Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (140)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Annisia spune:

Roxana, puteai sa te duci la un hipermarket din zona ta si sa le rogi pe tipele de acolo sa-ti scoata prostia aia de siguranta...
Cu strabismul, cred ca e foarte bine ca i-ai spus Danutei, ca sa poata lua masuri. Trebuia sa-mi atragi si mie atentia, ca eu chiar nu-mi dadeam seama ca e ceva in neregula. Am luat pozele la puricat si se vede clar. Nu stiu unde mi-a fost mintea pana acum?!
Cred ca e foarte important sa vedem si sa corectam problemele copiilor nostri. Mai ales ca multe se pot indrepta de la varste fragede, cand copiii sunt micuti si nu constientizeaza defectele. Sunt chestii care le pot marca intreaga viata, mai ales astea fizice. E in puterea noastra sa ii ajutam si sa le facem viata mai frumoasa si mai usoara.
Uite, parintii lui B sunt extrem de conservatori. Genul "daca asa l-a lasat Dumnezeu"... Din pricina asta nu i-au pus aparat dentar lui B, cand era micut. Acum are o ditamai strungareata, chestie care l-a afectat cat de cat. Mai ales ca e ceva extrem de vizibil, nu o chestie minora intr-un loc mai ferit...

Micul Yannis creste mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Si Gh se uita la fel, cam stramb, dr Culcer mi-a zis sa-i fac un pic de gimnastica, adica sa-i tin capsorul si sa-i plimb jucarie viu colorata prin fata ochilor. Cand fac asta se imbunatateste. Dar sunt delasatoare.....
oricum, mi-a zis ca deicamdata e fiziologic, dar sa fac gimnastica aia daca ma linisteste cu ceva.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Multumim Adi, Roxana, Mandarinutza!
Cecilia, pai e cazul si de o fetita frumoasa, sa nu se plictiseasca Cristisor!
Danuta, aici sunt, doar mai ocupata ca de obicei, profitam de vremea asta frumoasa si stam mult pe afara! In plus, m-a apucat si eu de citit ca deja eram de toata groaza, numai Mama si Copilul mai citeam...hehehe...Ma bucur ca sunteti bine, mi-era dor de voi!

Gabriela, mami de Sara (29.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

N-am timp nici sa mor, dar scriu un pic pentru mamicile ingrijorate de strabism. Strabismul este fiziolgic pana la 9-12 luni. Eu sunt umblata pe oftalmologi prin toata europa asa ca va spun din surse multiple. Cu Miruna la 9 luni fix m-am prezentat la oftalmolog. Mi-a ras in nas si mi-a spus sa-mi vad de treaba mea, si ne mai vedem pe la un an si un pic. M-a intrebat daca am vazut vreodata bebei in patru labe si cu ochelari pe nas la groapa de nisip. Mi-a consultat-o la un an si doua luni si era perfecta, dupa ce luni de zile eu pur si simplu ameteam uitandu-ma la cum ii joaca ochii in cap, fiecare in treaba lui.

Pup si am zburat la treaba.

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Annisia, nu am observat pana acum sa ii fuga ochisorul baiatului ca ti-as fi spus. Sa stii ca si Alexandrei abia pe la 6 luni incepuse sa ii fuga asa nebun. Era exact ca Yannis, dar repet ea este la fel si acum. Dr mi-a zis ca se corecteaza pana la un an, apoi i-au mai dat o sansa pana la un an jumatate. Pentru ca nu coopera nici la exercitii si nici ochelar nu ii puteau pune am asteptat pana pe la 3 ani jumatate. La ea nu fuge decat daca oboseste si este foarte putin vizibil. Insa o sa o duc si eu la exercitii ortoptice. Oricum pe la un an si ceva il poti duce pe Yannis la un control, macar sa ceri o parere. Nu stiu sa iti zic un oftalmolog bun, eu nu sunt multumita deloc de cea la care am mers desi mi-a fost super recomandata. Am insa o tipa noua super recomandata, o sa merg cu Alex sa vedem ce si cum si daca sunt multumita o sa iti zic.

Cat despre tiuitoarea aia, cel mai aproape era tot Carrefour de unde o si luasem, dar daca ma duceam la alt magazin chiar si cu bonul cred ca ar fi chemat aia politia. Ma rog, pana la urma am scos-o, de acum incolo voi verifica eu personal cum scot aia tiuitorile.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta36 spune:

quote:
Originally posted by Annisia

Roxana, puteai sa te duci la un hipermarket din zona ta si sa le rogi pe tipele de acolo sa-ti scoata prostia aia de siguranta...
Cu strabismul, cred ca e foarte bine ca i-ai spus Danutei, ca sa poata lua masuri. Trebuia sa-mi atragi si mie atentia, ca eu chiar nu-mi dadeam seama ca e ceva in neregula. Am luat pozele la puricat si se vede clar. Nu stiu unde mi-a fost mintea pana acum?!
Cred ca e foarte important sa vedem si sa corectam problemele copiilor nostri. Mai ales ca multe se pot indrepta de la varste fragede, cand copiii sunt micuti si nu constientizeaza defectele. Sunt chestii care le pot marca intreaga viata, mai ales astea fizice. E in puterea noastra sa ii ajutam si sa le facem viata mai frumoasa si mai usoara.
Uite, parintii lui B sunt extrem de conservatori. Genul "daca asa l-a lasat Dumnezeu"... Din pricina asta nu i-au pus aparat dentar lui B, cand era micut. Acum are o ditamai strungareata, chestie care l-a afectat cat de cat. Mai ales ca e ceva extrem de vizibil, nu o chestie minora intr-un loc mai ferit...

Micul Yannis creste mare

Asa,ca bine zici,mi-ai luat-o inainte si i-ai raspuns Roxanei...Cat despre strungareata,aici ai atins un of de-al meu,si eu am si-i cam mare si stau mai mult cu gura inchisa,mai ales in poze..asa ca stiu cum se simte al tau,in privinta asta.O sa fac tot posibilul,daca fata o sa-mi semene,sa nu sufere din cauza asta..iau masuri din timp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greyeras spune:

Buna fetelor!
Am venit si noi de afara, ne-am plimbat o tura si pe la parculet si a adormit. Acum astept sa se trezeasca ca sa pape.

DE cateva zile nu mai papa la fel ca inainte, in sensul ca inainte manca tot din castronel, acum nici jumatate nu mai mananca. Nu o fortez o las in pace, sper sa treaca perioada asta.
Cand ma laudam si eu ca a dormit fara trezire, aseara iar am avut show, daca o lasam din brate incepea sa urle, la mine in brate dormea fara probleme, la fel si cu patutul, daca se vedea acolo parca statea pe maracini. Iar cu mancatul noaptea alta problema, se trezeste cam la 3 ore si mananca cam 130 ml de lapte, nu stiu cum si ce sa-i fac sa nu mai manance noaptea. Ceva sugestii?
Si mai am o pasarica la cap, mai nou niste "prieteni" le-a zis altor "prieteni" ca fata noastra ar fi grasa. Voi ati vazut pozici cu ea, vi se pare grasa? Trebuie sa merg neaparat sa o cantaresc ca sa ma linistesc, mie nu mi se pare grasa si mie oricum nu-mi plac copii slabanogi.

Mamica de Ana-Adelina (24.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta36 spune:

Roxana stai linistita ca nu mi-ai creat nici un stres,eu iti zic merci,ca mi-ai spus.Si am vazut-o si eu,cand se uita la mine..un ochi e spre nas,altu-i centrat.Sper sa se corecteze,asa cum a spus si Ana,ca-n familie n-avem probleme cu ochii..

Va pup si fug,ca trebuie sa ajung la 3 la dentist!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greyeras spune:

Annisia am vazut ca ai descoperit ceva in neregula la Y cu ochisorii si imi place atitudinea ta in aceasta privinta, dar chiar dac ar fi sa aiba ceva la ochisori nu este legat de parinti sau de faptul ca voi aveti ceva sau nu la ochi. Eu iti spun din experienta, am avut miopie forte, am purtat ochelari pana dupa nunta mea din clasa I si ai mei parinti sincer nu si-au dat deloc interesul, asa ca atunci cand am putut singura mi-am facut operatie cu laser. Si sa revin Aduta a avut probleme cu ochisorii si mai are in sensul ca ii lacrimeaza si cand am fost la control mi s-a zis ca nu are nici o legatura problemele ei cu ce avem noi ca parinti, nu e ereditar. Si mie mi-ar fi placut sa am niste parinti care sa fi facut ceva la timpul potrivit.

Mamica de Ana-Adelina (24.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

pana la urma m-am captusit si eu zdravan,durere groaznica gat si cap, stare febrila, nas infundat, toate alea......
am fost cu ghighi la medlife, dimineata a avut manifestari ciudate si m-am speriat-da capul pe spate si-l misca stanga dreapta de cateva ori, s-a repetat chestia asta si ne-am imbracat si am plecat val-vartej, cica-s manifestari de de infundare a urechii cu muci, aspirare temeinica.la ORL nu era nimeni sa-i faca control, dar nu prezinta dureri la palpare si dr. pediatru a zis ca deocamdata nu-i cazul, insa i-a dat picaturi de urechi ( deja le cumparasem de ieri dar nu i-am pus pana acum). nu l-am lasat acolo la aspirat, am auzit urlete cand asteptam si nu vreau sa planga si al meu in halul ala, bebeul care a ieit era transfigurat de plans ), in plus am schimbat siropul Panadol cu altul ( n-am reteta-foaia e la tati la farmacie, chiar, astia folosesc doar niste hartii volante, nu tu fisa medicala, nu tu istoric al bolilor, nimic ! )si alte picaturi de nas si cam asta.
deocamdata el se comporta bine, eu si tac-su suntem varza de raciti, am trecut pe antibiotice deja.
ma bag la pat, multa sanatate va urez !

.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )

Mergi la inceput