Nazdravani de august - septembrie 2003

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Mai fetelor, din ce citesc, bag seama ca abia incep smecheriile si exprimarile de personalitate. De-acum sa ne tinem...
Sa va povestesc o faza, ni s-a intamplat in premiera si de aceea sunt inca uimita de ceea ce pot astia mici. Ieri pe drumul spre casa dupa gradinita, incepe Radu si-mi povesteste ca au fost la un loc de joaca intr-un parc aflat la 5 min de gradinita, si ca doi copii (dintre cei cu care se "intelege" el mai bine) unul de 5 si celalat de 3 ani, au plecat din parc si s-au pierdut. Zic:".. cum mami, au plecat? Pai nu aveau voie sa iasa din locul de joaca" Zice" da, au plecat si gata! Au traversat pe la semafor, au asteptat ca era rosu sa nu-i calce masina si apoi au venit la gradinita si au sunat la usa" (deja incepuse sa mi se para cusuta cu ata alba) dar am continuat totusi: "Si Erika (educatoarea) ce a facut, n us-a speriat ca nu mai erau la joaca?" "Ba daaaa, s-a speriat si i-a certat cand au venit inapoi"...hmmm, nu mai stiam ce sa cred. Detaliile erau cam multe insa reactiile pe care mi le povestea despre educatoare pareau veridice. Nu mai zic de tonul "ingeresc" de convingator al lui Radu cand povestea....Bulversata fiind zic musai sa intreb maine educatoarea. Zis si facut. M-am dus dimineata cu textul in germana invatat ca sa ma inteleg cu femeia (ea nu stie o boaba engleza) Reactia educatoarei? Masca, dentist, ramasa muta A zis ca nu se intampla asa ceva, ca nici pomeneala...mi-era si jena ca parca as fi acuzat-o indirect ca nu e atenta cu ei. Mi-am certut scuze si i-am zis ca asta e probabil din cauza varstei cand fantasmagorizeaza la greu, insa nu stiam ca a si inceput De-acum nu stiu cand sa mai cred si cand nu...

Carmen super super tare Alex cu "icorijibila". Si Radu mai foloseste cuvinte invatate la desenele din Ro, insa ale noastre sunt mai soft.
Sanatate sotului tau si voua!

Iuliana multumesc de link si parola, super pozele, ca de obicei, de fapt! Foarte frumoase printesele!

Hai va pupam!

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 3 anisori :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Haha Dana, faze din astea Silvia imi face demuuuult! Pana m-am prins cum inventeaza tot felul, am crezut-o si eu . La noi a fost o poveste din asta in toamna, cand mi-a povestit Silvia ca au fost la biblioteca de la camin, cu autobusul si au trecut pe langa scoala Dianei, a vazut-o pe Diana in clasa, pe geam cu profesoara si si-au facut cu mana. Eu am crezut, noroc ca am intrebat-o pe Diana si nici poveste...apoi am aflat de la profa lor de romana care fusese in ziua precedenta la biblioteca si ea...copiii fusesera intr-adevar la biblioteca, la teatru, dar pe jos. Restul a fost tot nascoceala. De asta spuneam eu de Silvia ca pluteste undeva, nu e cu picioarele pe pamant! Dar eu o cunosc deja, mi-a mai servit din astea si am inceput sa verific, nu stiu cand fabuleaza si cand nu, asa de veridice sunt povestile ei . Uneori le si combina (adevar cu inventie) si atunci chiar nu stiu ce sa aleg...
Eu tot o astept sa coboare in lumea reala, dar probabil atunci o sa-mi para rau, ca prea m-am obisnuit cu povestile ei .

iuliana, superbe printese, toate 3!

cristina, acum chiar e baietel Andrei, are o mutritza dulce!

Carmen, multa sanatate va doresc...ooooffff!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Hei, Cristina, m-ai facut sa rid cind ai pomenit de calmul Emmei.

De ziua Dianei, cind am dat sa ii fac poza, singurica si prima, bineinteles, pentru ca ea era sarbatorita...sa fi vazut ce bot a facut Emma si cum ii stateau lacrimile in ochi sa ii curga. Nu mi-a spus deloc de ce e suparata...ci da-i bot si bot. Pina nu i-am adus pantofii cu toc, nu s-a linistit. De abia seara mi-a spus de ce a fost suparata: pentru ca ziua ei trebuia sa fie prima si nu a Dianei ...asta dupa ce am avut multe discutii pe tema asta:(. La tortul sora-sii nici nu a vrut sa stea. Pina la urma nu a avut de ales, dar nu a mincat deloc din el...mincasera cu juma de ora inainte pizza, deci e oarecum de inteles. La cadouri si acolo gelozie: a primit Diana un baby Belle si Emma nu a vrut sa i-o dea deloc sora-sii. Nici macar nu a lasat-o pe Diana sa isi atingia cadoul, pina nu am intervenit pentru ca nu mi s-a parut normal. Vreo 2 zile a durat nebunia asta. L-a pus pe ta-su sa sparga porculetul cu bani ca ea are bani acolo sa isi cumpere si ea baby Ariel ca e si ziua ei.

Nu stiu ce sa ma fac cu accesele astea de gelozie ale ei. Mi-a si fost mila de Diana, care isi luase numai o papusica pe care o primise cadou, ca restul a shared cu Emma. M-am suparat tare pe Emma si chiar a trebuit sa ii iau cu forta jucariile din mina ca sa i le dau si Dianei macar sa le atinga...deh, erau cadourile ei.

Cristina, pinata nu s-a spart pina la urma. Saraca Dora era cit pe ce sa fie decapitata:), dar bomboanele tot nu cadeau. Era si normal ca aia nu era pinata de dat cu bita ci trebuia sa se traga de sfori ca sa cada bomboanele, insa eu am vrut sa o ciomagim intii. Asa ca kinderii au tras de sfori in cele din urma...e si o poza facuta.

Nici Emma nu se sterge la fund cind e acasa. Cind sint numai eu, ma striga pe mine...uneori refuz (depinde de dispozitia mea sufleteasca:) ca sa o determin sa se stearga singura, alteori ma execut. Cind e si ta-su acasa, il striga numai pe el ca ea stie ca nu va fi refuzata:). Cind se sterge singura, tot trebuie sa mai touch up eu ca nu o face bine. Pe diana o sterg eu de amindoua...la pipi se mai sterge singura. Ea, in schimb, nu il striga peta-su ca nu il vrea deloc...decit atunci cind are ceva de capatat de la el si eu o refuz sau cind e suparata pe mine. Mari speculanti mai sint copiii astia.

Eu, drept sa spun, nu vreau sa ii cada dintiorii Emmei asa devreme. Daca s-ar putea, bine ar fi sa ii cada pe la 6 ani sau dupa. Si ei i-au iesit primii dintisori la 5 luni.

Emma nu fabuleaza deloc...e f. cinstita si nu spune minciuni. Mai fura din cind in cind ciocolata si se ascunde si maninca pe din dos. Uneori o descopar pentru ca gasesc hirtia de la ciocolata aruncata pe sub scaune sau in locurile ei de joaca. Eu insist mult pe a spune adevarul si nici eu nu spun minciuni si nu o pacalesc. Emma e f. practica si destul de realista si vad ca si Diana e la fel (si eu:). Maica-mea ne-a pacalit tare mult cind eram mici...ne cam ducea cu zaharelul... si asa dezamagita mai eram. Ba chiar incerca sa ma invete cum sa o pacalesc pe Emma zicindu-i mici minciuni. Eu nu am fost de acord, chit ca se lasa cu scandaluri din partea Emmei. Acum fabularea nu e o minciuna, e doar imaginatie:)...asa ca sa nu ma intelegeti gresit.

Eu inca le vad mititele pe ale mele. Pe Emma ceva mai mare si uneori mi se pare ca sint nedreapta ca am ceva pretentii mai mari de la ea. Si cind avea 3 ani si Diana 1, mi se parea mare...acum o vad pe Diana de 3 ani si ma uit in urma si imi zic...ce nedreapta am fost cu Emma...era doar un bebelus mare. Asa ca acum incerc sa nu am mari expectations de la ea. Bine, are 5 ani, merge la kindergarten si deja incepe si ea sa intelegeaga ca e fetita mare si ca s-au cam dus timpurile cind era bebelus. Ea asociaza timpul cind era bebelus cu parul scurt. De multe ori imi zice: "mama, mai tii minte cind eram bebelus si aveam par scurt etc etc etc."

Pe 28 iunie Emma are din nou spectacol pe scena la balet. Nu stiu care e tema exact (din cauza ca se duce Alex cu ea la balet si el e cam in plop cu chestiile astea), stiu doar ca o sa aibe o haina de ploaie si cizmulite din material moale, ceva gen mushama.

Si Emma e grijulie cu microbii, dar de multe ori trebuie sa ii amintesc eu sa se spele pe miini. Liliana si Carmen, aveti grija sa nu se transforme in obsesive-compulsive disorder. Dupa cite am inteles, nasul Dianei are ceva de genul asta si se spala f. des pe miini. Va mai amintiti de vara aia a mea care venise la mine si ridica cu vf. degetelor sau cu un servetel robinetul de la chiuveta...de parca la mine e jeg in casa. Acasa la ea mergea in vf picioarelor daca simtea vreo firimitura de piine sau altceva pe jos. Eu sint convinsa ca la ea e ceva mai grav si ca are nevoie de tratament medicamentos:).

Liliana, ai grija cu Andra cu chestia cu slabitul. In general anorexicele si bulimicele asa incep. Acum nu vreau sa te sperii, dar poate ar fi bine daca i-ai distrage atentia de la asta si eventual sa io directionezi spre altceva....poate uita asa.

Cum va ziceam, luni amfost la innot, dar noroc de faptul ca m-am uitat pe hirtiile mele si am realizat aproape sa ajungem la piscina ca ccc cursurile de innot incep pe 23 iunie. Insa mi-am zis ca sa ma duc totusi sa vad daca nu gasesc pina la urma loc si pentru Diana, ca atunci cind am inscris-o pe Emma, clasele pentru virsta Dianei erau deja ocupate pentru viitoarea sesiune. Asa ca am avut noroc si am gasit...imi venea sa o pup pe aia de la inscrieri pentru ca m-a scutit de suferinta. Mi-o si inchipuiam pe Diana cum o sa stea ea pe mal si Emma in piscina la balaceala...ce scandal ar fi facut. Examplul a fost luni cind am imbracat-o pe Emma in costum de baie. A vrut sa Diana, normal...nu as fi putut sa o fac sa inteleag ca nu am gasit loc si pentru ea. Asa ca acum sint f. fericita ca le-am multumit pe amindoua. Ei, pina pe 23 o sa mergem in fiecare luni, miercuri si vineri ca e public family swimming de la 19.15. Luni s-a bagat Alex in apa cu ele si sa vedeti fericire pe capul lor. Emma e fetita mare si independenta:"innoata" singura, iar Diana vrea si ea, chit ca deasupra apei ii ramine numai capul si are mare sanse sa inghita tone de apa daca se dezechilibreaza.

www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana

www.onetruemedia.com/shared?p=2351399f8c46a1ae170a0b&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaje 1,www.onetruemedia.com/shared?p=234cdd6e62ba9d04868ae9&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/shared?p=23501567911f18fe8b4543&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">3

www.webshots.com/user/musatii_2" target="_blank">musatii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Wow, ce frumos, am abvut ce citi, nu gluma.

A dat Domnul si-am terminat si eu sesiunea, asa ca pot sa mai dau din cand in cand de stire despre noi.

Din ce-am citit, sa stiti ca si Oana se incadraza in multe tipare.
De exemplu, la faza cu nascocitul a diverse povesti pline de detalii care ma pun pe ganduri suntem si noi.
De multe ori, asa cum spunea si Mihaela, combina adevarul cu imaginatia si nu stiu cat e adevarat.
daca ceva mi se pare cam fantezist, am inceput sa spun mai intai ceva de genul "asta e putina minciunica, nu?" si, daca e asa, domnisoara se da de gol.
Dar cred ca ma mai prinde de fraiera si se mai intampla sa cred povestile ei.
Oricum, pe Roxana o vrajeste la greu si pitica sta cu gura cascata la ce-i debiteaza sora-sa.

Carmen, super faza cu "icorijibila". Te lasa masca copiii astia.

Aseara Oana imi explica cam asa:
Mami, PARAZITI inseamna "lenesi", iar URBANI inseamna "din oras", deci PARAZITII URBANI inseamna "lenesii din oras". Stiai?
Logic, am intrebat-o de unde stie si mi-a raspuns clar ca stie "fiindca e desteapta". Halal modestie, nu?

Sasha, si fii-mea are veleitati ca si puiul tau.
Alearga cu bicicleta de numa', iar cu rolele e mare fan.
Deja am inscris-o intr-un club sportiv la PATINAJ ARTISTIC.
Are antrenamente de 3 ori pe saptamana, au o antrenoare pe care o place.
Pe timp de iarna (5 luni pe an) fac pe gheata, iar in restul lunilor fac antrenamente pe role si atletism+gimnastica+etc.
E foarte fericita.
Ar sta cu rolele in picioare fara incetare.
De altfel, am si cateva poze aici: http://www.dropshots.com/danae

Super faina serbarea voastra. In afara tiparelor! Tare!
Noi avem in seara asta serbarea, chiar sunt curioasa cum va fi. serbarea de 8 martie a fost ceva mai special si ma intreba asta cum o sa fie.
Educatoarele ne-au anuntat, mie Oana nu mi-a spus nimic fiindca "era secret".
Care va sa zica Oana stie sa tina secrete, vai mie!

Mihaela, auuu, deja sa-i cada dintisorii.
Aoleu!
Mai deunazi ma intreba Oana cand o sa-i pice si ei dintii, fiindca trebuie sa vina Zana Maseluta. Logic, i-am raspuns, calma, ca mai e destula vreme pana atunci.
Dar acum ma pui pe ganduri.
Si Oanei i-a iesit primul dinte la 4 luni si 6 zile. Deci....oare sa ne asteptam?
Ea stie de schimbatul dintilor de la verisoara lor, care are 9 ani si isi schimba dintii.
UPS!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Iuli, LA MULTI ANI micutei printese.
Ce petrecere reusita!
Wow!Wow!Wow!

Cris, am vazut pozele cu Andrei. Pare asa de mare acum tuns.

Liliac, ce dulce e Andra. Si ce matura e, draga de ea. Matura in vorbe, vreau sa spun. Aveti si voi niste dialoguri de nota 20.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

dana... vreau sa zic ca asa ma bucur ca am fata si baiat, macar dupa sex si ii deosebesc! m-am uitat la pozele voastre... daca nu sunt una langa alta, sa-mi dau seama dupa inaltime, nu reusesc neam sa-ti deosebesc fetele! parca-s trase la indigo!

poveste de seara
[descriere: tipete si urlete, iris nu vrea sa doarma cu andrei in pat, proteste multe]
tati: iris, dormi cu andrei, nu dormi cu tati.
iris: nuuuu... veau la mami si la tati...
tati: andrei, ia linisteste-o tu pe sora ta!
[descriere: andrei o ia in brate si incepe sa-i cante cantecelul ei preferat cu peterpan, iar copilul tace si se culca]
noi am ramas masca... o data de cat de repede a reactionat andrei, si-a stiut la fix ce-i trebuie lu sor-sa sa taca... a devenit peste noapte tare grijuliu, sta cu ochii pe sor-sa sa nu cada de pe topogan... sa manance tot...
acum nu vreau sa i-o pun in carca pe iris, ca am urat sa fiu "frate mai mare", dar macar sa aiba grija unul de altul...

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Cand citesc despre fantasmagoriile puilor vostri, un ochi imi rade, unu-mi plange. Initial ma gandeam ca ar fi o caracteristica a celor care au frati/surori dar se pare ca nu-i o regula. Noi suntem mai molcomi de felul nostru, nu inventam povesti decat atunci cand facem joc de rol, in rest, scot intamplarile extra-noi cu clestele de la fii-mea. Ma face sa cred ca nu-i deloc moldoveanca cu gura mare ci mai degraba o ardeleanca linistita.
iuliana Ce petrecere frumoasa ati avut!! Si daca tot esti obisnuita cu geloziile Emmei, ia si de la mine una mica Vreau si eu de-toate-celea cu Doraaaaa ca asta e ultima dragoste a Andrei.
cat despre faza cu spalatul excesiv, eu o am in sange (cred ca e boala la mine) si gandacelul meu doar ma imita. Dar nu pot sa nu ma spal de n'shpe ori pe zi, ori de cate ori simt ca treaba e nasoala. Cat despre bulimie...speram sa nu ajungem pana acolo. E buna treaba asta cu pregatirea psihologica facuta din timp, pentru noi, ca mame.

cris Chiar ca acum Andrei are fata de un mini-barbat. Dar cum de te-a lasat pe tine sufletul sa-i dai jos bretonul ala specific lui??

carmen Alex e simpatic rau de tot!! Deci si tu tre sa fii complotista, nu? Si io... Dar noi nu ascundem lucrurile facute care i se par ei "grave" ci complotam la cumparaturi, adicatilea nu-i spunem chiar tot lu' tati A incercat ea sa ma faca sa mint si in alte situatii, dar i-am explicat ca tati tre sa stie tot-tot si ca nu e nimic rau in asta si ca el ar face ceea ce fac si eu.
In alta ordine de idei, va doresc multa sanatate, sper sa nu fie nimic grav (stii ca te intrebam ceva acum catva timp in urma) Multa sanatate va doresc!

dana_ene Wow, ce patinatoare avem printre noi!! Bravo ei! Noi nu prea suntem sportive, asa ca rolele zac pe undeva aruncate iar bicicleta o scoatem doar ca sa nu zicem ca nu iesim cu ea. Am asa un sentiment ca trebuie umblat pe la suruburile ei, dar cum eu nu ma pricep si al meu sot n-are niciodata timp (si acum, ca un facut, a inceput si campionatul european de fotbal) parca vad ca o za zaca si asta alaturi de role.

Am avut si noi serbarea, ieri. O sa revin cu poze, dar mai intai sa triez si sa le pun in album.

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Hehehe ... de citit ca pe vremuri, deja avem altele de povestit, nu numai de carucioare si biberoane, se pare ca au cam crescut picii nostri!! Eu am ramas masca la masurarea lui fi-miu : a ajuns la 113 cm de la 109 cat avea cu maxim 1 luna in urma, iar la greutate constant : 20,X kg (aici variaza, dupa virgula).

Eu sunt cu gandul deja la mare, dar dimineata m-a trezit Sasha brusc la realitate : 39,4 gr. Celsius si, din nou, niciun alt simptom decat rosu in gat ! Acum i-a mai scazut, pediatra a zis sa nu ii dau inca antibiotic, ca de data asta eu am solicitat ca sa putem pleca linistiti la mare. E a doua oara in nicio luna, dar noroc ca luni am fost la control la pediatra, asa ca am exclus din start alte cauze de febra, ca luni bineinteles ca nu avea nimic.
Am citit in diagonala, dar ma bucur ca am avut ce citi. Sper sa revin cat mai curand cu mai mult timp la scris (ca acum am ajuns deja la servici, am avut noroc ca a putut sa vina bona de dimineata - ca ea are program de dupa amiaza la noi).

Anca si Sasha

Nazdravani de Aug-Sept. 2003
"Iubiti-va parintii, caci viata fara ei este inspaimantatoare si absurda".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Da, Mihaela, se pare ca trebuie sa incep sa ma obisnuiesc, mai ales ca acum, din cate observ, inventeaza premeditat povesti, ca mai apoi sa imi spuna "te-am pacaliiiiit" sau nu imi spune
Inca ma mutsra constiinta fata de educatoare sa nu ma fii luat femeia de nebuna

Dana-ene dar sa stii ca seamana Oana cu Roxana ceva...eu ti-am mai zis, vorba Cristinei, noroc ca le deosebeste inaltimea! Si tare tare de tot faza cu "parazitii urbani"

Cristina frumoasa povestea cu fratele grijuliu, cred ca te topesti cand vezi asa o scena. Imi place Andrei baietoi!

Anca sanatate lui Sasha, poate ii trece usor, fara antibiotic.
Din cate observ ca dimensiuni noi suntem cei mai mari, cu 116 cm si 20,5 kg (constant din iarna). Eu ma bucur ca falcutele sunt la locul lor, moaca de bebe inca este, chiar daca s-a lungit si subtiat in rest. Si vad ca asa ii place sa se bebeluseasca uneori...am citit ca varsta de 4 ani este cea a amintirilor de cand erau mai mici (copie cu varsta de 2 ani, pare-se) si le place sa se prosteasca si sa retraiasca ceea ce faceau atunci. Poate doar asta sa fie explicatia pt prostiile si fitzele, care ma lasa masca uneori. Cica dupa 5 ani se schimba placa si devin foaaarte cooperanti( m-as mira...)

Va pupam!

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 3 anisori :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Dana - multumesc, si eu sper sa fie doar un puseu, ca pe la orele 11.30 avea 37.1 ! Si faza cu "te-am pacaliiiit" o baga si al meu la greu ! Mai nou, dupa ce termina "fabula", ma intreaba : Dar o intrebi pe dna educatoare ? Si daca zic ca da :"te-am pacaliiiit" !!!!
Dana - noi o sa incepem inotul cu gradinita, asta iarna l-am pus pe schiuri, l-as da si la patinoar dar la iarna.

Anca si Sasha

Nazdravani de Aug-Sept. 2003
"Iubiti-va parintii, caci viata fara ei este inspaimantatoare si absurda".

Mergi la inceput