinde in paleti de vreo 60 mp (zic ei ). Fiecare palet costa vreo $200. Am pus patru si mi-ar mai trebui vreo doi . De fapt mai am o portiune cu iarba care probabil ca va trebui schimbata si acolo ar mai intra doi paleti. Dar aia mai asteapta o vreme, ca inca e in stare acceptabila.
Iarba asta se intinde rapid, eu ii propusesem sotului ca in spate sa punem patratele din loc in loc si sa o lasam sa se intinda singura. El n-a realizat ca ne trebuie asa multa (desi n-a fost corigent la mate cind mergea la scoala ) si acum ne-a ramas o bucata destul de mare fara iarba. E in spatele curtii, printre pomi.
Mi-a venit ideea sa caut lunea pe la anunturi. Atunci gasesti iarba ramasa de la cei care au cumparat prea multa si trebuie sa scape de ea ca se ofileste. Vedem, sotul e hotarit sa mai comande iarba.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
GeorgetaR spune:
Ramona da' tu chiar ai probleme serioase cu iarba ta!Dar macar e testata iarba asta sau la anul o iei iar de la capat?
Eu am probleme de livrare. "Istetii" de la Baker Romania mi-au ratacit una din comenzi (am facut doua). Am facut o comanda on line si la Baker UK. Si astia la fel! Mi-au spus ca vor procesa comanda si mi-o vor livra prin cei din Ro.Dupa o luna si ceva aflu ca de fapt nu mi le-a trimis nimeni. Asa ca am ramas fara trandafirii pentru arcada si fara multe altele...
Ramona J spune:
Georgeta, iarba a fost frumoasa dar neingrijita demult. Plus ca de cind a fost plantata au mai crescut pomii si avem umbra, iar asta e iarba care vrea mult soare.
In curte am lucrat peste iarna la alei si s-a stricat o buna parte din iarba care o aveam. Oricum, aveam si acolo problema cu umbra. Acum am ales alt tip de iarba. Dezavantajul e ca-i mai "setoasa".
Ramona J spune:
B.nica, am gasit printre hirtiile mele planuri pentru composter din lemn, cu trei compartimente. E de vreo trei metri lungime si inaltimea de un metru. Lateralele si partea dintre compartimente sint din sita, iar capacul e din fibra de sticla transparenta.
b.nica spune:
Ramona esti o scumpa,am fost week-end-ul asta la tara si e jale era sa bat toti barbatii din familie.Este mohorul,iarba,sau ce o fi de juma'de metru;m-am dus si am agatat prima ...stapana de vaca pe care am intalnit-o,saraca era de 80 de ani ,spunea ca familia vroia sa-i vanda vaca pt. ca nu avea cu ce sa o tina in iarna,efectiv amarata de vaca pastea scaieti,sau printre.Am tratat negustoreste si i-am dat mana libera sa coseasca, sa lase vaca sa pasca si eu sa am lapte cand vin pe acolo.
Daca imi iese afacerea cu vaca, prima coasa o dau ei si ulterior ,ca se fac sigur balarii,le cosesc barbatii familiei cu motocoasa si le pun la compost.
Daniela daca ai posibilitatea,strange apa de ploaie,fa ceva ca sa o colectezi.Acum, cum a plouat mult, am ramas surprinsa cata apa se strange de la stresini;pe viitor ma gandesc sa fac un sistem de colectare si dupa aceea sa folosesc o pompa "de butoi"(asa am vazut intr-o oferta),ca sa ud plantele;acum ma refer la tara ca aici, in Bucuresti, nu cred ca apa de ploaie este buna,de fapt care este mai rea cea acida de ploaie, sau cea cu clor de la robinet?
Ramona J spune:
B.nica, sper ca afacerea asta-i mai cu noroc.
Cu apa de ploaie - asta e. Cind ploua tot din aia pica. Poate exista un sistem de filtrare, dar nu stiu daca merita.
Pusesem undeva un link pentru butoaie de colectat apa.
Noi am legat ieri castravetii, azi vad ca incep sa-si dea seama incotro trebuie s-o apuce. Au multe flori.
Leandrul e plin de flori.
Culeg in fiecare zi citeva pastai de mazare, copiii le adora asa crude.
Am vrut ieri sa incep un album pentru luna curenta si dupa ce am ales pozele s-a blocat pagina pe Webshots. Mai incerc in zilele urmatoare.
olympia spune:
Ce mai fac gradinarii veseli? Eu tot cu solarul ma distrez, il inchid seara, il deschid dimineata, studiez colectivul, mai rup un copil(asta chiar suna rau), mai o buruiana...
Am cules primul castravete si mi-a "legat rod"(limbaj de specialitate, nu?)prima rosioara!!!
Incerc sa nu ma bucur prea tare sa vedem ce urmeaza ca am o groaza de flori!
A facut sotul niste poze dar trebuie sa-l prind pe fii-miu sa m-ajute sa le pun, ca am uitat cum am facut amandoi data trecuta. Batranetile...Invat greu, retin putin si uit imediat![
olympia spune:
Am pus si eu o copaie veche la unul din burlane si in scurt timp am golit-o intr-un butoi si apoi a trebuit sa umplu vreo 15 pet-uri ca sa golesc butoiul si toate astea, dupa o repriza de ploicica din asta rapida, de primavara nehotarata si sucita, in care ba e soare, ba e nor si ne uda de vreo 6 ori pe zi...Deci chiar merita stransa apa de ploaie. Numai ca mai am nevoie de recipiente corespunzatoare.
olympia spune:
Mai ce gradinari ocupati!!! Nu mai scrie nimeni? Georgeta, cum merg amenajarile? Ramona, ce se mai aude cu ferestrele casutei? Clara, Nicole, voi chiar ati disparut? Ce va fac legumele? Daniela si B.nica sunt scuzate, ca ele n-au gradina langa casa, deci probabil trec mai rar...Totusi...Si parca era si un domn gradinar si mandru stapan de catel nazdravan...Hello!