Calendarul gradinarului vesel 4 (de daniela b)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Ramona,scumpo, stai ca nu stii ce oferte sunt pe aici:am vazut un container mic din plastic dar nu la ala ma gandeam sunt "tarcuri" din lemn(acum nu stiu daca este mai bun ala cu spatii intre sipci sau acela are este mai compact).
Am mai vazut si o oferta cu o substanta care grabeste degradarea resturilor vegetale, ce stii despre acest gen de substante?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Am inteles. Cu spatii e mai bun, trebuie sa aiba aer, altfel se dezvolta fungus si anaerobi. De aia se si intoarce compostul din cind in cind.
Substante din astea se vind si pe aici, inclusiv rime. Daca tii compostul mai umed (dar trebuie intors mai des) se va degrada mai repede. Aduna niste rime si da-le drumul acolo.

Noi nu stiu cum am calculat, ca tot nu ne-a ajuns iarba. Ii banuiesc pe cei de la firma ca nu-i atita iarba cita ne-au spus. Eu zic s-o lasam pe asta sa se intinda (e mult!), sotul zice ca dureaza prea mult. Mai vedem, mie nu-mi pasa, as fi dispusa sa astept.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Daniela,ai un peisaj superb!Cu pamantul o sa ai ceva de furca,ca=i lut galben!E bun de facut sobe si oale!Pune neaparat niste pamant negru desupra,cum zice si georgeta sau macar compost sau balegar ca sa se mai ingrase pamantul!
Ramona,se gaseste si la noi iarba sub forma de suluri,da-i cam scumpa!

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput

Daniela,ca sa nu mai cari apa ai putea sa-ti pui in parau o pompa din aia submersibila si sa-ti intinzi un furtun pe toata suprafata gradinii!Dai gauri la furtun din cand in cand si ai rezolvat problema apei!

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

quote:
Originally posted by valentinag

Daniela,ca sa nu mai cari apa ai putea sa-ti pui in parau o pompa din aia submersibila si sa-ti intinzi un furtun pe toata suprafata gradinii!Dai gauri la furtun din cand in cand si ai rezolvat problema apei!

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Super ideea Valentina!

Daniela, daca cumperi o pompa cere una "pentru apa murdara" asa nu se va infunda cu nisip de pe fundul paraului.Dup-aia sapa o groapa chiar la marginea paraului in asa fel incat sa se formeze un bazin cu apa in care sa intre pompa bine, pune pe fund un strat mai groscior de pietris si batatoreste-l bine (incearca sa pui si pe lateralul gropii)dupa care un strat de nisip. Asta doar daca adancimea paraului nu-ti permite sa bagi pompa cum trebuie. Daca e suficient de adanc fixeaza pompa cu un bolovan si ai rezolvat problema.
Bineinteles asta merge daca ai curent tras la tine in gradina.

Mergi la inceput

Merge sa traga un fir de curent din casa ma,pana la pompa!Ca sa cumpere un generator numai pentru asta nu cred ca are rost!da un fir lung cat o sa coste...

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput

quote:

Merge sa traga un fir de curent din casa ma,pana la pompa!Ca sa cumpere un generator numai pentru asta nu cred ca are rost!da un fir lung cat o sa coste...

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Ai fost haioasa!
Inteleg ca are acolo doar gradina, nu si casa, deci e posibil sa nu aiba curent.

Mergi la inceput

UpsMie mi s-a parut ca vad si-o casa in constructie undeva in fundal,acu nu-s daca o fi a ei..las ca ne lamureste ea cand apare!

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput

quote:

UpsMie mi s-a parut ca vad si-o casa in constructie undeva in fundal,acu nu-s daca o fi a ei..las ca ne lamureste ea cand apare!

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Valentina, nu mai zic cit a costat nenorocita asta de iarba, ca umpleam toata curtea de flori pe banii astia!
Eu tot ziceam ca a inflorit mazarea. A inflorit, dar florile pe care le vad sint mereu altele. De fapt am mazare deja! Inca nu-i destula pentru o mincare, o mincam cruda drept gustare de cite ori mergem afara. Copiii o adora!
Trebuie neaparat sa legam castravetii, se intind peste tot.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput