Nazdravani de august - septembrie 2003

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Aoleu, dar ce s-a intimplat? Aveti diaree verbala?:))

Danat, felicitari pentru mutare. Sor-mea locuieste in Viena.

Am intrat si eu in examenele finale...le termin saptamina viitoare, iau vacanta pentru 3 sapt cind o sa plecam in plimbari, apoi o iau de la capat.

Azi am fost cu Diana la dentist la control...totul e ok, are dintisori frumosi, i-a dat cu fluor pe dinti, a miriit ea un pic, dar nu a plins, chiar a fost cooperanta. A plecat plina de stickere si cu un cadou si balon. Numai ca mie imi da bataie de cap copilul asta in fiecare zi cind vine vorba de spalat pe dinti. Nu sta si pace si face un scandal monstru. Daca nu ar fi periuta cu ultrasunete, nu stiu cum as reusi sa o spal bine. Urmatorul control e in decembrie si atunci o sa ii curete si dintisorii daca va fi nevoie.

Apoi am fost cu ea la un control la dr. generalist. Totul e ok, e sanatoasa tun, numai ca are 89.5 cm si dr. a zis ca e cam micuta si grasuta 15 kg. Cica la inaltime e la procentaj 12, iar la greutate la 75%. Apoi i-a facut testul de TBC ca asa cere gradinita la care va merge si i-a luat si singe din minuta sa ii faca analize. La testul de TBC nu a plins deloc...chiar a fost f. cuminte, dar la luat singe a plins cam 1-2 minute, dupa care i-a trecut. Si Emma avea aceeasi inaltime si nici acum nu e f. inalta, ba chiar cred ca e sub average. Miine am programare cu ea sa ii faca si ei un vaccin ca intra in setul de vaccinari, plus ca ii trebuie si ei sa il faca inainte de a incepe in august clasa pregatitoare. Nu va zic ce scandal pe Emma ca ea nu are stickere de la dr, ca vrea si ea sa mearga la dentist (daca va puteti inchipui:)). Avea niste lacrimi care i se pmpleteau in barba:). I-am facut si ei programare in iunie pentru check-up-ul de 6 luni si azi i-am dat la scoala poza Dianei facuta de assitenta la dentist sa o sharela scoala la copii. Ei, atunci s-a mai lnistit, dar tot botoasa era.

La noi Diana cea care nu se scapa deloc...Emma mai scapa cite o picatura de pipi in chilotei cind e f. ocupata cu joaca si uita. De Diana chiar sint f. multumita ca am acusi un an de cind am terminat cu diaperii.

Pe mine Emma ma dispera cu hainele...face mofturi, nu vrea deloc pantaloni, vrea codite impletite sau neimpletite etc si dupa ce termin cu ea incepe Diana. Pe bune, eu dimineata nici nu am timp sa ma machiez. Machiatul meu se face in masina in oglinda, conducind in acelasi timp.

Dana, sint f. multe posibilitati aici, bani sa ai. Duminica le-am dus pe fete la teatru de papusi Hansel si Gretel. Ce le-a mai placut si au tipat, in special Emma care ii arata lui Gretel unde e vrajitoarea etc. Am facut si un filmulet, dar nu stiu cit de bine se vede.Bafta la dizertatie!

Diana pedaleaza la tricileta de nu are aer. Emmei i-am cumparat bicicleta de 16 inch - mai mare cu roti ajutatoare, dar nu stie sa mearga numai pe 2 si nici nu o fortez. O las in ritmul ei. Felicitari lui Sasha!

Emma nu are prieteni imaginari, dar se joaca pretending f. frumos cu Diana, iar Diana vine toata ziua cu papusi la noi sa "talk", adica sa vorbeasca ea cu una si eu cu alta:). Ne-a innebunit, nu alta:).

Liliana, si mie mi s-a rupt o bucatica de masea si nici nu stiu cind o sa ma duc la dentst. E musai sa o fac in cele 3 sapt. de vacanta, ca apoi chiar nu stiu cind.

Cristina, eu nici nu vreau sa ma gindesc la paduchi...ma apuca mincarimea numai cind ma gindesc la ei.

Tigresa, felicitari pentru bebelus!!

Mihaela, sa stapiniti sanatosi casuta...e f. frumoasa.

Vorbeati de dormit copii singuri in pat? La noi fetele si acum ne viziteaza si nici nu adorm singure deloc...tre' sa fim cu ele in pat:(. Azinoapte Alex s-a culcat pe la 3 ca a avut de lucru si eu m-am trezit cu amindoua mindrele in pat pe la 2. Acu' 2 seri am gasit-o pe Emma dormind la picioarele noastre.

www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana

www.onetruemedia.com/shared?p=2351399f8c46a1ae170a0b&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaje 1,www.onetruemedia.com/shared?p=234cdd6e62ba9d04868ae9&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/shared?p=23501567911f18fe8b4543&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">3

www.webshots.com/user/musatii_2" target="_blank">musatii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Ca sa vedeti ce chef de invatat am eu. Uite cum stau de la prima ora pe forum. Ca-n vremurile bune, ce mai!

Asaaa....

Iuliana, felicitari pentru cumintenia Dianei la dentist. Uite, pana si pentru chestia asta te admir. Ai gasit timp sa le faci acest control. Aici nici nu mi-am pus problema, recunosc.
Deci mai ai foarte putin si termini examenele. Fericito!
Nici fetele mele nu sunt inalte, dar nici grasute nu sunt. Oana are 103 cm si 16 kg, iar Roxanica are 88 cm si 11 kg.

Cris, e bine daca e asa cu Iris.
Si Roxana cere la olitza, ba chiar ii face placere sa stea pe ea, dar nu o pun de fiecare data de cate ori vrea ea fiindca de multe ori cere numai de placerea de a sta in poponelul gol.
Oana nu mai face de muuuulta vreme, nici nu mai tin minte. Ah, ce bine. Si nici la olitza nu face, nu vrea, cica ea e mare.

Poate apar si Tigresa, Roisin, Sisi, Oana... ca mi s-a facut un dor de gashca noastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Buna din nou fetelor, dar ce mai "creste" subiectul, ca pe vremuri:-) Multumesc pentru gandurile bune transmise!

Chiar daca aparent nu am nici o treaba din cauze de lipsa de job, treburile n ustau asa, inca am de despachetat si aranjat lucruri, treaba pe care nu o pot face cand Radu e prin zona pt ca isi baga nasul in toate si se joaca aranjandu-le in legea lui, deci ce fac eu strica el imediat. Ca in legenda mesterului Manole ma simt. Si nu numai in asta, sunt multe aspecte de vreo 2-3 luni care ma aduc la limita nervilor, de-mi vine nush ce sa-i fac: face exact INVERS decat ii spun, ba mai adauga si o boacana, strica ceva definitiv, sau pateaza sau cate si mai cate. Eu nu stiu cum or fi altii la varsta asta dar aveam si eu niste "pretentii" ca se apropie de 5 ani, cand colo, parca e spre bebelush
De ex ieri s-a dus la tunerul lui tacsu si l-a butonat ce l-a butonat pe toate posturile de radio sa gaseasca muzica pina a dat odata volumul la maxiiiiim de te usturau urechile si nu l-a mai putut da inapoi spre mic, cred ca l-a dat peste cap, ca nici eu nu mai reuseam apoi sa-l aduc la minim (eu in timpul asta spalam niste vase si eram cu spatele, spunandu-i sa-l lase in pace). M-am chinuit ceva vreme sa il butonez, sa apas mai tare poate, poate prinde un click si se da la volum mai mic, am reusit, dar zau ca m-a apucat plinsul de ciuda. Ciuda ca nu-l pot stapani, ca nu-l pot controla sa nu faca de-astea, pt ca apoi oalele se sparg si in capul meu ca nu sunt in stare sa-l supraveghez,iar la prostii dintr-astea m-as supara si eu. Asta e doar un exemplu, nu mai zic in magazin ca incepe sa traga de toate marfurile de pe raft, ca vrea si el ceva dulce, si ajung la compromisul de a-i promite ca daca e cuminte in magazin ii cumpar la sfarsit ceva Nu face faze gen super nanny, adica nu ajunge la dat cu fundul de pamint, Doamne fereste, dar nu stiu ce e cu comportamentul asta, pe care nu il avea acum sa zic 3-4 luni.
Ma gandesc ca o fi si perioada cat a lipsit taica-su de acasa (el lucreaza de la sfarsitul anului trecut in Viena si a venit ca la o luna acasa pt 2-3 zile), deci a lipsit autoritatea paterna, in plus, din cauza otitelor repetate de la gradi, de vreo 2 luni nu l-am mai dus ca stiam ca oricum plecam si-l retrag, deci nici macar farima aia de disciplina de gradi nu i-a mai impus-o nimeni, a stat numai cu mine si mama mea, deci 2 pers cu care se alinta, sper ca astea sunt motivele si poate se vor atenua odata cu inceperea gradinitei.
Tare as fi curioasa daca si alti baietei de varsta lui au faze din astea de personalitate immeeeensa.
Si, ca sa nu spun numai "de rau" recunosc are si parti foarte bune, care ne lasa cu gura cascata, retine multe neasteptat de repede, sa nu fie de deochi, are indemanare (cand vrea!) de ex a facut un spiderman-lego singur, acela fiind pt copii de 6 ani, si recunosc eu neputand sa-l dibuiesc pina la capat. Sau alte chesti ide gen. Am invatat singuri acasa cate ceva in germana, si a fost nevoie doar odata sa-i zic si apoi iti repeta si peste mai multa vreme vezi ca a retinut corect. Si multe altele, care ma fac foarte fericita, dar tot imi vine sa dau cu el de pamint cand stie ca ma scoate din sarite si totusi face rele

Cam atit de data asta, ca asta e subiectul fierbinte pt mine, care imi toaca nervisorii zilnic. Altfel, incercam sa ne obisnuim cu imprejurimile, sa gasim locuri de joaca, sa ne integram...
Cateva poze de zilele astea aici http://family.webshots.com/photo/2042577040079514891fRqNbD

Va pupam!

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Mergi la inceput

Dana, si Emma are 104 cm. Ce sa-i fac, mai mult de atit nu am ce sa le fac...seamana cu ta-su care a fost taaaare mic in copilarie. Nici in fam. mea nu sint persoane f. inalte. Eu si cu taica-miu ce sintem mai inalti, la restul le scuipam seminte in cap:).

Si eu la fel ca tine cu cheful de invatat:(. Miine am examen si eu frec menta pe internet, dar simt ca nu mai pot...am nevoie de o pauza:(.

Danat, m-am uitat la pozele voastre si m-au apucat si pe mine amintirile de acu' 8-9 ani cind am fost la Viena....eheeee, tinerete:). Eu ce sa spun, la noi se cunoaste ca Emma a mai crescut. Ma mai inteleg si eu cu ea si asculta de vorba buna, mai avem si noi "secrete" ca sa o pacalim pe Diana. E mult mai usor....am si eu mai multa rabdare ca au crescutsi ele maimaricele, nu se mai bat continuu. Emma inca face scandal in magazin ca vrea tot timpul sa i se cumpere ceva, dar in general cind e si cu sau numai cu ta-su. La mine stie ca nu functioneaza. Ta-su e f. permisiv....asta e, dar ma bucur ca ele stiu ca el le alinta si ca e tata bun, chiar daca rolul meu e de balaur:)....unul dintre noi tre' sa fie si asta, ca daca as fi si eu ca ta-su, nu stiu unde am ajunge.

La Emma e problema ca nu apreciaza ce i se cumpara...de la jucarii pina la chiloti. Considera ca i se cuvine. Nu stiu exact daca e vorba de apreciat, ca nu cred ca intelege ea exact la vrista asta ca ta-su munceste pe brinci ca sa ii faca ei toate mofturile. O data m-a suparat tare ca mi-a zis ca ea vrea o casa mai mare si mai frumoasa si o curte in spate mai mare ca a ei nu-i place. Ei, ea inca nu a avut de a face cu persoane care locuiesc in case mici si saracacioase sau apartamente, sau cu persoane care de abia isi duc traiul. Nici nu cred ca si-ar da seama de diferenta. Oricum, incerc si eu sa ii explic ca nu tot ce vede se maninca, ccc ca sint si oameni saraci etc. E inca mititica, nu pot sa cer f. mult de la ea.

www.onetruemedia.com/shared?p=2351399f8c46a1ae170a0b&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaje 1,www.onetruemedia.com/shared?p=234cdd6e62ba9d04868ae9&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/shared?p=23501567911f18fe8b4543&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">3

Mergi la inceput

Iuliana, tu examen maine, eu poimaine, si uita-te la noi cum stam pe net. Vai, vai, vai...

Aha, deci mandrele noastre sunt cam la aceleasi inaltimi. TZUPEL (vorba Roxanei!).

Mai, noi din fericire nu avem deloc probleme cu somnul. Adica fetele dorm noaptea intreaga, la ele in camera. Ah, ce bine este. (Cu toate ca, recunosc, cred ca imi veti da dreptate, de cand am devenit mama nu cred ca am avut o noapte in care sa dorm profund.)

Danat, sa stii ca i-am trimis si lui Cosmin linkul catre pozele voastre si comentam cu el ce de verdeata, ce locuri de joaca, ce curatenie...
Ah, ce frumos!
Felicitari si, sincer, va doresc numai bine acolo.

Mihaela, si la pozele voastre ne-am uitat de acasa.
Trebuie sa recunosc ca m-a impresionat in bine tot ce am vazut acolo, casa voastra, zona, tot. Mi-nu-nat!

Fericitelor!
Si eu care ma chinui sa ma mut macar intr-un apartament cu 3 camere... si nu reusesc.
Apropo, deseara ma duc sa vad un apartament.
Dar cere mult, nu stiu daca pot sa negociez convenabil. Eiii, macar ma duc sa vad, nu?

Hai ca ma apuc de treaba.
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

ioooooi, frate! chiar ca am facut o viroza verbala ceva, ce-o fi cu noi??

dana, pai macar sa visam frumos daca inca nu putem sa ne mutam. eu m-am suparat aseara pe amandoi, ca s-au batut, si le-am zis ca nu mai dorm cu ei. andrei facea planu, "om mare cu fetita si om mare cu baietel"... no, gresit, i-am zis ca oamenii mari impreuna, si fetita cu baietel in patul lor. au fost tare bosumflati, da' m-au scos din minti... dar macar am putut sa dorm, caci cu ei in pat nu dorm de grija... care unde migreaza, daca sunt inveliti, daca li s-a ridicat pijamaua si dorm cu burta goala...

danateu, legat de spectacolul de-acasa, cred ca e normal... plus ca am impresia ca e si putin plictisit, poate ii lipseste compania copiilor. si atunci isi face de lucru. nu ai cum sa-i dai ceva de facut? eu i-am pus sa steasrga geamuri, au fost in delir... cat de importanti erau si ce treaba buna faceau. iris vea mereu sa faca ordine in dulap, si are voie numai la ea. normal ca acolo arata ca bagate cu furca, dar macar scapa celelalte.
la magazin am rezolvat altfel. dulciuri luam, dar daca nu stau ingerasi, la casa le dam inapoi. acum depinde cata inima ai sa faci asta, dar dupa 2-3 avertismente, duceam ciocolata inapoi si ieseam din magazin. a mers, acum a devenit cooperant, ii spun ce avem pe lista si ma ajuta sa le pun in cos, sau ii dau lista si pixul sa se gandeasca el ce n-am luat.

acum sa va zic... ca ma ia spaima cand vad chestii cu examene, ca la toamna vreau si eu la scoala. si mi-e frica, nu stiu daca o sa ma descurc...

acum mi-e frica si de cele 3 saptamani care urmeaza. tati pleaca in delegatie, nu vine nimeni sa ma ajute, mama are servici, soacra-mea are gaini in curte, si o sa fiu singurica cu amandoi. ma ia groaza, si multumesc la toti sfintii ca am carnet, chiar nu stiu cum faceam eu cumparaturile cu 2 copii de mana.

PS: troc la gradinita: mami, pot sa iau 2 masinute azi? <de ce mami?> pau mircea nu-mi da si mie avionul lui daca nu-i dau doua masinute la schimb!

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Iuliana pai daca prinzi curaj, poate mai vii la Viena daca ai fost tocmai acum atita timp :-) Poate ne vedem si noi putin cu ocazia asta. Cat despre comportamentul lui Raducu, ce sa zic, ma mint si eu frumos ca lasa, o mai creste el si trec si fitzele astea de interesant, iar daca ma gandesc la ce povestesti tu, uite ca are o bila alba, el niciodata nu a facut figuri legate de somnic singur la el in camera. Baiat bun

Dana-ene sa stii ca noi locuim cu chirie aici, intr-un apartament in sectorul 12 al Vienei, iar chiriile sunt zdravene, ca mai peste tot in strainatate. Insa compensam si noi partial cu ce luam de-acum pe cel din Bucuresti pe care l-am inchiriat mobilat si curat, si sper sa ne descurcam dpdv financiar. Acum munceste doar sotul meu, iar veniturile pt inceput nu sunt ceva nemaipomenit (cand vii din Europa de Est esti clar mai prost platit decat un austriac care ar ocupa aceeasi pozitie). Oricum, nu din considerente financiare am ales noi sa venim aici, si sper sa facem fata, Doamne ajuta! Poate dinafara privita, situatia pare super-roza, insa dinauntru nu e chiar asa. Inceputurile sunt grele oriunde (am invatat zicala asta in germana "alle Anfang sind schwer") si treci prin tot felul de stari...de la melancolie legata de cei dragi lasati departe, la fericire ca esti cu familia ta intr-un loc mai civilizat si ca, poate, ii vei putea oferi copilului un viitor normal.
Stiti ce imi place mult de tot aici? Ca nimeni nu se baga in treaba nimanui. Cel putin deocamdata, nu am intalnit persoane, oricunde, in parc, magazin, etc, care sa-si dea cu parerea despre ce faci, despre copil, despre orice. E nemaipomenit! Chestia asta cu bagatul in viata altuia si contorizat ce face unul si celalalt mi-a displacut intotdeauna la poporul nostru.

Cristina eu incerc sa-i dau diverse preocupari lui Raducu, insa ori le refuza din start, ori face asa niste timpenii ca mai muncesc si in plus. Raaareori face chiar ce ii dau si bine. Parca ia totul in joaca. Cred intr-adevar ca-i lipsesc copiii.
Si de aceea, mi-e teama ca de Luni cand va merge la gradi sa nu ia totul in joaca, sa nu-i deranjeze pe ceilalti, sa ne facem de ras ca si cum ar fi un Becali venit in Viena Aici copiii sunt f civilizati, nu stiu frate cum or face parintii, dar nu auzi urletele alea de jungla ca la noi, se joaca, mai tipa dar parca in limite rezonabile. De asemenea, nu se baga unul in altul la tobogan, stau cuminti la rand, chiar pt asta Raducu a primit niste priviri urite de la copii mai maricei care erau bruscati de el. Se uitau ca la unul venit din padure si-l boscorodeau in germana. Eu incerc sa-l domolesc, el saracutul isi scoate pirleala de drag de copii.

Vom vedea....cu Dumnezeu inainte!

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 3 anisori :-)

Mergi la inceput

Da, danateu, si eu sint f. multumita aici ca nimeni nu se baga in viata ta. Asa m-am enervat asta vara in Romania cind comentau ca fetele merg in carut kmetri intregi "ca sint mari, ar trebui sa mearga pe jos" etc si etc. Sau "dar fetele sint facute cu un chinez?" (ca sa iti poti da seama de cultura romanului) si alte chestii din astea. Aici copii sint civilizati si chiar daca se intimpla ca fetele mele sa fie bruscate, intervin doar in cazul in care e nevoie de interventie urgenta, altfel le las sa se descurce ele sau intervin la parinti. Oricum, parintii stau cu ochii pe copii mai tot timpul. Mie impresia cea mai proasta mi-au facut-o romanii in avion....daca nu au baut sticle intregi de vin si mai si cereau continuu sau bauturi tari si faceau galagie, unii chiar au varsat bauturile pe ei. Imi venea mie sa intru in pamint de rusine.

Am fost cu Emma la dr. A fost f. incintata ca i-a dat sa isi puna pe ea o rochie de unica folosinta pentru control(asa cum a vazut ca imi pune mie cind ma duc la controlul ginecologic). I-a luat presiunea arteriala, i-a verificat vederea (a pus-o sa citeasca litere la dierite distante) si vede perfect, a cintarit-o si masurat-o. E sanatoasa tun...are 103 cm (nu 104 cum credeam, dar ce mai conteaza) si 17 kg. E la 20% la inaltime si 40% la greutate, dar dr. mi-a zis ca arata f. bine pentru inaltimea ei si se dezvolta normal. Emma a fost f. cooperanta si cu zimbetul pe buze continuu, a primit stickere si o carticica. I-a facut 3 vaccinuri si nu a zis nici pis, daca puteti sa credeti...pentru ca, oc itez, ea e "a big and brave girl care merge la kindergarten":). A si zis asistenta ca si-ar dori ca toti copiii sa fie asa cuminti ca ea:). Overall, am fost f. mindra de ea si ea de ea insasi:).

Apoi am fost si am depus dosarul pentru Diana la scoala pentru anul viitor. Va merge 3 zile la o scoala si 2 la alta. Ea stie deja profesorii ca sint profesorii pe care ii are Emma acum. Si de abia asteapta sa mearga si ea sa "share" jucarii la scoala asa cum vede ca face Emma:).

Gata, m-am carat...in juma de ora ma duc la scoala ca am examen si parent-teacher meeting pentru Diana sa discutam despre progresul pe care l-a facut semestrul asta.

Mergi la inceput

'Neatza!

Iuliana, bafta la examen.
Am ramas si eu uimita de Emma la doctor, spui ca si la vaccinari a fost cuminte, pai e de toata lauda. Bravo ei! Intradevar "brave girl". Pai a mea Oana ar incepe cu urlatul numai daca i-as povesti despre intentia de a merge la doctoritza.
Sa lauzi fata si din partea mea.

Cris, foarte dragut cum va organiza la somn Andrei. Smecher, puiul!
Vrei la scoala? Pai, inscrie-te. Nu e usor, nu pot sa mint, dar daca e nevoie sau iti doresti cu adevarat, nu amana mai mult decat trebuie. Nu va fi mai lejer pe mai tarziu, dimpotriva.

Danat, cred ca inteleg prin ceea ce treceti voi acolo, dar mai cred ca Austria are ce sa va ofere si merita sacrificiile. Asa cum ai spus chiar tu, de altfel.

Mergi la inceput

Dana, am laudat-o si la scoala ca a fost curajoasa...s-a dus si i-a aratat profesoarei cite vaccinuri are.

Ieri am discutat si cu profesoara Emmei de la mine la fac. despre progresul ei. Numai cuvinte bune mi-a spus. De fapt discutia a inceput asa: prof - "nici nu prea stiu ce sa spun decit lucruri f. bune despre Emma etc etc." Mi-a spus ca sa ii incurajam dragostea pentru carti. Pai, normal ca si asta fac...cine se duce la biblioteca si ia cite 20-30 (nu exagerez) odata. In fiecare seara citim cite 2 carti noi, le comentam etc. Am pus eu limita asta de 2, altfel ele ar vrea si 4-5 daca s-ar putea, dar nu mai am eu putere si pe ta-su nu il vor de cititor:( ca cica nu citeste frumos:)-carti noi, le comentam etc. Am ceva timp de cind nu mai cumpar deloc carti pentru ca nu are rost. Biblioteca are mii de carti pentru virsta lor. Mi-a dat si un dosar cu poze si comentarii despre activitatile Emmei etc la diferite aspecte de dezvoltare (cognitiv, fizic, interrelational etc).

Azi am primit scrisoare de la prof. de la gradinita la care merge luni, miercuri si vineri dimineata. Prof. e stricta si tine mult la disciplina si e o perfectionista...nu ti-ar spune lucruri bune ca sa te maguleasca nici sa o pici cu ceara pentru ca e f. corecta. Mi-a scris asa: "she is very bright, learns new concepts quickly and confident of her abilities." Acum vreo 2 saptamini cind m-am dus sa o iau acasa, Emma a venit cu hirtia pe care lucrase in ziua respectiva si am intrebat-o, fara sa ma uit la hirtii, daca a luat Very Good (pentru ca numai Very Good ia, nu a luat un Good de la inceputul semestrului si m-am uitat si la foile celorlati copii; ea e printre singurii copii care ia de fiecare data VG). Profa a inceput sa rida si mi-a zis ca "she has a very nice handwriting and a very good comprehension, too". Am fost tare mindra de ea.

Cristina, Andrei ar trebui sa vina la Emma sa ii coloreze hirtiile:). Ei ii place tare mult si coloreaza f. frumos.

Eu la ex. de ieri am luat 100%. Am terminat cursul cu 99.66%. Mai am 2 to go si dau de baut...deja incep sa resimt (si eu si copiii saracii) stresul prin care trec acum cu examenele finale. Simbata si duminica il trimit pe Alex de acasa cu fetele sa termin de invatat. marti am celalalt examen si portofoliul la engleza de predat. De fapt la asta am de lucrat mai mult.

La reviewul Dianei, mi-a spus si de ea numai lucruri bune, e cuminte, ascultatoare etc numai ca e un pic mai salbaticuta (deh, de abia face luna viitoare 3 ani, deci e normal), dar a facut si ea progrese in relatiile interpersonale cu alti copii si in special profesoare (sint 4 profesoare in clasa ei si mai vin si studenti care fac practica acolo). Oricum, ea a fost f. atasata de mine si procesul acomodarii la scoala a durat mai mult la ea decit la Emma.

Mergi la inceput