bebe cazut in cap la doar 3 luni

mamici, tatici,
fetita mea de numai 3 luni a cazut dintr-un pat de 55 de cm pe parchet. Avand in vedere ca toti bebelusii pica in cap, presupun ca asa a cazut si ea. Nu are niciun semn aparent.
Nu eram acolo cand s-a intamplat, am auzit bufnitura si dupa aceea plansul ei. Nu stiu daca a fost inconstienta (vreo secunda, cateva secunde) sau nu intre momentul in care a cazut si momentul in care a inceput sa planga.
Am gasit-o la un metru de pat, pe spate, dar in pozitie stransa (se arcuise).
Asta s-a intamplat duminica la ora 13:45.
Intre timp a fost tinuta sub observatie la spital si acum ii da drumul acasa. Mi-au spus sa o tin sub observatie inca 24 de ore (pt somnolenta, vomitat). De asemenea sa-i masor perimetrul cranian si sa ma prezint la neurolog daca acesta ii creste.
I s-a mai intamplat cuiva asa ceva?
Poate cineva sa-mi scrie niste mesaje de incurajare ca simt ca innebunesc!
Micuta mea sta tot timpul in brate, doarme cu noi in pat, din cauza unor probleme de aciditate are mare nevoie de mangaieri, practic nu sta niciodata singura si iata ca am lasat-o doar 10 minute singura (dormea) de cand s-a nascut si pana azi si a cazut dintr-o pozitie in care era practic imposibil sa cada!
Multumesc,
Micsunea
Raspunsuri

anda141 spune:
Eu zic ca nu o sa aiba nimic, sunt zeci de copii care au cazut si nu au patit nimic, mai ales daca ati fost la spital si presupun ca v-au facut o radiografie pentru a vedea eventualele traumatisme. Presupun ca nu are nimic,din moment ce nu ai mentionat, asa ca nu cred ca ai de ce sa iti faci griji.

szivarvany spune:
Dat fiind ca ati fost la spital, eu zic sa te linistesti.
Daca a plans imediat, daca nu vomita, nu prezinta somnolenta neobisnuita, ramane doar sa o pupi mult sa uite si mai repede sperietura.
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3

alra spune:
eu zic sa iti faci griji insa nu in ideea ca ar avea ceva caci daca ati fost la spital inseamna ca totul e ok, dar in ideea ca astia micii evolueaza si nu raman toata viata imobili. tu trebuie sa fii tot timpul cu un pas inaintea lor!
fi-mea a patit ceva similar cand am lasat-o cateva ore (tot la 3 luni!) la o prietena cu copil mic. bazandu-se pe ideea ca a mea e "bleguta" si al ei "nazdravan" a lasat-o pe masuta pe perna de infasat ca sa duca pampersul la gunoi si a gasit-o tot pe masuta insa langa perna si cu fata in jos! daca se rostogolea pe partea cealalta o gasea pe jos.
cand ne-am dus sa o luam era alba toata si tremura - prietena, fi-mea dormea tun
eu m-as gandi foarte serios sa gasesc un alt loc sigur de nani, cel putin pentru somnurile din timpul zilei in timpul carora nu esti 100% cu ochii pe ea.
Vacanta cu Laura in Romania

neliana spune:
fiemea a cazut de nu stiu cate ori...cum dispaream de langa ea si ea poc jos...si ea cadea pe covor si sub covor era ciment..nu parket ca la tine...parchetul mai amortizeza...ai vazut ca sub el se pune o vata si e mai moale...stai linistita ca nu are nimic..si tu panicata ai dat fuga la spital...pune-i pe langa pat perne sau o plapuma indoita sa cada pe moale...
http://www.neliana.info/
http://www.anunturigratuite.ws/

micsunea spune:
Multumesc fetelor,
tot caut pe internet alte cazuri similare cu al meu.
De fapt oricate as gasi tot nu ma voi calma, trebuie sa astept macar o luna sa fiu sigura ca totul e OK.
Nu i s-a facut nicio radiografie, avand in vedere varsta, dar nu are nicio fractura aparenta.
Se comporta exact ca de obicei.
Dar avand in vedere ca nu are decat trei luni, mi-e frica de un hematom subdural, ca ea nu stie sa spuna daca o doare capul, iar alte simptome sunt dificil de remarcat (ca nici nu vorbeste deci cum sa vezi daca e confuza, daca are pierderi de memorie, daca ii tiuie urechile)...
Vineri mergem la doctor pentru vaccin si sper sa ii mai faca un control si sa imi explice ce riscuri au mai ramas...
Micsunea

Chuny spune:
Singurul meu sfat e sa nu o mai lasi niciodata nesupravegheata. De data asta ai avut noroc, dar data viitoare ?
Din punctul meu de vedere exista accidente nefericite, dar si accidente care se pot evita si nu apreciez deloc cand mi se spune ca toti copiii mai cad in cap ... un bebe nu are ce cauta singur intr-un loc din care poate sa cada ... nu stii cand se intoarce si ramai sa regreti apoi toata viata cateva minute de neglijentza.
Chiar daca e in pat, patul trebuie sa fie pus spre perete, iar in restul laturilor pui ceva sa nu mai fie posibila caderea.
Alra, imi dau seama de ce era alba prietena ta ... :-) cred ca si eu as fi innebunit de frica.
Vine un moment in care nu mai putem controla toate miscarile copilului, dar mai ales in primele luni suntem complet resposabili de securitatea lui.
Sibylle saptamana 32
Nasterea ariciului junior Poze cu noi si Vladimir

adelaki spune:
Nu e mai bine sa o inveti totusi sa doarma in patutul ei? De-acu inainte ai toate sansele sa mai cada din pat.
Eu l-am tinut pe Darius la el in patut din prima zi si primele 3 luni am dormit cu el in camera. Mi-ar fi fost frica sa-l iau in patul meu, mai ales ca dormitul cu copilul in pat e asociat cu sindromul mortii subite.
Adela si bebe Darius (7.11.2007)

Androix spune:
quote:
Originally posted by neliana
fiemea a cazut de nu stiu cate ori...cum dispaream de langa ea si ea poc jos...si ea cadea pe covor si sub covor era ciment..nu parket ca la tine...parchetul mai amortizeza...ai vazut ca sub el se pune o vata si e mai moale...stai linistita ca nu are nimic..si tu panicata ai dat fuga la spital...pune-i pe langa pat perne sau o plapuma indoita sa cada pe moale...
Nu te supara pe mine, dar pe tine nu te-a miscat deloc prima cazatura? Sau macar a doua? Incat sa nu mai dispari de langa ea si ea poc sa cada pe covorul pe sub care era ciment?

E adevarat ca toti copiii cad din patul adultilor. Unii o fac mai devreme, pe la 3 luni altii mai tarzior pe la 5-6. Mie cand mi-au cazut copiii pentru prima data mi-a si intrat in cap ce trebuie sa fac ca sa previn astfel de cazaturi. Masuri de altfel de bun simt si mai mult decat evidente dar pe care, uite ca pana la primul incident, le trecusem cu vederea, si chiar le-am uitat in decurs de doi ani de la un copil la altul

Daca ati fost la spital si copilul a fost consultat nu-ti ramane decat sa urmaresti posibile simptome asa cum ti s-a spus si cred ca nu veti avea probleme, dar mai departe aveti mare grija. Ori o pui sa doarma in patutul ei, ori o inconjori cu perne mari ca sa nu mai cada, eventual si pe jos la marginea patului poti pune o patura sau o plapuma.
Andreea mama de Filip si Georgia

alra spune:
quote:
E adevarat ca toti copiii cad din patul adultilor
nu cad toti... fi-mea nu a cazut. nu am lasat-o niciodata in patul nostru decat ca sa ne jucam cu ea.
micsunea, imi pare rau ca insist insa cred ca e un semnal de alarma pentru tine. eu ma simt tare bine daca imi stiu fata in siguranta, nu stau cu grija. la "praline belgiene" de ce nu intri?
da sibylle, prietena mea era foarte speriata in primul rand pentru ca nu era copilul ei. a trebuit sa stam jumatate de ora sa o linistim. si acuma dupa 2 ani povesteste incindentul si e la fel de speriata. oricum a inteles ca astia micii sunt neprevazuti, pacat ca a trebuit insa sa invete chestia asta pe fi-mea

Vacanta cu Laura in Romania

Androix spune:
ei, da, chiar am avut intentia sa editez TOTI ala, cand mi-am amintit de vecina mea care are un bb de 6 luni si nu il lasa singur nici o clipa de teama sa nu cada. Si mi-am dat seama ca nu chiar toti copiii cad, dar oricum multi cad.
Andreea mama de Filip si Georgia