Credit ipotecar
Raspunsuri - Pagina 2
ali spune:
Eu am auzit ceva la televizor si nu stiu daca am inteles bine.
Cica CEC-ul a semnat un contract cu o banca germana si se vor da credite ( banuiesc ca in valuta) pentru locuinte cu dobanda de 6%.
Conditia pusa e sa ai la ei in banca parte de 40% din valoare timp de 1 an de zile iar ei iti vor da diferenta de 60%.A, si creditul este pe 10 sau 15 ani.
E o informatie demna de luat in seama, mai ales daca tinem cont ca la toate bancile dobanda nu este mai mica de 8 sau 9 %.
ali
bebi spune:
Pot sa-ti spun ca la Alpha Bank perioada maxima de rambursare este de 25 ani, asigurarea este gratuita, avansul este de 25% din suma.
Rata dobanzii este variabila sau fixa in functie de optiunea clientului.
Da-mi mai multe detalii
Love is all around
[/quote]
Ma intereseaza si pe mine.Sotul meu are un salariu de 8.000.000 lei, net.Cam cat putem sa luam in acest caz?
mariana gutescu
[/quote]
TI-AM TRIMIS UN MESAJ PRIVAT. DACA MAI AI NEVOIE DE CEVA, DA-MI UN SEMN
Love is all around
bebi spune:
[quote]Initial creeata de gabi25
A avut cineva de a face cu acest tip de credit?
Deocamdata cel mai avantajos mi s-a parut cel de la Raiffeisen Bank. Au perioada mai mare de rambursare - 20 de ani. Si sub nici o forma nu vreau sa iau in lei, se plateste o rata dubla fata de valuta.
Care are informatii despre un astfel de credit si poate sa-mi mai dea ceva amanunte?!
Va multumesc
Am vazut la profil ca domiciliul tau este in Vatra DORNEI. Asadar, daca doresti sa achizitionezi imobil in Vatra Dornei, va trebui sa te adresezi strict unei banci locale.
Exista o agentie a Raiffeisen Bank in Vatra Dornei care acorda credite ipotecare. Adresa este Str. Luceafarului , nr.15, telefon 374073, program 8.30-16.30. Nu te costa nimic sa intri in banca si sa intrebi. Pt fiecare solicitant, se calculeaza un scor mediu in functie de care aplicantul este considerate eligibil.
Iti doresc succes!
Catalina si mami
Love is all around
ruxi spune:
Noi ne-am luat anul trecut casa cu credit ipotecar prin BCR. Atunci aveau oferta cea mai buna. Noi am luat 10.000 $ pe 10 ani, cu dobanda de 9%, avans 15%, rata fixa pe luna este 125$. Am rezolvat totul in 3 saptamani. Am avut nevoie si de 2 giranti cu salarii de cel putin 4 mil net. Acum am inteles ca au diversificat, au si pe 15 ani, si cu dobanda 8%, si fara giranti, dar avansul este de 25%. Noua ne-a prins tare bine, altfel nici peste 5 ani nu aveam casa.
Ruxi si Clara pisicuta, 11 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
bebi spune:
BANCA COMERCIALA ROMANA10 ani pentru cumpararea unei locuinte (lei si valuta)
6 luni - in cazul creditului Punte (lei)
5 ani pentru amenajari/reparatii (lei)
max.85% din valoarea contractului
30.000 USD/EUR
min. 15% din valoarea contractului
9% pe an la creditele in valuta - 10 ani
33% pe an la creditele în lei - 10 ani
37% pe an la creditele - 5 ani
0,5% din valoarea creditului la creditul in valuta
1% din valoarea creditului la creditul in lei
100.000 lei taxa analiza credit
1/2 din venitul net realizat numai de catre împrumutat la creditul in valuta
1/2 din venitul net realizat de catre imprumutat (sotul/ sotia) acestuia la creditele in lei
Creditul poate fi rambursat inainte de scadenta pe baza unei cereri
Alpha Bank10 ani pentru cumpararea unei locuinte, 5 ani pentru renovare
max 70% din valoarea contractului
50.000 USD
min 30% din valoarea contractului
11,5% pe an la creditele pe 5 ani si 12,5% pe an la creditele pe 10 ani
20 USD test de eligibilitate si 100 USD taxa de administrare a creditului
max 50% din venitul net al persoanei( familiei)
Creditul poate fi rambursat inainte de scadenta, cu o taxa de 2% din suma ramasa de
BRD- Societe Generale
15 ani pentru locuinte si 10 ani pentru case de vacanta
Nu exista, se calculeaza in functie de venitul persoanei
40-41% functie de perioada de creditare stabilita
0,3% din valoarea creditului, se plateste la acordarea creditului
Creditul poate fi rambursat si inainte de scadenta, integral ori partial, fara perceperea de comisioane sau dobanzi suplimentare
Volksbank12 ani pentru achizitia si constructia de locuinte
50.000 USD
12,5% pe an pentru USD, 12% pe an pentru EURO, 43% pe an pentru ROL
0,5% pe an, calculat la soldul ramas al creditului
Creditul poate fi rambursat anticipat cu plata unui comision de 1% aplicat la valoarea platita in avans.
IN LINII MARI, CAM ACESTEA SUNT CONDITIILE. ESTE POSIBIL SA SE FI SCHIMBAT CATE CEVA...
Love is all around
bebi spune:
Ceea ce individualizează produsul Alpha Housing 810 este faptul că acesta implică rate lunare fixe de rambursare a creditului, are un plafon de creditare foarte ridicat 50.000 de dolari, sprijină împrumuturile pe termen lung - până la 10 ani și oferă o rată a dobânzii competitivă de 12.5%. Rata dobânzii pentru un împrumut pe 5 ani de zile este de 11.5%, aceeași dobândă pe care statul român o plătește pentru bondurile sale în valută. Dar împreună cu noi, investiți pentru dumneavoastră.
Banca acoperă 70% din costul unei case, astfel încât dumneavoastră nu va trebui să investiți decât 30% în avans. De asemenea, va trebui să aveți o asigurare de viață pentru dumneavoastră și o altă poliți pentru imobilul pe care îl cumpărați, astfel încât atât dumneavoastră cât și familia să fiți protejați.
Example: Cumpărați o casă cu doar 125 de dolari pe lună.
Un angajat obișnuit cu un venit net de 250 de dolari pe lună va plăti o rată lunară de 125 de dolari pentru suma maximă pe care o poate împrumuta, de 8540 de dolari și își va putea cumpăra o casă de 12.199 de dolari. Dacă dumneavoastră câștigați cam 800 de dolari pe lună puteți plăti o rată lunară de 400 de dolari pentru un împrumut de 27327 de dolari. Valoarea casei pe care o veți putea cumpăra va fi de 39.038 de dolari. Dacă sunteți un director executiv și câștigați aproximativ 2000 de dolari pe lună, puteți plăti 1000 de dolari lunar, împrumutând 68.317 dolari de la noi pentru a vă cumpăra o casă de 97.596 de dolari. Aveți la dispoziție un tabel în pagina noastră de web (www.alphabank.ro) pentru a putea verifica suma pe care o puteți împrumuta, în funcție de venitul dumneavoastră net lunar.
Cele 12 sucursale operaționale ale Alpha Bank Romania vă așteaptă în Arad, Baia Mare, București, Cluj Napoca, Constanța, Iași, Pitești, Ploiești, Sibiu și Timișoara.
Love is all around
ramonadima spune:
Caut o banca pt. credit ipotecar, fiindca am gasit o casuta acceptabila la pret si conditii...Pentru un credit in valuta am ales Raiffeisen, fiindca au perioada de rambursare cea mai lunga, rata vine mult mai mica decit la celelalte banci, respectiv veniturile sotilor nu trebuie sa fie astronomice...nu am spus insa mici....Ne e greu fiindca creditul pe care il solicitam este de 22.000 USD...Asta e...cit despre noua Banca pentru Locuinte, in care e implicat CEC S.A. , de-abia zilele trecute s-a semnat infiintarea...iar daca voi ati auzit la tv conditiile care le-a spus cineva pe forum mai inainte nu mi se pare avantajos sa ai 40%la ei in depozit 1 an de zile si sa te crediteze cu 60%...chiar daca dobinda e 6%...in fine...cam asta e viata in romania, si eu aveam sperante in Banca pentru Locuinte..ramona dima
mumulina spune:
noi am luat un credit de la Alpha Bank (suc. Ploiesti)in luna iunie. dobanda 9.5%/an, rata fixa 125$ pentru 13 ani si ne-au dat 11.000USD. am fost foarte multumiti, s-au miscat extraordinar de repede, vinerea am depus dosarul si luni am avut raspunsul. asigurarea de viata este gratuita, platesti doar asigurarea locuintei. hartii sunt cam multe, dar asta e. aaa, in plus, daca iti muti la ei contul de salariu si optezi si pentru card, iti mai pot da pe card 10% din valoarea creditului, suma pe care trebuie s-o returnezi intr-un an, cu posibilitate de prelungire.
la Raiffeisen ne-au cerut girant, cica asta e politica bancii, ca daca nu platesti ratele sa-i ia aluia banii nu tie casa.
cat despre BCR..."numai de bine" .
Catalin spune:
Bun gasit!
Acestea sunt cateva link-uri catre bancile care mi s-au parut cele mai avantajoase, prin aceasta intelegand sa acorde credite cat mai mari cu avans cat mai mic, dobanzi cat mai mici, termene de returnare cat mai permisive si care nu necesita giranti.
Am luat in calcul si situatia - destul de intalnita in Romania - in care salariul nu este platit in valuta, ci in lei, precum si unele avantaje colaterale care nu pot fi lasate la voia intamplarii (si ma refer la comisioane, timpi de prelucrare a dosarului si de derulare a procesului etc).
Eu intentionez sa merg la Raiffeisen intrucat perioada de acordare este cea mai mare iar acest lucru imi va permite o rata foarte mica - cam 95 de euro pentru un imprumut de 12500 de euro. Insa nici conditiile de la BCR nu sunt de lepadat, alegerea depinzand de starea financiara a fiecarui cuplu.
Oricum, va doresc multa bafta si sper sa aud ca ati rezolvat cat mai bine problema casei!
http://www.bancpost.ro/bpsite/produsul.jsp?id=0&idprod=pf_credit_ip
http://www.raiffeisen.ro/rom/credit_imobiliar.asp
http://www.rsb.ro/servr.html
http://www.bcr.ro
http://www.volksbank.ro (in constructie la aceasta data)
http://adevarul.kappa.ro/eco549-07.pdf