Calendarul gradinarului vesel 4 (de daniela b)
Raspunsuri - Pagina 16
olympia spune:
Gradinarii sunt in vacanta? Sau nu se mai indura sa iasa din gradina proprie si sa intre in cea virtuala?
Ramona J spune:
Am fost mereu pe fuga si n-am mai apucat sa scriu. Abia acum am vazut pozele tale Olympia, ce frumoasa e gradina! Totul arata sanatos, la mine trandafirii au pete pe frunze, nici rosiile n-au frunze atit de sanatoase. Ce bujori frumoasi! Pina la urma o sa-mi pun si eu.
Trebuie sa acopar intr-un fel rosiile, pina la urma cred ca pasarile le maninca. Am doua piersici intr-un pom (plantat in iarna asta), gata de cules.
Am mai mincat cite o zmeura, capsuni, mazare, salata (toata) si mai prindem si noi cite o rosie din cind in cind.
Floricelele cresc greu, o parte din cele puse din seminte nici n-au rasarit deloc. A rasarit clematita pe care o dadusem moarta si creste cu o viteza nemaipomenita! Vreau sa cumpar un suport din fier forjat, sa aiba pe ce sa se catere.
A venit caldura mare, sotul a mai incetinit munca la casuta. La noi minimele sint de 25!
Ma duc sa vad si pozele lui Valentina.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Ramona J spune:
Gata, am vazut! M-au innebunit in special trandafirii cataratori. Wow!
Victoria spune:
quote:
Originally posted by valentinag
Au inceput capsunii sa se coaca,am mancat asa din tufe,nespalati,ce mai conta,au un parfum,o aroma de nu se poate,dar la toamna trebuie sa-i rareasc neaparat ca s-au indesit raaau!Rosii mele abia infloresc,le avem afara noi,am scos un cuib de cartofi,sunt micuti,cat caisele mai mici asa,dar oricum abia acum
infloresc!
Si cu cele mai noi in florite la mine:
http://community.webshots.com/album/562608582PcVExE?start=36
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
Vale, deci ma treci pe lista si cu stoloni de capsunisi sa nu ma uiti cu caldarusele
Am si eu cateva pozici noi, facute sambata:
http://good-times.webshots.com/album/553667838YZshaI?start=108
(de la pag.10 incolo)
Ramona J spune:
Victoria, ce explozie de flori! Foarte frumos. Am si eu seminte de nigella, n-am apucat sa le pun.
La noi a batut azi vintul tot intre 30-50 km/ora, imi zapaceste toate florile.
Trebuie sa fac si eu poze noi, sa fac albumul de Iunie. O sa fie interesant sa vad in urma toate pozele - un an intreg.
emaaimee spune:
Olimpia, ce frumoase sunt florile, trandafirii, rosiile ,tot.
Valentina-yummy capsune recolta proprie. cred si eu ca as uita de spalat. florile sunt superbe.
Victoria, si florile tale sunt as multe si coloarate.eu am abia o mana. am observat ca trandafirii dau f bine alaturi de pisici
eu luni am fost off si am plantat florile din ghivecele(iesite din seminte) in pamant: floarea soarelui(5 buc), macii californieni, pansele si inca 2 feluri( am uitat de care). vad ca arata bine acum nu s-au tuflit. am rarit si pus in ghivecele: Sweet Williamns, Garofitele, argeratum si inca una(lapsus- ca-i cam tarziu).
am avut barbecue de casa noua duminica si am primit vouchere pt un mag unde, surpriza, am vazut o hortensie mare mova superba cu buchetele mingiute frumoooase. poate il pacalesc pe sot sa mergem direct de la munca maine sa o luam.
sper sa am timp sa fac si eu cateva poze sa imi vedeti si mie floricelele. nu am multe inflorite, dar sunt mandra de ele. a plouat ultimele 2 zile si trebuie sa pun iar granule anti melci. sunt organice, nu sunt toxice pt copii sau alte animale.
noapte buna
Ramona, la clematite am vazut un fel de gardut pus ca la jocul x si o. ca ma batea gandul sa o cumpar pe una mova frumoasa. dar cica as avea si eu mici mici.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
Ramona J spune:
Multumesc, nici acum nu le-am pus suport. Stiu ce zici, sint unele din lemn. Aia ar fi o varianta, sau imi plac unele din fier forjat. N-am ajuns inca la magazin sa studiez pe viu, am gasit un site pe internet si as vrea sa compar.
La noi tot bate vintul, mi-a rupt niste flori si o rosie am mai aranjat-o eu, dar nu stiu daca rezista. Are ceva suport, dar vintul asta e prea de tot! Plus ca se usuca pamintul de trebuie sa ud intr-una.
valentinag spune:
Vic,te-am trecut la catastif!
Si sarumana de aprecieri si eu mor dupa ele,dimineata cand sunt prospete si pline de roua e o adevarata incantare sa le privesti!
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
GeorgetaR spune:
Salut! Salut! Intru si eu un pic pe fuga, trec printr-o perioada super-aglomerata dar am mai intrat cate un pic, sa ma uit la florile voastre .Sunt superbe si sunt cam invidioasa ca la mine tot nu e mare lucru inflorit inca. Multe plante care la voi au flori la mine abia daca incep sa aiba bobocei! Ce-i drept pt. majoritatea e primul an. La anul or fi si ele mai harnicute! In schimb am si eu capsune multicele, papa copiii cate un castronel in fiecare zi (majoritatea tot nespalate, evient). Si ale mele sunt mult prea dese, daca le-as fi rarit la timp probabil ar fi facut si mai multe fructe. Asa ca la toamna donez si eu stoloni cui e amator. Si cele cataratoare incep sa dea semne de "catarare". Pana acum erau mai mici decat celelalte, acum vad ca incep sa-si intinda stolonii. Sincera sa fiu, inca astept sa vad daca e vreo diferenta intre ele si cele normale care au si ele stoloni lungi. Am ridicat de curiozitate cativa pe suport sa vad daca se dezvolta diferit. Tare mi-e ca de fapt e acelasi soi doar ca-l cultivi ori pe suport ori se intinde singur pe pamant.Ma rog, mai vad eu...
Nici la casuta n-am mai facut mare lucru, nu prea avem timp acum, am mai placat doar din pereti, dar mai e muuuuult de lucru.
Ramona, stii ca astept sa vad poze cu casuta ta, sa ma mai inspir un pic.
Va pup pe toate, spor la gradinarit!
"In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE
martie spune:
Ce faceti mai fetelor?? Mi-a fost dor de voi, am revenit pe pamant romanesc, pamant la propriu, s-au cam dus toate - in lipsa mea de acasa. Gazonul e cam varza, l-am tuns si il ud in fiecare seara,iar flori.. cam nimic; imi pare foarte rau ca nu am apucat sa fac poza trandafirilor, era ceva incredibil, acum s-au trecut, iar unii nu infloresc decat o singura data. Nici bujorilor, abia la anul, pacat, am pierdut o luna din calendarul meu cu flori.
Nici locul de joaca nu l-am inceput macar.
Georgeta, am vazut pozele tale, ai niste copii atat de frumosi, superbi. Iar gradina ta arata minunat, mai ales ca esti la inceput cu ea.
Apropos, vreau sa-ti spun ca cercelusii de la Bakker (cati mi-au ramas) sunt cam ravasiti, 2 Vodoo au murit a doua zi, mi-au mai murit 2 (nu stiu de care, ca le-a zburat vantul etichetele), 2 arata jalnic etc. Au si o boala din cate vad, nici nu am idee cu ce sa-i stropesc. Ideea e una singura, eu de la ei nu mai comand. Hosta scriau ca sunt 5 bucati, am rupt eu radacinile ca sa iasa 5, brumarelele - cucu, n-a iesit decat una din 6 (cred ca e brumarea, sper), in fine...
Olimpia, am vrut sa-ti raspund mai demult la mail, dar sunt fff prinsa, sa ma ierti..
RamonaJ, te-am pomenit si in concediu..off.. Ma intreaba lumea, care Ramona? Eeee, o prietena.. n-o stiti voi.. (bine ca nu ai vreun nick-name ...ca al meu)
Daniela_b, abia peste 5 ani o gradina va incepe sa arate a gradina, in sensul Dex-ului, o sa mai treci prin multe dezamagiri pana la un rezultat dorit de tine...
Va pup pe toate si pe cele nou venite! Sunt cam ocupata in perioada asta, dar am sa mai intru sa mai scriu.