Nazdravani de august - septembrie 2003

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Buna tuturor! Sa le iau pe rand:
Cristina wow, meriti aplauze, cu asa planuri marete si doi copii...e mare lucru! Sa ai noroc sa reusesti sa iti vezi visul cu ochii! Cat despre cerut iertare, si eu vad in Raducu o maaare mindrie sau nush cum s-o numesc, ca isi cere iertare doar cand crede el de cuviinta, deci cand e un motiv evident si nu are cum sa scape altfel, insa cand i se pare ceva "minor" nici gand...Mutu il cheama (fie vorba intre noi, uneori l-am pus sa ceara iertare, eu nu eram chiar sigura ca e de vina si s-a dovedit ca, copilul avea dreptate, ca nu avea motiv sa-si ceara iertare - eu cred ca astia mici au un simt al justitiei mult mai bine dezvoltat decat al nostru, care am fost obisnuiti de mici sa lasam de la noi si sa fim umili

Mihaela probabil ca stii tu ce zici despre suedeza, insa mie mise pare foaaarte indepartata de orice stiu. Parca germana are cuvinte asemanatoare englezei, chiar daca topica propozitiilor e de-zas-tru!!! Nu are nici o logica (dupa ce vii dintr-o limba latina). Sper ca totusi dupa o vreme sa-i dau de cap...eu imi dau sanse mai multe si prin faptul ca stau cu raducu si vrand nevrand prin expresii si cuvinte. E grea totusi tare de tot mama ei de germana .

Iuliana76 merci de urari si am admirat pozele cu fetele. Sa sti ica si eu te-as fi intrbat daca sunt gemene, asa par la prima vedere, netinand cont de diferentele de inaltime. Insa daca te uiti mai atent, iti dai seama ca nu sunt chiar asa identice, totusi seama ca doar sunt surori :-)

Ieri a fost zi libera aici (o sarbatoare catolica, nu stiu ce) si am fost in plimbare la cca 40 km de Viena intr-o localitate de agrement numita Neusiedl am See. Era racoare si batea briza, dar am stat totusi cam 2 ore sa ne aerisim si sa ne plimbam. Am facut si cateva poze noi, de acolo si din Viena, unde dupa-amiaza am fost pe Kahlenberg, un deal de unde se poate admira panorama orasului cand e senin. Pozele de aici inainte: http://family.webshots.com/photo/2663851280079514891NuaUnW
Azi Raducu e din nou la gradi, eu cu treaba prin casa si ma pregatesc sa plec ca peste 15 min am tren spre centru.

Ma duc sa si fuga la tren. Puuup

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 3 anisori :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Ma scoate din sarite reclama asta de la pampers.

Danat, si eu ma mir cind vad ca aici nu se bat copiii. Nu am auzit pe nimeni niciodata vorbind de asa ceva. Poate pe la virste de 2 ani sau mai putin, dar nu dupa. Eu nu stiu cum de in Romania se intimpla chestii din astea, dar cred ca violenta e "cultivata".

F. frumoase pozele...asa mi-e si mie de o duca prin Austria si Franta. O sa vedem cum facem la anul. Initial as fi vrut sa mergem in Maroc si Spania, apoi ne-am gindit ca e cam mare trambaleala cu plozii nostri, nu stiu exact cum o sa suporte fetele drumurile lungi cu masina etc. Ne-am gindit sa mergem in Paris, ca acolo, chiar daca se merge mult, macar nu stau copiii cu fundul in masina ore intregi. O sa vedem...sintem nehotariti.

Liliana, eu nu imi mai fac probleme cu mincarea. La Emma am incetat sa ma mai consum, ii dau cind cere, iar Diana e un copil care maninca orice. Acum 2 zile a trebuit sa fac de 2 ori mamaliga la cererea ei:).

Mihaela, felicitari pentru examen!!

Emma azi a avut ceremonia de graduare de preschool. S-a tinut in parcul de care apartine scoala. Mi-au placut ideile pe care le-au avut profesoarele...le-au luat formele corpurilor pe hirtie si apoi le-au lipit pe pereti unul linga altul. Au fost asa draguti...au aparut cu palariute de graduare rosii si galbene, au cintat cintecele si apoi au fost chemati pe rind si li s-au inminat diplomele de graduare. Emma era asa mindra si teapana cu palariuta pe cap...un ac daca ii bagai in fund si nu s-ar fi miscat. ...f. serioasa...nici nu zimbeamacar, deh, isi intrase bine in rol:)). Apoi cind a fost strigata pentru diploma, a mers tantosa pe scena si a spus, dupa ce a fost intrebata la ce kindergarten merge, ca merge la Gold River, apoi s-a dus si s-a asezat cuminte pe scaunel. Era mindra de nu mai putea. Apoi a fost picnic (fiecare parinte a contribuit cu mincare) si tortul care a fost cumparat de generatia urmatoare de graduanti (cei care au 3-4 ani acum). A fost f. frumos, copiii s-au hirjonit. Ta-su era si el mindru de nu mai putea:).

Din pacate s-ar putea ca prof. principala sa nu mai predea la scoala asta anul viitor ca nu prea vor sa ii mareasca salarul. Eu sint neagra de suparare...dar noi, mamicile, am zis ca sa mergem cu jalba la directiune si sa spunem cit de incintati sintem de ea si cit de mult am vrea sa fie in continuare la scoala asta (majoritatea din noi avem copii care incep preschool-ul anul asta...au 3 ani). Profesoara e la scoala asta de 17 ani si cica de fapt ea a infiintat programul asta.

Marti Emma si-a luat la revedere de la unele din profesoare de la gradinita de la mine de lafac., avind in vedere ca nu toate vin in vara la scoala. Au avut si acolo party, le-au cumparat la copii tort, suculet etc.

La scoala de la noi din cartier au party saptamina viitoare. Cu o zi inainte o sa aiba splashy day si o sa se balaceasca in apa. O sa le dea si acolo diplome de graduare.

Ma bucur ca Emma a fost fericita la scolile astea. Si-a facut o gramada de prieteni, a invatat o gramada de lucruri...experienta ei cu preschool a fost mai mult decit frumoasa. In vara incepe kindergarten...acolo o sa aiba teme de facut acasa, o sa fie treaba mai serioasa un pic. Am fost ieri la sedinta si ne-a zis cam la ce sa ne asteptam cind o sa ii testeze pe copii.

Trebuie sa mergem sa ii cumparam ghiozdanel ca ii trebuie pentru kindergarten. Ei, atunci sa vedeti bat in fund:) la ea.

Iuliana, noua (mie si fetelor) lumea ne zice ca sintem tripleti:). Nu stiu de unde si pina unde. In orice caz, multi ma intreaba daca fetele sint gemene.

Cristina, curaj cu scoala. Mie cel putin mi s-a cam acrit de scoala, dar daca tot am apucat-o pe dumul asta, ii dau bataie inainte. Din 33 de anisori citi am, 24 i-am petrecut in scoala...si inca mai am:(. Nu zpun ca nu face bine la cerebel, dar ....

Poze am sa pun zilele astea ca ne-am luat un aparat nou si tre' sa citesc instructiunile de descarcare in calc.

Gata, termin de scris ca plec la spital intr-o ora.

www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana

www.onetruemedia.com/shared?p=2351399f8c46a1ae170a0b&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaje 1,www.onetruemedia.com/shared?p=234cdd6e62ba9d04868ae9&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/shared?p=23501567911f18fe8b4543&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">3

www.webshots.com/user/musatii_2" target="_blank">musatii

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

ce devreme se ia vacanta la voi! maa, da' vorba ta, statea emma asa tzapana de parca avea mitra papala pe cap

l-am vazut si pe raduc, care e... mami in miniatura! unde era "marea" aceea? sau era un lac?

sa incep cu sfarsitul, in we am plecat singura la mama cu copiii... asa ca am reusit in sfarsit sa-mi fac curaj si sa plec la drum lung singura cu ei. nu va zic cat aveam inima si cat era golul in stomac, tot drumul au fost numai chiraieli ca andrei ii tot oprea dvd-ul lu iris, si-am ascultat genericul de la veronica de n-spe mii de ori... la intoarcere am schimbat strategia, am mancat de pranz si-am plecat imediat, in 10 minute dormeau amandoi, am pus ce muzica am vrut si am mers linistita pana la bucuresti.

pe 17 iunie avem si noi serbare. daaa... si fi-miu e greieras! asa ca acum ma fac costum de greiere, numa' sa-mi ziceti... cu vioara sau cu chitara? cum vi se pare mai ok? in rest, imi pun talentul la incercare, si sa vedem ce-o iesi din costumul de greiere.
si, ceva ce nu m-am asteptat... fi-miu ala nevorbaret deschide serbarea, ca asa a vrut el, sa fie primul care spune poezie. si cum nu a putut negocia, educatoarea i-a facut pe plac. asta imi si spunea, ca are o personalitate foarte puternica, si ca atunci cand vrea nu se lasa pana nu se impune... l-am intrebat si eu de ce... "pentru ca imi place sa fiu primul". eu n-am mai avut replica.
aaa, si acum am avut laude oficiale de la educatoare, cu inclinatia lui spre limbile straine, ca prinde foarte repede si sa-l incurajez.

gata, stop, e luni, zi de munca.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cristinamh

l-am vazut si pe raduc, care e... mami in miniatura! unde era "marea" aceea? sau era un lac?

E un lac mare, linga Viena, la 40 km spre granita cu Ungaria (linga vestitul outlet Parndorf pentru cunoscatorii romani in ale produselor de marca )

In alta ordine de idei, eu i-as pune lui Andrei chitara la costumul de greiere, asa mi-amintesc din filmul Mama parca, de cand eram copii, ca Florian Pittis era greiere si canta cu vocea lui Aurelian Andreescu cu o chitara in mana.

Cam atit sunt pe fuga ca trebuie sa fiu in 45 de min la gradi sa recuperez copilul.
pa,paaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Cristina - in loc sa te chinui sa ii faci costum de greiere, care oricum ii ramane mic, de ce nu inchiriezi un costum ? te costa 30 lei pt 24 h si ai scapat de munca ... sunt atatea firme care inchiriaza. Eu tocmai i-am luat un costum de taran(popular) ca maine e nu stiu ce olimpiada de mestesuguri si participa si fi-miu.
Daca vrei sa iti spun de unde da-mi un email sau un PM, sa nu fac reclama pe DC.

Anca si Sasha

Nazdravani de Aug-Sept. 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

sasha, sar'na, da-mi pe mail. acum e cam tarziu, ca deja am luat materialul si m-am apucat un pic de lucru, da' e bine de stiut pe viitor, ca cine stie de lighioane mai trb sa pregatesc. greiere e inca decent, da' ce fac cu urs, leu si alte cele!?

mi-a trecut deja jumatate din sejurul fara tati, si incepe sa fie relativ ok... adica constat ca am mult mai putin de munca...

si ce mai pot sa zic e ca-i minunat sa pot petrece mai mult timp cu copiii, sa-i vad cum se cauta si se joaca impreuna. mandra e o mare smechera, incepe deja sa-l joace pe fra-su pe degete, dar una peste alta, e minunat cu 2...

deja o iau pe aratura, asa ca va pup, ma duc sa ma culc!

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Imi cer scuze ca apar asa de rar dar dupa 2 luni si jumatate de cosmar cu controale, certificari, probleme ale unor prieteni si cautari de case/ banci etc... abia de azi pot spune ca am rezolvat circa si unpic din probleme... dar oricum ma bucur de ceva mai mult timp... in fine... mama e la herculane pana pe 7 iunie si pana atunci mai fac si o naveta cu copilul la socri un dus la 12,30 si un adus cadn ne intoarcem... ma rog de azi sper sa fie pe la 17,00

DanaT – mare bafta! Si sa te acomodezi usor iar lui Raducu numai bine – ti-am admirat pozele si voinicelul din ele!! Si are dreptate dragu de el! Si Alex in iarna mi-a spus ca ar fi mai bine sa ramanem la Viena ca e mai frumos si mai bine ca acasa. Mult succes in toate!
Nu t egandi ca Raducu are o problema. Si pentru el schimbarea ii aduce stree: o limba noua, colegi noi, etc. Dar ai sa vezi, tot raul spre bine.

Mihaela sa stapaniti sanatosi casa si sa va bucurati de minunile astea doua din viata voastra! Ai niste fetite superbe! Imi face totdeauna placere sa iti citesc blogul... si mai ales iti admir fotografiile.

Liliana, eu am avut probleme cu trigemenii. Din pacate fara laser si ultrasunete nu am scapat... Nu cred ca strica sa incerci. Sanatate si nu te gandi la Corega!
Sanatate multa Andrei

Iuliana, bafta multa! Si felicitari pentru copii asa ascultatori!

Cristina, si eu uneori ajung acasa si ma doare capul numai gandindu-ma ca Alex ma ia de odihnita, dar eu adorm pe mine inainte de a deschide usa... Asta e meseria de mamica, insa satisfactiile sunt pe masura, iar la tine duble!!!

Iuliana76, m-ai pus tare pe ganduri cu povestea cu sarurile... Oh Doamne, de la ce a facut copilul asa ceva? Ce ti-au spus!?
Superbe fetite ai. Le-am admirat pozele si se vede clar ca sunt surori... vorba Danei... aproape gemene... Sa fie sanatoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Si noi ne pregatim de serbare pe7 iunie. Ca mama e plecata il duc eu dimineata la gardi si am parte de un spectacol complet, zi de zi imbunatatit. Nu plange dar nu vrea sa plec de langa el! De luni incepand a parcurs etapele lui „o sa imi fie dor de tine, mami”, apoi marti mi-a recitat poezia de la gradi, miercuri a spus toata serbarea in romaneste, ca se facuse si 15 si eu nu plecasem de la gradi si ma suna barbatu-meu disperat... iar azi si –a mai adus doi copii si au canta impreuna! Dar a venit si sotul meu sa asculte si ... Of. NU a plans nici in prima zi cand l-am adus la gradinita la grupa mica, dar acum nu stiu ce are. Probabil pt ca nu am timp suficient sa stau cu el!
Si Alex e inalt are 1,14 cm si 19 kg, dar are copii mai inalti decat el in grupa si deja nu imi mai fac griji.
Apropos de faza cu batutul... Alex nu se bate si evita conflictele pe cat poate, daca nu se mai poate ii tine mainile copilului respectiv sau fuge... dar a luat-o pe coaja in toamna de la ofetita ami mare chiar sub ochii nostri – culmea venisem si eu si sotul meu dupa copil si era prezenta si mama fetitei care il altoia pe Alex... care il altoia ca nu voia sa se joace cu ea! Si mama, nestiind cine suntem, ii facea am impresia ochi dulci lui barbatu-meu! – ii spune sotului meu,ca si fetita ei se descurca cum poate! iar baiatul asta nou – fiu-meu era abia venit la graidnita cu pricina – trebuie sa inteleaga ca se stabilesc niste ierarhii!!! Mi-a venit sa o iau de cap! Cand am intervenit si a realizat ce gafa a facut a disparut rapid dar dupa ce a boscorodit ca unii parinti fac parada modei cu copii lor! Imi venea sa o bat, nu alta! Asa ca Dana, bucura-te ca ai scapat de asa ceva! Intre timp Alex s-a impus – apropos de ierarhii – dar ma gandesc la mama aia ce creier de maimuta putea avea sa isi educe copila astfel!
Cert e ca am hotarat sa il dau peAlex la karate din sept... nu dati cu rosii dar ma seaca sa stiu ca alti parinti isi invata odraslele sa se bata si asta mic al meu stie ca trebuei s evite conflictele si sa fie binecrescut...
La serbare – fac si pareta in romaneste si partea in enegleza si nu stiu cum vor sta ei atata cuminti- Alex are rol de aparator al mediului – spune un cantecel despre padure si mediu curat – are o poezie cu o gaina si o pisica si are o poezie in engleza – dar nu am citit-o si nici asculata-o... ca pareta cu serbarea in engleza nu a sustinut-o inca dimineata...
Ideeea e ca oricum, e un personaj solicitat care a invatat sa se incline frumos si care cat canta solo ia o poza de om serios... Te strici de ras!

Mergi la inceput

Intru pe fuga, ca nu pot sa ma abtin cand citesc ce scrie Carmen despre Alex si atitudinile de gradinita. Imi pare rau ca trece prin asa ceva acolo, stiu ca el nefiind agresiv simte acut orice agresiune si simte nedreptatea.
Nu vreau sa generalizez, stiu ca nu toti parintii (vezi exemplele de fatza) sunt asa, insa sunt atit de muuuulti care gandesc numai cu incat te ingrozesti. Daca mai demult imi puneam speranta pt viitorul acestei tzari in copilasii nostri, in generatia lor, ca macar cand vor ajunge ei maturi, peste 15-20 de ani se va imbunatati ceva, apai si aceasta speranta mi s-a darimat cunoscand majoritatea progeniturilor de la gradi si parintii lor. Si cica era o gradinita f buna aceasta unde a fost Raducu ...
Din nefericire, si eu m-am confruntat cu parinti care isi indrumau copiii sa ii bata pe ceilalti; Raducu a avut o astfel de confruntare cu un tatic al unei fetitze, cam ciudate de altfel, la un loc de joaca. La un mom dat, fetitza s-a dus si i-a spus lui taica-su ca Radu i-a scos un pantof (total fals, eu fiind linga el si vazand tot timpul ce face - fetitzei ii cazuse pantoful la tobogan, dar cred ca-i era frica sa recunoasca adevarul fata de taica-su). Atunci, taica-su a considerat ca cea mai buna metoda de a-si educa fata (!!!) a fost sa-i spuna "Data viitoare nu-l mai lasa taticule, da-i si tu una in cap, rupe-i gatul!"
Ori simteam eu prea acut rautatea si mitocania, ori nu sunt nascuta pt vremurile astea din tara noastra, dar am simtit cum fizic mi s-a facut rau la asa indemnuri. Mi-a stricat toata ziua aceea . Poate e mai bine ca ne-am confruntat cu asa intamplari...mi le amintesc... si-mi trece dorul
Si aici am vazut faze mai uritele in parcul de linga noi, in principal la copiii turci sau arabi, sa se impinga, sa arunce cu pietris unii in altii, dar in general se joaca ok cu totii.
Chestia cu ierariile nu o inteleg, vad insa ca se aplica si aici la gradi, dar nu de genul sa il bat pe ala mai nou, nu...dar deocamdata Raducu e la treapta de jos in ierarhia de la Kindercompany (asa se numeste gradi a lui) probabil pt ca e nou venit si nu il inteleg ceilalti. Ceilalti sunt mai prieteni intre ei, mai apropiati, isi poarta de grija, asa cum stiu ei, asta neinsemnand ca se poarta urit cu Raducu. Slava Domnului! Cred ca nici nu le-ar permite educatoarele. Sunt blinde si dragutze, dar ii tin in frau din vorbe...au un stil, ca as lua s ieu lectii de la ele

Mergi la inceput