PROBLEME GRAVE DE GLUTITIE-Help

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

Buna

Dana nu combina , doar placa aceea juma de ora si 20 de min vojta, potizia noua este asa:sta ca o broasca, cu picioarele sub el si stimul sub cot si la genunchi, tre sa desfaca manutele, la sfarsit sa se ridice pe ele.
Faza cu cereale o stiu, sunt foarte bune si o punga pe sapt sa manance doar seara nu este grav, problema e la mine, stiu ca o am in casa si daca nu i-am pregatit ceva de mancare poc apelez la cereale, asa ca s a invatat si nu mai vroia mancare, ajungea sa manance o punga in max 3 zile, pt ca deja papa un castronel( din acela de la nestle) si inca jumate ca sa se sature , mancare cat mai putina.Asa ca seara chiar nu moare daca isi va lua portia de lapte cu gris.
Azi am tipat la Alex, s a trezit plin ne nervi si normal ca nu avea pofta de mancat , pe seara a dormit si la fel nervi nervi , a mancat tocanita mai mult cu lacrimi in ochi.Ii dau 4 mese pe zi, iaurt danonino(6 mici sau 3 gigantinio) , dupa kineto ciorbica(azi am bagat ficatel sper ca nu este naspa la gust ca aia sunt, vad eu maine) sau tocanita de mazare ,tocanita de ceapa cu pui bla bla cu carne, dupa somn piure, la culcare gris cu lapte, am zis ca imi pun foi prin toata casa ca sa ma incurajez singura si sa nu dau inapoi.Asa am facut mereu , ma mobilizam si iar ma lua mila, ma gandeam ca e si el amarat si iar il lasam dupa capul lui, uite asa am ajuns la picioarele lui alex si el din prostia mea a ajuns somalez, azi dr a avut un soc cand la vazut, m-am simtit ca o proasta, mai ales ca el mananca cat de cat, este doar foarte capos.
Asa ca maine ii fac toate analizele, deja i-am luat fier, calciu, inca ceva care este in gen magneB6( ca la adulti , cu energie bla bla ),picovit, dupa ce le termin o sa iau de la dana , dar i-am zis azi ca iau ce vreau eu , fara porcaria aia de nectar.
Am uitat sa iau oscilo, offff acum mi-am dat seama ca am citit la tine, da este super ca 6 sapt sunt asigurata.
O pupam pe Ioana si sper din suflet ca sunteti bine.Ai zis ca ati avut sarbatori naspa, imi pare rau.Poate ne auzim cu vesti mai bune.Si progrese din partea Ioanei, eu am mare incredere in ea - sunt fan Ioana , fetita roz

http://community.webshots.com/photo/2261592570103302750zREysg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2peu spune:

buna!

nu stiu daca ceea ce va voi spune va mai intereseaza.nu am avut timp sa citesc toate paginile.este vorba despre [red]PROBLEMA DE GLUTITIE[/red]:am un baietel cu hipotonie, iar la noi pb asta a aparut acum la 1 an si jumatate.eu am fost cu el pentru diagnostic si pt VOJTA in germania, la KINDERZENTRUM.acolo am aflat despre o metoda de terapie numita CASTILLO MORALES, SPECIALA PT COPII CU PROBLEME DE GLUTITIE.noi la momentul cand am fost in germania nu aveam aceasta pb si nu am facut aceasta terapie, dar acum mi-am facut programare si voi pleca in februarie.cand am sunat pt programare am intrebat cat e de eficienta aceasta metoda(pt ca nu-mi permit sa stau luni de zile acolo) si mi-au spus ca bebe invata f repede sa mestece si sa inghita(voi sta 3 saptamani), dar cu vorbitul dureaza mai mult(metoda stimuleaza si vorbirea).

sper sa avem rezultatele pe care le asteptam acolo.daca vreti mai multe informatii despre noi si "tratamentele" pe care le-am urmat puteti sa-mi lasati un mesaj privat.e posibi sa raspund mai greu, dar va raspund sigur.

sanatate multa si pupicei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mdanicoleta spune:

buna
multumim si sper sa dea rezultate si vb

Mergi la inceput

buna
ne intereseaza problema si speram sa dea rezultate
tinem legatura

Mergi la inceput

Buna!
Bun venit 2Peu

Mdanicoleta ma intrebat dana daca mergeti la mirela( nu stiu cine este ).Stie ca mai tinem legatura dar nu i-am povestit nimic despre voi decat ca sunteti bine.
Astept vesti.pup pe Ioana.

2peu sper din suflet ca sa veniti din germania rezolvati din punct de vedere al mestecatului.Este interesant ce povestesti.Nu stiu daca terapia se aplica si copiilor piramidoextrapiramidali.Acestia au pr serioase cu mestecatul, ajung pana la varste foarte inaintate sa manance totul pasat.Eu personal am ajuns la un nivel cu alex destul de ridicat, inca mananca pasat dar macar mananca si mai nou reusesc sa ii strecor si un desert dupa masa initiala, nu se mai ineaca foarte rau daca mai nimereste o bucatita mica.
Cand te intorci din germania te rog,daca poti,sa detaliezi aceasta forma de terapie , sunt sigura ca mai sunt parinti care au copii cu probleme de deglutitie.
Te mai asteptam cu vesti

Mergi la inceput

nimeni ?

Alex iar a racit , cum se face ca raceste tocmai cand ma apuc serios de treaba, adica mancat bine , diversificare la max, bla bla .Are nasul plin , abea respira , vorbeste pe nas , dupa ce ca nu intelegeam nimic sau aprope nimic acum nada.Si pana mananca vai vai vai.Azi ciorbita si felul 2 , normal ca eu ca neomul i-am dat felul 2 si ciorba.Statea cu varsatul in gat si lacrima in coltul ochiului.Am reusit dar am si ragusit cat am vb 15 min despre cat de important este sa manance ca sa se faca mare si viteaz, ia intrat pe o ureche si a iesit pe alta.Analizele au iesit bune ,parazitologicul, urina restul de sange maine dimineata iar tre sa mergem ca au gresit.Iar trezirea la 8 si frig si of.

heer nici un semn, pop pe Adam
si pe Ioana-sapt asta am realizat ca a fost ziua ei si imi cer miii de scuze ca nu v-am zis : Sa va traiasca fata cu numele

Mergi la inceput

buna!

wnimra si mdanicoleta multumesc pentru gandurile bune!

am omis sa va spun ca exista un produs, care din pacate nu se gaseste si la noi, dar pe care poate puteti sa-l procurati in alt mod,despre care eu cred ca este o minune pt copii cu probleme de glutitie ca cele ale baietelului meu:el are probleme la inghitirea lichidelor pt ca are in permanenta multe secretii in gat, dar asta e o alta poveste...cu alimentele solide nu se ineaca deloc.

acest produs se numeste RESOURCE THICKENUP PULVER, are proprietatea de a ingrosa lichidele fara sa le schimbe in niciun fel gustul si in plus in intestin se descompune din nou in lichid si substanta din care e facut pt a hidrata corpul copilului.

eu ii ingrosam lapticul si sucurile de fructe cu cereale dar stiti ca daca bebe mananca cereale este absolut necesar sa bea cat mai multa apa pt a se hidrata si la noi nu se putea....eram disperata sa gasesc o solutie , iar in ROMANIA nu auzisera de un produs care sa faca lucrul acesta, noroc cu ALTII!!!

atasez aici un site unde puteti citi despre acest produs,poate mai trece cineva prin aceasta pb si are nevoie: http://www.nestlenutrition.co.uk/healthcare/gb/products/Pages/ProductDetails.aspx?p=Resource%c2%ae+ThickenUp%c2%ae

in sporanta ca tot ce v-am scris va va ajuta va doresc multa sanatate voua si puilor vostri

Mergi la inceput

Buna 2peu
Uite ca stateam ca o curca pe ganduri si exact la asta ma gandeam.Ca el mananca totul solid si apa nu putina dar nici multa, nu il pot invata la cana ca se ineaca, cu pai nu trage , tot bibe este de nadejde si ii dau apa , uneori uit , noroc ca deschide gurita si se uita prin camera dupa sticla , asa imi dau seama ca imi cere si se hlizeste la mine ca inteligentul.
Azi la ciorbica , era mai moale , eu bagam pe o parte el o pierdea pe alta, cand se strofoca sa o ''manance'' face o chestie cu dintii, nu stiu parca devine spastic la gura, offfff nici nu stiu , ca musca si lingurita.Il scot din reactiile asta cu vorbitul incontinuu , uneori ma si enervez si vorbesc rastit cu el,de parca este un om mare , dar acel '' extrapiramidal'' pe cavitatea bucala scade si se duce d.......rk.
Ms mult ca te-ai gandit la noi.
Mai asteptam vesti si sugestii.

off topic
L-am intrebat in seara asta daca vrea o fetita sau un baietel asa ca el sa stea cu noi in pat , el cu mine si baiatul/fetita langa tati.S a intors la sotul meu si a dat din cap ca nu.Eu dusa cu pluta l-am mai intrebat odata , clar , incet si cu gesticulari ca sa inteleaga, s a uitat la mine si a inceput sa urle, l-am iubit si l-am asigurat ca el este printul si seful casei.
cred ca e de bine , eu si sotul am dansat,dansul fam noastre, nu zic ca este ......
ciao!

Mergi la inceput

wnimra ce parere ai despre operatia din Chisinau?

eu personal cunosc doi baietei care au facut aceasta operatie si carora li s-a imbunatatit masticatia si inghititul daca nu chiar au devenit normale.probabil te intrebi de ce nu ma duc si eu acolo pt baietelul meu....explicatia ar fi ca Matei(bebe) este hipoton si nu stiu daca are acelasi efect la el.am trimis un mail la ei dar fara raspuns si atunci am hotarat daca tot am aflat despre metoda cealalta, CM, sa o incercam prima data.daca n-are efect vom pleca cu siguranta la operatie (daca avem voie)

multa sanatate voua si puilor vostri

Mergi la inceput

buna fetelor
2peu, am vazut 2 copii cu hipotonie la oradea si aratau fff bine. unul dintre ei facuse si f. mult la sibiu voita.
in rest cu mancatul...chinul vesnic.
de o sapt de cand cu gimnastica parca e leguma. nici capul nu si-l mai tine.
sorry ca nu am apucat sa scriu dar alergam prin buc pt orteze si corset, pt dosar de handicap. si cum buc e mare si aglomerat...alergisa gasesti loc de parcare daca ai mai pomenit asa ceva.
nu am reusit sa vb cu mirela ca facem la spital pana sapt viitoare. pe urma in pauza o sa incerc sa vb cu ea.
sper sa prind si luna viitoare ca asta nu prea mai vrea sa facem ambulatoriu, cica sa ne internam dar eu nici nu pot nici nu vreau.
apropo de alte tari.....o cunostinta a fost plecata cu copilul de 1 am in germania, in franta la recuperare si nici un rezultat. eu i-am transmis sa o ia si prin romania noastra.
sper ca voi sa aveti rezultate, 2peu. copii hipotoni pe care i-am vazut eu aratau f bine. mi se pare ca mergeau de manuta. dar erau dolofanei, oare sa nu fi avut probleme de glutitie?
noi facem vojta aici cu o tipa oana. poti sa-i spui danei. acasa ne chinuim cu bobath.facem ergoterapie ( terapie ocupationala sau jucatul cu manutele) si e foarte incantata ioana ca sunt multe jucarii si vrea sa le linga pe toate.
va pupam si asteptam vesti
wnimra, rabdare cu alex si incearca cu leacuri babesti si mergi si pe homeopatie ca nu o sa-ti para rau

Mergi la inceput